1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • gordon 24
    THX!!
  • pajti
    faja:)
    Jó egészséget hozzá!;)

• gordon 24
    Megvettem az uj villám!

Illetve nem uj végülis használt villát vettem. Egy Marzocchi Z1 150mm mozog 1 éves. Hát kisimultak a dh pályák:D

Van rajta ez az eta megoldás is összetolom ugy marad nagyon zsir lehet vele turázni is eg durvulni is. Szóval elég fasza:D
  • PyRex
    jaa az igaz :)
  • pajti
    Ja és ne bántsatok:) Én már kiöregedtem... fáradok;)
    A melóba járós bicómon 1,5-ös IRC van:)
  • pajti
    Nem ezzel:) hanem úgy általánosan a 2,35-el.
    Lentebb láthatod a képemen a 2,35-s bütykös Conti't, na az fárasztó;)
  • Seaweed
    Jo ballonos, es konfortos vele a kozelekedes. Erezni rajta hogy ugrabugralasra terveztek vagy legalabbis figyelembe vettek. Igaz hogy van nemi gordulesi ellenallasa, de nem veszes a tekeres vele, viszont valami iszonyat hogy tapad! Mind1 hogy poros aszfalt, vagy fold! Ugy tapad mint az alom! (valoszinu igy kopni is jobban fog de enyit meger az elmeny!)
  • PyRex
    ezzel? fárasztó? ezt megmagyarázhatnád :) ha ezzel fárasztó akkor mit csinálnál egy normál terepgumival?

amúgy jó guminak néz ki. szerintem ilyenre cserélem a tabletopomat, ha elkopik...
  • pajti
    2,35-ös? Nekem is volt:)
    Városban elég fárasztó volt vele tekerni.
  • bardocz
    móricz
    van eg fal infoparkban,de ahoz még kevés vagyok(meg az is maradok)
  • PyRex
    "itt a közelben" = hol? :)
  • bardocz
    én meg csak heti 2-3x megyek jóesetben bringázni mostanában,de van,hogy egyszer sem...jó lenne már valami bicópála itt a közelben,valami kicsi dirt ami nekemvaló,budafokról kurvazar esténként hazatekerni:S
  • gordon 24
    Faszának tünnek!! Használd egészséggel:D Lassan nálam is beindul a bringa season:D Én télem nem nyomtam..
  • Seaweed
    Udv nepek!
    Itt a tavasz, (igaz en egesz telen napi szinten toltam a pedalt :)), bringakarbantartas megvolt, vettem uj papucsokat bajkra! Gondoltam hatha valakit erdekel:
    Da-Bomb Dirt Reaper 26x2.35 kulsok (Duro gyartja nekik, felirat is rajta van, ok csak ratesznek par matricat, es a boltosok sracok szerint mas az osszetetele a guminak, mint a Duro Back Hawk)

Rendesen megkoptak a Kenda Kinipton kulsoim, vizes uton mar olyan volt mintha jegen mennek, meg kellett tanulnom vele kozlekedni..olyan "jol" sikerult hogy most az ujjal kell megtanulnom! Mert irtozatosan tapad! Szinte kitepi a kezembol a kormanyt egy-egy kanyarban! Par napja vettem, de ugyfest jo vetel volt, azert a kopas meg starapabirosagrol majd ugy fel ev mulva nyilatkoznek! Sajnos nem olcso! 5K+ ropi/db kornyeken van...

• PyRex
    WD40? Telóra? Neeee. Mint ahogy a TF2 SEM.
  • Szabi84
    WD40 mindenre jó, krumplit sütni is:D
  • ates84
    a WD40 amúgy tényleg nem jó a telónak?
  • gordon 24
    Ha meg is ázott a Telót én nem szedném szét! Az agyakat forgó részeket érdemes a konoszuk miatt! nehogy megsérüljenek a bevitt kosztól! De a telót szerintem nem kellene bojgatni! Méghozzá azért mert annak olyan porvédése stbje van hogy a belsejébe aligha juthatott viz!
    De te tudod!
  • Szepy2884
    Sziasztok.

Van egy álomszép gépem. Alig pár hetes.
    A múltkor enyhén megázott a szentem.
    Azóta a teló (Suntour XTC) kissé szipog, ciffeg. Talán megfázott?? ))
    Neeeem, szó sincs róla! Inkább száraz. Visszavittem a bótba, hogy ugyan zsírozzák már be. Erre kiakarták szúrni a szememet műszerolajozással!!!
    Láttam egyből, hogy hülyének néznek, hisz bármiféle olaj megeszi a szimeringet! Erre a szemembe hazudta, hogy nem, az csak a WD-40.
    Erősködtem, hogy szedjék szét és zsírozzák be most, mert egyrészt az kell neki, másrészt garanciális.
    Mivel szombat volt, azt mondták hagyjam ott.
    Mondtam magamban hogy még mitnem, inkább megcsináltatom máshol. Azóta több helyet is végigjártam, de mindenütt az mondták, hogy hagyjam ott. Nem bízom ezekben, ráadásúl szeretném látni, hogyan kell egy telót szétszedni és bezsírozni.

Kérdésem: szerintetek egy teló (Suntour XTC) szétszedése és összeszerelése szakmunka vagy én is megtudnám csinálni?

Válaszokat előre is köszi.
  • pajti
    Ilyenem volt (illetve a váz+villa még megvan) 2003 fire Mountain.
    Hasonlít a Mcrae féle Konához:)
  • pajti

• pajti
    Ha lehetőséged van próbáld ki mindkettőt.
    Viszont a Meridán jobb cuccok vannak.:)
  • danny33
    http://www2.merida-bikes.com/en_GB/Bikes.Detail.52
  • danny33
    Köszi a segítségeteket!

Tehát a scott a nyerő, de ha a scott és a merida sub50 D versenyzik akkor
    melyik?
    A helyzet az hogy a meridát most akcióba kb azonos árért tudom megvenni mint a scott-ot.

Danny
  • pajti
    Nekem is inkább a Scott (váz+villa jobban tetszik). Bár a Merida se rossz:) Nekem volt 2 is;)
  • PyRex
    simán a SCOTT :)
  • Blasta
    Nekem pont ilyen SUB 40D-m van, de más szinben.
    Viszont ez a Scott jobbnak tűnik, már csak a teleszkópja miatt is.
    A scott-ban a váltórendszer elég gyegusz visznt, ez az ACERA váltó nem vmi über (a meridán legalább Alivio van)
  • danny33
    Sziasztok!

Ha van egy kis idötök ránéznétek ezekre:
    http://www2.merida-bikes.com/en_GB/Bikes.Detail.54
    http://www.scottusa.com/gb_en/product/378/751/aspect_55

Kb. azonos árban vannak de szerintetek melyik a JOBB??????
    Ha van tapasztalatotok annak is örülnék.

Előre is Köszi
  • Blasta
    Nekem volt Hardy vázam, de nem használtam komolyabb ugrásokra, csak enyhén DH-ztam vele néha, nekem nagyon bejött az a váz.
  • Firo05
    Sziasztok
    szeretnék épiteni egy bicot és az volna a kérdésem hogy mi a véleményetek az UMF Hardy vázakrol ?
    esetleg van-e valakinek tapasztalata?
    elöre is kössz
  • gordon 24
    Lejebb Vittem az árat 17000ft-re! Szóljatok ha kell!
  • gordon 24
    Na srácok ugy alkult a dolog, hogy Blasta egyéb próblémák miatt nem vásrol..

Viszont! A manitout vissza vontam a vásárlásból mert ugy döntöttünk igy családilag hogy jó lesz az még!

De ami a lényeg van helyette egy Rock Shokc Judy xc air teló ami fiatalabb jobb álapotban is van.. A teló 10cm-et mozog a rugó előfeszitése állitható. Csillapitása van de ez fix..
    Az ára 21000ft. Az ár irány ár.. alkudozni lehet, persze észerű határokon belül..
  • DannyL
    köszi a bolt címeket :)
  • Krezga
    tényleg hülyén néz ki :)
  • Szabi84
    hát ez nagyon csúnya, de a versenyeken nem számít
  • Blasta
    Lehet, hogy praktik, de hülyének jóhülyén néz ki :)
  • PyRex
    persze azzal nincs is gond, de 29-es kerék? lolmár, hát ha bármi baja van, hol kapsz ilyen felnit, külsőt, belsőt, hosszú küllőket, stb?
  • istenostora03
    A geometria miatt ..
    Amúgy énis így akartam csak én előre 26"-ost hátulra 24"-est .
  • PyRex
    omg, 29? az elég fura :)))
  • pajti

Ez miért jó? Elöl 29" hátul 26"-s a kerék.