107666
N%C3%A9vtelen-1.png
  • sleepyhead
    és? ez így is van. viszont az x1950xtx-nél jóval gyorsabb az R500. tehát az X1950XTX és a 2900XT között van.
  • InfiniteReality
    2. pontnál az első táp helyett videokártya akart lenni. Késő van már ehhez...
  • InfiniteReality
    Az a baj, hogy "egyszerű mezei usereket", de még "hozzértőket" sem lehet sajna olyan dolgokkal terhelni, mint terhelhetőség a feszültségágakon, PFC, hatásfok stb. Pedig ezek segytségével igenis ki lehet számolni hogy elég lesz-e a táp. Nem az összteljesítmény számít mint már írtam.
    Egy 400W-os táp PFC nélkül gyakorlatilag 240(!!)-ot ad le (a pc-s kapcsolóüzemű tápegységek hatásfoka 0.6). Ha a kártya 170W-ot eszik, akkor két gond lehet:

1. A maradék 70W-on kell osztoznia a géped maradék alkatrészének. Ugyebár egy prescott procival túl is lőttünk ezen a kereten...
    2. A táp mondjuk a 12V-os ágat megterheli 20+20 amperrel. A táp 50A-t ad le összesen a 12V-os ágakra. A maradék 10A KEVÉS a gép többi részének, mégha tegyükfel az összteljesítmény elég lenne összeadva az egyes alkatrészek fogyasztását...

Azért mondja az ATI hogy 700W, mert egy 700W-os táp szinte 100% hogy PFC-s. Tehát passzív PFC-nél kb 525W-ot le is ad, míg aktívnál ez megközelíti a 600W-ot. Aki nemhiszi olvasson utána. A PFC a hatásfokot hivatott javítani. A passziv PFC hatásfoka kb 0.7-0.8, az aktívé kb 0.8-0.9. Ez nem a teljes táp hatásfoka, csak a PFC-é. Tehát nem olyan egyszerű ez a dolog.

Aki érti, érti, aki nem az nem. Próbáltam érthetően leírni miért nem blődség az a 700W!
  • InfiniteReality
    X1950PRO=RV570 (egyes ATI driverek RV570XT-t írnak ki rá). Nézz utána! De a legegyszerűbb ha fogsz egy ilyen kártyát, beteszed a gépbe, feltelepíted, és lekérdezed a tulajdonságait. RV570. Az X1950PRO egy butított kártya (viszont marha jól sikerült!!!).
  • InfiniteReality
    Lehet a képek nem pont ugyanakkor készültek (a játék ideje szerint, photo módban be lehet állítani). Viszont arra ügyeltek, hogy bookmarkkal tegyék pont ugyanoda a kocsit.
  • InfiniteReality
    Net nélkül csak direct sale-el tudod eladni, feleárért.
  • InfiniteReality
    Aha tudom. De baromság. Nem az össz teljesítmény számít, hanem hogy az egyes feszültségeket mennyire terheljük meg. A gyakorlatban ez aztjelenti, hogy egy 700W-os táppal tutira nem terheljük túl. De én tudom hogyan lehet kisebbel is megoldani úgy hogy ne fussunk túl a terhelhetőségen.
  • Danny L
  • bertino
    itt a serial
  • Xniper
    igen, most úgy tűnik így van, régebb ha nem volt island map, nem volt server se
  • gabi89
    Hát ez szerintem nem igaz mert nekem volt mikor nem jött be a map az oldalon de mégis vigan játszottam :)
  • bertino
    így is van

nem is mind1 300nál, hogy kontrasztos/nem kontrasztos
    fényes vagy nem fényes
    eléggé színes vagy nem színes
  • bulba
    A nem HDR-es képen is fehér, vagy legalábbis nagyon nagyon világos
  • Xniper
    nem most kezdtem a játékot, de igazatok van most nézem és tényleg felcsatlakozott, tegnap tegnapelőtt este viszont biztos hogy nem...
    Amúgy eddig a testdrive community oldalon néztem eddig hogy online-e vagy sem, mert elvileg ha bejön a map akkor van ha nem tölti be akkor nincs server, de akkor úgytnűnik már ez sem működik..
  • atomboy
    Dino 246 GT???
    Ezt kene betenni eloszor PC-s patchba!!!
  • Sland
    :(
  • bertino
    átengedted egyáltalán tűzfalon a játékot ?
  • Gabor_(HSF)
    Nem nagyon értem a problémádat..Próbáltad úgy is,hogy előtte felcsatlakozól az internetre?
  • Xniper
    legközelebb így veszek atari gamet...
  • Xniper
    ezt nem hiszem el, 3. napja próbálok felmenni erre a büdös serverre de egyszer sem sikerül. Egyánltalán van amikor működik, vagy 3 napja b*sznak online lenni?
  • Me0w
    Jaja :) Kinek a pap, kinek a papne :)
  • Gabor_(HSF)
    Meg úgy is mondhatjuk,hogy az ati meg egy dohányfüstös szintelen szar:)
  • Me0w
    Mondjuk ugy, hogy az Nvidia kepe egy kontrasztos szar :)
  • norbi56
    az Nvidia-élénkebb szinek meg minden(nekem jobban tetszik)ati-olyan mintha szépia stílusú lenne:PXD
  • Katun
    Hoppá, szerintem hamarosan mi is kapunk pár új lovat a nyereg alá.
    Új Test Drive verdák Xbox 360-ra
  • Truck Driver001
    Mindkét kártyát elfogadnám.
  • robotnyk
    amúgy megjegyzem, lehet hogy egy helyen készült a kép, de szerintem különböző "napszakban" (amiből photo modeban is választani lehet ugye.) az alapján az atis képek a 4esben, az nvidiás képek meg talán az 1esben.
  • Katun
    Ne legyél őrült ember az a HDR miatt van.
  • fery02
    Hej, az összehasnlító képekhez annyit, hogy egyik képen ugye megemlítették, hogy sárgás az út, meg az égbolt. Nem azért van, mert mikor készült a fénykép a játékban más idő volt? Mondjuk ATI-nál kezdett éppen beesteledni.
  • IvanovicsTech
    Nem rossz!Majd ha lesz időm én is csinálok egyet.
  • uHs Gerzson
    Én lenni inkább hideg mint meleg
  • Me0w
    Az ATI kepe 'melegebb' az NVidia-e hidegebb itt, de ezt ugye barki ugy allitja ahogy akarja :)
  • bulba
    Sőt az ég is egy nagy fehérség ATI-val.
    Valószínüleg a következő driver megoldja, valószínüleg.
  • Leky
    Nekem az Nvidia képek tetszenek jobban. Az Atinál én nagyon sárgálom az utat.
  • SinClaiR
    Én is VGA vásárlásán töröm a fejem, és ha már veszek erősebb VGA t, akkor egy proci sem ártana, és nagyon nem akaarok a zsebembe nyúlni, úgyhogy egy 3700+ és egy 1950+ miután befutott az r600, és 1 évig megint nem kell hozzányúljhak :)
  • norbi56
    de nemnagyon értek a gépemhez úgyhogy...nemtom
  • norbi56
    HDR-el nekem nemtetszik a játék:P jólesz nekem 7600GT
  • sleepyhead
    vicces lenne ha RV570=X1950, mivel a V eleve butítást jelent. Szóval inkább R580+ és R600 között van.
  • uHs Gerzson

• Katun
    Tetszik az új ATi, bár mostmár maradok az nVidia-nál... Amúgy szerintem nagyon egyformák a képek, és én a HDR nélkülieket hasnolítottam, össze, és az ATi-n bal oldalt a kerítés jobban néz ki. Bár nem tudom, lehet az árnyalat eltérés miatt van.