107666
N%C3%A9vtelen-1.png
  • Norby646
    Látjuk, de ha nem tudjuk rá a választ, akkor mit válaszoljunk rá?
  • becsiati
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1139611852&no=107175
  • Falkon
    Motorja nem annyira szar a suzukinak, mert megölhetetlen. De az a kaszni vastagság.... Halál félelem. :D
    Én meg ráadásul német fan vagyok, ezt Norby tudja :D Szóval Deutschland, Deutschland über alles :)
  • Entex
    A BMW az nagykiráály, csak a német az über

A suzuki meg szar mert papírautó meg különben is nehogy már :))

• Falkon
    Ez tényleg az alja :DD Suzukiban vicces :DD

(5-ös Bmw-t hajtok)
  • Entex
    ha te mondod.. te mit hajtassz?
  • becsiati
    Valaki meg tudná mondani, hogy a TDU Modding tools miért nem rakja bele a játékba az új színt? Be van állítva, hogy hova van telepítve a game, de valamiért nem rakja bele. Mert amint belerakom utána mentem.
    Régen még ment!
    Valakinek ötlete van E?
    Köszi előre is.
  • Fehercsoki
    Ez gagyi:D
  • Entex
    Voltunk kint totalcar pályanapon, csuda dolgok voltak ott :D ott döntöttem el hogy én is csinálok ilyen játszós autót. Gondolkozok azon, hogy egy Subaru Justy kasztnit veszek, mivel az összkerekes, kidobom belőle az első féltengelyeket meg kap egy hegesztést a difi, aztán valahogy így fog menni:

• Norby646
    Jaah értelek. Hát igen, az nem rossz szórakozás. :P
  • Entex
    Nem adom el a motort, majd veszek egy játszós kasztnit, aztán abba a motort, becsövezni, stb... csak az már nem rendszámos lesz, ideje a pályára hagyni a versenyzést, mielőtt megölök valakit magammal együtt :D pályanapokra meg a határba jó lesz csapatni :D
  • Norby646
    Az egész jó! Miért rakod vissza a gyárit "motrot"? Lehet valaki pont egy ilyen seggrakétára vágyik. :D Vagy jobban jársz ha azt külön adod el?
  • Entex
    Már találtam is fóliát emberi áron, 152 cm széles a tekercs és 3000 Ft/méter. Viszont visszatettem a gyári rugókat mert most elég sokat járok Pesten és annyira nem fasza az a 7 centi ültetés, meg úgyis lassan eladó lesz a gép, megy vissza a gyári motorja.
  • Norby646
    Köszi! Igen, a fő célom a rozsda megszüntetése volt, persze az esztétika sem mind1. De a körülményekhez képest jól sikerült, majd ha megkapja az utolsó lakkréteget, meg majd egy polírt akkor lesz igazán fasza. :) Am sok sikert hozzá! A carbon fólia jó ötlet.
  • Entex
    Szerintem fasza lett, az a lényeg, hogy ne legyen szembetűnő, hogy rohad, ár/érték arányban kiváló minőség :)
    Nekem is aktuális lett a téma, kaptam egy kavicsot a motorháztetőmre és nem foglalkoztam vele, így elkezdett alatta rohadni, úgyhogy most lecsiszolom a kérdéses részt, kap alapozót meg 3 réteg festéket, arra pedig carbon fóliát az egész motorháztető azt csókolom :D
  • Norby646
    Ez amúgy egy forzából felvett videó, tehát nem valós, illetve ez megint csak GT-R, nem skyline. :)
  • Norby646
    Nem, természetesen mindent a maga sorrendjében csináltam. A rozsda lecsiszolását a gittelés, a gittelést az alapozás, az alapozást a fényezés és a fényezést a lakkozás követte, tehát az volt az utolsó része a munkafolyamatnak. Festettem már párszor, egy időbe még kompresszor és festékszóró pisztoly is volt, de az csak makettezéshez. De azért köszönöm! :) Amúgy faszák lettek a motoros képek!
  • becsiati
    Pár kép.

Ha valakinek tetszenek a képek, méretezze át 1920x1080 -ra, mert az az eredeti felbontás!

• becsiati
    https://www.youtube.com/watch?v=boK3Ow3aGnU

Nissan Skyline GT-R 402 km/h
  • becsiati
    Norby.
    Nem akarom megkérdőjelezni a szakértelmedet, de lehet, hogy a festés menettel van a baj. A polírozást azt csak a végén kellene használni!
    itt van egy kis útmutató.

A fényezés menete:

Az alábbiakban röviden ismertetjük az autófényezés főbb lépéseit az előkészítéstől a használatba vételig.

1; Az állapotfelmérés során a megrendelő igényei és az autó állapota alapján kiderül, hogy milyen jellegű karosszériamunkára, illetve fényezésre van szükség. A megrendelést követően az autót előkészítjük a fényezésre.

Első lépésben az adott területről minden, a festést akadályozó elemet eltávolítunk. Le kell szerelni a díszléceket, kilincseket, lökhárítókat, ki kell szednünk az ablaküvegeket, lámpákat, indexeket, szellőzőt, stb.; attól függően, hogy mely részét fényezzük az autónak.

A fent említett részek szétszerelése nélkül a fényezés nem lesz tökéletes, a festék könnyen felválhat ezeken a helyeken. Ha belső fényezést is kérnek, vagyis a belsejét (az ún. falcokat) valamint a csomagteret, motorteret is festetni szeretnék, akkor mindent ki kell szedni az autóból, még a motort is. A motortér festése (és emiatt a motor kiemelése) elég munkaigényes és költséges folyamat, ez csak igen komoly sérülésnél, ill. az autó más színűre festésekor lehet szükséges.

Az ajtók belsejének (a falcoknak) a festése esetén az ajtó külső-belső szétszedését és leszerelését javasoljuk, ill. mi így vállaljuk, hiszen csak így lesz jó minőségű és tartós az eredmény.

2; Ezután következik az előkészítés, a csiszolás, alapozás. (Itt most külön nem térünk ki a fényezés minőségét igencsak befolyásoló megfelelő lakatosmunkára részletesen. A karosszériamunkáról röviden csak annyit, hogy fontos a megfelelő szakember kiválasztása. Az igazán jó lakatos nemcsak az eredeti ívet, formát, hanem a lemez merevségét is helyre tudja állítani, ami után csak minimális kitt használata szükséges a tökéletes forma visszaállításához. Alapelvünk, hogy mindig a lehető legkevesebb kittet használunk, hiszen a két anyag - a fém és a kitt - hőtágulása különböző, így a vastag kittréteg később leválhat az autóról.) (Megjegyzés: az autójavításban használt anyagot kittnek és nem gittnek hívjuk, ahogyan gyakran hallani.)

A jó előkészítés az egyik legfontosabb a minőségi fényezés szempontjából. Sokan itt spórolnak idővel, anyaggal, s ezt az elkészült munka tartóssága bánja.

A csiszolás mértéke függ az autó korától, ill. a rozsdásodás fokától. Erősen korrodált alkatrészek esetén előnyösebb a korrodált rész cseréje, mert e nélkül csak ideig-óráig lesz megfelelő a festés. A kevésbé rozsdás alkatrészeket speciális tárcsákkal fémig csiszoljuk.

Ezután egy erősebb összetételű ún. üvegszálas kittből hordjuk fel az első réteget, majd megint csiszolás, persze már finomabb papírral.
    Takarópapírral vonjuk be a fényezésre nem kerülő elemeket.
    Ezt követően a füllert fújjuk fel, ami tulajdonképp egy töltő/kitöltő anyag. A felvitt réteg utáni száradási (várakozási) idő változó. Veterán autóknál hosszabb időt kell hagyni, hogy a vastagabb réteg megfelelően kiszáradjon, kikeményedjen.

3; Csak mindezek után kezdődhet el az autó tényleges fényezése. Az erre a célra speciálisan kialakított megfelelő hőmérsékletet biztosító hőkamrában, a fényezőkabinban. Profi fényezést a levegőben található apró porszemek, szennyeződések miatt nem lehet pl. garázsban produkálni. Fényezés előtt por-, és zsírmentesítővel teljesen letisztítjuk a gépkocsit. A korábban előkészített autót / elemeket a kabinban ragasztjuk ki, miközben az átveszi a kabin hőmérsékletét. A kocsira a 2-3 bar légnyomással működő szórópisztollyal több rétegben szórjuk fel a festéket. Az egyes rétegek felvitele között pár perc szünetet kell tartani. A jól takaró színeket, kétszer is elég átfújni, de van olyan szín, melyet 3-4 rétegben kell felvinni. Egy autóra - teljes fényezés esetén - 2-4 liter festék szükséges, persze a mennyiség a kocsi méretétől és színétől is függ. Megjegyzem, hogy a túlzott gondossággal ápolt autók fényezése esetenként problémás lehet, mivel az ápoló anyagokból származó szilikon a festést kráteressé alakítja.

A különböző festéktípusokról és fényezési módokról külön leírásban olvashat.

4; A legtöbb esetben a fényezést a lakkozás követi. A legtöbb 5-10 évnél fiatalabb autónál már minden szín gyárilag felüllakkozott (a matt akril színre egy fényt adó lakk réteg kerül), ezért a javított elemeket is lakkozni kell a szín felvitele után. A fényezés típusától függően 1, de akár 3 rétegben visszük fel a lakkot.

5; Az utolsó réteg felvitele után kb. negyed órával kezdődhet a szárítás. A fényezőkabinban ilyenkor 60 fok feletti hőmérséklet van, amiben 30-40 percet tartjuk az autót. Az autó a kihűlést követően óvatosan összeszerelhető, majd 20-72 óra további kikeményedési idő után használatba vehető. Télen, sózáskor, esős időben nem javasolt az azonnali használat. Az autó vízzel akár pár óra múlva mosható, vegyszeres vízzel csak 3 nap múlva. Az autómosókban használt nagynyomású mosót a frissen fényezett elemek esetében a festék gyártója 2 hétig nem javasolja.
  • Norby646
    Hát nem tudom mit csinálok rosszul de még egy lakk elfogyott, és még mindig nem fényes. Hozzáteszem sajnos eléggé elviszi a szél is, na meghát a felület sem volt kevés... Na mind1 itt van pár kép, majd kövi hónapban megcsinálom a maradék rozsdát, meg lehet nyomok még lakkot rá, vagy nem tudom mi lesz. Lehet egy polír is elég lenne.

• Norby646
    Csúsztatok egy nappal... Elfogyott a lakk. -.-
  • Norby646
    A filmre: Erről ez ugrott be... :D

• Norby646
    Most értem fel kb fél órája, reggel fél 10 óta lent szarakodok a kocsinál. :D A hátulja jó lett bár elég nagy problémába ütköztem a maszkolás miatt. Lett egy réteg a maszkoószallag mellet és a megoldás amiről azt hittem működni fog csak félig működött. Végül sikerült kijavítani, szép lett, de a lakkal lesz tuti (remélem...). Az ajtónál is csináltam egy kis javítást, de a végénél már nagyon kevés festékem volt, és az utolsó 2-3 húzásnál elkezdett köpködni a spray, ezzel az egész ott lévő munkámat megkoronázta... Na azt holnap még ki kell javítanom ha lesz festékem. :)
  • Fireball00
    Hát az nagyon nem jó :( valahogy nem lehet átrakni az online profilt offline-ra, hogy be tudjak lépni?
  • Entex
    Na akkor jól haladsz :)

OFF:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most néztem meg a Halálos iramban 6-ot, de már az elején miért kellett lerombolni az egészet, hogy az automata váltó karját rángatják egy GTR-ben? Még érthető lenne ha oldalra rángatná, bár ki az a hülye aki a karral váltana a kormánybillentyűk helyett, de ez olyan mintha N-ből D-be rángatná a paraszt és ahogy gázt ad elkezd csikorogni a gumi-.-

Ezenkívül jó film, bár egyszer nézős kategória.
  • Norby646
    Jók a képek. Hát igen a gyári modellek mai szemmel már tényleg eléggé lowpoly-k... :D

Ma reggel óta csinálom, igyekszem a lehetőségekhez képest minnél szebbre megcsinálni. Végül sikerült megoldanom az áramot, gyakorlatilag ha kézzel csináltam volna kb jövő karácsonyra lenne kész... :D Elég sok rozsdát le kellett szednem, már ki is van gittelve, és az is meglett csiszolva. Holnap kapja az alapozót, a festéket meg a lakkot. Elég sokat kell majd várni az egyes rétegek között úgyhogy megint egész nap azt fogom csinálni. És a helyzet az hogy az ajtókat is meg kell majd javítgatnom legközelebb, mert van azokon is pár rozsdafolt a sarkoknál. Lőttem pár képet róla ha kész lesz akkor feldobom azzal együtt.
  • Roger6
    Leállították a TDU szervereket már hónapokkal ezelőtt.
  • Fireball00
    Sziasztok!
    Hosszú idő után újra szerettem volna játszani a Test drive-ommal és feltelepítés után a mentésemet akartam használni, de nem akar felmenni a GameSpy serverre és TDU servereket se lát. Mi lehet a gond? 1.66-os patch+megapack+eredeti game. Infója vkinek? Nem akarnám elveszíteni a régi profilomat. Előre is köszi a segítséget
  • Entex
    Ja meg lőttem pár képet is:

ezt csak úgy:

itt nagy volt az entry speed :D

itt a Mercivel vagyok, a bot csak pont jó helyen állt:

ezt azért mert szép :P (csak a lámpa ótvar low-poly)

ezt pedig mert kiadta az ívet :)
  • Entex
    Kipróbáltam úgy, hogy az egyik autóra amit cseréltem rátettem a fizikáját, jó is csak nagyon könnyen megpördül meg egy kicsit alulkormányzott valamiért, bár én variáltam vele, majd kipróbálom milyen az eredeti.

Ha nem nagy folt akkor kézzel is le tudod csiszolni, én mondjuk az enyémet géppel csináltam, de ott az egész autó újra lett fényezve :D
  • Norby646
    Jó kép lett!
  • Norby646
    Kipróbáltad az mc12-t? :P Am majd meglátjuk. Egyelőre azon agyalok mivel szedjem le a rozsdát. Megpróbálom kézzel lecsiszolni mert itt nem tudom bedugni a gépet. Meg tudnám oldani de ha nem muszáj nem akarok elmenni csak ezért 40km-t. :D
  • becsiati
    NO COMMENT!

• Entex
    Gondolom nem hosszú a lista :D Én is szoktam driftelgetni TDUban de már csak bohóckodás szintjén megy, már az is ritka ha véletlen kiad egy ívet rendesen :/ a képek meg akár jöhetnek ide is, hátha mást is érdekel
  • Norby646
    Nekem egyszerűbb lenne ha azokat linkelném amiket nem szeretnék látni a nem látező garázsomba. :D Am nemgond, sajnos igaz amit mondassz. Mióta meghalt a szerver inkább egy szép emlék lett ez a játék, legalábbis szerintem, persze ettől függetlenül idúnként belépek kicsit nosztalgiázni, főleg most hogy sikerült az idióta versenytársakat kiiktatni. :))

Jah am holnap pofozom ki egy kicsit a vectrát, van 1 rozsdafolt a csomagtartón amit megpróbálok kijavítani. Meglátjuk hogy sikerül, ha érdekel majd mutatok egy "before-after" képet. :D Kevertettem ki színt, vettem minden szart ami kell. Tökéletes tuti nem lesz de legalább nem rohad tovább. Remélem még nem késtem el vele...
  • Entex
    Ha már merci.. én csak 2 típust tudnék elviselni a garázsban

az előbb említett CLK DTM AMG

a másik pedig a 190 EVO II

a többit eladnám (már ha valami véletlen folyamán hozzájutnék egyhez) és vennék belőle valami japánt :D

bocs az offért, de végülis nem sok értelme van már a topiknak, tartsuk életben :)
  • becsiati
  • becsiati

• Entex
    A GTR34 volt az utolsó Skyline, szóval nem, ez nem Skyline:D