107666
-
Immigrants #95528 Jaaa az újnak akkor bocs nem szóltam én a régire gondoltam hirtelen! -
Immigrants #95527 Értem kösz ja és a hullaszállítóra csak ennyi: -
#95526 Én se láttam, sőt kizárt dolognak tartom hogy lenne, mivel elég hullaszállító kinézete van, nem tartom valószínűnek, hogy valaki is nagyon meg akarná csinálni -
#95525 Én még nem láttam skoda modot, persze ez nem jelenti azt hogy nincs. -
#95524 Lefelejtetted a lukojílt, meg a kis tecskót -
Immigrants #95523 Helló! Na mivel múltkor nem kaptam választ a kérdésemre megkérdem újra:
Csináltak már Skodát a játékhoz (a legjobb ha fabia lenne) mert ha igen valaki linkelje be nekem legyen szíves!
Köszönöm! -
Misi08 #95522 Az XboX joy a világ legjobb joy-a:D Télleg teljesen más, mint a kormány, de joy-ok közt a legjobb:) -
#95521 Sziasztok!
Pár hónapja nem játszottam a TDU-val. Online profile-al nyomtam, de most nem enged fel a szerverre. Történt valami változás?
1.66 fent van és természetesen eredeti a játék.
Olyasmiket olvastam hogy a Megapack ingyenes lett? Nekem a sima verzió van.
Vagy most már csak Megapack-al enged fel???
Amúgy az Atari oldalán most is 14.99 euro.
Ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném, akár PÜ akár itt!
THX! -
#95520 Hát még jó hogy semmi köze a kormányhoz... -
#95519 csáó én x-box 360 joyval nyomom olyat vetem amihez van telepitö cd igy pc hez is tökéletesen müködik:Dés szerintem azzal is nagyon jól lehet játszani mert van rajtaa olyan érzékelös kar amivel lehet lassan meg gyorsan menni meg kicsit fékezni szóval tök olyan mint kormányal csak nem kormány kereket fogok xD -
#95518 Ennél több driftes információt már nem is kaphatnál!
Hát még 2 nap és kiderül Stock! De már nagyon várom -
Misi08 #95517 jó a drift nem 100% élethű, de hogy lehetne az? ez egy játék. De egyébként én élőben elég normálisan tudok vezetni:) és azért a tdu-ban megküzdöttem a driftel mert nem érzem a kocsit annyira. Hiába rángat ide oda a kormány azért az nem ugyanaz mint élőben:) Egyébként a kedvenc kocsim z06 corvette és ezt ajánlom driftre is és hosszú távokra is mert jó vezetni és elmegy vele az idő:) -
shumika #95516 Nem setup-al mondom hanem gyári beállítással. -
#95515 Én a drift részét pont nem tartom realisztikusnak, öreganyám is tudna vele driftelni egy jó setup-al, aki életében nem vezetett... -
shumika #95514 OFF
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Probáltad már a Live for Speed-et? Az nagyon realisztikus fizikával rendelkezik. Tégy egy próbát. Nem fogod megbánni. -
#95513 Nekem annyi a bajom ezekkel a driftekkel, hogy kb a valóság nagyon kevés százalékát adják vissza. Nagyon nehéz benne jól ráérezni a driftre még G25-tel is rugdoshatom én a kuplungot, valamikor elteszi valamikor nem. Meg persze arról is beszélhetünk, hogy mennyire nem lehet átérezni, hogy most az autó elkezdette már csúszni és érdemes viszább venni a gázból, ellentétben a valósággal. A TDU sztem nem éppen a legjobban szimulálja a driftet... Amiben elég jónak találtam, az grid, ott valahogy driftelésnél meg a sima versenyeken is kb, annyira kezdi eldobálni magát az autó, mint a valóságban. De persze az se az igazi:) Nekem ez a tapasztalatom.
Adamfesto: Drift.hu rulz:) -
#95512 Hát ez kurva nagy rajz lett! :) Tényleg tetszik! -
#95511 Ő kicsit látványosabban csinálja: jobblábfékgázkuplunkkézifék-es videó :) -
Stockbauer33 #95510 Ha tényleg összejön a melód amit mondtál egy ilyen kormány kötelező.Nekem gyáriba megvan ez a game,elküldöm szivesen mert ezzel a játékkal tényleg meglehet tanulni komolyan driftelni.Nem mintha kivetni való lenne a tudásodba és le a kalappal előted meg a Jadz Tomi előtt mert amit ti billel HC-ba műveltek az profizmusról árulkodik .A jobbláb fékgázt jóltolja a fiú.Mintha magamat látnám -
jaddz8 #95509 Némi vizuális magyarázat, kiegészítve azzal, hogy a főútra is kidriftelhetsz ha nagyon rövidnek hatna a táv.
-
jaddz8 #95508 Jaddz drift (balfaszkodás)
Ez a technika alapdologként kezeli, hogy egy 43kw-os 1.2-es Fiat Punto típusú gépjárműben ülsz. További teljesítménypluszt érhetünk el ha nem ül senki a sofőrön kívül a kocsiban, majdnem üres a tank, valamint meleg a motor. Elsajátításához mindössze 350Ft kell autómosóra, gyakorlás határozottan nem szükséges, a hosszantartó élvezeti faktorhoz variáltjuk a helyszínt.
Fontos, hogy (főleg az első pár alkalommal) lehetőleg a körzetre nehezedő, hétvégi ebéd után, 2-3 óra magasságában megfigyelhető lustaság alatt hajtsuk végre a műveletet, így megkímélve magunkat az esetleges túlfűtött humorérzékkel rendelkezőktől, valamint max. egy kóborkutyára hozzuk rá a szívbajt.
A kivitelezés során lényeges, hogy elég víz érje az autótestet, ami így - elkerülhetetlen módon - rájafojik a gumira. Pénzesek megdobhatják egy kis viasszal az élményt. Komótosan guruljunk be az autómosóhoz, szóljunk a bácsinak, hogy kapcsolja be a cukorkagyárat, perkáljunk neki egy kis lóvét úgy gyorsabb, aztán hagyjuk hogy végezze a dolgát a rendszer. DE!! Az íventartáshoz vezessük rá a láncra a szekeret, s egy meghatározott pillanatban csapjuk üresbe kedvencünket, még le is állíthatjuk. A kormányhoz, fékhez ne érjünk, a lánc ami húzza a kereket majd csinál mindent helyettünk. Miután a szárító is jól végezte dolgát, kezdődik a mulatság. Zöld jelzésre induljunk, hagyjuk figyelmen kívül a reklámszöveget meg a mosolygó rókát aki szeretné ha ellenőriznénk a fékeket, tekerjük el valamerre a kormányt amerre szabad az út, majd kettesbe tevén a gépegységet, a gázpedál kárpitba süllyesztésével jelezzük felé, szükségünk van minden harci képességére, iramodjunk meg. Eredményképpen a következő kanyarban ha nem finomkodunk a paripákkal, és még az autómosóból kifelé - tegyük fel jobbos kanyarban - balra dőlt kasztnira még nehezednek a középiskolában tanult erők, szóval ez mind egy precíz ellenkormányzással és a ménessel az orrban, fantasztikus élménnyel gazdagít!! A vizes és lehetőleg kopott (de nem szükséges) hátsó gumik elvesztik tapadásukat, a jól láthatósági mellénnyel és kiskosárral megszilárdított csomagtartórész ránehezedik az úttestre, és az autómosótól kivezető hosszanti 90°-os kanyart végigdrifteljük.
Ha esetleg abba a hibába esnénk, hogy valami tuningolt szarral megyünk, vagy a másik véglet, hogy nem volt merszünk a gázpedál teljes útját kihasználni, hagyjuk a picsába az egészet, mert a kézifék nem fog, az első fék meg inkább nem szeretnéd ha fogna.
Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok, vállalkozószelleműektől videóanyagot kérek! -
#95507 Mentsétek el, van benne okos dolog!
Remélem segít a leírás és nem veszitek OFF-nak.
-
#95506 Ha sok
Mindenkivel előfordul, hogy elsokall a kanyarban illetve túlságosan megindul az autó hátulja. Ennek kivédésére a legjobb a már említett kuplungbenyomás. Ilyenkor az autó mentesül a hajtási befolyástól és visszaáll egyenesbe. Fontos, hogy a megfelelő sebességgel kövesse a kormányzás az autó visszaforgását, mert aszfalton a kuplung benyomása után hirtelen megtapadhatnak a gumik.
Másik nehezebb technika a fékpedál bal lábbal történő rugdosása. Ekkor fontos, hogy időben felismerjük, hogy a drift nem kivitelezhető (tapasztalat alapján) és finoman kezdjük el rugdosni bal lábbal a féket. A gázról vegyük el a lábat, a kuplungot viszont ne nyomjuk be. Az autó tovább fog keresztbe csúszni, de lassulni fog. Számítsunk arra, hogy az autó itt is hirtelen megtapadhat ha eléggé lelassult, fejben álljunk készen a kormány egyenesbe hozására. -
#95505 Feint drift (hintáztatás)
Ennél a technikánál az autót két határozott kormánymozdulattal kitérítjük az egyensúlyából (jobb-bal, vagy bal-jobb), majd ellenkormányozunk, aztán a jól begyakorolt módon gázzal és a volánnal keresztben tartjuk az autót és élvezzük a driftelést. Még egyenesben megkezdhetjük a kormányzást, azon az oldalon érdemes, ahol majd a kanyar belső íve lesz (pl. jobbos kanyar előtt a jobb oldalra húzódunk).
Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az első kerekek irányába áll vissza.
-
#95504 Dynamic drift (dinamikus drift)
Ennek a kivitelezése rutinos sofőrt és jó autót kíván. Kezdő driftereknek nem ajánlott, mivel nagy sebességnél hajtjuk végre.
Lényege, hogy miután kitört az autó fara (feint drift vagy kansei drift technikával ideális), az autó lendületét kihasználva a kormánnyal és a gázzal (fékkel vagy kézifékkel) játszva tartjuk keresztben a kocsit.
-
#95503 Manji
Ezt a technikát nem kanyarban, hanem egyenesben hajtjuk végre. Elkezdeni lehet a kanyar kijáratából vagy az egyenesben is.
Megindítjuk az autó hátulját (vagy eleve a kanyarból kifele driftelve érkezünk) az út egyik felén és keresztben közeledünk a másik oldal irányába. Mikor már elég közel vagyunk, hirtelen levesszük a lábunkat a gázról, aminek hatására az autó hátulja átfordul a másik irányba. Ügyeljünk arra, hogy az út szélétől hagyjunk elegendő helyet az átfordításhoz. A fordulás során folyamatosan tekerjük a kormányt is és folytassuk a driftet az út másik széle felé. Ha elértük, akkor megint vegyük el a gázt és kezdhetjük megint az átfordítást.
Ha nem elég erős a gépünk (itthon azért ez jellemző), akkor visszaválthatunk egyet.
Ez elég veszélyes trükk, sokat kell gyakorolni. Ha az autó felett elvesztettük az uralmat és abszolút túlkormányzottá válik, akkor a kuplung időben való benyomásával még menthető a helyzet.
-
#95502 Kansei drift
A technika végrehajtása során versenytempóban határozottan kezdjük meg a kanyart (túlzottan alulkormányozott autóval kivitelezhetetlen). Hirtelen vegyük el a gázt, amire az autó túlkormányzott lesz. Ha már kezd elveszni a tapadás lépjünk rá a gázra újra. Ekkor az hátsókerekek legyőzik a tapadást és elkezdhetünk driftelni. Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az első kerekek irányába áll vissza.
-
#95501 Braking drift (fékezés drift)
Drift közben az autó súlypontjának megváltozásának kihasználásával lehet megindítani az autó hátulját, illetve a haladók az ún. dynamic driftnél (lásd lejjebb) alkalmazhatják.
-
#95500 Jump Drift (padka drift)
Közepes sebességgel érkezzünk a kanyarba, majd az ívbelső kerekeket lassan tegyük fel a padkára. Ha a hátsó kerék felment a padkára adjunk gázt, és amikor leérkezik gyorsabban fog pörögni, így elvesztik a tapadásukat a hátsó kerekek. Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.
Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az első kerekek irányába áll vissza. -
#95499 Dirt drop drift (koszra dobás drift)
Érkezzünk a kanyarba közepes sebességgel. Adjunk gázt és lassan kezdjünk el a kanyar külső íve felé húzódni (pl. balos kanyarnál jobb oldalra). Amikor a hátsó kerekek lemennek az útról, akkor az kisebb tapadású felület miatt elvesztik a tapadásukat a hátsó kerekek és az autó segge megindul.
Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.
Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az első kerekek irányába áll vissza. -
#95498 Shift lock drift (visszaváltás drift)
Kivitelezése hóban vagy vízen ajánlott, száraz körülmények között nagyon koptatja a technikát. Viszont az alkalmazása nagyon élvezetes.
A lényege, hogy kanyarban ? vagy még előtte ? egy sebességet visszaválunk, amitől megemelkedik a motor fordulatszáma, a kerekek egy pillanatra blokkolnak, ettől elveszik a tapadásukat és az autó hátulja megindul a centrifugális erő irányába.
Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.
Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az első kerekek irányába áll vissza.
-
#95497 Clutch Kick (Kuplungrúgás)
A technika lényege ez esetben is a tapadás elvesztése. Egyszerűen rárúgunk határozottan a kuplungra, amitől a hátsó kerekek elvesztik a tapadást és kitör az autó fara. Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.
-
#95496 E-Brake drift (Kézifékes Drift)
Ritkábban használt technika, főleg gyengébb autóknál használják, illetve a profik tovább tudják a kézifék segítségével keresztbe tartani az autót (páros driftnél a hátul haladó gyakran alkalmazza). Rendszeres használathoz javallott egy hidraulikus rendszer beépítése.
Kezdjük meg a kanyart nagy sebességgel, majd a csúcsnál (vagy már a kanyar előtt) egy határozott mozdulattal rántsuk be a kézifék kb. 1mp-ig. Hátsókerekes autóknál a kuplungot nyomjuk ki. Ekkor megindul az autónk hátulja, amire ellenkormányzással válaszolhatunk. Első kerekes autó esetén a gázt folyamatosan nyomni kell míg a kézit behúzva tartjuk.
Ebben az esetben sem szabad befékezni vagy hirtelen elvenni a gázt.
-
#95495 Power Over (Erőcsúsztatás)
A legegyszerűbb drift technika, csak erős autó vagy csökkent tapadóképesség kell hozzá (hó, eső, sár, por), nem szükséges túlzott tempót vagy oldalgyorsulást az autóra erőltetni. Fontos a gázpedál rutinos kezelése.
Fordítsuk a kocsit egyenesen a kanyar irányába, majd adjunk annyi gázt, hogy elveszítsék a hátsókerekek a tapadást. Ha érezni, hogy az autó hátulja elindult (az oldalirányú gyorsulás és a túlzott mértékű gázadás lesz az oka a túlkormányzottságnak), azonnal ellenkormányozni kell a kanyar kijárata felé és a kocsi addig halad keresztbe, amíg gázt adunk. A gázzal finoman játsszunk. Ha a fékre lépünk vagy hirtelen elvesszük a gázt, akkor az autó túlságosan túlkormányzott lesz és megpördülünk vagy leesünk az útról. Tipikus kezdő hiba, mindenkivel előfordul a gyakorlások során.
-
#95494 Hátha valakit érdekel, driftelési technikák:
Bevezetés
Szeretnék ismertetni néhány technikát, amik alapján el lehet kezdeni a gyakorlást. Könyvből nyílván nem lehet megtanulni, gyakorolni kell, de érdemes elolvasni mindenkinek hátha talál egy jó kis trükköt amit még nem ismer.
Mindegyik cikkben alapfelállásként kezeltem (kivéve ha nincs külön feltűntetve), hogy a technikákat hátsókerék hajtású és sperr differenciálművel (korlátozott csúszású kiegyenlítőmű) rendelkező autóval hajthatjuk végre.
Nem alapkövetelmény, de a technikák elsajátításához szükséges 120-150 egészséges lóerő, az átlagosnál keményebb lengéscsillapítók, és egy jó kormány. Minden további fejlesztés csak pénz kérdése, de azért egy pereckormányos széria ezerkettes zsigával nem a legkönnyebb dolog elkezdeni driftelni.
-
jaddz8 #95493 Ha kormánnyal is játszol, nem kell egyből off-al kezdeni/gyakorolni, először szokd meg hogy tudod csúsztatni az autókat a kanyarban, mekkora féktávot vegyél, mikor kezdd el csúsztatni, mikor kezdj el kigyorsítani ha egyáltalán el kell vedd a lábad a gázról, stb..
Mivel én billentyűzettel játszok, nem tudok OFF-al menni a padlógáz miatt amit USAMEN is mondott, így sport és hypersport között váltogatom az autó függvényében, általában úgy kezdek meg egy kanyart, hogy lenyomom egyszerre a féket és a jobbra vagy balra nyilat, természetesen amerre épp megy a kanyar, de csak egy pillanatra, majd egyből gáz, ettől tökéletesen irányba áll a segge és már szépen csúszik is íven az autó. Ha a kanyar kicsit erősebb akkor rásegítek még egy kis kanyarodással, esetleg ha nagyon bedobtam ellenkormányzok, de általában csak a gázt nyomom semerre nem kell korrigálni. Kézifékkel meg segíthetsz az autónak ha úgy érezted hosszabb a kanyar, vagy hogy elég gyorsan mész, hogyha látod h nem akar már tovább csúszni, akkor az megnyújtja kicsit a csúszást. Kialakul ám a saját stílus hamar, de az is elég sokat segít, ha már azért nem tekeredsz fel minden fára, hogyha keresel egy nagyobb HC-s társaságot és figyeled hogy mennek. -
pego #95492 Azt tudom hogy nem kellene, de csak úgy indul meg keresztbe a kocsi,( a belengetéssel mindig a kipördülök). Aztán vagy időben sikerül levenni a lábam a pedálról, vagy nem. Egyenesekbe meg nincs semmiprobléma a max gázzal. Na de jó éjszakát! valamikor aludni is kell.
-
USAMEN POWER #95491 "Bár azt is szinte csak padlózom" ---> Itt van a probléma. -
pego #95490 Kormánnyal. Én az offline profilomban játszottam billentyűzettel, de az engem már idegesített, hogy nem tudtam huzamosan tartani semmilyen sebességet, emiatt vettem a kormányt. Bár azt is szinte csak padlózom :D
Billentyűzettel csak a gyengékkel, meg a 4kerekesekkel tudtam off módban autózni, bár a kormánnyal sem megy sokkal jobban az off:D -
#95489 oké köszi na én lépek jó8 mindenkinek