1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • Laza
    Szerintetek hogy járok jobban?

Ha veszek egy drága, saját dekódoló egységgel rendelkező fülest, aminek van optikai bemenete is, vagy veszek egy analóg 5.1-es fülest és szerzek hozzá egy régebbi olcsóbb 5.1-es erősítőt, amin persze szintén van optikai bemenet, és a füles ennek az analóg kimenetére eszkábálom?

A lényeg az, hogy olyan megoldás kell amit nem csak a PC-vel tudok használni, hanem mindennel, amiből optikaival ki lehet csikarni a térhatású hangzást (pl játékkonzolok).
  • Susarc

sziasztok! eladó egy pár órát használt Turtle Beach Ear Force Charlie 5.1-es fejhallgató!
    PC-re és X-Box-ra is használható!
    ára 23.000 ft! alku nincs! vadonat új!
  • cSuwwi
    nem muszáj használod a saját erősítőjét. ha nem dugod be az usb-t úgy is megy, bár túl halk
  • Jim Morrison
    kave irányító dobozán lejjebb vettem az értékeket és megszűnt a bzzz. Nem is értem minek volt kb az egész 3/4 énél.
  • Jim Morrison
    Gyorsan befotóztam az oldalsó plexin: Kép
    Szerintem ez nincs olyan közel. Próbáltam most hogy másik USB be dugtam, de semmi változás. Mikor nekem is a VGA előtt volt talán nem adott ki ilyen hangot, persze csak ha jól emlékszem. Dehogy dobom ki ! :D Majd ha tönkremegy veszek másikat, de legalább hangkártyát nem kell újat majd vennem.

cSuwwi: Alaplapit is szoktam azért használni, de már egyre ritkábban. Majd ősszel/télen mikor beindulnak a sorozatok fogom használni nagyobb rendszerességgel, azon vannak a hangfalak :D
    Lehet van is itthon ilyen elosztó doboz, majd ebéd után megnézem, meg letiltom az alaplai hangkarit próbaképp.
  • cSuwwi
    csak fülessel használod amúgy?
    én anno faragtam egy elosztó dobozt, hogy ne kelljen állandóan átdugdosni
    ilyesmi mit ez: #717
  • cSuwwi
    jó az a kave, ne bántsd :D

alaplapi hangkártya letiltás + ha lehetséges másik slotba pakolást próbálnám meg
  • Jaffa 2843
    Vagy túlságosan közel van a VGA és a hangkari, vagy pedig -és ez szokott általában a probléma lenni- a kávé veszi fel a zajt az usb-ből.

Ahogy elnézem nemnagyon tudod elpakolni a VGA mellől a xonart. Nálam a régi lapomban közvetlenül a vga alatt volt és úgy sem zajongott. Dobd ki a kave-et, a xonar amúgy is jobbat érdemelne :P
  • Jim Morrison
    bazz. akkor csináltam a fotót mikor bedugtam őket és a fekete tényleg rosszul volt bedugva... köszi. Viszont a bzz még mindig nem szűnt meg.
  • cSuwwi
    nem nagyon kéne alapzajnak lennie
    nekem az alaplapi hangkártyával csinálta ezt, ezért is vettem a xonart
  • cSuwwi
    a pirosan világító a mikrofon (piros karikás vezeték), utána zöld-fekete-narancs
    de a képen is látszik jól, hogy a fekete nincs rendesen bedugva
  • Jim Morrison
    Egyébként ez a halk bzzzz összefüggésben van az egérrel, mert mikor húzom az egeret akkor jobban hallatszik. Leginkább csak játék közben van alap bzzz.
  • Jim Morrison
    Itt kiválasztottam a windows 7 64bit et és letöltöttem. Jónak kellene lennie.

Lehet az, hogy valamit rosszul dugtam be?
    Kép
    Dirket megnéztem a Xonar leírását, hogy melyik port mi, 5.1 esetén hogyan dugjuk, meg lecsekkoltam a színeket is.
  • Jaffa 2843
    nekem is volt DX-em ugyanazzal a driverrel, és nálam is ott volt. Sőt, nemláttam még olyan xonar drivert amiben ne lett volna ott.
  • cSuwwi
    ez biztos hogy a dx vezérlőpanelje?
    mert nekem is az a verziszám van amit írtál (mindkettő azonos), de úgy néz ki mint a #816-ban
  • Jim Morrison
    nekem így van:
  • Jaffa 2843
    Van egy nyíl amivel felnyílnak ezek az opciók.
  • Jim Morrison
    tegnap frissítettem drivert, 6.x volt és 7.12.8.1794 lett. Nekem ilyenem nincs.
    Asus Xonar DX Audio Center (0.3.0.36)
  • Jaffa 2843
    "audio channelt hol állítsam? sehol nem találok ilyet."

Itt a legfelső.
  • Jim Morrison
    Köszi szépen !
    #813: Neked is köszi, pont kérdezni akartam miért "csak" 48Khz.

Mikor utána gugliztam a dolognak valaki azt írta, hogy jó ha bekapcsoljuk a flexBass ot és LFE-t 120Hz re állítjuk. Ennek mennyi értelme van?

szerk: audio channelt hol állítsam? sehol nem találok ilyet.
  • cSuwwi
    nekem nem recseg, más gond lehet ott
  • cSuwwi
    nekem is ez a konfig van (xonar dx + kave), egyetértek az előttem hozzászólóval, felesleges a 7.1, hacsak 5.1-et tud, 48kHz is bőven elég, a mintavételezés gyakoriságának növelésével csak akkor lesz jobb a hang, ha a forrás is olyan. egy 44100-as mp3 nem fog szebben szólni 192kHz-es mintavételezéssel.
  • Jaffa 2843
    Audio channel
    -6channels

Sample rate
    -48 KHz

Analog out
    -5.1

Minden pipa off.

Természetesen windowsban is 16bit 48KHz
  • Jim Morrison
    Üdv ismét, most nem azért jöttem, mert venni akarok másik fülest, hanem mivel akad itt 1-2 személy aki ért hozzá, gondoltam megkérdezem hogy lehetne a legjobban beállítani a hangzást.
    Ugye van nekem egy ASUS Xonar DX hangkártyám és egy roccat kave fejhallgatóm. És néhe játék közben sistergést hallok. Ezt akarom kiküszöbölni.
    Windowsban és a Xonar DX Audio Centerben hogyan érdemes beállítani a dolgokat?
    Windowsban a Default Format:
    16 bit, 44100 Hz (CD Quality) (gondolom DVD ezt tegyem fel)
    Xonar XD Audio Centerben:
    Sample Rate : PCM 96Khz ( ez lehet 44.1, 48, 96 vagy 192 KHz)
    Analog out : 7.1 Speakers
    SPDIF Out: PCM bepipálva és a 7.1 Virtual Speaker Shifter is.
  • Lacika 79
    Nyugodj meg, alsó (10K körüli) kategóriában a Sennheiser és egyéb "márkás" társai egy kalap szart sem érnek, ez tény! Próbáld a Beyerdynamic DT 235-öt, a Superluxokat, picit feljebb pedig Shure SRH 440-et. Ha pedig hozzáértő véleményekre vágysz, és nem szaksajtó, és céllövöldében lőtt 3 pálcás fejhallgató használók észosztására, akkor erre is megvan a megfelelő hely.
  • Susarc
    Ahol a fölrészt hajtod be nekem eltört a bal meg a jobb is:S:( már majdnem 3 éves ugye....nah az a másik a sorminta...nekem 0.5-0.3-as hajam van úgyhogy szép vagyok...a fodrászom meg is jegyezte,hogy ezmiez?:D amúgy azt már megoldottam,mert átvan tekerve egy kéztörlővel:P mondom elég madmax feelingje van....egy avatatlan szemnek nagyon szakadt kinézetet sugall:D

amúgy a turtlenek szebb hangja van és a basszus is sokkal jobb,de a rezonanciás bass reflex nélkül én már nemtudok meglenni:P
  • cSuwwi
    miért ragasztott? el tudtad törni? :D
    pedig van benne anyag rendesen

az egyetlen bajom a kave-vel, hogy belenyomja a sormintát a fejbőrömbe huzamosabb használat után. némileg hátrányt jelent ha kopasz az ember
  • Susarc
    kicsit off,de eladó egy ilyen:

http://www.gameshop.hu/multi/turtle-beach-ear-force-charlie-mw3-headset/6558

bnőm vette,mert már nembírta nézni,hogy egy agyonragasztott roccat kave-al nyomom:) szegényke meglepinek akarta ,hogy legyen nekem szép és új,de azonkívül,hogy ragasztott a régi fejesem semmi baja.
    szóval ezt pár órát használtam úgyhogy vadzsi új! ára 25.000ft
    X-box-hoz is tudod használni! nagyon szép hangja van és nagyon adja az 5.1-et tehát NEM SZTEREÓ!!
  • Xabinho87
    Kösz a segítséget.
  • Jaffa 2843
    Sennheisert az olcsóbb kategóriában felejtsd el.
    A Superlux-ok közül válassz valamit én azt javaslom.
    Esetleg a Superlux HD330 vagy HD660, vagy a mikrofonos verziója, a HMD660E.
    Ezekhez viszont már nem árt egy normális hangkártya is. Ebből a legolcsóbb ajánlott darab az Asus Xonar DG
  • Xabinho87
    Tudnátok ajánlani egy jó fejhallgatót? Zenéhez kellene nem játékhoz. Megtudnátok mondani mik a fontos szempontok amiket jó figyelembe venni? Például a frekvencia és az ellenállásnál mi számít jónak? Kinéztem öt Sennheiser fejhallgatót mi ezekről a véleményetek? Ár és tudás alapján melyiket ajánlanátok?

Sennheiser HD 201 - 6.490 Ft
    Sennheiser HD 203 - 12.400 Ft
    Sennheiser HD 219 - 13.900 Ft
    Sennheiser HD 419 - 16.900 Ft
    Sennheiser HD 429 - 19.900 Ft

edigital árak.
  • Jaffa 2843
    Ami esetleg említésreméltő AKG ebben a kategóriában az az AKG K518 ~12k-ért.

Itt egy kis lista ami jobb vétel, mint a K512:
    Beyerdynamic DT 235 ~8k
    KOSS Porta Pro ~9k
    Maxell Retro DJ (nagyon olcsó és ahhoz képest nagyon szuper a hangja) ~3-5k
    Superlux HD662
    Superlux HD681
    -Lényegében az összes Superlux...

A neten található "szaksajtót" inkább nem kommentálnám. :)
    Természetesen a VIA "hangkártya" sem egy szuper cucc.
  • Pretorian
    Aha.
    Azért remélem legalább hangtechnikus vagy (hangmérnök biztos nem) ha csak így, egy kobramarásszerű csuklómozdulattal döngölsz a földbe egy olyan cuccot, amit a userek és a szaksajtó is a kategóriája egyik legjobb vételének tart.

"De a gagyi 500-1000ft-osnál egy fokkal valóban jobb."

Na ne már. Voltak olyan cuccaim is, és bár abszolút hallásom nincsen mégiscsak zenész vagyok, szóval azért van némi fingom a témáról.
    Amire kell arra tökéletes, FLAC-et nyilván nem ezzel fogok hallgatni a VIA kártyámmal, de ez nem is stúdiófejes.

Azért kíváncsi lennék mi az a cucc ami 8k-ért többet tud mint ez, komolyan.

Utánaolvastam, nem rossz cucc, de az már nem ez a kategória.
  • broman191
    Pár éve én is egy K512-t nyúzok, valóban nem rossz, de nem rég sikerült kábelt kerítenem a Philips SBC HP-1000-emhez, azután hallgatva ég és föld... :)
  • Jaffa 2843
    Ne túlozzunk. Még ajánlott vételnek sem mondanám, mert van nála sokkal jobb hangú és akár olcsóbb fejhallgató is. De a gagyi 500-1000ft-osnál egy fokkal valóban jobb.
  • Pretorian
    Ma vettem egy AKG K512-t. Az értékelések alapján az egyik legjobb vétel a 15000 forint alatti kategóriában. Igazából a Sennheiser HD 201-et akartam megvenni, de megláttam ezt és az árát és elkapott a "hú baz, ezt nem lehet kihagyni!" - érzés. 8000 forint volt akciósan (!) Media Marktban 2 év garanciával. Bárhol máshol néztem 12-13000 alatt nem találtam. VIA alaplapra integrált kártyám van, de még ezzel is iszonyat jól szól. Majd jövő hónapban teszek alá valami komolyabb hang vagy audiokártyát, gitár miatt úgyis kelleni fog majd egy jobb féle kari. Most fogom letesztelni Battlefield 3-al. Jó vétel, szerintem vegyétek amíg még van.
  • Jaffa 2843
    Zenére ezek felejtősek. Sőt, az összes 5.1 gamer csoda ramaty zenére.

Superlux HMD660E headset + Asus Xonar DG (amennyiben nincs normális hangkártyád)
  • Jim Morrison
    Tudom nem fejhallgató, de fülhallgató topik kicsit halott...
    Nézegetem ezt a Pioneer SE-CL21M fülhallgatót, van valakinek esetleg már tapasztalata vele? Elég jó árban van, gondolkodom hogy be kéne szerezni.
  • oneal1
    hali

szeretnék egy 5.1 es fejhallgatót valami jobb minőségűt.
    Játékra és zenére is kéne egyaránt.

néztem 2-t: logitech g35 és coolmaster sirus.

Van esetleg tapasztalata ezekkel valakinek?

vagy más típus?

köszi!
  • bajgunar
    http://www.trittonusa.com/prod/axpro.asp