Test Drive Unlimited

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

föl akar vágni a haverjai elõtt, hogy meg tudta csinálni egyedül 😊

atomboy
Nem tud tuning nelkul gyorsulni. 😉

BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka

Minek? Kb 5 perc megcsinálni.

TDU online: [HUN]DSG MSN: info(kukac)testdriveunlimited.hu

FLeT
csá nép!
Vki legyen olyan kedves és küldjön egy mentést! Akármien lehet csak az elsõ küldetés legyen megcsinálva! PLZ PLZ PLZ
MSN: [email protected]
E-mail: [email protected]

PLZ még ma!

°°·.:|8800GTX OC |C2D E6600 |4GB 800 |:.·°° °°·.:| XBOX 360 |:.·°° by FLeT®

Ruha vásárlásakor, váltásakor a játék kidob Windowsba, a házakban (Garage menu) a "Character" fül egyenlõ az Alt+F4-gyel. Gondolom, valamit a megjelenéssel bajlódik, egyszer elszállt tõle egy mentésem, azóta nem merem használni. (igen, mentsem ki a mentést, és próbáljam meg... ez folyamatban van)

Érkezett pár hiba, küldhettek még Ti is:

Megerõsített BUGok a TDU-ban:

-Uninstall hiba: a rendszermeghajtó gyökérkönyvtárából töröl nem védett file-okat, illetve törli a BOOT.INI file-t is, a többi védett rendszerfile-t érintetlenül hagyja. A probléma nem jelentkezik, ha a játék lemezérõl elindítjuk a telepítõt, és úgy szedjük le a programot.

-Elmegy a hang játék közben: teljesen véletlenszerûen elmegy a hang sztereó rendszeren. Több hangszórós rendszeren vagy a bal oldal szól csak, vagy csak a hátsó hangszórók, amikor a hiba jelentkezik. Általában térkép nézet, nézetváltások vagy a játék menüjébe való kilépés orvosolja. Megoldást jelenthet még, ha az operációs rendszerben a hanggyorsítást eggyel visszavesszük, vagy nullára tesszük.

-Nincs hang indításkor: ha ez a hiba elõjön, az említett hanggyorsítással való babrálás megoldja. Vagy nem.

-Drive-in-ekben ha a versenyek között egérrel görgetünk, vagy akár csak rákattintunk jobb gombbal (elõjön az elsõ a versenyben, milyen idõt futott és milyen jármûvel), a versenyek "összekeverednek". Bármelyik verseny nevére is kattintunk, olyan mintha a legelsõ oldal adott versenyére kattintanánk.

-RANKED vagy NON-RANKED versenyekbe belelépve CONNECTING... felirat van és úgy marad a játék. A kamera végigmegy a pályán és elkezdi elölrõl és ez így megy a végtelenségig. Profilváltással vagy a játékból való kilépéssel lehet csak megszakítani. A problémát meg kellene oldani, illetve egy CANCEL, BACK, DISCONNECT vagy hasonló gombot beletenni.

-RANKED verseny után semmiképp nem lép vissza a LOBBY-ba, hanem kilépteti az összes játékost.

-Bizonyos konfigurációkban túl nagy a mély effekt a hangokban, emiatt torzítva szólalnak meg a hangok és a zenék (ha valamennyi hangerõszabályzó maximális állásban van). Visszavéve 1-2 szinttel lejjebb a hangokat (különösen a motorhangot) megoldja ezt a problémát.

-Bizonyos konfigurációkban a hangok erõsebben szólnak bal oldalról. Mintha a balance el lenne tolva balra. Ismert megoldása eddig nincs.

-Elsõsorban NVidia kártyákkal jelentkezõ grafikai problémák: bizonyos konfigurációkban a kép a játék indításakor "szétesik" mintha memóriahibás lenne a kártya. Különbözõ driverekkel való "maszatolással" megoldható a dolog, de a hiba nincs teljesen behatárolva. De tény hogy létezik és elég gyakran elõfordul.

-Multi versenybe belépéskor / versenyzéskor / lobbyban várakozáskor elég sûrûn elõforduló hiba a THIS PLAYER CANNOT BE REACHED és kilép (akár spectator módban verseny közben akár a lobbyból). Ilyenkor vagy az összes játékost vagy egy illetve néhány emberkét dobál ki a lobby-ból / versenybõl.

-Ha a RÁDIÓ vagy bármelyik a kurzorgombokkal elõhozható almenü épp aktív (Radio, Chronopack, Driving AID, Free ride players), akkor bizonyos gombok (pl térkép) nem mûködnek addig, míg az almenübõl ki nem lépünk vagy be nem záródik magától.

-Korrupt mentés file: a játék fagyásakor / a netkapcsolat megszakadásakor / játékból való kilépéskor a mentés meghibásodhat. Ennek legszembetûnõbb jele a karakter megváltozása. A játék játszható így tovább, de értelmetlenül (tehát nem ír ki hibát, nem fagy bele). Számtalan egyéb jelenség kiséri ezt a hibát, itt most nem részletezném.

-Be lehet szorulni a játékban pl az útpadka és egy lámpaoszlop közé, hogy sem kilépni, sem RESET (alapesetben 😎 gombbal nem lehet kijönni onnan.

-Elsõsorban ALT+TAB után elõforduló hiba, hogy a játék fõmenüjébe (ESC) nem lehet kilépni.

Egyelõre ennyi amit sikerült összegyüjteni. Küldjetek még, illetve a fentebb felsorolt bugok pontosítását, kiegészítését is szívesen vesszük!

Pacal17
Na mostmár én is CHAMPION level-en vagyok ugyhogy felzárkóztam a többiekhez 😊

Azért az az uninstall célja, mert a játékot is MSI teszi fel (MS Installer) és nem egy külsõs cég telepítõprogramja. Ami mögötte van szép hosszú karaktersor (SID) az mondja meg az MSIEXEC programnak, h mit kell leszednie.

NEM FORMÁZZA LE A WINYÓT! Ha uninstallálni szeretnéd a játékot úgy, hogy ne töröljön olyan dolgokat, amiket nem kéne, akkor a játék lemezérõl/képfile-jából indítsd el a telepítõt. Elindul, észreveszi hogy fent van a játék, és úgy szedi le, hogy NEM hibázik közben. Ez már a bétánál is így volt.

Ha a startmenübõl vagy a telepített játékból vagy a programok hozzáadása/eltávolítása menübõl indítod az uninstallt, akkor 99%-ban töröl olyan file-okat is a C-rõl, amiket nem kéne neki. DE NEM FORMÁZZA LE A WINYÓT!

szabod
Én nem tudom hogy észre vettétek-e már, de az uninstallmál ez a cél C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe /i {C37A0BC1-52EE-4F97-8223-5CA9FC0357B0} És nekem eredetibe van meg. Elõtte nem volt se a béta se valamilyen warez verzió felrakva. Érdekes, fõleg ha leformázza a winyót <#conf><#confused><#conf>

Mente et Malleo

😄😄😄😄😄😄 Inkább csak éjjel... de nemrossz 😄 MW-re is van valamid?😄

SZÉN? Száguldás Éjjel-Nappal?

Ja amúgy LOÁLL hogy a SZÉN-ben nincs bug:

Ha rádugsz egy kormányt, akkor onnantól kezdve a játékban nem lehet átállítani a billentyûzet kisztását, azaz nem lehet többet átvariálni melyik gombbal mit csinálj...

Hihi. Kis káröröm.

akyyy
térképet nem leltem, csak bookmarskokat, remélem azzal jó lesz.

Gamestarban vagy hasonlókban nem volt a játékhoz valami melléklet?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
van is hasonlóság a kettõ között!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
kettõ😄

n3whous3
"Apró megjegyzés: a Porsche Unleashed-et is az Eden fejlesztette, mint a TDU-t. 😊))"

Pont ezért volt jó... <#nyes>

púúúúú

Van 1 rakás térkép a FAQ-ban.

akyyy
mind1, tehát akkor nincs ilyen térkép. ennyit szerettem volna. 😊

Hmuda
Fedezd fel az összes autoszalont (map filterrel egy-másfél óra kezdõkocsikkal), utána fillérekért vehetsz motort amivel már hasíthatsz kedvedre. Kicsit könyebb lesz megtalálni a küldetéseket.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Me0w
Es masoknak ugye nem volt 'lassu' a kocsija... mernem Tetrisezel inkabb?

Together we'll fly someday...

akyyy
mertlassú akocsim, kell egy kis pénz. és ami faqba van térjkép, mindent mutat, nekem meg csak az az egy kéne. de akkor muszáj vagyok festéket pazarolni😞 kiösz

Miértnem akarod felfedezni az egész térképet? Beleszámít a game progressbe és még élvezetes is... a játék lényege az autózás...

Ja de ahol még nem járt azt nem listázza ki neki 😊 Valószínûleg az a baja a srácnak, hogy nem akarja bejárni az egész térképet. Amit tulajdonképpen nem értek, hiszen egyrészt ez egy teljesítendõ feladat, azontúl élvezetes is.

akyyy
de nincs felfedezve csak 6, a 25bõl . . .

Gondolom elöbb regeltél a gamespy-com oldalon. Visszaigazoltattad a regisztrációt. Utána a játékban kell beírnod egy olyan online nevet (amibõl lehetõleg tudni hogy magyar vagy, pl Akárki), amilyen még nincs a játékban. Bepipálni a gamespy id négyzetet. Utána be kell írnod a regisztrációnál megadott e-mail címet és jelszót (nem az e-mail jelszavát).

Ha tûzfal/egyéb kiengedi a játékot a netre, akkor mennie kell.

Ha volt fent korábban teszt verzió vagy béta verzió, akkor a documents and settings/all users/application data/test drive unlimited mappában lévõ valamennyi file-t töröld a cdkey.txt kivételével. Az abban található kódot írdd át arra, amit a megvásárolt játékkal kaptál.

Mennie kell!

Me0w
Ebbol kifolyolag lassan nem is lesz jatek PC-re 😊 Minek szenvedjenek, ha a konzolokon adott minden alkatresz, ismert minden lehetoseg, minden azonos tipusu konzol ugyanolyan, kozben ket azonos PC-t talalni eleg nehez az irodakon kivul, es a tesztelesi ido nagy reszet az veszi el, hogy megprobaljak ati-ra ES nvidiara is normalisan osszerakni a jatekot, akkor jon a 20 fele kulonbozo chipset, memoriameret, egyedi telepitesu windows, stb 😊

Szinte minden driverbõl lehet találni "hentelt" verziót, amibe beletették a classic CP-t.

ATI driverekbõl is lehet "szerezni" control panelos verziót a CCC helyett.

Pont ez a lényeg. Nem csak videokártya függõ, hogy melyik driverrel jó. Sajnos a probléma komplexebb, adódhat trágya driverbõl és adódhat optimalizálatlan, teszteletlen játékból is.

Csak jelzem, hogy az ATI közölte, hogy õt a TDU nem érdekli, nem driver hiba az akadozás. Ennek ellenére minden egyes újabb Catalyst-tal nõtt a teljesítmény és csökkent az akadozás.

De van, bemész a térképre, kiválasztod fent bal felsõ sarokban azt ahol a küldetéseket listázza ki, majd alul nyomsz egy filtert és kiválasztod a szállításokat és akkor csak azt fogja kilistázni. Esetleg nyomsz egy screenshotot Print screen gombbal és beilleszted Paintbe és kitudod nyomtatni.

Me0w
A jatek terkepe miert nem jo neked?

Az új Control Panel van benne, annyira én sem rajongok érte, de ezért tettem fel az nHancert, mert azzal mindent be lehet állítani. Sajna ez van.

Még egy észrevétel: sajna mint sok jó játék manapság, ez is eredetileg konzolra lett fejlesztve, mégpedig X360-ra. Aztán portolták PC-re meg minden másra (PS2, kávédaráló, stb.) és ez meg is látszik rajta (meg a sietség is, mivel zárult a pénzügyi (negyed?)év, ki kellett hozni a bevétel miatt). A patch be van ígérve májusra, remélhetõleg azzal már minden rendben lesz, tölthetünk le új autókat, stb. És sajna ez a "konzolközpontúság" már régóta tart - Finnországban lakom már egy darab ideje és látom, hogy mennyire lesajnáláják itt a PC-seket: itt kapnak egy mostoha sarkot a játékok és perifériák, míg a konzolos termékekkel több sornyi polcrendszer rogyásig van. 😞
Általában akkor szokott lenni ez a probléma (pl nekem is ez van) hogy a dokumentumok mappád nem az alapértelmezett helyen van (c:\documents and settings\neved\dokumentumok). Ilyenkor vagy nem tudsz online profilt létrehozni, vagy tudsz, de nem ment hiába írja ki. Sõt észrevettem, hogy ekkor még speciális karaktereket sem tudsz a nevedben használni (_, . stb.).

akyyy
help

Me0w
<#eljen>

bertino
készül a patch
utána már okunk is lesz kiabálni a fejlesztõkre, ha még mindig gáz lesz...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

samsung123
Persze megvettem a játákoz, eredeti ez dühít, de sokat baszkódtam már és nem tudok online profilt létrehozni. Meg mi szar az a CURRENT profile?

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Me0w
Csak az a baj, hogy ezt nem a vasarlonak kene probalgatnia 😊 A TDU websiteon kene lennie egy faq-nak, hogy melyik videokartyan melyik driver ajanlott. Azt mindenhova ki lehet irni, hogy a 'Legujabb mindenbol' es kozben lehet, hogy egy masfel eves driver jobb lenne 😉

pointer4
Megy benne a classic view az Nvidia controlpanelben ? Mert az a szipiszupi, kinézetû ritka szar, és fele annyi dolgot lehet beállítani.
De egyébként ez is nyilván függ attól is, h a gép többi alkatrésze milyen. Tehát kicsit komplex a probléma, de "ki lehetne tökölni"...

Megfelelõ driverrel nvidián sem esik szét a kép. Megjegyzem, szerintem a legtöbb embernek pl vagy fent sincs az alaplapi driver (mert az se tudja mi az), vagy az alaplapi CD-rõl tette fel oszt kész. Minden drivert frissíteni kéne szépen egymás után, és úgy megnézni a TDU-t. Itt a munkahelyemen elég sokféle nvidiával próbáltam, és a legtöbb esetben a driverek frissítése segített. Egyébként van egy-két gyártó egy-két féle kártyája, aminél pont régebbi driverrel ment jobban a TDU. Pl inno3d 6600GT-n egy régebbi vga driver volt a megoldás (persze minden egyéb driverbõl a legújabb).

Apró megjegyzés: a Porsche Unleashed-et is az Eden fejlesztette, mint a TDU-t. 😊))

És ez meg minden nVidiásnak: javasolnám a TweaksRUs által moddolt 101.02-es drivert, sok problémát megoldott nálam (noha a HDR még mindig veszett lassú, pedig szerintem egy 7600GS-en nem kéne). Akik tovább akarják finomítani a grafikát (én is azt tettem), nHancerrel még jobban ki tudják csinosítani.
Me0w
Osszegezzuk a dolgot 😊 360-ra megirtak, mert abbol van penz, PC-re meg atirtak, mert abbol nincs penz, kb. ennyi 😊 Ez a multiplayer lehetoseg ami most benne van kb. egy 4 evvel ezelotti jatekhoz illik, egyaltalan nem gondoltak at ezt a forgalom dolgot, stb. A Single resze is eleg felemas, mivel a hangulat 100% szamomra, es meg sosem lattam ennel jobb arcade autos jatekot, de azok az apro - de megis komoly - bugok teljesen tonretehetik a jatekelmenyt.

pointer4
Akkor a technikai informáltáságom lemaradt itt 😊
Engem most úgyis a 29xx ati izgat.

Ha van elég ramod, akkor az alt+tab gyorsabb.
n3whous3
"Akinek megjelenik az a bug, hogy szétesik a kép, és belassul a játék indításkor..." gyorsabb megoldás, ha pl. bekapcsolod a HDR-t, majd vissza. Lényeg, hogy újra kelljen inicializálni a grafikát. Ha indításkor is ez van, akkor ugyancsak ez kell. Belépsz a pályára és az elõzõ mese...

"Aki meg fikázza a játékot, az h*je, maxx béna, sétõdékeny ficsúr" Na ezzel egyetértek <#vigyor4><#eljen> Halál a NFS-re!!! (na jó, a Porsche télleg jó volt, a többit nem tudtam soha végigjátszani, mert meguntam. Kivéve a Carbont, de ezek tuán az is egy nagy rakás...).

Ja és egy észrevétel: Ha kikapcsolom a vezetés rásegítést mi változik? Billentyûzetrõl ugyanúgy tudom irányítani, csak kipörög startkor a kocsi. De minden más jó.

púúúúú

n3whous3
"Ami azért vicces, mert úgy emléxem a kettõ üti egymást, de láss csodát "
És lõn csoda. Ugyanis 8xxx sorozat már tudja kezelni a kettõt együtt. Ahogy a radeon x1*** sorozat is.

púúúúú

pointer4
- 8800 GTS kártyához észrevétel: ha zavar az hogy néha meg-meg akad, akkor a haveromnál sikerült elmulasztnai azzal, hogy bekapcsolta a HDR-t és az Antilaising4x et. Ami azért vicces, mert úgy emléxem a kettõ üti egymást, de láss csodát 😄
- save game eltünésrõl: nekem a crackolt verzió idejében rossz volt a VGA driverem (Nvidia 7xxx), fagyot állandóan 2x el is tûnt a mentésem, de úgy hogy nem is élt a continue felirat, sikerült visszahozni. Mióta jó drivrt raktam fel (93.82beta asszem) azóta 1 hónap alatt kb 5x ha fagyott, és sose lett baja a metnésnek. És játszottam is vele vagy 60 órát.
- Akinek megjelenik az a bug, hogy szétesik a kép, és belassul a játék indításkor, vagy alt+tabnál, az nyomjon egy escet a menühöz, alt+tab, majd megjavul. Ha nem, akkor lassú a gép. Mondjuk mert megy egy másolás, vegyük le a prioritását a tasknak, és akkor újra. Egyszer biztos jól bejön.
- Ha elmegy a hang játék közben akkor pause, vagy térképreváltás után (X-FI) visszajön.
- Ha úgy kezd a játék , hogy szétesik a kép és nincs hang akkor restart kell 😞 de az ritka.
- Aki meg fikázza a játékot, az h*je, maxx béna, sétõdékeny ficsúr. Legjobb számítógépes játékok, szubjektíve, és a teljesség igénye nélkül, kronológiai sorrendben : StuntCarRacer,Stunts,StretRod1-2,DestructionDerby,NFS1,Toca1-2,Driver,NFSPorsche,Maffia,GTAVc,TDU - és ez kéremszépen viszi a pálmát!!!
Ez a felsorolás vezetési hangulat miatt, és a kor lehetõségeihez képest értendõ.
n3whous3
Ja,csak motortuning meg színváltós festõ.

púúúúú

robotnyk
úgy kell megtalálni, igen, de csak motortuning van.
n3whous3
A tuning helyeket úgy kell megtalálnom? Én idáig csak a festõt, meg két motortuningos helyet találtam.

púúúúú