24
-
#24 Ki tudja... -
#23 Azért nem hamvasztatták magukat mert hitük szerint a testükben kétlélek lakik, a Ka és a Ba lélek, az egyik mindig a piramis (sírhely, mindegy) körül kószál, a másik pedig éli az örök életet a túlvilágon. Ha megsemmisíted a testet, megsemmisül az egyik lélek és akkor a másik is.
Nem üres kivagyiság a dolog tehát.
Ugyanígy mondhatnád akkor azt is, hogy milyen idióta hülyeség, hogy a katolikusok azt hiszik, Krisztus testét s vérét fogyasztják úrvacsoránál...a vallás mindig is kényes dolog volt.
Mellesleg meg szerintem te sem szeretnéd, ha a csontvázad egy vitrinből vigyorogna kifelé... -
Del Sonar #22 a halotakkal nincs értelme foglalkozni
ők sem foglalkoznak velünk, így nincs értelme
-
kukacos #21 Hát nem nyert. A múmiákat különteremben őrzik az Egyiptomi Múzeumban, Kairóban, a sírkamrák töküresek. Egyedül Tutenkhamon kamrájában van egy szarkofágmásolat, hogy a turisták valami originált is kapjanak. A sírkamrákat meg tikkadó géppisztolyos katonák őrzik, de bármelyikbe bemehetsz. Már ha van kedved az ötvenfokos melegben kutyagolni.
-
Epikurosz #20 Miért nem hamvasztatták magukat? Azért, mert nem akartak eltűnni nyomtalanul. Hát akkor tessék elszenvedni a következményeket. -
antikommunista2 #19 ....NC.... -
#18 Ki szokták állítani. Egyébként pedig azokat sem helyezik vissza, akiket nem állítanak ki, hanem tárolják őket valahol és biztos lehetsz benne, hogy nem a sírjukban, ahol tényleg nyugodniuk kéne. Nem tudom, honnan szedted, hogy visszatemetik őket.
Ugyan, akkor nem lenne kegyeletsértés, hullagyalázás a dolog...
Discovery esetleg? A két hibbant idióta, akik múmiákkal ökörködnek és közben rendkívül viccesnek érzik magukat?
Érdekes, ha én ásnék ki valakit itthon a temetőből, akkor nekrofília vádjával azonnal máglyára küldenének, még Blikk szalagcím is lenne belőlem...
Ha egy három ezer éve örök álmát alvó uralkodót -akit direkte azért konzerváltak, hogy a legszentebb hitvallásukat beteljesítsék- b*sznék ki a vitrinbe, akkor mindenki vállon veregetne.
Beteg, perverz világ ez... -
fako #17 A mumiakat nem szoktak kiallitani. Esetleg 1-2 van kiialitva. A legtobbjuk az eredeti helyen van az eredeti koporsoban. Ezek a sirkamrak nem is latogathatoak altalaban.
-
#16 Kiváncsi vagyok mikor találnak már földöünkivüliekre utalo nyomokat. -
#15 Valószínűleg ezzel nyugtatták a fáraót is annak idején...
És tessék. -
Epikurosz #14 Kérdés, hogy ki lenne egyáltalán kíváncsi rád... -
#13 nem azért vannak ott azok a sírok hogy ilyen senkik kiemelgessék -
Olyan huncut vagy! -
#11 :D -
plamex #10 csakhogy sírrablók már 2000 éve is voltak ... úgyhogy kár a gőzért -
Xantia #9 Bammeg, hát inkább elégetem magam és hamvaimat saját kezűleg szorom szét. Különben pihennék vagy 3000 évet a föld alatt, míg egy csoport hamburger zabáló ki nem ás, és vitrinben mutogat.
Szerintem vissza kellene helyezni az összes múmiát a földbe, és nem bolygatni őket. Már az Antigonéban lezártuk ezt a vitát. Mindenki megérdemeli, hogy porai békében nyughassanak. -
#8 Jaja, lehet, hogy találnak egy full tal rasha set-et. :D ..De egy sigon is elég. -
waterman #7 valóban megérné végignézni van-e valami még odalenn, akár egy másik sírkamrából is "körbehallgatózva" valami radar félével. van bennük elég hely komolyabb cuccoknak is.. mondjuk azt is megértem, hogy meg voltak győződve róla, hogy már nincs ott semmi. amekkora rumli van ott:) másfél kilométer séta = fél történelemkönyv:) -
Librarian #6 Hát igen, ezen gondolkodtam én is, hogy nem lehetett volna felderíteni a kamrákat radarral? :o -
Szefmester #5 Földradarral próbálkoztak szerintetek?
-
burninhell #4 vajon a másik irányba is megpróbálkoztak az 5 méterrel? :) -
#3 "mindössze öt méterre Tutenkamon fáraó nyughelyétől"
Erre ugye nem büszkék? -
#2 -
#1 Nem semmi!