1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • bajgunar
    tritton-axpro-51-headset
    Nemtom ez milyen, de van benne optikai és analóg bemenet is.
  • Laza
    Engem is érdekelne valami olyan megoldás, amihez külső jelfeldolgozó van, és lehet belevezetni optikai bemeneten jelet.
    Több dologhoz is használnám, és az analóg 5.1(7.1) összekötés nagyon korlátozza a felhasználhatóságát pl egy Roccat Kave fejesnek.
  • Attila8805
    Hali tudnátok ajánlani egy jó fülest amit xboxhoz is lehet használni?
    Előre is köszi.
  • Ekos
    Üdv!
    Kérdésem az lenne hogy, Sennheiser hd 203 és a sennheiser hd 202 között mekkora a különbség.Jobb vagy nem jobb a 203, 400Ft az ár különbség az árgép alapján.

• Laza
    Az egyszer biztos, hogy mindkét oldalon ki kell cserélned, mert a kimeneti ellenállásnak illik egyformának lenni (főleg fejhallgatón).

Viszont kérdés még az, hogy a benne lévő többi hangszóró milyen ellenállású? Mert tönkre vághatja a hangzást egy ilyen bütykölés.
    Végülis direktbe is bekötheted, de akkor ne hajtsd meg nagy hangerőn, mert azt tuti nem fogja szeretni az erősítő rész (ennek azt hiszem külön van).
    Ha meg bekötsz egy-egy 32 ohmos ellenállást a hangszórók elé, akkor meg halkabb lesz, mert a teljesítmény felét az fogja elfűteni.
  • fromy
    Sziasztok
    Volna e kérdésem Razer baracuda fülesem van és tönkre ment benne a bal oldali Front hangszoróm 40mm 64 ohm os sajnos csak 32 ohm osat kapok ha mind két oldalit kicserélem akkor nem lesz gond?
  • Jaffa 2843
    Superlux 681b vagy 668B + asus xonar DG
    és máris kész a szuper stereo rendszered és egyben a virtuális 7.1-es rendszered is.
  • Since
    10-15k-ra gondoltam.
  • Lacika 79
    Film nézéshez milyen fejhallgatót ajánlotok? Valami minőségi cucc érdekelne, ugyanis ahol most lakom, sajnos nincs lehetőség hangfalak bömböltetésére, de a szép hangzásról nem vagyok hajlandó lemondani. kb, 90-100 ezer max, amit ráköltenék. (a felesleges flémet hagyjuk pls)
  • bajgunar
    Mondjuk USB-set én alapból nem vennék, nincs szükségem usb-n átkonvertáló programra, hogy aztán a füles visszagenerálja 5.1-re! Mekkora lowság már!
    Nekem a direkt 5.1 (3 jack) kell, ami egyből azt kapja amit hallanod kell,
    nem nyomja át egy digit jellé, majd a fülesben lévő szutyok visszagenerálja.
    Ha már kiadsz rá pénzt, ne sajnáld, az ilyen 10-15k -sokat 1-2 éven belül kukázhatod!
    Én pl a Roccat Kave-t ajánlom, 5.1-es, jack dugós, és elég jól szól cirka 20k-ért!
    De Jaffa 2843 meg a Superlux HD668B-t ajánlja ~10k -ért! Ez is csodásan szól, viszont csak sztereó!
    SpeedLink Medusa-t ne vegyél, mert műanyag a füles forgókarja, és fél év alatt eltörik! A Kave-é fémből van.
    És ha lehet ne USB-s legyen! (már leírtam miért).
    Mennyit adnál ki rá amúgy?
  • bajgunar
    Csak pont ne a Media-ba vedd! Bárhol, csak ott NE!
    Tess, ez pl olcsóbb, de jó is!
    Ozone Strato 5.1 ~ 15k-ért
  • Since
    Sziasztok,
    Szeretnék venni egy normális fejhallgatót, mivel nemrég tönkrement a 3 éves "Genius"-om.:-) Nem szeretnék tízezreket költeni (pl. Logitech G35), de azért valamilyen normálisat szeretnék venni ami bárhol is kapható (pl. MediaMarkt). Tudtok adni tanácsoakt hogy milyet érdemes? Köszönöm előre is!
  • Jaffa 2843
    Superlux HD668B
    magyarországi hivatalos terítő Link

mindegyiknél jobb. (kb 25-30ezer HUF-ig ez a legszebb hangú fejhallgató, és ez csak 10k körül van)
  • nano222
    Üdv

Veszek nem sokára egy Asus Xonar DX hangkártyát és milyen fejhallgatót ajánlotok hozzá csak azért szeretném tudni mert én Sennheiser HD448 vagy Sennheiser HD203 vagy Pionner SE-390-est akarom megvenni.Ha tud valaki infót a hangkártyáról és a fejhallgatókról és melyiket érdemes meg venni.És fejhallgatót mindenhez használnám.A hangkártyát és a fejhallgatót leginkább játékhoz zenehallgatáshoz és filmezéshez használnám.

Köszönöm mindenkinek
  • gurubefree
    Asus Xonar DG 5.1 Surround Sound Card with Built in Headphone Amp PCI

Ez lenne meg ... olcsobb mint a masik ketto.
  • gurubefree
    Asus Xonar DS PCI 7.1 £37.18
    Asus Xonar DX 7.1 £54.99

Melyiket erdemes megvenni? Roccat Kave-hez lenne
  • gurubefree
    Csak jot olvastam rola ..... egy Sennheiser HD 215 hasznaltam eddig ( ez sem egy profi cucc )

Nekem tokeletesen eleg lesz jatekhoz es filmekhez.
  • Jaffa 2843
    extreme vagy formula?
    amugy kávénak biztos elég, de ha nem vagy elégedett, akkor vehetsz rendes hangkártyát. Asus Xonar DG, vagy DS, esetleg DX
    Valamit biztos javulna, de a fejhallgató lenne a gyenge láncszem úgyis.
  • gurubefree
    Sziasztok

Beszereztem egy Roccat Kave fulest .... a kerdes az lenne hogy az asus crosshair IV.-en levo integralt elfogadhato vagy minden fele keppen vennem kell egy hangkartyat ? Ha igen megkoszonnem ha mondanatok par hasznalhato es megfizetheto tipust. Elore is koszonom
  • Husimoto
    Köszönöm. :D
  • Jaffa 2843
    PH-n válaszoltam :)
  • Husimoto
    Üdv. Venni készülök egy Roccat Kave fülest, van a gépemben egy régi kb 5 éves sundblaster 5.1 hangkártya ezzel még elleszek vagy kell már venni hozzá egy ujabb hangkártyát?
  • Laza
    Valakinek van tapasztalata Razer Chimaera 5.1-el kapcsolatosan?

Ilyesmi eszközt keresnék, aminek saját külső hangkártyája van optikai bemenettel, így tudnám használni mindennel, nem csak PC-vel (pl XBox360-al, médialejátszóval, stb) .
  • bajgunar
    Még h én támadtam??? Te szóltad le, hogy kacat a Kave, meg a G9 is!
    Holott előtte te ajánlgattad! Utánna meg, mivel neked nem az van, jött a flame! Nem olvastam el mi van az aláírásodban, mert k*ára nem érdekel!
    Ami nekem van ott is, már vagy 3 éve nem írtam át!
    Egyszerűen nem villogok, és kivácsi sem vagyok más sz*rára (amit oda ír).
    De le se szólom más cuccát, mert nekem "mondván" jobb, drágább van!
    És ha neki csak arra futotta anyagilag? Az enyémmel nem villogok előtte, és oltom be, h az övé szar "kacat"! Nem???
    Ez már 100 éve lejárt gizdulás, hogy kinek milyen gépe van! Unalmas!
    És ezt meg TE kommentáltad! Vagy tévedek? LoL
    Aztán meg h fogalmam sincs a témáról? Inkább nem részletezem.
    Jó pár hsz-t visszakeresel, valahol régen (2-3éve) leírtam már, miket csináltam anno (6-8 évvel ezelőtt)!
    Nem egy hangnyomásversenyt nyertünk meg (autóhifi), amiben nem "kis" közöm volt nekem is. Meglátták és kiszállt a többi versenyző!
    Esélyük sem volt! (megsúgom!: 2db erősítő volt benne, európában nem volt kapható! 1 amcsiból lett behozva, egy meg japánból! 1.5 milla volt db-ja). Többek között jó pár ezer darab mélyládát, gyártottam kocsiba sony-nak, velocity-nek később blaupunktnak! Vitték szerte a világba árulni!
    Aztán jó sok kocsiba kiépítettem hangtechnikát, nem is kicsit!
    Mammut 1, biocentrum helyén volt előtte autóhifi studió! Nézz utána, mi volt ott! Aztán nem egy mezei erősítőm van itthon is, amit itt-ott nagyon nem fogsz megvásárolni! De szerintem így átalakítani sem tudnád, hogy azt tudja, amit most tud! Méghogy fogalmam sincs xD.

De mind1, legyél boldog a Superlux füleseddel és hallgasd térhatással a sztereó hangszórón 5.1-ben a játékokat, filmeket, és nem utolsó sorban az mp3-akat a 7.1-es hangkaridon!

Mégse flame-eltelek le! Ahogy te!
    Meg nem neveztelek tudatlannak!
    Pedig sokmindent nem tudsz, csak nem gondolkozol, mielőtt megszólalsz!
    Azért az meg nem ártana.
    A flame-t meg elkéne már felejteni, elég gyerekes dolog!
  • Jaffa 2843
    a témáról halvány fogalmad sincs, valamint az árakat és az eszközöket sem tudod hova tenni, de még az aláírásomat se sikerült elolvasni másodjára sem. Az a 20k az csak 10k.. "Már húszmilliószor megmondtam hogy ne túlozz!"
    nem vagyok atomtudós, csak majdnem :D

a személyes támadás helyett inkább tájékozódj a témában.
  • bajgunar
    Háát hogy neked mekkora arcod van! Pfejj
    Te aztán atomtudós vagy. Grat.
    Nah csipesz.
  • Jaffa 2843
    ok, tudatlan barátom...
  • bajgunar
    "Stereoval is ugyanugy meg lehet csinálni a térhatást"
    ????? Milyen térhatást ????? Max mono-ból álsztereót!
    A nevében is bennevan! ---> sztereó !!!
    A kave, meg 2x3db hangszórót tartalmaz a "valós" térhatásra!
    Igaz, hogy a center az a 2db front-on szól mono-ban, így a center hatását kelti! Ugyanígy a sub is, de az külön csak sub hangszóró!
    És nem költségekről beszéltünk.
    Jah és bocsi, nem psyko-d van, hanem Superlux 662B-d!
    Nekem meg azok nem tetszenek, és semmivel sem szól szebben. (minimális hangtisztaság) És csak a nevét fizeted meg!
    Ha meg beszarik, ugyanúgy eldobhatod, mint a másik kacat-ot!
    És ugyanannyi pénzt (~20k) akkor már Kave-re adok ki, nem sztereó fülesre.
    Zenét meg a hangtechnikámon hallgatok! (ha érdekel, írj pü-t)
    játszani meg este szoktam a fülesen, h az asszonyt ne zavarjam.
  • bajgunar
    Miért volt melléfogás?
    Mert neked "valós" 5.1 Psyko fülesed van játékra? Meg külön heroináras sztereó Sennheiser-ed, az aranyozott hangkártyádra kötve?
    És gyémántberakásos HelloKitty-s egérrel szórod a fejeseket?
    Bocsi, nekem olyanok nem kellenek!

ragepost:
    És szerintem egész jól szól a Kave zene alatt is! (csak tudni kell beállítani, foobar-t is, meg a hangkari szoftverét is [bocsi, nem winamp-on hallgatok zenét, és nem is mp3-at!])
    Játékban pedig egészen pontosan behatárolható a "valós" 5.1-ben hogy mégis honnan lőnek pl.
    A G9-meg elég pontosan mocorog, oda ahova én mozgatom!
    Pedig csak egy goliathus razer pad van alatta.

Jöhet a Flame!!! Elviselem!
  • Jaffa 2843
    hozzáteszem, hogy nincs előnye annak hogy több cicergő vagy egy fejesbe sürítve. Stereoval is ugyanugy meg lehet csinálni a térhatást, amire már az olcsó Asus Xonar DG is képes.
    A lehető legjobb költségű játékos hangrendszer (fejhallgatóval persze):
    Asus Xonar DG
    Superlux 662B vagy 668B
    +bármilyen olcsó csíptetős, vagy asztali mikrofon

ez így tökéletes mindenre a zenétől a játékon át a filmekig.
  • Jaffa 2843
    akinek "valós" 5.1 kell annak jó, de komolyabb dolgokhoz kacat (pl zene).
  • Jim Morrison
    ezt most mondod, miután nekem kave t ajánlottál? :D és a g9 el mibaj? nekem speciel nem tetszik, sima g5ötm van
  • Jaffa 2843
    egyedi problémák ezek, akámivel előfordul, nekem pl a legközelebbi slotban van és tökéletes...felesleges a ragepost :)

amugy a g9 és a kave is melléfogás volt :D:D
  • Jim Morrison
    nekem két slottal van lejjebb a vidikaritól a dx (máshova nem is tudtam volna tenni), de feltettem a drivereit meg utilities programokat, és nekem teljesen jó. Csak azt hallom amit kell :)
  • bajgunar
    Atomjó a kártya! Nah meg jóó drága is! (xonar dx,d1...)
    De leárnyékolva persze h nincsen!!! Ennyi erővel egy CMI 3 pálcásat is vehetne az ember!
    Húúú ez a hsz nem kellett volna!!! Annyira belémültettétek a bogarat, h eljezdtem gyűjteni én is rá, s gondoltam 1-2 héten belül beszerzek egyet!
    De így, h ez is összeszedi a gép, egér úgását!! LoL
    Megjavul? ha legalulra teszed? megszűnik a sercegés?
    Mert én pl az alaplapi SoundMAX 7.1-es cucc-on a Kave-ben totál nem hallom a Logitech G9-et! Egy fikarcnyit sem!
  • Jaffa 2843
    tedd a kártyát a processzortól a lehető legtávolabbi pci slotba
  • Thaddeus
    Na most átraktam egy alatta lévő usb portba az egeret, de nagyon halkan még mindig hallom :)
  • Thaddeus
    Az miért van, hogyha mozgatom az egeret akkor zajt kelt a fülesben? Mintha egy táblát karistolnék. (Xonar D1, Roccat Kave)
  • Jim Morrison
    ja tényleg ;o benéztem :)
  • Jaffa 2843
    nem, csak van a dobozban alacsony profilú hátlap is