1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
#1047 jó de az 7 éve volt, én mostanról beszéltem :p -
#1046 Egyébként nem minden esetben:D
Az első Polarix. Hivataolosan Polaris Extreme volt. Ez 2001-ben jelent meg. Onnantól a többi a kettő ötvözete a POLARX lett. -
#1045 Uhhh, tökigazad van, bejöttem a csőbe, tényleg a polarX-re gondoltam, sorry :) -
#1044 Hát ja!! Igy kell! Gratula! Első féket nem raksz fel? -
#1043 Zsír lett GRAT -
#1042 nagyon fasza lett :) -
#1041 akkor jó:D de ilyen elcseszett színnel nem tudom hogyan adjájk el:D -
#1040 őő nemtom. Ez a 2008-as katalogusbol van :) -
#1039 amúgy ződ polarx csak vicc,ugye?:D -
#1038 szeribtem ha dirtbicóm felhúzod az ülést nagyon is kényelmes -
#1037 Sajátom (most lett kész):
-
#1036 Szerintem amikor azt mondod, hogy "túl DIRT-ös", akkor Te a PolarX -re gondolsz, a Polaris (s betűvel) az teljesen más.
PolarX:
Polaris:
Szerintem a Hardy-t felejste el, éppen az a túl dirt-ös, városba meg enyhe terepre CC vagy XC bicót kell venni, az pedig a Polaris. (S-sel :) -
#1035 Te, az UMF-en V fékek voltak, igazából amire én használtam a bringát teljesen megfeleltek. Az új Meridámon már tárcsák vannak, de "csak" mechanikus fékek, mégis érezni a különbséget (viszont hidraulikus tárcsaféket még nempróbáltam, gőzöm nincs mennyivel teljesítenek jobban, de gyanítom arra mire Neked is kell bőven megteszi a mechanikus tárcsafék is)
Ha nekem lett volna egy kis plusz lóvém és nem fájt volna annyira az árkülönbözet, akkor eközül a két bringa közül választottam volna:
KTM Tombstone pozitívum a 120mm-es teló
Merida 350D pozitívum a hidraulikus tárcsafék, hátsóváltó, meg a gyönyörű váz.
De nekem is 120e volt a fájdalomküszöb, e-fölé nem mehettem. -
Szepy2884 #1034 jaj bocs fáradt vok láttom már, lealkudtad. És jók a tárcsa fékek? Állítólag ilyen árkategóriánál inkább V-féket ajánlanak. -
Szepy2884 #1033 Köszi a gyors vállaszod :))
Gratula a bringádhoz! Naggyon brutál a festése. Sajnos a Polarissal kapcsolatban nekem nem jönnek be a festései, túl átlagos és semmit mondó. A kinézet bizony sokat számít, ezért is vacilálok a KTM miatt.
Amúgy mennyi volt a géped???? -
#1032 Én azt tapasztaltam, hogy a KTM brinyók 120e körül nem jó vételek (MTB szinten), csak a név miatt kerülnek annyiba.
A polarisról énis jókat hallottam, sokat is látok belőle a városban.
Nekem tavaj egy Merida UMF Hardy 4-esem vot V fékkel, de én csak városi és enyhe terepbringára használtam nem DH-ztam vagy ugrattam vele. Ezért is vettem most sima MTB-t. De a Hardyval nagyon megvoltam elégedve.
Én most újra Meridát vettem, egy SUB 40D-t, mechanikus tárcsafékkel, 100e-ért (120ról alkudtam le), egyelőre minden frankó rajta, de még csak 1 hónapja van meg. Fotót lentebb.
Viszont a Polarisnál sztem városba-enyhe terepre jobb egy UMF Hardy, az kicsit szélesebb körben használható, a Polaris már túl DIRT-ös (elöl csak 2 fogaskerék van, nagyon ültetett a váz), a Hardy jobban közelít az MTB-hez és gyorsnak is gyors. -
Szepy2884 #1031 Ja és még annyit, hogy 100-120E Ft-os bringához adnak tisztességes tárcsa féket? Vagy inkább a V-fék a jobb vállasztás? -
Szepy2884 #1030 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni bringa vásárláshoz.
Régebben BMX-el rongáltam magam és környezetem, de már jóútra tértem és MTB-ot szeretnék venni, de a témában sajna eléggé elmaradtam. Pl: váltókhoz, telókhoz meg egyébb MTB cuccokhoz lövésem sincs.
Az igényeim:
- kiváló ár/érték arányos legyen
- 100-120E körüli ár
- Terepen és városban, használnám
- Strapabíró legyen, azaz bírja az ugratásokat, de semmi extra vadulás. (ui. félek az autóktól, Miskolcon (mivel ott lakom) meg nem sok kerékpár út van, ezért járdán közlekedem ahol sokat kell járdaszegélyre föl- le ugratni.)
- Hosszútávon is kényelmes legyen, azaz nem Dirt v. FR-ban gondolkodom (mert az 16 éves reflex gyerekeknek való nem nekem).
A neten való kutakodásom szerint Magellan Polaris (kb. 100E nagyon sok jót halootam róla) az igényem, de ma láttam egy KTM Sportot (124E). Igen megtetszett a KTM, de nem címkét szeretnék venni, hanem egy tartós, igényes, jól felszerelt MTB-ot.
Kérlek segítsetek milyen márkát vállaszak! Előre is kösz! -
Gabo #1029 Szerintem ha van rá lehetőség, próbáld ki mind a két gépet. Amelyik kényelmesebbnek tűnik és felszereltség szempontjából is megfelel az elvárásaidnak, válaszd azt! -
#1028 Ja ..... Ez a Kona 16" -
#1027 Sziasztok
Gyors segitsegre lenne szuksegem.
174 cm magas vagyok es ebben a kerekparban gondolkodok.
# Fork: Fox Vanilla R, 100mm Travel
# Cranks: RaceFace Evolve XC X-Type, 44/32/22T
# Bottom Bracket: RaceFace Evolve XC X-Type
# Pedals: Shimano PD-M505 Clipless
# Front Derailleur: Shimano Deore LX
# Rear Derailleur: Shimano Deore XT
# Shifters: Shimano Deore LX
# Cassette: Shimano Deore 9-Speed, 11-32T
# Chain: Shimano CN-HG53
# Front Hub: Shimano Disc HB-525
# Rear Hub: Shimano Disc FH-525
# Rims: Sun DS2-XC
# Tyres: Nokian NBX Lite, 26"x2.2"
# Brakes: Hayes Hydraulic HFX-9 XC Disc
# Brake Levers: Hayes Hydraulic HFX-9 XC Disc
# Handlebar: Easton EA30 Riser
# Headset: Aheadset STS
# Stem: Easton EA30
# Grips: Kona Jackshit
# Saddle: WTB Rocket V Race
# Seat Post: Easton EA30
# Seat Clamp: Kona Clamp
Fele aron lenne. De tartok attol hogy kicsi lenne bar a Kinesis Maxlight
xc2 Pro-m 16.5"-os volt.
Ez lenne egy masik :
RockShox Reba SL schwarz LockOut + Poploc-Hebel
Mavic Crossride f. Centerlock
Deore XT FCM760 22 32 42 incl. BB
Disc-brake Shimano Deore XT hydraulik BRM775
Disc-brake Shimano Deore XT hydraulik BLM775
Shimano Deore XT SLM770 27GG
Shimano Deore XTR RDM971
Shimano Deore XT FDM771
Chain:Shimano HG93
9-fach Shimano Deore XT 11-34 CSM770
Stem:Alu Ahead Concept SL 100mm 7Grad
Koszi
-
#1026 Nem tudja valaki, hogy itthon hol lehetne e13 (e.thirteen) rockringet ill. bashguardot venni??? -
#1025 Gratula hozzá! jó döntés! legyen örömöd benne! -
#1024 :)))
Nemnem, a kép egy galériáról készült, onnan nemlehet feltenni a szekrényre, messze van tőle.
Simán felemelem és felrakom.
[BAZI IZMOS] :D
Gabo: köszömszépen! ;) -
Gabo #1023
Jó tekergést! -
#1022 a váz
-
#1021 NS suburban vázról valakinek esetleg van tapasztalata? Azt mondta nekem valaki, hogy ha olyat vezsek, felejtsem el a telót, csak merevvilla jöhet számításba. De az NS alapból (ha komplett biciklit veszel) ahhpz a vázhoz 100-as villát ad, tehát akkor nyilván lehet telóval is használni... -
#1020 hát ha a két linkelt kép közül az elsőt veszem figyelembe akkor az ott egy emeletes ágy, és akkor onnan :D -
#1019 zsír gép
jól látom h a szekrény tetején van?:DD
h teszed fel oda? -
#1018 Nos megvan a gépem :)
Örülünk :D
itt lakik
itt lakik 2 -
#1017 hát azt hiszem Nox lesz belőle, vagy barátcsaj régi magellan polarx-e (az egyetlen polarx váz, ami bejön), asszem 2003-as talán. -
#1016 Ami nagyon bejön, az a Haro Zero váz, de ahhoz szerintem nálunk nem lehet hozzájutni... Vagy Haro Thread One vagy Thread Eight -
#1015 találtam egy jobb képet...
ha valaki tud ilyen deoval dirt fun-t akkor szóljon :)
http://www.merida.no/getfile.php/131896.678.dbtbafusfc/UMF_Freeride.jpg -
#1014 na ezaz, csak nem látszik jól. ez az egyetlen fajta, amit megvennék belőle, de ritka mint a fehér holló, pláne nálunk...
-
#1013 dirt fun zsír új nem lesz már sajnos, abból vennék használtat is, de abból is csak egyféle volt az igazán jó, volt egy olyan dirt fun, aminek iszonyat durva geoja volt (ez nem az sajnos) -
#1012 Ha ilyet találsz zsír újat akkor vedd meg!
-
#1011 '02 Marzocchi Z1 Wedge -
#1010 az milyen márkájú teló rajta,mekkora,és menyibe kerül?velvartban láttam valami 08-as shreden ilyet -
#1009 Ennek aztán van geo-ja
ha kell itt az enyém xDD
-
#1008 stp nem száz,hanem 70,alu,ugyan olyan a geoja mint a tabletopnak,és aszem még cúszópapucsos is,de ez nem biztos