Steel Beasts
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt vannak a link-ek:
http://kepup.extra.hu/?ss_19_33_04.jpg
http://kepup.extra.hu/?ss_21_23_22.jpg
http://kepup.extra.hu/?ss_21_30_52.jpg
http://kepup.extra.hu/?ss_21_31_03.jpg
http://kepup.extra.hu/?ss_21_38_20.jpg
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
Sötét éjszaka elõvarázsolása a Steel Beasts Pro PE-ben a következõ képpen lehetséges. Ez saját módszer, ha valaki tud jobbat megírhatja.
1. ...\SB Pro PE\textures\sky\ könyvtárba beteszünk egy fekete textúrát.
Én a sky_d1-et cseréltem ki, de évszaktól és látási viszonoktól függõen tesz be a játék sky textúrákat a pályákhoz. Lehet próbálkozni, hogy melyik küldi, melyik sky textúrával megy.
(Nekem a mod\textures\sky könyvtárba bemásolt fekete sky textúrát valamiért nem rakta be a játékba, így hát az eredetit kellett felülírnom.)
2. ...\SB Pro PE\terrain\alpha\ könyvtárba az alphaA, alphaB, alphaC dds file-okat feketére változtatjuk.
Azért ezt a hármat, mert nem volt kedvem próbálgatni, hogy ezek közül melyik befolyásolja a látási viszonyokat.
3. mission editor-ral a kiválasztott/általunk szerkesztett küldetésnek a látótávolságát beállítjuk kedvünk szerint 10 métertõl addig ameddig akarjuk.
Nem árt a sky és a alpha könyvtárakat a sötétítés elõtt elmenteni, hogy utána vissza lehessen állítani az eredeti állapotot.
Mindenki csak a saját felelõsségére cselekedjen, mert ha nem mented el az elõbb említett két könyvtár tartalmát utána csak "sötétkedés" lesz a játékba.
Tegnap nyomultam egy éjszakai küldetést próbaképpen. Huh.. hát van feeling-je.
Éjszakai képek:

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
T-72-nek, BMP-nek is lehetne gyártani magyar festést, sõt valami olyat kellene készíteni mint a Finn MOD. Lehet, hogy a következõ hónapba - persze ha lesz idõm - belekezdek.
http://s77.photobucket.com/albums/j66/DHackworth/?action=view¤t=SS_01_08_09.jpg
http://i77.photobucket.com/albums/j66/DHackworth/SS_16_53_56.jpg
Mountain View, CA, June 22, 2006
Software developer eSim Games, LLC announced today that the second (free) update for the Personal Edition of Steel
Beasts Professional is now available for download.
"It will address a few bugs that were identified over the past six weeks", said Director of Customer Service Nils
Hinrichsen. "We're happy to offer a fix to some issues that were found annoying and inaccurate, especially the infamous
overly accurate RPG shots. Worth pointing out is that this is an incremental patch that requires an installed version
2.262. Our latest shipments already install this, but customers from before May will need to apply the upgrade from
version 2.251 first."
The 4.5MByte update file can be found at
www.eSimGames.com/Downloads.htm
About "Steel Beasts"
"Steel Beasts" is a virtual simulation of combined arms combat tactics ranging from the individual crew position up to
battalion level. The prime focus of "Steel Beasts" is tactical training at company team level for armored and mechanized
units. In addition, the classroom version supports basic and advanced gunnery training for the main battle tanks Leopard
1, Leopard 2, M1A1 "Abrams", and the M2/M3A2 "Bradley" infantry fighting vehicle. Also artillery observer / indirect
fire direction training is offered. "Steel Beasts" is being used by US Military Academy at West Point, and the armies of
Australia, Denmark, Finland, the Netherlands, Norway, Spain, Sweden, and the Canadian air force.
About eSim Games
eSim Games, LLC, is a developer of training software and serious games with a focus on armored and mechanized combat
tactics. The company headquarters are located in Mountain View, California. An additional office is located in Hannover,
Germany.
Details about the improvements/fixes since version 2.262:
Set error for infantry firing RPGs to be higher so they miss more often.
Fixed bug that caused BRDM2ATs to rise above the ground in network sessions when they engage an enemy.
Fixed some problems with the driver's position in network sessions.
Fixed bug in which soldiers can see up to 1000m, even if visibility is set to less than this.
Fixed bug in which bunkers or abatis moved during the planning phase during a network session by one player would not be
reflected on other machines.
Fixed bug in which mounted troops of a spawned units would not be owned by any player once spawned.
Fixed various problems related to troop control in network sessions when the squad size is larger than 8.
Fixed - non plow tanks should not turn turrets when breaching mine fields.
Fixed - key assignment issues after patches are installed.
Fixed - M-113 peri view
Fixed - Troop icons occasionally show up on map when a APC icon is clicked.
Various damage model updates, mostly related to how RPGs penetrate armor.
For more information, please contact:
eSim Games, LLC
Alexander Delaney
PO Box 4443
Mountain View, CA 94040
[email protected]
Please send a CC to: [email protected]
---------------------------------------------------------------------
Click on the link below to be removed from the
eSim Games Mailing List.
Egy újabb ígéretesnek tûnõ aktív védelmi rendszer kerül bemutatásra a júniusban esedékes, párizsi Eurosatory 2006 védelmi kiállításon: az Israel Military Industries saját fejlesztésû ADS (Active Defense System) rendszerérõl, az Iron Fist-rõl van szó A Vasököl fejlesztése ezidáig titokban folyt, lévén konkurense a szintén izraeli RAFAEL Trophy rendszerének. (Utóbbi teljes erõbedobással történõ fejlesztése 2005-ben indult be.)
A rendszer elsõsorban kis és közepes jármûvek védelmére készül, ám az eddigi tesztek alapján nagyobb jármûvek (tankok) védelmére is alkalmas. A fejlesztés rohamléptekkel zajlik, így a tervek szerint 2007 közepére már sor kerülhet a csapatpróbákra is.
Az eddigi széleskörû, könnyû és nehézpáncélzatú jármûvekkel végzett tesztek során a rendszer számos veszélyforrással szemben - RPG, anti-tank rakéták illetve tank lövedékek (kémiai ill. kinetikus egyaránt) - volt képes hatékony védelmet biztosítani:
A prototípusokat 2 M113 csapatszállítón és egy Sabra Mk III. változatú M60 harckocsin tesztelték. Az utolsó demonstrációs tesztsorozat keretén belül - erre 2005 novemberben és decemberben került sor - a rendszer sikeresen védte meg a jármûveket többféle anti-tank lövedéktõl, beleértve kinetikus lövedékeket is. A cég vezetõjének elmondása szerint a tesztek többségében a jármûvek semmiféle károsodást nem szenvedtek, viszont néhány esetben a leküzdött lövedék maradványai okoztak némi sérülést.
Jelenleg egy könnyített verzió kidolgozása van folyamatban, mely alkalmas lesz a Humvee-ra történõ telepítésre.
Hogyan is mûködik a dolog? Nos tulajdonképpen hasonlóképpen mint más ADS rendszerek: az elfogó pálya kiszámításához szükséges adatokat (távolság, röppálya) egy fix kiépítésû radar szolgáltatja a tûzvezetõ rendszer számára. A veszélyforrás elkerülhetetlennek minõsítése esetén a rendszer azonnal egy robbanó lövedéket indít annak irányába (Az indítórendszerrõl sajnos egyelõre bõvebb információ nem áll rendelkezésre.) Ez leginkább egy miniatûr aknavetõ gránáthoz hasonlítható.
Az Iron Fist - mondjuk a Tropy-val ellentétben - pusztán a robbanás által kifejtett energiára támaszkodik. Ezt hasznosítva igyekszik megsemmisíteni a robbanótölteteket illetve pályájukról letéríteni, destabilizálni a kinetikus lövedékeket. Azaz nincsenek repeszek, a burkolat egésze felemésztõdik a robbanásban. Emiatt használható a rendszer páncélzat nélküli jármûveken (teherautó), illetve ezért nem probléma, ha a védett jármû közelében sikerül csak a támadó leküzdése. Ezen megoldás ideálissá teszi a zsúfolt városi környezetben történõ használatra, illetve a "hit-to-kill" rendszerekkel szembeni kisebb komplexitás olcsóbbá is teszi ezen megoldást.
Hír a militarypapers.hu-ról származik.
(A játékot remélem magaddal vitted "istenhátamögötti" unalom ellen.)
MBT: M1A1(HA) Abrams
Leopard 1A5
Leopard 1AS
Leopard 2A4
Leopard 2A5
APC: M2A2 Bradley
M3A2 Bradley
ASLV25
ASLV PC
M113AS4
M113A3
M1025 Humvee
FISTV
Hirtelenjébe ennyi jutott az eszembe, de ezenkívûl elképzelhtõ, hogy vannak még olyan jármûvek a játékban amit birtokbavehetünk. A kidolgozottság sajonos nem minden jármûnél azonos színvonalú, de a jármûvek sérülésmodellezése, fizikája, a rajtuk alkalmazott fegyverek, célfelderítõ és irányzó mûszerek (ez alatt éretendõ a ballisztika, LRF, TIS, GAS, GPS, stb.), az alkalmazható lõszer típusok (DM33, DM43, DM12, M829A1, BK18, stb.) megvalósítása igencsak reális. Tudtommal más kereskedelmi forgalomba kapható program ezen paraméterekkel nem veszi fel a versenyt.

Legnagyobb sajnálatomra ez a két mozgó TOW indítóállás nem használható.<#szomoru1>#szomoru1>
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Köszi a jó tanácsot.
Erre a pick map dologra meg képtelen voltam rájönni hogyan mûködik de így már biztosan menni fig . THX.
Amíg a mostani melómat be nem fejezem sajnos addig nem hiszem , hogy befejeznék akár egyetlen küldetést is , de utána biztosan nekiállok gyártani õket akkor majd küldök mailban . Szeretek pepecselni a részletekkel így sokáig tart . A NATO és a VSZ elvek is keverednek most egy kicsit bennem , pedig szeretném mindkét oldalt a saját elvei szerint harcba küldeni .
Egyébként ha elég sok vagylagos útvonalat és feladatot használsz azzal meglehetõsen randommá tehetõk a küldetések .
Kézikönyv 46. oldal 13. fejezet Küldetésszerkesztõ (creating a mission), 58. oldal 14. fejezet térképszerkesztõ (the map editor).
- hogyan lehet éjszakai küldetést csinálni ?
Nem tudom, szerintem ezt kihagyták a játékból. Nagy kár, pedig igazán nem kellett volna sokat dolgozniuk vele. Remélem a köv patch-ben benne lesz. Ha valaki már megoldotta írjon! Engem is érdekel.
- hogyan lehet az idõjárást változtatni ? Lehet egyártalán ? Mintha nem is lenne szél játékban ...
Az idõjárást nem lehet változtatni csak a látótávot ezt pedig a küldetés szerkesztõben tudod megoldani. Menü: options/visibility, ez egyszerû köd képében fog megjelenni a küldetésben.
Véleményem szerint az idõjárás efekteket azért nem raktak a játékba, mert a megjelenõ esõcseppek és a szélben lengedezõ fák igen szépen néznek ki, de valójában az idõjárás (hõmérséklet, páratartalom, szélsebesség/irány, stb.)nagyban befolyásolják az irányzást, és ezt nem tudták precizen lemodellezni. Azaz a ballisztikus computerek paraméterezését belekellett volna írni a játékba, ez pedig tudtommal hadititok.
- hogyan lehet elmenteni a szerkesztett térképet ? Szerkeszteni tudom , szerintem el is mentem, aztán amikor behívnám a küldetésszerkesztõben sehol nincsennek a szerkesztett elemek, tehát mégse mentettem el ... :((( amúgy is csak egy kis darabját adja be a nagy térképnek ... :(
1. menü: Map/pick map, új terep betöltése, itt kiválasztod az általad kreált térképet.
2. Amikor betöltöd az új terepet villog a select region, megfogod a négyzetet az egereddel és oda húzod a térképen ahova a térképszerkesztõvel szerkesztettél.
3. Csak kis területet fog elmenteni, ugyanis a Pro PE nem tartalamazza a Larger mission areas funkciót.
Amit viszont vágok mint bálna f*sza az iszapot az a rohamhíd alkalmazása és a MICLIC-es mûszakizár leküzdés. Most ezeket szeretném megbolondítani egy kis sötéttel és idõjárás változatással .
Ha kész vagy a mission-nel, akkor elküldhetnéd e-mail-en, kipróbálnám. Nekem az a bajom ezzel a küldetés szerkesztgetéssel, hogy én csinálom benne a pályákat, és ebbõlkövetkezõleg tudom az ellen mozgását helyzetét, stb., ez nem kicsit ront a játékélményen.
- hogyan lehet éjszakai küldetést csinálni ?
- hogyan lehet az idõjárást változtatni ? Lehet egyártalán ? Mintha nem is lenne szél játékban ...
- hogyan lehet elmenteni a szerkesztett térképet ? Szerkeszteni tudom , szerintem el is mentem , aztán amikor behívnám a küldetésszerkesztõben sehol nincsennek a szerkesztett elemek , tehát mégse mentettem el ... :((( amúgy is csak egy kis darabját adja be a nagy térképnek ... :(
Amit viszont vágok mint bálna f*sza az iszapot az a rohamhíd alkalmazása és a MICLIC-es mûszakizár leküzdés . Most ezeket szeretném megbolondítani egy kis sötéttel és idõjárás változatással .
"Amugy szerinted az a jopar ember aki itt a topicban megvette az mind "burzsuj amerkai kocsog"?!!!"
"Nos ahogy en tudom itt a topicban tobben katonak"
... :P :D
A második felére: ez is csak itt jellemzõ, hogy akik (hazai viszonylatban kis túlzással) az életüket kockáztatják, nincsenek normálisan megfizetve... Most egy kicsit utánanéztem konkrétabban, nagyon durva...
Amcsi katonai fizuk 2006ban:
E-1 with less than 4 months of service 1178.10 (USD/hó)
Bõvebben
(Kissé szomorú, hogy ha besoroztatnám magam az amcsi seregbe, utolsó kopaszként többet keresnék, mint itthon mérnökként, 5-10 év szakmai gyakorlattal...)
De ez most már kezd nagyon offba hajlani.
A fanatikust semmiképp nem degradáló értelemben használtam, csak nem vagyok az.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
az is biztos hogy en meg fogom venni, mar latatlanba is.
Illetve vannak a fanatikusok, akik bármennyi pénzt kiadnak a hobbijukra.
Egyik kategória sem vagyok(remélem egyszer bekerülök az elsõbe), de a stuff érdekelne. Hozzáteszem, pont azért, mert komoly szoftvernek tûnik, és pont ezért érdekelne a fullos, de a "light", amihez várható crack, nem. Viszont ha megszakadsz, sem fogom megvenni úgy, hogy nem láttam. Legfeljebb nem nézem meg, és kimarad az életembõl.
Warez meg mindig lesz, akár jó szemmel nézed, akár nem. Lehet, hogy ehhez soha nem lesz. Akkor így jártam.
Amugy meg ha tenyleg erdekel a dolog megveszed bagoert az elso reszt es kepet alkothatsz rola hogy tenyleg erdekel e a dolog.
Amugy szerinted az a jopar ember aki itt a topicban megvette az mind "burzsuj amerkai kocsog"?!!! Mond ezt nekik es kapsz ket olyan pofont hogy anyadert kialtasz!
"katonáknak úgymond otthoni szórakozásra, gyakorlásra,"
Nem vagyok sem katona, sem burzsuj amcsi köcsög, de érdekelne a dolog. Kifizetni viszont nem fogok ~40e forintot zsákbamacskára. Ugyanis k*rvára nem biztos, hogy tetszene.
Nemsokára kijön az SB2 normál áron. (Szerintem ez már warez verzióban is megjelenik.)
Az eSim Games jóvoltából 2000-ben Steel Beasts néven megjelent egy harckocsi szimulátor, ami a megjelenésekor mindjárt az év szimulátora lett. Az eSim Games (www.esimgames.com) egy katonai tréning-szoftverfejlesztõ vállalkozás. Székhelye Kaliforniában és Hannoverben van, csapat magját négyen alkotják, de valójában egy nagy nemzetközi csapat gyakorló harckocsizókkal. A Steel Beasts igencsak rétegjátéknak mondható az összetettsége és magas szintû realizmusa miatt, ugyanis elsõsorban kiképzõ program. Errõl árulkodik a szoftver felhasználóinak névsora is, többek között kiképzésre alkalmazza a West Point katonai akadémia, Ausztrália, Dánia, Finn ország, Hollandia, Norvégia, Spanyol ország, Svéd ország és a Kanadai légi erõ is. A játékhoz igencsak komoly perifériákat is vásárolhat az ember, például az AFV Sim PC-khez kifejlesztett USB-s kiegészítõit: irányzó és parancsnoki kontrollerek Leopard 2-höz és Abrams-hez.
A szakmailag elismert és sikeres elsõ rész után a fejlesztõk a folytatást három részre osztották:
- SB Professional egy katonai gyakorlóprogram, amiben van térképimportálás és instruktor mód, elsõsorban hálózati tréningekhez, ez csak hadseregek számára elérhetõ.
- SB Pro PE (personal edition) az elõbbi személyi változata, katonáknak úgymond otthoni szórakozásra, gyakorlásra, ami mindenki által megrendelhetõ a fejlesztõktõl 125$-ért.
- Az SB2 pedig hétköznapi játékosok számára fog megjelenni, meglehetõsen leegyszerûsítve az SB Professional-hoz képest, de ennek megfelelõen az ára sem ahhoz fog hasonlítani.
Egy szép napon úgy döntöttem, hogy kerül amibe kerül nekem az SB Pro PE kell. Megrendelés után 4-5 nap múlva a játékot kézben tarthattam. Nézzük csak, hogy 125$-ért mit is kaptunk. Ami kézzel fogható az nem túl sok: egy darab CD, egy 96 oldalas felhasználói kézikönyv és egy USB hardverkulcs. Nekem személy szerint az elsõ rész a kedvencem volt, és sejtettem, hogy a közel 28 ezer forintot nem a materiális dolgokért kellett leszurkolni.
A kézikönyv egyik fele foglalkozik csak magával a programmal, a másik felében pedig olyan érdekes dolgokról olvashatunk, mint például a harckocsik lõszer javadalmazása (APFSDS, HEAT, stb.) vagy a páncélzat technológiája (kompozit páncélzat, NERA, Kontakt-5 ERA, stb.), és még sok minden másról. A kézikönyvön kívül kapunk még rengeteg dokumentumot a programhoz elektronikus formában is, itt találhatunk olyan érdekes olvasmányokat is, mint a 400 oldalnál is terjedelmesebb Battlecat Tacsop.
A programot feltelepítve a winchester-ünk tároló kapacitásából körülbelül 1,3 GB-ot foglal el, de ez a méret az idõ múlásával nõhet. Ugyanis a játék a Dokumentumok könyvtárban létrehoz egy eSim Games könyvtárat amibe a különbözõ mod-okat, új pályákat, textúrákat lehet bemásolni. Ennek köszönhetõen az elsõ rész küldetéseit is újra játszhatjuk 1280x1024-es felbontásban és 3D-s környezetben. A játékot elindítva egybõl szembe tûnik, hogy a menü az elõzõ részhez képest semmit nem változott, csak a háttér képet cserélték le és a verzió szám növekedett.
A fõmenübõl elérhetjük az oktató részt. Ahol begyakorolhatjuk az irányzó a parancsnok és a harckocsi vezetõ különbözõ feladatait. Aki nem játszott a program elõzõ részével azoknak nem árt ezzel kezdeni a játékkal való ismerkedést. Itt megtanulhatjuk, hogy hogyan kell a ballisztikus computert használni, és azt is, hogy ha ez nem mûködik miként tudjuk bemérni az ellenséget. Valójában itt minden célzást és felderítést segítõ mûszert kipróbálhatunk és begyakorolhatunk. Elsajátíthatjuk még a tüzérségi támogatás kérését, a páncélos és gépesített lövész egységek irányítását. A gyakorlás során alaposan megismerkedhetünk a következõ páncélosokkal: Leopard 1A5, Leopard 2A4, Leopard 2A5, M1A1(HA) Abrams, M2A2 Bradly. Ha már mindent alaposan begyakoroltunk, akkor kipróbálhatjuk magunkat élesben.
A játék nem túl sok küldetést tartalmaz alapból, de ezt orvosolja a nagyon aprólékos küldetés-szerkesztõ és a térkép-szerkesztõ, ahol akár a harckocsik által használt lõszer típusát és számát is mi határozhatjuk meg. A küldetés-editor a NATO által használt szabvány jelöléseket alkalmazza. A két szerkesztõ segítségével bármilyen helyzetet lemodellezhetünk, még akár saját környezetünk lerohanását vagy visszafoglalását is. De ha nincs kedvünk a taktikai térképen szöszmötölni, akkor az internetrõl is tölthetünk le mások által elkészített hadszíntereket (www.steelbeasts.com).
A Steel Beasts Pro PE is tartalmaz hálózati és internetes játéklehetõséget. Hálózatban egyszerre nyolcan játszhatunk maximum. Ilyenkor akár egy harckocsiban tevékenykedhet a parancsnok és az irányzó, de ha ahhoz van kedvünk, hogy külön egységeket irányítsunk, akkor azt is megtehetjük.
Az elõzõ résszel összehasonlítva a játékot, a legnagyobb változást a grafikán vesszük észre, ugyanis a 640x480-as 2D-s képünk akár 1280x1024-es 3D-sre is változhat, mindez úgy, hogy az 5000 m feletti látótáv is megmarad. A használható jármûvek száma is kibõvült, az elsõ részbõl már jól ismert Leopard 2A4 és M1A1(HA) Abrams mellett most már Leopard 1A5-be, Leopard 2A5-be vagy egy M2A2 Bradly-be is beülhetünk, de ha kedvünk tartja, akkor akár ASLV25-öst, M113A3-ast vagy akár egy Humvee-t is irányíthatunk. Az ellenség arzenálja is bõvült, legfõképp említésre méltó a légierõ megjelenése egy Mi-24D Hind képében. Szerencsére a hangok maradtak a régiek, amik kimondottan hangulatosak és hátborzongatóan realisztikusak. A játékban a lövedékek fizikája, a harcjármûvek sérülés modellezése is egy picit fejlõdött, de ezzel az elsõ részben sem volt semmi gond. Most már irányíthatunk huzalvezérlésû páncéltörõ rakétát is egy infravörös fényforrás segítségével 3200 m-ig. A lézertávmérõ, stabilizátor, ballisztikus computer, stb. mûködése maradt a régi jól lemodellezett, viszont a hõképelemzõ hatékonyságát sikerült normálisan belõniük az elõzõ részhez képest.
A játék hardverkövetelménye közepesnek mondható, tapasztalataim szerint maximális grafikai beállítások mellett 1280x1024-es felbontáson egy mai átlag gépen röccenés mentesen elfut. Az igazi játék élményhez nem árt még egy joystick, de jó kézügyességgel rendelkezõk egérrel is elboldogulnak.
Összegezve az eddigi tapasztalataimat a programmal kapcsolatban azt mondhatom, hogy akik az elõzõ részével meg voltak elégedve azok nem fognak csalódni a Pro PE-ben sem. Akik viszont most veszik kezükbe elõször ezt a játékot azok számítsanak egy kõkemény szimulációra, ami hosszútávon remek szórakozást tud nyújtani annak aki kitartóan gyakorol. Ez a játék sem bugmentesen jelent meg, rengeteg apró idegesítõ kis hiba maradt benne, ezt hivatott orvosolni a fejlesztõk oldaláról letölthetõ méretes patch, ami nagyon ajánlott mindenkinek.
Kitartó tréningezést és jó tankvadászatot mindenkinek, aki belevág ebbe a hardcore szimulátorba. Fire at will!
f2d
(Akinek ilyen drága bringája van, annak autója milyen lehet?)
4 hónapja? Én nem bírnák magammal már csak a kiváncsiság miatt se. Valójában az SB Pro PE-t se most akartam megvenni, de nagyon fúrta az oldalamat a kiváncsiság, egyszerûen nem bírok magammal.<#idiota>#idiota>