1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • Gabo
    Lévén erő x erőkar, szóval a nagyobb átmérőjű tárcsa nagyobb fékhatást produkál.
    Viszont a féktestre és a rögzítésére is annál nagyobb erők hatnak.
  • Blasta
    Halihó.

A féktárcsa mérete és kialakítása hogy viszonyul a fékerőhöz?
    Minél nagyobb a tárcsa annál jobb a fék teljesítménye?

A kialakítás gondolom abban játszik be, hogy minél nagyobb a pofákkal érintkező felület, annál jobb a fék teljesítménye. Nem?
  • Krezga
    Én már megnéztem vagy 10szer, imádom:D
    És tényleg mindig kedve támad az embernek bringázni utána:) (mondjuk én úgyis megyek minden nap az erdőkbe:))
  • Szabi84
    Megneztem a New world disorder 8-at! Meg mindig ütős a képi világ na és a hangulat, 10pontos! Az ember egyből bicajozni akar ha egy ilyet megnéz!
  • gordon 24
    Az igaz technikai sport technika nélkül nem egyszerü dolog.D
  • AarPoe
    Pedig anélkül nehéz lenne! :D
  • gordon 24
    :D na ez még lehet egy ok!:D De ezen a bicaj nem tud segíteni...:D
  • AarPoe
    Most jó. Úgy néz ki, csak a kondim kopott meg a télen, de alaposan. :)
  • gordon 24
    Aha!!

Akkor pasz nem tudom miért nem gurul ugy! Elvileg más nem befolyásolja ezt.
  • AarPoe
    Rákentem és szépen beleforgattam. Jó tudom, jobb lett volna ha szétszedem, de nem... :)
  • gordon 24
    Akkor hogy tettél zsirt az agyakba??
  • AarPoe
    Nem, ilyesmit nem csináltam és ha felfordítva meghajtom, szépen forog, nem akad. Lehet hogy csak én érzem így, a friss kenés miatt (?!)
  • gordon 24
    Szétszedted a kerék agyakat??
    Mertha igen akkor tul huztad valszeg ez az oka!
  • AarPoe
    Sziasztok!
    Indul a szezon, így én is lemostam a gépet, beolajoztam, lekentem, a csavarokat is meghúztam. Az a problémám akadt, hogy kicsit mintha nehezebb lenne hajtani a gépet és nem tudom, miért. Sima és egyenletes, csak nehezebb. A gumik és fékek OK, kentem zsírt mindkét kerékagyba is.

Egyébként ha valaki találkozott már Hauser Scorpionnal (ilyenem van, talán '95-ös darab), és tud róla mondani valami okosat, azt szívesen venném. :)
    Köszi!
  • pajti
    szombaton bringatúra:) ;)
  • Blasta
    Csak nem bírtam ki és beszereztem 2db Maxxis High Rollert (2,35-ösök) a régi pacskerek helyett, lassan alakul a gép :)
  • Blasta
    A bikemag-on kívül tudtok még kellő tartalommal (értsd hirdetővel) bíró bringás adokveszek oldalt?
    (express elég gagyi, apronet szintén)
  • PyRex
    lol ds:ASD:SD:
  • gordon 24
    Nincs , de már tudod:D
  • Blasta
    Hát ami olcsó és jó, azt viszi a nép :)
  • PyRex
    mondjuk ez igaz - és sajnos a polarx-re is igaz :(
  • Blasta
    Én szeretem a hardy-kat, hardy4-es volt az első komolyabb bringám, de sajna már annyi rohangál Bp-en belőlük, hogy ingyen se kéne :)
  • PyRex
    amúgy az új hardy vázak sem rosszak, sőt az új polarx-ek sem!
  • Blasta
    Köszönöm szépen az infót.
    Erre gondoltam énis, az UMF bringák vázának neve is a felszereltségtől függ, maga a váz nagyrészt ugyan az (max nem lehet mindegyiket minden méretben kapni).

Még1x kösz!
  • PyRex
    pontosan.
  • pajti
    Cowan, Stuff, Shred -ezek vannak.
  • PyRex
    scrap az van 2008-ban is? mert a kona oldalán nem találtam :|
  • PyRex
    ha jól tudom scrap az 2006-os modell, mot a shred és a stuff van, mind a 2 dirtjump váz (a scrap is az volt). gyamkorlatilag szerintem a váz maga ugyanaz, csak a felszereltség más.
  • gordon 24
    Semmmi!

A Kona a neveket felszereltségre adja! Szinteket jelől.. A Shred az alsó kategória a Stuff a közép a scrap a felső kategória.

A Vázak formája minősége ugyan az!

Persze vannak a nagy vázaik Stinky Stinky Delux stb itt már nem ez a rendszer.

• Blasta
    Valakinek van infója arról, hogy mi a különbség a Kona SHRED, STUFF illetve SCRAP vázak között?
  • Gabo
    A belső/tömlő nélküli (tubeless) gumikat spéci, hozzájuk való felnivel lehet igazán együtt használni. Elméletben lehet belsővel is használni őket, de normál felni esetében valószínűleg csak nagyon nehezen tudnád felerőszakolni őket.
  • Blasta
    Oks, köszi, nem veszek ilyen ragadósat :)
  • PyRex
    csak olyat ne vegyél egyikből sem, amin a "Super Tacky" jelzést látod, mert azt kb. két újjal szét tudod szedni, annyira puha. Nekem volt olyan (a high rollerből) és aszfalton úgy tapadt, hogy alig tudtam vele tekerni :)
  • PyRex
    van persze, de azt nem tudom, hogy ez mennyire függ a felnitől és mennyire a külsőtől :)
  • Blasta
    Jó a kérdés :)
    Van olyan is, hog ynem kell bele belső? :D
  • PyRex
    nekem volt high roller, szerintem jó gumi nagyon...
    a minion az belső nélküli igaz?
  • Blasta
    Srácok, kinéztem két gumit, érdekelne, hogy mi a véleményetek a Maxxis High Roller-ről, illetve a Maxxis Minion-ról?

És ezeket a gumikat csak speckó felnikre lehet feltenni?
  • PyRex
    én minute-ot vettem, imádom :)
  • Blasta
    Vettem a gépemre egy kona kormányfejet =ölég masszív) meg egy bikepoz. downhill kormányt (hajlított, középen merevítővel). Használtan volt a boltban felakasztva 5e-ért, szerintem bőven megérte (kicsit karcos, de egyáltalán nem zavaró, sőt legalább nem olyan sterilen új). Sztetek?

Képet nemtaláltam a cuccról, de meg-morcosította kicsit a gépem :D
  • Szabi84
    Manitou Relic telója van valakinek! 49 ropiért vennék egyet! Így kivulröl elég jónak tünik!