107666
-
#23584 nekem ilyen házam van csak más szinbe. még 1 kép -
InfiniteReality #23583 Akkor azok elég trágya házak... a legtöbb ház olyan, hogy az előlap mögé simán beszerelhető a venti. A winyótartó "kosár" pedig pont e rácsos rész mögött van. Az asus TA885 ház pont ilyen jóféle (és az ára sem vészes, ~6000ft bruttó). -
InfiniteReality #23582 Lesz. Júniusra igérték. 2 kocsit és 1 rakás javítást fog tartalmazni. -
#23581 Ha Codegen akkor sikits egyet, majd jobb kezzel a bal vallad felett hajitsd el ;) -
#23580 Sajna a legtobb hazban nincs kialakitott hely a hdd-k mogott, igy kenytelen vagy az also helyre berakni a ventit (akar egy 120mm-est), igy a levegoaramlas megvan, de pont a hdd-kre nem jut belole. -
InfiniteReality #23579 Gépház oldala leszed, jóesetben a táp cimkéje feléd néz. Rosszabb esetben nem, ekkor gép kikapcs, tápkábel kihúz, hátul 4 csavar kicsavar és a túloldalán ott a cimke. A típusa érdekelne és hogy hány W-os. -
bepi #23578 valaki mag tuj mndani hogy van e patch a játékoh
-
#23577 oké, és azt hol tudom megnézni,a tápot? -
InfiniteReality #23576 OFF:
Szinte minden házban van lehetőség 1 vgay 2 db 8 centis hűtő beépítésére előre és ugyanígy hátra. Alapvetően a PC hűtése úgy van kitalálva, hogy elöl a ventillátor(ok) friss levegőt fújnak be a házba, hátul a ventillátorok a meleg levegőt kifújják. Téves elképzelés, hogy majd a táp ezt megoldja. Igen megoldja, de azáltal hogy saját magán "keresztülhúzza" a meleg levegőt, a saját élettartamát csökkenti. Először a szűrőkondik fognak felpúposodni/kiszáradni/kifolyni. Ettől a táp még menni fog, a gép indul, de a leadott feszültségek hogyismondjam nem lesznek igazán stabilak. Ennek eredménye legtöbbször a váratlan/megmagyarázhatatlan fagyás stb. Nekem ilyen táp winyót ölt meg.
Raádásul a winyó ha melegebb, jóval esélyesebb hogy meghibásodik. 25-35 fok között ideális egy winyó hőmérséklete (szervertermekben ennél hidegebb is lehet, az sem gáz).
Otthoni körülmények között ez a 25-35 fok még nagy nyári melegben is simán tartható.
Menj be a lomexbe (13. ker. Lehel út) és vegyél Sunon MagLev ventillátort (1500ft/db). Ez 3500-zal pörög de hangja nincs (csak a szállított levegőnek). Azért MagLev, mert effektive nincs csapágyazás benne, a forgórész az állórész felett "lebeg", ezért elvileg nem megy tönkre. Ezt megcáfolandó nekem 10-ből 1 tönkrement (szétszedtem és valszeg gyárihibás volt, a forgórészen a mágnes letöredezett. Ez elég lehetett ahhoz hogy kiessen a szimmetriából a forgórész, most olyan mintha "csapágyas" lenne). Erre a ventillátorra kell csatit szerelni (szereletlenül adják, a csatit meg az érintkezőket külön kell megvenni hozzá. Nem egy nagy kunszt összerakni, 1 db fogó kell hozzá). Lényeg hogy ez a venti 1 állat! A dögmeleg szobában is 35 fokon vagy az alatt tartja a 10000-rel pörgő SCSI winchestert. Szóval jó hűtő. Ha kell segítek összerakni ezt a hűtőt.
Nézdmeg otthon a házadba hogyan lehet beszerelni a hűtőket. Elől úgy állítsd be hogy befelé fújjon, hátul meg úgy hogy kifelé. Máris megvan oldva a dolog. Ja és a winyók a házban pont úgylegyenek, hogy a forgó ventillátor által keltett levegő mintegy "szélcsatornában" tartsa a winyót. Az ilyen lapraszerelhető hűtések mit sem érnek, azok csak az elektronika hűtéséről gondoskodnak, ami önmagában kevés. A HDD-ben forgó tányér hő hatására deformálódhat (hiszen fém), ez bár nagyon pici, de épp elég ahhoz hogy a fej hozzáérjen a lemezhez és akkor kampec. Egyébként az IBM pont a hő általi deformálódás csökkentése végett vezette be az üveglemezt (üveg felületű tányérra vitték fel a mágneses réteget).
Szóval ha megcsinálod ezt amit mondtam, akkor sokat megtettél azért, hogy a winyóid sokáig kibirják. Még egy fontos momentum, a tápot nézd meg milyen.
Ha bármiben kell segítség, szólj.
ON: -
#23575 ok -
#23574 Fahrenheit fok -
#23573 azokra pont nem fuj semmi :D csak kicsit a video kari hütöje (amugy ami a zárojelkbe van az a maximális °C fok?) -
InfiniteReality #23572 A winyóid túl melegek, a többi nem gáz. -
#23571 én everestbe csináltam egy "riport"-ot,ez lett belöle:
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 23 °C (73 °F)
GPU 38 °C (100 °F)
GPU környezete 41 °C (106 °F)
Maxtor 6Y080L0 39 °C (102 °F)
WDC WD800JB-00JJC0 48 °C (118 °F) -
#23570 Water Cooled = Stock Speed
Idle 25C, Full Load 33C
Air Cooled = Stock Speed
Idle 42C, Full Load 67C
Water Cooled = 470/1180 OC
Idle 31C, Full Load 43C
Air Cooled = 430/1060 OC
Idle 44C, Full Load 70C
-
#23569 Kicsit mintha bugos lennel, en kesobb kaptam a haromszogeket, es mar 3 napja lejart :) -
Gabor_(HSF) #23568 MÉG UGY SEM!Felőlem már az is megrohadhat,aki csak megnézi az ilyen oldalakat,hát ha még használja is -
#23567 nem ... -
#23566 már hogy a brébe ne, mit gondolsz, terhelés alatt majd talán lehűl? -
#23565 mindig levan (kivéve este,mert rá teszem,ne porosodjon!) és akkor télleg nem gáz? :) most csak 40. ahogy látom játék közbe 6 fokot növekszik :D -
InfiniteReality #23564 Akkor rosszúl szellőzik a gépházad. Egyébként 46fok egy videokártyának nem gáz. Esetleg vedd le a ház oldallapját, nézdmeg úgy nem megy-e lejjebb a hőmérséklet. -
#23563 ez komoly? -
#23562 vagy lehet hogy csak a tdu miatt ment fel 6 fokot? -
#23561 Es miert izgat teged a 46 fok? A GPU max homerseklete olyan 90 fok. -
#23560 feltettem 16-ra és egyböl 46 fokos lett a videokari.. most meg csak 40.(ahogy kivettem) még hogy nincs "melegedés" XD -
#23559 Retry utan is megkapod a penzt erte. -
#23558 igen tom, volt olyan hogy easy-ba kaptam 13 ezret 1ért -
#23557 #23552 -
#23556 és, ha megcsinálok 1 sima versenyt, és (mondjuk) 1st lettem, megkapom a pénzt, és alul ott van hogy "Retry" és ha arra meek, akkor megmarad a pénzem és megcsinálhatom még 1x és akkor is pént kapok, vagy a pénzem eltünik, és csak aztért kapok ha megint befejeztem?
-
#23555 Most komolyan kerdezed? Beallitod 16-ra, megnezed mennyit esik az fps, ha mar zavaro, akkor 8. Ennyire nem lehetsz teszetosza. -
#23554 Van easyben is olyan verseny ami 6-7 ezret fizet, 10 versny az 60-70 rongy. -
#23553 ok thx, de csak easy-n tudok menni, mert PS2-n furcsa karral menni és nemnaon tudom :'( -
#23552 de akkor most #23548? 8 vagy 16??? -
#23551 Azert a 16x hq-ban megfogja a kartyat :) Igaz nekem csak 12 pipam van, nem 16 :) -
InfiniteReality #23550 Videokártya driverében (CCC - Catalyst Control Center) vagy külső programból (ATT - Ati Tray Tools).
A következőket állítsd be:
Anisotropic filtering: 16x
Performance, Quality: Quality
Enable High Quality AF: tegyél pipát bele vagy legyen kijelölve a checkbox. -
#23549 Eloszor 8, es kapcsold hozza a high quality AF-et. -
#23548 Akkor menjel egy Audis versenyt 4x egymas utan, es lesz ra. Minden verseny tetszoleges alkalommal teljesitheto, es penzt is kapsz erte. -
#23547 ok thx, én most a "nincs pénzed" miatt adom el, nincs pénz 3. szintú tuningra az Audi TT-m hez :D -
#23546 AF-et mennyire tegyem? 2 4 8 16 ? -
#23545 ok :D