1485
Digi Tv az olcsó kábeltévé
  • Tomcom
    Hello!

Azt hallottam, hogy a DigiTV-s kártya nem mindegyik set top box-szal működik. Ez igaz? Mert szeretnék beruházni valami normálisabbra, hogy legalább HDMI kimenet legyen rajta, és hogy tudja rendesen kezelni a HD adásokat.

Tudtok esetleg ajánlani valamilyet?

Előre is kösz! :)
  • Japep

Kék gomb - ABC-rend
    Sárga gomb - saját lista

Elvileg... :D
  • Suffering
    hello HYUNDAI HSS-7160NA beltérinél véletlen megnyomtam vmi gondot és most a csatorna listát ABC sorrendben mutatja nem sorszám szerint. hogyan tudnám visszaállitani?
  • gergely1991
    1.Ne e-mailben légyszíves ezzel csak kárt lehet okozol magadnak(mondjuk öröm lesz a spammerek számára).
    2.A fórum egy társalgás egy adott témáról aki itt tesz fel kérdést itt kapja meg a választ/reakciót.
    3.Keress egy rézdrótot köss rá egy koax kábelt egy dugóval összedugod a tvd majd írányisd a drótot egy közeli adótoronyhoz és hangold be a tvkészüléked:D
  • quattro70
    Sziasztok profik!
    Következő kérésem lenne: olvastam,hogy át tudjátok rakni a frekit és az SR-t hogy bejöjjön az RTL. Leírná nekem valaki,mint a "hülyegyereknek,lépéről-lépésre,mit kell tennem egy Opticum 4000C beltérinél?Hétvégén Forma 1 és eret vágok ha nem látom. Köszi előre is!!
    [email protected]
  • maddog74
    Tegnap megjöttek elég váratlanul mert nem telefonáltak rám,még szerencse hogy itthon voltam.Eddig szuper minden.
  • gergely1991
    jönni fognak ha nem akkor 1 honap free:)
    Nagyon sokan vannak akik beakarják kötetni a szolgáltatást így nem csoda ha késnek(rendelesi sorrendben kötetik be)Tudtommal külső (szerződött!) emberekkel oldják meg.
  • maddog74
    Sziasztok.Műholdas nem kábeles beszerelési határidőre tud valaki valamit mondani?Más fórumokon elég vad(több hónapos)várakozási időről beszélnek,bár igaz hogy tavaly év végi hozzászólók.Nekem az ügyélszolgálaton azt mondták max.5 nap ha ennél több,az első hónap ingyenes és akár már másnap is kereshet a szerelő.Eddig 3 nap telt el.
  • lck
    Tudtommal nincs más, csak az előfizetés.
  • slaci 07
    Az elég gáz.
    Semmi lehetőség vagy megoldás???
  • lck
    Ha "okosított" beltérid van akkor így jártál. Lassan bevezetik a Nagra3 kódolást minden csatornán.
  • gergely1991
    diginél az utolsó kivételével semmi baj nincs,a 3 betűsnél forgatják át az antennákat(de ez nem ide illő téma már)
  • slaci 07
    Érdeklődnék több csatornán nincs adás, vagyis kódolt (sport klub )(sport1) (sport2) (MTVmusic hun) most jelenleg az RTL sem megy.
    Ez a műhold váltás miatt lehet, vagy a frekvenciát helyezték át
  • Lombardini
    Köszi szépen! Azt hiszem meggyőztél. Amúgy nálam már meg is lett csinálva a UPC antenna átforgatás. Az új csatik valóban kárpótolnak csak a Digi Sport miatt vacilláltam, de azt hiszem egy csatorna miatt nem érdemes mindent kockára tenni.
  • gergely1991
    nem szeretem
  • maddog74
    10 méternél hosszabb koax kábel jelentős minőségromlást okoz?
  • madmanic
    20 fok nyugat, 3 fok lefele, de igen, csak akkor. Nem bonyi megcsinálom magam ha arról van szó.

Pontosan melyik megszűnő csatornáért fáj a szíved..? Mert az AXN crime meg a sci fi pont meg is vígasztal..
  • banok
    viszont el lehet búcsúzni az eddig megszokott sok-sok külföldi adótól.
  • gergely1991
    " Most úgyis lesz 16 pusz csatorna "
    Az azután lesz miután átállítják az összes antennát a nyugati 1 fokra...
  • madmanic
    ne gondolkodj!

semmi esetre se menj a digihez! tehát: nagy N és nagy E!

nekem volt, ha picit beborult már nem néztünk tévét...

És itt most nem érdekel, hogy egyedi eset volt-e az enyém, szarul volt beállítva, szar volt a cucc stb, előfizettem egy szolgáltatásra és szar volt. pont.

UPC az elmúlt napok esőzéseiben sem maradt ki egy pillanatra sem.

Keress inkább egy digist akivel összeálltok és felezitek a upc költségeit.. Most úgyis lesz 16 pusz csatorna
  • gergely1991
    #1063 Kockásodást másik szolgáltatónál is figyeltem.
    A rossz minőséget tudtommal azért van hogy így ezáltal több csatornát tudnak sugározni egyetlen transzponteren keresztül..

#1062: Régebbi időszakban egy gyenge vihar miatt is nem volt jel de most már csak egy kemény vihar zavarja meg a tv-zést.:)

#1061: Nem tudom hogy mindegyik-e de egyes beltéri egységek az MPEG 4-es (HD) formátumot nem ismeri fel.Így a néző csak hangot kap(én azt).Elviselhető a kép nincs baj (CRT-n).Akkor lehet hogy alacsonyabb felbontást kellene használni....
  • banok
    jó öreg FilmNet...
  • lck
    1. Kimaradás Diginél is csak nagy esőnél fordul elő.
    2. Az új előfizetőknek már TWIN fejjel szerelnek így a DUAL beltérinél nem zavarják egymást.
    3. A Digi képminősége rosszabb mint más szolgáltatóké. ( de az utóbbi időben valamelyest javult) Hogy ez kit mennyire zavar felhasználófüggő. Lásd: pl #1061. Nekem pl megfelel. LCD tévénél a kis képernyősnél nincs gond, illetve a régi CRT tévével is jó. Ha nagy képernyős LCD-d van akkor ne válaszd.
  • Lombardini
    Sziasztok! Egy komoly dilemmában vagyok. Most fog lejárni a UPC-nél a hűségem és most erősen gondolkodom, hogy mi lenne a jobb? Tányéros TV-ről van szó. A Digi műholdas szolgáltatása árban és csatorna kiosztásban nagyon kedvező de a minőségről hallottam nem kevés rosszat. Mi abból az igazság, hogy néhány esőcsepp és nincs jel? A UPC-nél csak a nagy fekete felhők okoztak gondot, kisebb esőzések nem. De állítólag a Digi-nél ez a probléma csak kis eső esetén is előfordul.Ja és olyat is hallottam, hogy akiknek DUAL beltérijük van azoknál előfordult, hogy a két tv-zős egymást zavarta. Mit tudtok ezekről, illetve mit tudnátok tanácsolni?
  • Tomcom
    Sziasztok! Épp ma hozták le az új Samsung 40-LEC650-es LCD TVnket. DIGI TV-nk van, és azt már hallottam azelőtt is róla, hogy elég gyenge lesz a kép LCD TV-n. De ami itt van az nem gyenge, az egy nézhetetlen sz...r a CRT-hez képest.

A jelminőség 90% körül van, viszont a dekóder az az olcsó DIGI TV-s típus, amit adtak hozzá. Ha jól olvastam a neten akkor az még HD adást sem tud fogni. Vagy igen? Lehetne minőséget javítani egy dekóder cserével? Mondjuk egy olyannal, amire már a HD szó is rá van írva? :) Vagy ez nem annyira lényeges?
    Vagy a legjobb megoldás, ha más szolgáltatót választok?

És még egy kérdés így utoljára: Nektek is ilyen ronda volt/van a kép?
  • norbi09
    Vagy ne vegyen okositott beltérit, mert egyre több csatorna szünik meg rajta. Rakják át a csatornákat a Nagra3ra, és lassan elvileg mindet átrakják:(
    De valaki irhatna vmi okosat hogy mi lesz akkor, lehet-e tovább okositani, vagy vmi megoldás?
  • maddog74
    Igen tudom a szomszédban is meg pár ismerősömnek is van.Gondolkodtam ezen is.Amilyen szerencsém van miután megvenném valami probléma biztos adódna hogy ne tudjam használni.Annak idején talán 1995-ben előfizettem a filmnetre.Akkor nagy szám volt 24 órás filmcsatorna és német meg olasz foci is volt rajt.Megvettem hozzá mindent hozzá való beltérit,előfizettem majd fél év múlva kivonultak Magyarországról...Még most is megvan a multichoice kártyám.
    Egyébként lehet annak valami jogi következménye hogy otthon illegálisan nézi a műsorokat az ember?
  • StephenKing
    Vegyél egy okositott beltérit és ingyen nézel minden csatornát.
  • maddog74
    Köszi.
  • gergely1991
    Vihar(erős)esetén nincs jel illetve a jelerősség függ a interferenciától is mely nem mindig fordul elő.A beltéri egységet koax,Scart,yuv(3 szálas), csatlakozáson keresztül lehet csatlakoztatni a tv-hez.Az a csatorna amit szeretnél nézni asszem HD-ban (is) sugározz.
  • maddog74
    Sziasztok!Egy kis segítséget kérnék.A digisportot nagyon szeretném és most látom csak hogy a legolcsóbb(digimini)csomagban van.Műholdas vétellel tudom csak megoldani,a minőségre lennék kiváncsi mert nagyon sok rosszat hallottam a digitv műholdas műsorszórásáról.Állítólag sokszor elmegy a kér.Milyen gyakran?Érdemes előfizetni?Ha nem túl gyakori hogy nincs adás a hbo-packot is előfizetném.
    Még valami.A kábelt is meghagynám mellette mert azzal nincs problémám.A digi kábele milyen csatlakozóval megy a tv-be?Koax vagy scart?Ha koax nem szeretném állandóan a csatlakozókat cserálgetni ha digiről kábelre kapcsolok.Bár úgy tudom létezik koax elosztó is.
    Előre is köszi.
  • xxx007
    Valahol olvastam,hogy a ruszkiknak sikerült...amúgy meg előbb utóbb mindent feltörnek....
  • Robie
    Erről van valami bizonyítékod?
  • xxx007
    A nagra 3 -at is már feltörték...
  • StephenKing
    Én már egy éve használom és nem kell újrakódolni. Tudok minden csatornát nézni már rég visszahozta az árát. Ijesztgetnek hogy átállnak nagra3 kódolásra de már másfél éve halogatják talán év végére meglesz azután nem fogod tudni használni a beltérit digi nézésre.
  • Grove4
    Azt nem vágom, csak azt,hogy nagymutternél ez volt.
  • xxx007
    Azt értem,de amit én tegnap láttam az egy Opticum 4000-es volt és valami önkódolós vagy mi.... Minden megy rajta rendesen...
  • Grove4
    Azt jelenti,hogy kódot váltanak,hogy kódot váltanak (átkódolják) és nem fogod tudni nézni az adott csatornát. Nagyanyámnak is ez volt,ő Kárpátalján lakik és naponta menni kellet az új kódért.
  • xxx007
    Vagyis az mit jelent,hogy kódot váltanak? Tudom hogy illegális,az nem érdekel...Több ismerősömnek is az van évek óta,és nincs panasz.... Arra lennék kíváncsi meddig használható az ilyen cucc...?
  • gergely1991
    Szerintem nem érdemes mert ígyis-úgyis kódolást váltanak,úgy mint múltkor(amúgy meg illegális).Vannak kódolatlan csatornák is inkább olyanokat keress....