107666
N%C3%A9vtelen-1.png
  • rotator
    Hehe, nekem meg sokkal gyengébb videókártyával is tudja ugyanezt. :)
  • rotator
    Tápon, alaplapon és memórián nem érdemes spórolni. Ha ezek nem 100%-osak, akkor instabil a rendszer. A többi alkatrész általában vagy műxik vagy nem, de mindenesetre könnyen kideríthető, hol a bibi. A random gépújraindulásnál és fagyásnál viszont semmi sem idegesítőbb! Állítólag. :)
  • Imrusssss
    Hehe XD
    Ott van mellete még 3 giga ddr ram XD
  • Katun
    Ugye, hogy Ugye???
  • fery02
    Eléggé baj volna, ha egy olyan kártyán ne menne fulloon :)
  • bertino
    tisztelt jonép aki ráér meg minden az ne szégyenlősködjön és aki szokott az mind jöjjön SG klubhoz :)
  • HTS s3rg1nh00
    félreérthető voltam úgy néz ki,az az alap,amire a tápokat építik,elég régi...4/5-ös tápok egyébként,de az árukat nem érik meg semmiképp,az FSP ugyanott van feleannyiért kb.
  • InfiniteReality
    Miért is építenek régi konfigokhoz tápot? Elsőként hoztak ki 1100W-os tápot...
  • Me0w
    Akkor szopjal halat...
  • Imrusssss
    Wáááá ma vettem egy Geforce 8800 GTX-et full grafikával megy a gasme Pfffff nagyon király XD Wááááááá
  • bertino
    tudom, hogy ez nem warez topic
    nézz körül bannerban, ha már eddig nem tetted
    ott van a megoldás
  • bertino
    egy született láma született láma kérdései (Y) nem gondoltam, hogy még válaszolsz is rá :D
  • Martin911
    És ott hol találom? Mert ez a játék honlapja...
  • HTS s3rg1nh00
    a Tagan táp volt egy éve...de ma már túl régi konfigurációkra építik a tápokat,FSP Zenek(BS-ok is)simán jobbak(főleg az 1010W-os)
  • n3whous3
    OK, majd megném. Más játékoknál meg ez a baj (mármint a 4 hangszóró). :)
  • wander01
    ha már táp: nekem 560w-os modulos chief-em van, multkor egy 500w-os enermax-al kiprobáltam, nem vettem észre különbséget. ja és az aláiráshoz képest most plusz 1 egy vinyo van még a gépben :)) vigan megy
  • Doc Hooliday
    Szeva! Azért van mert a játék nem nagyon szereti a sztereó megoldásokat, álitsd át a hangkártyát mondjuk 4-hangszórósra és akkor már jó lessz. Ez a legegyszerűbb megoldás
  • Me0w
    Jah a Chieftec az 'OK' kategoria, de azert vannak klasszisokkal jobb (es persze dragabb tapok). Nalunk otthon az egyik gepben egy Chieftec 450-es van, a masikban egy FSP Blue Storm, es stabilabb max terhelesnel a 12V pl. rajta, pedig arban max egy ezressel tobb.
  • robotnyk
    ja, én egész másra gondoltam
  • InfiniteReality
    Ráadásul a jobb tápokkal együtt a chieftec tápok is képesek adott ideig (néhány percig folyamatosan) túlterhelve is működni.
  • InfiniteReality
    Kérdés mennyire terhelted meg az egyes feszültség ágakat. Addig amig nem terheled túl a tápot, nincs is probléma.
  • gduck
    OFF:
    A Chieftec tápokat össze se lehet hasonlítani a NONAME tápokkal! kb. 2x akkora terhelésre vannak méretezve :)
    ON:
  • bronco
    Keresd meg a Stake-t a beállítások között, ott tudod állítani.
  • pilboy
    hopi-popi
    ez nem multiban van?
    én a single game-ben kérdeztem, mert ott még csak szabályokat sem találtam, nemhogy entry fee-t
  • ACE
    Nekem az alábbi géphez 420-as Chieftec-em van, és simán elbírja...
  • pointer4
    Azért addig már csak eljutna az emberek, hogy féljen, hogy kinyír a táp mindent ami a dobozban van, ha ilyen vargáné és társa, vagy acorp, vagy codgen.
    Meg én fültanúja is voltam hálistennek, hogy pc boltos eladó nem ajánlotta a gagyit a vevőnek.
    De amit írsz az színigaz, meg minden szabvány annyit ér amennyire betartják, pl a teljesítménymegadás...
    Fura amikor egy 8 kg-os házimozi rendszer lead 300W ot. és felvesz kb 45W ot. nem is értem, hogy a NASA miért nem kopogtat az ajtajukon ezeknek a kínai boszorkánykonyháknak. Mikor a tápnak nehezebbnek kéne lennie, nemhogy az 5 hangszórónak :)
  • InfiniteReality
    Nem vagyunk elszállva! Az 550W-os chieftec az megintcsak TÁP!!!! Tegyél alá egy fos minőségű 550W-os (márkát nem mondok) és csodálkozz rá a fagyásokra, esetleg arra ha leégeted a kártyát.

Azért írnak nagy számokat a gyártók, mert az otthoni "luzer" aki csak vesz egy videokártyát, a legkevésbé sem fog törődni azzal, hogy a tápot méretezze! A gyártók ráírnak egy akkora teljesítmányt követelményként, amekkora teljesítményű táp MÉRETEZÉS NÉLKÜL, gyakorlatilag bármilyen konfigban elviszi a kártyát.
  • pointer4
    Szerintem az a csoda, hogy szól vele :)

Tápokról meg annyit, hogy elvagyunk szállva a számok bűvöletében :D
    8800GTS SLi ben, agyon húzott 4400 x2+, 5 winyó, 2 dvd, mindenféle hűtőventi + Vízhűtőszivattyú és fagyás nélkül lehet játszni napokat :) egy 550Wos Chieftec táppal.
  • InfiniteReality
    Lehet, hogy ez a gond. Remélem a patch megoldja ezt a problémát (is).
  • pilboy
    köszi szépen :)
  • n3whous3
    Egyébként integrált realtek a hangchip.
  • n3whous3
    Helló

Van egy kis szoftveres gondom a TDU alatt: csak a baloldali hangszóró szól. Elvileg a legutolsó drivert raktam fel a hangkártyához, szval nem tom mi lehet a gond. Megpróbálom régebbiekkel, de addig is beírom ezt, hátha a TDU-nak van baja és ti már hallottatok ilyen gondról.
  • InfiniteReality
    Nem hülyeség! A TAGAN az TÁP! Egy 480-as TAGAN nem egyenlő egy 480-as CODEGEN-nel de még egy chieftec-kel sem. Azért írt az ATI 700W-ot, mert egy 700W-os táp szinte garantált hogy elviszi a kártyeszt, szinte mindegy milyen konfig van alatta, és szinte az is mindegy milyen márkájú a táp! Miért? Mert "noname" gyártók nem gyártanak 700W-os tápot.

Amit leírtam kis eszmefuttatást, annak tükrében LEHET kisebb tápot is választani. Azaz MÉRETEZNI kell a tápot a konfighoz. Ezt elkerülendő, mintegy "shortcutként" azt mondja az ATI "vegyél 700W-os tápot paraszt". Nem fogja elmagyarázni miért. Viszont aki nem így tesz, tehát gyengébb tápot tesz alá (és még márkátlant is) és leég a gépe/a kártyája, az ígyjárt, az ATI-t nem terheli felelősség, minekután ő közölte az elvárást. Az ember meg hivatkozhat arra, hogy "deő aztolvasta a fórumokon hogy de megy kisebbel is". Csakhogy ez senkit nemfog érdekelni, mert az emberke nyilván nem vesz 30 ezerért TAGAN 480W-ost, inkább vesz 10ért egy Codegent.
  • InfiniteReality
    Azért írtam RV570-et, mert később készült a chip mint az X1950xtx. Tehát újabb, és azthiszem kisebb csíkszélességgel is gyártották.
  • InfiniteReality
    Én is ezt mondtam. X1950 és R600 között van
  • Synit HUN
    8800 + HDR. Sztem ez a legszebb. Havernál is így megy. HDR nélkül mindegy lehet mert az nvidia bekékíti a házakat, viszont HDR-rel már csak az ég kék.
  • Synit HUN
    Nem tehetjük fel hogy eredeti, ha van 2millás Ferrarid.
  • Katun
    Azért gondoltam, mert nekem is be van kapcsolva a HDR és akkor változnak a fények ennyire.
  • Me0w
    A 700w azert ajanlott, hogy az emberek ne probaljak ki ilyen codegen fele tapokkal.
  • sleepyhead
    a 700w így sem indokolt. egy erős 480-as, legfeljebb 550-es röhögve elvisz egy hd2900as konfigot egy bika core2vel. nézd meg pl a prohardvert.
    illetve nekem egy 480as taganom van és az agyonhúzott c2d-t + x1950xt-t + 2 vinyót babán viszi, alig melegszik.