5.1 Fejhallgatók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Driver-ban is az equlizert tedd, (mint pl winamp-ban) ilyesmire:
Én ilyesmi beállításon használom.
Az EQ és a kábelek elosztása között 180 cm.
Az elosztótol a 4db jack dugó és a +1 (táp) USB 20cm-re van.
Ez 3.4m! Tehát "elég" hosszú!
Olyan füles ami USB-n kapja az 5.1 jelet, az olyan is. Még a Psyko 5.1-e is. Az 5.1 jelet elõször betömöríti 1 jellé, azt küldi usb-n a fülesbe, amit aztán a fülesen belüli hangkari visszakonvertálja 5.1-é.
Az OK, hogy 1 madzag az egész. De:
Kell hozzá külön driver, progi. Ez minduntalan fut a háttérben, és helyet is foglal, és a gépet is eszi. (igaz minimális)
Csak egy madzag, és csak azt kell bedugni (az USb-t), de a Kave-en is 1 madzag van, ami a végén 20cm-re ágazik el 5 részre, és szinte egy kupacba dugod. Ez megeröltetõ? Több ideig tart feltenni a drivert, meg belõni, míg bedusz 4 jack-et + 1 usb-t.
A Kave-hez csak egy EQ van, potival, míg itt egy plusz hangkari a fülesben, ami + 1 hibalehetõséget ad.
A jack dugókon 1:1 be analóg jelek mennek és azok szólnak kapásból, míg usb-n egy digitális jelet küld a tápellátás mellett. A jack kábelek meg dugók mind árnyékoltak (testeltek). És külön usb kapja a kraftot.
Nekem ez a véleményem. Engem ez a pár dolog már el is tántorított a "direkt" USB-s fülesektõl. Jóó, ugyanúgy szólnak, meg faszák, de valahogy mégse nyerik el a tetszésemet.
Ez ugyanojan dolog, mintha fogyni akarnál, ezért olajba sütöd a szalonnát. <#vigyor3>#vigyor3>
Még annyi, hogy a gombok a dugó, vagy a fejes közelében vannak?
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
a kave nem ilyen, ennek 4 jack csatlakozója van (3 a csatornáké, 1 a mikrofoné) + 1 usb a vezérlõdoboznak, ebben nincs hangkártya
alaplapi 2.1-re dugva nem lesz 5.1, max. ha felkeveri a hangkártyád, de az olyan is lesz
shit happens
ami elsõre furcsa lesz, hogy nehéz! érzed, hogy valami a fejeden van
nekem ami gond volt, hogy a tetején lévõ támasz, ami a fejtetõdön támaszkodik, az szépen belenyomja a mintát a fejbõrödbe 😄 (mondjuk nekem nincs ott hajam, biztos ezért)
normális hangkártyával kihajtva tényleg gyönyörûen szól (alaplapi realtek-el hajtottam, de zajos volt, vettem egy ASUS Sonar DX-et, ég és föld a különbség)
20 körül van amúgy, használtan lehet hogy kicsit kevesebb
shit happens
Ki lehet ezt valahol próbálni?
Van 3 fejesem, abból kettõ szétnyomja a fejem/fülem, a másik meg már vagy 6 éves, és most elhallgatott a bal oldala, mondjuk az nagyon kényelmes (Philips SBC HP250) volt vagy 2500Ft anno.
Most újítanák valami normálisat, amivel ágyból is tudok filmezni, meg TS-hez is használható.
Egyébként, ha csak mondjuk filmezni és zenét hallgatni keresek,tehát miki nélkül, akkor 10-15e árban milyet ajánlotok?
Ez a legjobb beállítás (szerintem is):

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
Tud valaki ajánlani megfizethetõ, de azért jó minõségû 5.1 - 7.1 fejhallgatót?
PC-n játékokhoz használnám.
A gépemben van 7.1-es kártya, és van hangfalszettem is, csak az asszony meg a gyerek miatt már nem tudom kiélvezni 😊
Még olyan füles is jó lenne, amit simán a hangkártya kimeneteire rá tudok kötni ... nem tudom, hogy létezik e ebbõl olyan, aminek szinte mindenhez külön csatija van 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Úgyhogy én a Sennheiser-t mondanám.
nekem xp, de a beállitásokat nem találom a win-ban..vagy nem ismerem eléggé a gépem:-)
de utánna járok..
nem alaplapi hang/videót használok ..profi hangkátya is van a gépben..
de köszi a segitséget,..
Szeretnék venni 1 headset-et, de ebben a témában nem vagyok otthon. Szóval nézegettem árgép-en, ott 1-et nagyon dícsértek, úgyhogy most azon gondolkozom.
Creative-Labs Fatal1ty Gaming Headset
link: http://www.argep.hu/opinions_508426.html
Ezeket meg máshol ajánlották:
Sennheiser HD 202
http://www.argep.hu/opinions_318008.html
Steelseries 3H
http://www.argep.hu/product_615375.html
Zenehallgatásra és játékra lenne(pl cod4). Az fontos lenne, hogy 7-8 ezer ft-nál semmiképp ne legyen drágább. Mi a véleményetek errõl, vagy ti vmi mást ajánlotok? Köszönöm elõre a válaszokat!
Alapból ennyit még bírnak az integrált alaplapi cuccok.
Ugyanez lehet hiba a VLC 5.1 -él is.
Próbálgasd ki hogy 24bit, 48kHz-en meikek hogy szólnak, és pl 16bit,44kHz-en. És állítgasd, hogy meik "szélessávú" hangszóró (mármint win7-ben).
Ajánlótt mindre rányomni h szélessávú, és 24bit,48kHz.
Nekem így szólnak a legjobban.
A Roccat is, meg az 5.1 is.
nos ha 5.1 re állitom be a VLc média lejátszót, akkor a center sugárzó teljesen le halkul, vagyis nem hallatszik a filmböl beszéd..
csak akkor lesz ismét beszéd hang ha a 2 elsõ 2 hátsó hangfal beállitást alkalmazom..de igy meg ugye nem az igazi:-(
nekem is kave-m van, meg 2db 5.1-es rendszerem. évekig az alaplapi realtek hd-vel hajtottam õket
1 hete kukáztam egy c-media hulladékot (7.1-es!) már szebben szólt alapbeállításon mint az alaplapi tuningolva
tegnap vettem egy Asus Xonar DX-et (~18k), ezzel viszont rá se ismerek az eddigi zenéimre 😄 Új hangokat hallok bennük. A mezei mp3-aim felhangosítva hallatszik az alapzaj (ha leállítom teljes csönd, szóval ez az zenék alapzaja), eddig nem hangosítottam fel, ezért jöttek elõ új hangok 😊
Ha van pénzed, ne sajnáld a pénzt egy normális hangkártyára, tényleg minõségi elõlépést jelent.
shit happens
Aztán a hangkariban tolj feljebb kicsit a (winamp féle eq-en) hangjavítás eq-én az elsõn kb 3-4 csíkot, a másodikon 2-3 csíkot, a harmadikon 1-2 csíkot, és az utolsó elõttin 2-3, az utolsón meg 3-4 csíkot. Az eleje a mély, a vége magas.
Közép tökéletesen szól a fülesen, magas szinte már fáj, a mély meg ezeken a beállításokon szétrezgi a fejedet.
Ha van hangkari szoftverében, a dinamikát totál huzd le, mert akkor ha magas hang és mély hang is szól egyszerre, akkor elnyomja a mélyt. Ezért azt minimura, brillace kb középtájt, attól csak szebb lesz a magas, csilingelõ hang. Szóló tisztaság is kb középtájt. A mély meg kb majnem max-ra.
Nekem így van, és eszméletlen ahogy szól.
Csipesz.
5.1 Line Switcher!?
4 jack kimenet van rajta (2front,2rear,cen/sub,mic) amit a PC-re csatlakoztatsz!
2 x 3 jack bemenet + 1 mikrofon!
Kapcsolóval állíthatod, hogy meik 3 jack felé menjen a jel! A mikrofon állandóan aktív!
Elõnyös ha van egy 5.1 -es hangrendszered erõsítõvel és egy 5.1 -es fülesed. Nem kell a gépbe dugdosni a jack-eket ki-be! Csak egy kis kart kell átváltani. Jobb megoldás a jack elosztónál, mert nem csökken a jel erõssége, és mivel árnyékolt nem fog "búg"-ni.
Könnyedén válthatsz ha erõsítõt vagy fülest akarsz használni.
Jelszint erõsségû (passzív) jelet továbbít (nincs jelerõsítés, ergo: ami a pc-bõl kijön).
Az 5.1-es füles értelemszerûen csatlakoztatható, az erõsítõ pedig 3db jack-rca kábellel.
Elõrendelni lehet. Igény szerint is, akár 5.1, 7.1 -es rendszerekhez is.
cen/sub felcserélése is megoldható (ha szoftveresen azt se akarod váltogatni).
Darabja 5k + postaköltség (az 5.1es kapcsolónak) + 1k (ha kell 3db jack-rca kábel)
Írj ha érdekel! Nem egy rossz dolog, megkönyíti az életed, igaz nem egy asus minõség, de igényesen van kialakítva.
Van egy Asus Xonar DX hangkártyám amire sztereo hangfalat kötöttem rá. Ha 5.1-es filmeket nézek, akkor a hangkártya programjában beállítom az Audio Chanelt 6-ra, a Sample ratet 48 khz-re, az Analog out-ot 2-re és bekapcsolom a Movie gombot (ami bekapcsolja a Virtual Speaker DSP-t). A kérdésem az lenne, hogy a Power DVD programban is be kell-e kapcsolni a Virtual Speaker funkciót vagy nem?
ha igy sem jo akkor egyszerüen szar a fülesed
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Üdv
Alaplap:Gigabyte GA-P35-DS3 | proc:Intel(R) Core(TM)2Duo E4500 @ 2,2GHz - 2,75GHz-ig húzva,gyári hűtés | Mem:2x1024Mb 800MHz+1x2048Mb 800Mhz RAM | vid.kari.:MSI HD5850 Twin-Frozr II 1Gb
még annyi különbség van nálam a dobozon, hogy nincs a mikrofonnak kábele, mert mivel a doboz a gép tetején van, odáig elér, máshoz meg nem kell miki
shit happens
Centerre nyomtam a teszt-et, és a mély csipogott 😄 Nah mind1.
Pl itt egy kép, hogy ebbe is van ilyen:
Igaz nekem nem ilyen, de ugyanigy van benne egy ilyen kapcsoló.
a hangkártya tesztjén végignyomtam az összesre, hogy jól megy-e, és a kave-n is jó szerintem. a centernél mindkettõ szól, a mélynél meg "dübörög", sztem így kell mennie. lehet hogy nálad elkötötték a gyárban? 😄
ha viszont mással is ilyen, lehet hogy a hangkártya van átállítva? érdekes
shit happens
Valamit össze kéne hozni, azt legyártani pár protypust, azt eladni az ötletet pl asus-nak, vagy valameiknek. 😄 ???
Nem egy rossz ötlet. És kiváltja a sok -ki-be dugdosást. Fõleg ha asztal alatt a gép, és alig lehet hozzáférni a hátuljához.
Én is paráztam, h gerjedni fog, de hibátlan lett elsõre a cucc.
Mondom én ilyen csúszkálós kapcsolót raktam bele, ami eltolja egymáson a kötéseket, így kapcsol át. Így egy kapcsoló kar van csak, ami egyszerre kapcsolja át az összes állást.
Azt te nem vetted észre, hogy a Kave- ben a Center és a Sub fordítva van bekötve, mint ahogy a gép-bõl kijön a jel?
Mert akkor szoftveresen kell átkacsolni (felcserélni) a két csatornát.
Erre hamar rájöttem, mikor még dugdostam, h a kave-ben forítva szól, mire megtaláltam, h át kell állítani. PFf :S A kis dobozt már ugy szereltem, h ne kelljen a hangkari progijában váltogatni. Alap helyzetben van a szoftverben (nincs felcserélve) csak a kis dobozban a kave felé menõ center sub van fordítva kötve.
Ezt te figyelted? Vagy neked nem ilyen?
Mert ha a csatornákra nyomsz teszt-et win-ban és figyeled h a nagy rendszeren meik szól, aztán átkapcsolsz a kave-re és ott is hallgatgatod, fordítva szól. Át kellett váltani a hangkari progijában.
Van is olyan opcíó, h center/sub csatornák felcserélése. Nah ezt sem értem, miért kell így cinálni. Anno mikor méág Medusa-m volt, az is ugyanígy fordítva volt. :S Nem értem.
Én egy szerelõdobozba applikáltam a cuccot, és mindhármat tudja vezérelni, csak 1x kell bedugni õket, utána kapcsolatással megoldható a többi.
Féltem attól hogy gerjedni fog, de szerencsére nem.
A bal oldalon a nagy rendszer, jobb hátul az asztali, jobb elõl a kave. A 4 kapcsoló azért van, mert csak 2 kamrásakat találtam itthon, így a 6 csatornához 2-2 kapcsoló kell. a bal oldalinál ha mindkettõ fel van lökve akkor oda megy a jel, ha le akkor sehova.
a jobb oldalinál ha a kapcsolók az egyik állásban vannak, akkor a felsõre megy a jel, ha a másikban akkor az alsóra.
most úgy van összedugva, hogy a nagyrendszer kikapcsolható, a másikon meg a füles és az asztali között válthatok (most éppen az asztali szól)
ilyen lett, jó ronda. egy élmény volt belezsúfolni a cuccot 😄
a fehér szigszalag elõl azért van mert elsõre máshogy akartam, és kifúrtam mire rájöttem hogy máshogy kéne. szépséghiba, ettõl egyedi.

shit happens
Igaz nem vagyok egy nagy Paint mester, más rajzoló progim (CAD) jeleneg meg nincs a gépemen, így elégedjetek meg ezzel az ákom-bákommal. :
Majd lefényképezem. Nem egy ocsmány kis izé, elég kultúrált lett, ahhoz képest h kb csak demo.
Itt van a gép mellett az asztalon, csak a megfelelõ irányba tolom a kart, és már kész is. Meguntam én is a kábel ki-be dugdosást, arról nem is beszélve, h volt anno (a régi gépem) h dugdosás közben megfagyott.
Lehet kapcsi elektronikai müszerész boltban rengeteg féle szerelõdobozt, meg ilyen csúszókapcsolót, kábelt, szerelhetõ jack aljzatot. Igaz ahol melozok, adott volt minden, dobozt haver hozott. Kis fekete két részes, csak össze kell pattintani.
Beleragasztottam a kacsolót, a jack helyeit kifúrtam, becsavaroztuk, és megfelelõen ráforrasztottuk a kábeleket.
Gondoltam rá, h nagy tételben kéne gyártani egy párat, hátha el lehetne adni. Mert sztem még rajtunk kívül elég sokan használnak több hangrendszert is, nem csak a fülest. A dugdosás meg olykor eléggé macerás.
Majd lefotózom h h néz ki.
Gondoltam am rá, h kéne gyártani nagyobb szériában.
Pont az ilyen dolgok miatt. H ne kelljene dugdosni.
veszel 3 fél méteres tóldót mindegyikbe elosztót és úgy csinálod
igaz nekem kicsit romlott a minõsége de lehet hogy a kábelek voltak a szarok
most már csak 1 van megosztva aminél egyáltalán nem romlott a minõség
vagy vmi ilyesmit szerzel
\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)
nincs ennyi hely az alaplapomon. 1 kártya sem fér be (a videokari 2 slotot eszik, alatta kell +1 hely, hogy tudjon szellõzni, több helyem meg nincs) semmilyen karit nem tudok beletenni
shit happens
Töltsük le az internetet!
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
szerintetek a 30 cm-es kábel nem túl rövid? 😄 élõre is köszönöm