690
Karórák
  • predator1982
    nekem a swatch design-je teljesen megfelel, valami egyszerűt szeretnék, a túl drága órára nem tudnék vigyázni, meg még jobban sajnálnám, meg nekem ez nem státusz szimbólum, a másikat is azért imádtam annyira, mert a páromtól kaptam:-) szép és egyszerű volt, és ami a leglényegesebb, mutatta mennyi az idő:D
  • Unreal1942
    Persze javítani nem lehet, de cserélik :) Szerintem, ha van kedvedre való swatch akkor nem fogsz megint belenyúlni.
    Vagy egészítsd ki és vegyél valami komolyabbat :)
  • predator1982
    Köszönöm a választ. Jah, szerintem belenyúltam valami tipushibásba, vagy nem tudom, de mivel nincsen leszedhető hátlapja a igy nem lehetett megcsinálni. Két év gari volt rá, igy cserejegyet kaptam amit levásárolhatok, azért kérdeztem a guess-t, mert más márkára cserélem le lehet. Bár swatch-ot szeretnék, azt is néztem. A páromnak is az van, és kilenc éves az órája, és semmi baja. Még meglátom, majd szombaton megyek kiválasztani az újat. Nagyon sajnálom a régimet, mert nagyon szeretem:-(
  • Unreal1942
    Nekem volt még egy még akkor amikor ez a márka egyáltalán bejött az országba. Nem ma volt 10+ éve. Meg voltam elégedve vele.
    Swatch óra tönkre ment egy év alatt? Csak egy év gari van rájuk?
    Az is volt nekem több is. Sose volt egyikkel se gondom.
  • predator1982
    Sajnos az egy éve vásárolt swatch órám tönkrement, és nem javítható. Most keresek mást helyette. Valakinek esetleg volt már Guess márkájú órája? Vélemény róla?
  • Aquir
    Természetesen te is állíthatod azt, hogy be legyen -e kapcsolva az automatikus alvás az órán. Meg gondolom nálad is van olyan funkció, hogy ha akarod, 45°-os döntésre világítson az óra.

Ami nekem van, az pont tavaly nyár óta van meg, a funkcióin kívül ezek a pontokból kirajzolt szögletes számok tetszettek rajta, a másik nézetben meg a dátum és az idő közrefogják a grafikont.

Az egyébként érdekes hogy mindenki mást szeret egy órában, van akinek csak az analógok jönnek be, azon például meg egy csomó elem stílusában változtatható (pl. az óraszámok, a hozzájuk tartozó vonalkázások, stb.) és így tovább.

Az órákat, amikről itt beszéltünk már tényleg megpróbálják mindennel ellátni, és már nem kell elemet sem cserélni benne, analóg vagy LCD kijelzős órára már erősen gondolkodni kéne mit lehetne rátenni ezeken kívül :)

• bardocz
    Ehhez képest az enyém 1sec-et siet:D Gondolom egy hónap múlva ha megnézem, akkor már nem ez lesz.
  • ajem kisa
    Enyém is protrek #426 és tegnap este vettem énis észre (mivel leveszem alváshoz, van puhább párnám is!:D), hogy kikapcsolt!
    Egyből a para, hogy "bakker állithatok vissza mindent!", de megmozgattam és visszjött minden ahogy volt, és "H"-t jelzett mindíg az akkura!
    Nekem is van H/M/L az a töltöttség kijelzésére, de ha neked nemvolt vele télen sem gondod akkor megnyugodtam!:) Köszi!

Szabi akkor a delet ütő hangszóró(?) nempontos, nempedig az órád!:)
    És az milyen hálás, hogy legalább nemkell az órát meg a dátumot belőni, mert amikor megláttam az opciókat...legalább ezzel nemkell törődni jah!
  • Szabi84
    Nekem is ennyit mutat:)

A napelemes dolgot még én sem teszteltem mert márciusban vettem, de amikor megkaptam az aksi mediumon volt, gondolom jó ideig egy szekrénybe, dobozba volt bezárva, szóval nem valószínű hogy le fog merülni

És tényleg az a legjobb benne hogy semmit nem kell vele foglalkozni.
  • Aquir
    nekem Casio pro trek órám van, és nem tudom a tied mennyi fényenergiát alakít át + hány hónapra képes energiát eltárolni, de az enyém energiatakarékos módban (ha nincs erős fény este és nem mozdítom meg közben, akkor kikapcsol 22-től 6-ig) simán bírta a téli fényviszonyokat, még ha a szobában is volt olykor.

Vagyis a lényeg, hogy nem kellett vele törődni, és az elemtöltöttség kijelzése még mindig a maxon ("high") van, szóval valószínűleg neked sem lesz vele gondod :)
  • ajem kisa
    Ehhez viszonyítva pontos az órám!:)
    Elég érdekes, rengeteg mindent tud az óra, van rajta 6 gomb, és qrvasok opció...
    Ilyesmik pl., hogy holdállás (teli, negyed...) és ezzel egyszerre a tengerszintmagasság, meg amiket írtam ezelött!:)
    De az automata időbeállítást bekell állítani a helyemhez, mert van német/angol/japán/usa...adók, és ehhez állít be!
    Annyi negatív (?) az órával, hogy amikor kibontottam, nemhittem el, hogy ez a titánszíj, mert az oké, hogy könnyű, de kicsit gagyihatása volt!
    Felvéve már nem, de elsőre leellenőriztem egyből a modelszámot!:D
    Egyébként minden műxik, nincsenek bugok, majd télen kiderül, hogy mennyit ér a napelemes cucc!:)
  • Szabi84
    szinte sz összes óra foszforeszkál, ha jól tudom az illuminátoros világítás levédett dolog
  • Szabi84
    nálam már delet üt az óra, a harangszó meg késik 5 másodpercet
  • ajem kisa
    Bekell vallanom, hogy mekszikóban vagyok, 10éves, és nályk cipőket varrok!
    De a szabadidőmben a 16h meló után feltekerek biciklivel a szoborhoz, és ahhoz kell nekem ez az óra!:)
    Most van valami festina órám kék lappal, de nekem ettől már herótom van, és valamelyik nap láttam valakin egy ilyen nagy krumpli protrek órát, és annyira megtetszett, hogy csak!:D
    Amúgy amik nekem bejönnek órák, azok azok, amiket mégha árcimke nélkül is aztmondom, hogy tetszik...na azok közül mind +500€ sajna...annyit meg én nemfogok kiadni egy óráért, nemvagyok abban a szituációban, hogy megvegyem a ferrarim mellé...
    Most nekem ez bejön, ha nemválik be, akkor eladom...hátha kell majd valakinek!:D
  • ba32107
    Nekem se tetszik. Szerintem az ilyen digitális órák vagy a komoly sportolóknak (vagy olyan szakmában dolgozóknak), vagy a gyerekeknek valók (nem sértés :D)

Mondjuk az én órám is foszforeszkál, de szerintem tök menő :D

• ajem kisa
    Hogyhogy nempontos?:)
  • Szabi84
    analógba nehéz lenne ennyi mindent belesűríteni

mióta nekem is rádiós van, feltűnt hogy sosem pontos a harangszó:D
  • bardocz
    Jajj, a fenébe!
  • ajem kisa
    Akkor nemadom neked, és megtartom!
  • bardocz
    A foszforeszkálós mutatótól meg hülyét kapok, bemegyek a sötétbe, és mintha valami játékóra lenne rajtam, pedig közel sem:D
  • bardocz
    Nekem az ilyen órák nem tetszenek. Nekem úgy jó, ha minden analóg rajta, esetleg stopper legyen rajta a nap mutatásán kívül, de más nem kell.
  • ajem kisa
    Hol kezdjem?!:)
    Napelemes, titánium szíj, hőmérő, magasságmérő, légnyomásmérő, iránytű, stopper, ébresztő...
    Napi 6x vesz jelet a pontosidőről rádiójelen keresztül (németo. vagy angliából), állitani nemkell az időt meg a dátumot!:)
    200m vízálló...
    Majdha megjön, ésha valamit kifelejtettem, majd kiegészítem, de már az is öröm lesz, ha rájövök majd, hogy mit hogyan kell használni!:D
  • Szabi84
    ez már nekem kicsit bonyolult lenne:)

nekem is van egy atomic solarosom:
  • sz4bolcs
    Mit tud ez? Nem tudok franciául..
  • ajem kisa
    Jövő7en jön meg!

Videó a drágáról!:)
  • thuglife4
    Sziasztok! Találtam egy jó oldalt ahol egész szép órákat lehet kapni viszonylag olcsón! www.oramester.hu
  • tommygear
    ne a saját tapasztalataidból indulj ki :)
  • Szabi84
    persze, ha böszme a csuklódon ne vedd meg
  • GhostRider1 #422
    De az időt sajnos még nemtudod leolvasni róla :D
  • zvaragabor
    Így van, nincs nagy karom, egy nagy bumszli óra nem állna jól.
  • bardocz
    Ha valakinek vékony keze van, akkor inkább egy kis óra, mint egy nagy valami. Nekem van egy másik órám, ami hatalmas a kezemre, ezért vettem a #404-ben lévő órát.
  • Szabi84
    36mm elég kicsinek tűnik
  • tommygear
    nekem ilyen van, 2 éve van szolgálatban és kiváló

• do78
    Sziasztok,

Van egy régi Rakéta karórám,amit szeretnék feltámasztani. Hiányzik a szíja, és a felhúzó gombja is. A szíj nem tűnik nagy problémának, de szerintetek hol van esély vajon találni hozzá gombot?

Köszi
    Üdv,
    do
  • zvaragabor
    A csat legszélesebb része a rögzítés mellett 21 mm. Az órafej a gomb nélkül 33 mm széles. Amúgy igazad van, picit széles hozzá képest. A kép is csal egy nagyon picit, látni, hogy a csat belenyúlik az órafej rögzítőjébe.
    A csathoz tartozó eredeti órafej szélesebb, 36,6 mm. Amúgy a csat van meg nekem, és az órafej tetszik az egyszerűsége és eleganciája miatt, és kíváncsi vagyok, hogy illik-e hozzá. Az a baj, hogy ezt élőben kellene megnézni, csak arra meg nincs lehetőségem.
  • bardocz
    Szerintem a csat széles az órafejhez képest.
  • zvaragabor
    Szerintetek hogy néz ki ez?
    [IMG][/IMG]
    A csat és az órafej nem egymáshoz tartozik eredetileg, csak összevágtam.
  • zvaragabor
    Haho, nincs valakinek véletlenül egy MTP 1236-os sorozatszámú Casio-ja? Mindegy, hogy pontosan melyik, csak az acél színűek érdekelnek. Tudna valaki róla egy fényképet feltenni? Mert neten nem igen találok róla jó képet, amit találtam, azon meg nem is tudom, talán rossz a fény, de nem olyan, mint az általános mintaképeken. Vagy ha más tipusú karóráknak is ugyan az a színe, akkor arról is lehet. Köszi.
  • Aquir
    Chromeban meg még nyitni se kell hozzá, csak húzni
  • ba32107
    Operát használok, FF-t lusta voltam megnyitni ezért :D