690
Karórák
  • The Garrett
    pont ezzel a tipussal nincs, de nekem is van egy citizen eco drive os oram, és semmi panaszom nincs rá. szerintem neked sem lesz. :)
  • leonaprofi
    Sziasztok!Mostanában szándékozom venni egy Citizen Promaster Eco-Drive-os AV0020-55H karórát és érdeklődnék,hogy nincs-e ezzel a tipussal valakinek tapasztalata.Itt venném meg http://oragaleria.hu/orak_details.php?idorak=75
  • feri0325
    valaki nem tud letölthető katalógusokat ?
  • vass17
    Most már mind1 lesz, mert uton van, elég jo áron sikerült megnyerni a licitet (új az ora, használt nem kellene), sőőőt a dollár árfolyama is kedvezett, ugyhogy meg vagyok elégedve:)
  • Unreal1942
    Ennek ellenére Certinám van :P
  • vass17
    nekem is az a véleményem, attol, hogy nem svájci, a japánok is tudnak preciz dolgokat csinálni:)
  • Unreal1942
    Szerintem megbízható jó órákat gyárt a Seiko. Én többre tartom mint a Festinát! Persze szakmailag nem tudok hozzászólni.
  • vass17
    még hozzátenném, hogy azért fontos nálam a kopás, mert a mostani órámat (Festina) is elsősorban ezért cserélném le.
  • vass17
    Mi a véleményetek a Seiko-ról???erről
    ha esetleg ki tudnátok segíteni hasznos tanácsokkal, hogy érdemes-e elemes órát venni és ha igen, a Seiko kb mennyire megbizható és pontos ebben a kategóriában, megköszönném:)

Ez megfizethető árban van, de nem vagyok benne biztos, hogy időtálló... ezek körülbelül mennyire kopnak a használat során???
    előre is köszi a segítséget:)
  • oneal1
    véded vele a környezetet:D

Jó ez hülyén hangzik, de ha sok sok mindenkinek lenne ilyen....:)

MEg nekem azt is mondták, hogy az órámat nem éppen egészséges szétszedni, tehát pl elemcserére. (citizen, kicsit lejjebb van róla link)
  • ba32107
    Meg tudja valaki mondani, hogy a kronográf pontosan mit jelent? Gondolom a stopperhez hasonlatos, de minden leírásban külön megemlítették mindkettőt, ezért nem tudom, hogy mi a különbség.
  • StephenKing
    Az ecodrive-nak tényleg annyi előnye van amit leírtál, a mai elemek már elég sokáig húzzák de hát nálam a lustaság és a kényelem gyözött.
  • ba32107
    Egyébként észrevehető különbség nincs ecodrive és elemes között nem? Ami most tetszik abban épp ecodrive nincs. Persze kényelmes, hogy nem kell elemet cserélni benne, de az amúgy is sokáig bírja.......tehát azonkívül, hogy jó érzés az ecodrive, jó még valamire?

Nekem a fontos szempont a titán tokozás, minnél könnyebb annál jobb.
  • StephenKing
    Itt Miskolcon ahol néztem három négy helyen ott mindenhol 52 volt. Ez ecodrive és titán tokozású. Nekem elsősorban az ecodrive volt a fő vásárlási szempont és a zafir üveg. Előtte egy Casiom volt de már annyira karcos volt az üvege hogy sajnos cserélni kellett pedig nagyon hozzám nőt az évek alatt.
  • ba32107
    Megtaláltam a tiédet is orakereson, ott 61e Ft. Hol vetted 52-ért?
  • ba32107
    nem egészen ezt, de nagyon hasonlót néztem magamnak......a tiéd AT0350-53F, ugye? és ez titánium, és Eco drive, ugye?

az orakereso.hu -n AT0340-57F van fent, ami megtévesztésig hasonlít a tiédre, viszont ez nincs fent a timecenteren. most pedig nem tudom, hogy ennek is titán tokozása van-e.

A másik, ami nagyon tetszik még, az a AN2250-54E (középső), nagyon szép óra, van rajta minden ami kell, kivéve Eco drive. És hát kicsit drága. Nem mintha az előzőre lenne most pénzem....te melyiket ajánlod?
  • StephenKing
    Én meg ezt ajánlom én is most vettem pár hete 52ezerért. citizen
  • oneal1
    Én azt mondom hogy dobjál még rá picit és vegyél egy citizent!
    Igy voltam vele én is mint te, jó választás volt. Mondjuk funkciókban nem egy császár, de minőségben elég jó.
    Eco drive os, tehát nem kell elemet cserélni benne.(napelem)

http://citizen.timecenter.hu/citizen/promaster/showOra.php?ora=Bj7010-59e&arindex=6
  • ba32107
    Üdv!

Mostanában vennék karórát. Nem nagyon vagyok otthon a témában, nézegettem pár Casio-t, ennyi.

Amiből nem engedek: pontosság, megbízhatóság, fémszíj.
    Ami jó lenne még: stopper, ébresztés, háttérvilágítás, titán tok és szíj. Esetleg rádiójeles automatikus állítás.

Nincs rá sok pénzem, max. 40, extrém esetben 50 ezer menne rá. Ennyi pénz kevés egy ilyen szintű órára ugye? Érdemesebb interneten rendelni? Az orakereso.hu -t nézegettem, ott viszonylag jó a választék. Főleg a Casio-kat nézegettem. Más márkákból tudtok ajánlani?
  • Heimdall
    Köszi, nézegetem őket, már ott tartok, hogy felhívom őket, mennyibe kerül egy szíj. Néztem a végefelé az Alligator fullcutokat, azok s csinosak, azok Panerai-hoz készültek. Szp szíjak, nem vitás, de én egy ilyet keresnék, mint ezen az órán van:
    http://i6.photobucket.com/albums/y216/O2AFAC67/CosmoDBBundtop.jpg
    Az enyém pont ilyen, fekete számlappal, fehér lünettával. Most azon gondolkozok, hogy fekete, vagy barna szíj való inkább hozzá...

• zsfoki
    Szia!
    Van nekik 24-es szij:
    az 52-53 krokodilok feketében
    142 kansas gumi fekete
  • Heimdall
    Csini a Monaco hátlapja...hát nem gyenge :D
    Köszi a szíjat, néztem is, de nem láttam 24-esben, mert nekem akkora kellene. Néztem eredeti bőrszíjat is, 76ezer, croco, de egy ilyen óra nem érdemelné meg. Valami egyszerű fekete 24es kellene, ami azért hasonlít az eredeti fekete bőrszíjához.
    Kösz még1x az infot.
    Egyébként a Kirium nekem túl avant garde :D
    A monacoból pedig a sixty-nine tetszik, na az egy szép darab.
  • zsfoki
    http://www.dodenhof.de/2541.html
    A TAG reklámarcai.
    A kirium is kvarcóra, mint az f-1. Valószinüleg ennél is valami parádésabb modellt visel sztem. Ezzel csak pénzt keres.
    a Monaco v4 koncepcióóra hátlapja itt:
    http://home.xnet.com/~cmaddox/heuer/watches/wrist/Monaco_v4/20041208_n023-tagheuer2.jpg
    Erőátvitel óránál-ékszijjal...
  • zsfoki
    Van a Rios-nak breitling szijja, cápa. Egyébként 220 e ft körül van egy eredeti fémszij. http://www.rios1931.hu/termekek.html a 310-es, Shark for Breitling.
    De találsz itt szijat 1500-ért, szépet.
    A "nincs semmi gond vele" azért nem túl helytálló ezekszerint..
    Egy eredeti óra azért nem adja meg magát így. Egy alkalmazottamnak volt Breitlingje, két hét alatt kétszer vitte óráshoz, aztán fel, és el adta.
    A TRIAS csinál Breitling koppintású órát, de a Poljot is. (az ipari "kémkedés" müködik itt is jól) És ezek elmennek sokáig, és szépek, legalább ugyanannyira hasonlitanak az eredetire, mint a repók, de nem esnek szét rövid idő alatt. És nem is sokkal drágábbak.
  • Heimdall
    Patek Philippe Sky Moon Tourbillion: $1.378.000.... Ha már a legeknél tartunk :D
    A link valóban egy nagyon szép darab, de én úgy tudom, h Kimi egy Kiriumot hord :/, de ez teljesn részletkérdés.:D
    Egy Breitling replikám nekem is van, semmi gond nincs vele, csak a szíja most ment éppen tönkre. Egyszer a tengelyt már kicseréltem benne a koronánál, most meg a nagykapcsos duplacsat egyik csapja szúrta át a csatot, és el is tört...
    Keresek rá valami Breitling hatású bőrszíjat :D, mert et már szerintem nem tudom megcsinálni, meg a fém szét is megy, ugyanennyi idő után. Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném.

• The Garrett

új drágaságom ;) kíváncsi leszek mennyire pontos

(mondanam hogy azert tetszett meg , mert olyan mint egy rohogo smiley :D de nem mondom :D )
  • zsfoki
    A Link egy nagyon komoly óra, bárki felveheti, akár egy milliomos is, vagy egy filmsztár (pl. Tag heuert hord Tiger Woods is, vagy Kimi Raikkönen)
    De a Patek az Patek. Nekem speciel tetszik is, de a 87 millió még messze nem a csúcs. 1 mil. euróért adták el egy német árverésen a legdrágábbat.
    De van Blancpain is 600 ezer euróért pl.
  • zsfoki
    A breitling nem milliárdosok órája. Ez egy repülősóra. Nem drága kategória, az órák világában. a COSC tanúsitványos kronók drágábbak, de valóban van használtan 200-300 ezerért sok szép Breitling.
  • zsfoki
    Erre hosszabb válasz létezik.
    Általában olcsó kinai werk ketyeg bennük. Ez elvileg el eljár pár évig is, nem lesz túl pontos, de megfelel egyszerű elvárásoknak.
    ugye a dizájnt lemásolni nem pénz....
    De ha ugyanolyan bonyolult óramű kerülne bele, mint egy Patek Grande complication-be, és ugyanolyan jó minőségű anyagokat használnának, akkor az ára is milliós lenne, igaz a fele a Patek árának, mert a név sokba kerül.
    Tehát, egy replika kronográfnál nem müködik a kronográf funkció.
    A járástartalék kijelzőt általában a hét napjaival hejettesitik.
    A másodpercmutató 24 órás mutatóvá válik.
    A rotor diszitése silány.
    De a legnagyobb baj, az, hogy pl. az aranyozás pár nap alatt lekopik.
    A szijak mellesleg nem rossz minőségüek, de nem ez a döntő (RIOS szijat 1500-ért lehet venni)
    Vannak ún. "minőségi" replikák, ETA kaliberrel, de minek egy replika Hublot 100 ezerért, amikor ennyiért kitünő eredeti mechanikus órát lehet venni.
    De Taranov fogta meg a lényeget. Panellakás, Suzuki, és Rolex Oyster....
    Ezt kevesen kajálják meg.
    Nekem van 3 repóm, csak úgy, disznek. Nem hordom őket,mert nevetségesnek találom, hogy kiszállok a koreai autómból, egy 2 milliós Big Pilot IWC-vel a karomon.
    De, hogy tudjátok, sok, nagyon gazdag barátom vesz, és hord is replika órákat. Akik Porsche Cayenne-ből szállnak ki.....
    20-25-ért vehetsz repót, gari nincs, szar minőség, és még vicces is.
    Inkább gyüjts. Megéri.
    80-100 körül vehetsz szép, nayon jó mechanikust, ami életed végéig elkisér.

• zsfoki
    Doxa GMT. Quartz.
    Búváróra, második időzónával.
    Elvileg nem rossz 80-ért, bár gondolom már megvetted.
    "tudás" ?
    A GMT komplikáció elég jó egy mechanikus óránál. De minek Neked második időzóna? Sokat repülöd át az óceánt hogy nem akarod beállitgatni?
    Egy "óra" az mechanikus. a quartz szerkezetek csak időmérők.
    Vannak még elemes órák, az Omega, és a Tag is gyárt. Sőt, a plázákban, supermarketekben lévő boltokban kapható olcsó órák, nagyobbrészt elemesek.
    Általában pontosak is.
  • 0ckH4M
    Itthon is van egy Rolex replika. Az olaszországból van. Folyamatosan siet, elvittem egyszer egy óráshoz, és azt mondta, hogy ő nem tudja beállítani. (lehet hogy más órás betudná de nem érdekel...)
  • bens
    ja, nem tetszenek a nagy féltégla jellegű órák. nekem egy óra nem attól jó h 100 funkciós. legyen megbízható és ne törjön el ha leejtem, az a lényeg.
  • Heimdall
    Ez valóban egy szép darab, én is kedvelem a hasonlókat. Nekem egy Casio-m van, téglalap alakú számlappal, fém szíjjal, ami hasonlóan egyszerű, és szép. Most ami kacsintgattam egy komolyabb daradra, egy Tag Heuer Link-re, ami szintén csak időt és dátumot mutat.
  • StephenKing
    Én vettem egy Omega replikát még Egyiptomban 40euróért nagyon szép igényesen van megcsinálva csak pár napig bírta aztán megállt, elvittem egy óráshoz ő azt mondta hogy szép szép de inkább dobjam el mert semmit sem ér . Ezekután én csak eredetit vennék, már ha telne egy igazi Omega-ra
  • bens
    én az egyszerűség híve vagyok.
    most ilyenem van.
    igaz h csak időt mutat, de nagyon megbízható, jó minőségű, nagyon strapabíró és 40 körül már beszerezhető.
  • Taranov
    A kérdésedre a választ meg is adtad, vannak igényes replikák. Lehet 5-10 ezer forintért is replikát venni, meg 50-80-ért is.
    Nekem egyébként az a véleményem, hogyha nincs pénzed Rolexre, akkor ne járj Rolexben. Egyszerűen nincs értelme, kinek akarsz vetíteni?
  • benkoszabi
    hali. kinek mi a véleménye a karóra replikákról?
    mert neten egy csomót találni, nagyon szépke és nagyon részltesen kidolgozottak...és hát az eredeti ár töredékéért lehet őket megvásárolni...minőségi szempontbol érdekel..hogy bekrepál egy nap alatt..vagy megbizható..és miben más mint az eredeti, nem azok az anyagok voltak felhasználva a készitésénél..pl. lehet hogy egy replika óra szija is bőr, csak nem az a jó minőségű bőr, vagy más fémből készültek az alkatrészek?
  • Tinman #213
    Üdv!

Jelenleg egy Timex Datalink karórám van, fém szíjjal.

Sajnos, nagyon sok vihart átélt már velem /10 éves lehet/, többek között egy alkalommal a régi épületünk bontásakor, pár tégla ránk esett, sokszor komoly ütések érték stb. De még mindig működik.

Szeretném ha ajánlanátok egy olyan órát, aminek nagyon komoly tudása van. A mostani Datalinkem számos funkcióját is nap, mint nap használtam.

Anno a Fossil tervezett kiadni egy PDA karórát. Elő is rendeltem, de aztán leállították a gyártást, mivel a Flextronics nem volt képes normális paneleket gyártani.

Tehát, az ára max. 100.000 lehet.
    Igazából olyan kellene amin van op. rendszer, tehát Symbian, Palm OS ilyesmi.
    Létezik egyáltalán ilyen óra?

Mert ha nem, akkor azt hiszem marad a Casio Protrek.
  • 0ckH4M
    Értelek, köszi szépen.
  • StephenKing
    Nekem maga Doxa név nem jelent semmit és nekem a sportosabb fémszíjas órák jönnek be. Ennyi pénzért szép Festiná-t vagy Citizent lehet kapni. A tudásról meg annyit hogy nagyon sok drága óra szimplán csak az időt mutatja és pont elég ennyi.