1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
Gabo #1207 Lévén erő x erőkar, szóval a nagyobb átmérőjű tárcsa nagyobb fékhatást produkál.
Viszont a féktestre és a rögzítésére is annál nagyobb erők hatnak. -
#1206 Halihó.
A féktárcsa mérete és kialakítása hogy viszonyul a fékerőhöz?
Minél nagyobb a tárcsa annál jobb a fék teljesítménye?
A kialakítás gondolom abban játszik be, hogy minél nagyobb a pofákkal érintkező felület, annál jobb a fék teljesítménye. Nem? -
#1205 Én már megnéztem vagy 10szer, imádom:D
És tényleg mindig kedve támad az embernek bringázni utána:) (mondjuk én úgyis megyek minden nap az erdőkbe:))
-
#1204 Megneztem a New world disorder 8-at! Meg mindig ütős a képi világ na és a hangulat, 10pontos! Az ember egyből bicajozni akar ha egy ilyet megnéz! -
#1203 Az igaz technikai sport technika nélkül nem egyszerü dolog.D -
AarPoe #1202 Pedig anélkül nehéz lenne! :D -
#1201 :D na ez még lehet egy ok!:D De ezen a bicaj nem tud segíteni...:D -
AarPoe #1200 Most jó. Úgy néz ki, csak a kondim kopott meg a télen, de alaposan. :) -
#1199 Aha!!
Akkor pasz nem tudom miért nem gurul ugy! Elvileg más nem befolyásolja ezt. -
AarPoe #1198 Rákentem és szépen beleforgattam. Jó tudom, jobb lett volna ha szétszedem, de nem... :) -
#1197 Akkor hogy tettél zsirt az agyakba?? -
AarPoe #1196 Nem, ilyesmit nem csináltam és ha felfordítva meghajtom, szépen forog, nem akad. Lehet hogy csak én érzem így, a friss kenés miatt (?!) -
#1195 Szétszedted a kerék agyakat??
Mertha igen akkor tul huztad valszeg ez az oka! -
AarPoe #1194 Sziasztok!
Indul a szezon, így én is lemostam a gépet, beolajoztam, lekentem, a csavarokat is meghúztam. Az a problémám akadt, hogy kicsit mintha nehezebb lenne hajtani a gépet és nem tudom, miért. Sima és egyenletes, csak nehezebb. A gumik és fékek OK, kentem zsírt mindkét kerékagyba is.
Egyébként ha valaki találkozott már Hauser Scorpionnal (ilyenem van, talán '95-ös darab), és tud róla mondani valami okosat, azt szívesen venném. :)
Köszi! -
#1193 szombaton bringatúra:) ;) -
#1192 Csak nem bírtam ki és beszereztem 2db Maxxis High Rollert (2,35-ösök) a régi pacskerek helyett, lassan alakul a gép :) -
#1191 A bikemag-on kívül tudtok még kellő tartalommal (értsd hirdetővel) bíró bringás adokveszek oldalt?
(express elég gagyi, apronet szintén) -
#1190 lol ds:ASD:SD: -
#1189 Nincs , de már tudod:D -
#1188 Hát ami olcsó és jó, azt viszi a nép :) -
#1187 mondjuk ez igaz - és sajnos a polarx-re is igaz :( -
#1186 Én szeretem a hardy-kat, hardy4-es volt az első komolyabb bringám, de sajna már annyi rohangál Bp-en belőlük, hogy ingyen se kéne :) -
#1185 amúgy az új hardy vázak sem rosszak, sőt az új polarx-ek sem! -
#1184 Köszönöm szépen az infót.
Erre gondoltam énis, az UMF bringák vázának neve is a felszereltségtől függ, maga a váz nagyrészt ugyan az (max nem lehet mindegyiket minden méretben kapni).
Még1x kösz! -
#1183 pontosan. -
#1182 Cowan, Stuff, Shred -ezek vannak. -
#1181 scrap az van 2008-ban is? mert a kona oldalán nem találtam :| -
#1180 ha jól tudom scrap az 2006-os modell, mot a shred és a stuff van, mind a 2 dirtjump váz (a scrap is az volt). gyamkorlatilag szerintem a váz maga ugyanaz, csak a felszereltség más. -
#1179 Semmmi!
A Kona a neveket felszereltségre adja! Szinteket jelől.. A Shred az alsó kategória a Stuff a közép a scrap a felső kategória.
A Vázak formája minősége ugyan az!
Persze vannak a nagy vázaik Stinky Stinky Delux stb itt már nem ez a rendszer.
-
#1178 Valakinek van infója arról, hogy mi a különbség a Kona SHRED, STUFF illetve SCRAP vázak között? -
Gabo #1177 A belső/tömlő nélküli (tubeless) gumikat spéci, hozzájuk való felnivel lehet igazán együtt használni. Elméletben lehet belsővel is használni őket, de normál felni esetében valószínűleg csak nagyon nehezen tudnád felerőszakolni őket. -
#1176 Oks, köszi, nem veszek ilyen ragadósat :) -
#1175 csak olyat ne vegyél egyikből sem, amin a "Super Tacky" jelzést látod, mert azt kb. két újjal szét tudod szedni, annyira puha. Nekem volt olyan (a high rollerből) és aszfalton úgy tapadt, hogy alig tudtam vele tekerni :) -
#1174 van persze, de azt nem tudom, hogy ez mennyire függ a felnitől és mennyire a külsőtől :) -
#1173 Jó a kérdés :)
Van olyan is, hog ynem kell bele belső? :D -
#1172 nekem volt high roller, szerintem jó gumi nagyon...
a minion az belső nélküli igaz? -
#1171 Srácok, kinéztem két gumit, érdekelne, hogy mi a véleményetek a Maxxis High Roller-ről, illetve a Maxxis Minion-ról?
És ezeket a gumikat csak speckó felnikre lehet feltenni? -
#1170 én minute-ot vettem, imádom :) -
#1169 Vettem a gépemre egy kona kormányfejet =ölég masszív) meg egy bikepoz. downhill kormányt (hajlított, középen merevítővel). Használtan volt a boltban felakasztva 5e-ért, szerintem bőven megérte (kicsit karcos, de egyáltalán nem zavaró, sőt legalább nem olyan sterilen új). Sztetek?
Képet nemtaláltam a cuccról, de meg-morcosította kicsit a gépem :D -
#1168 Manitou Relic telója van valakinek! 49 ropiért vennék egyet! Így kivulröl elég jónak tünik!