1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • szurop
    Ti bevettétek? Jóhogy hallatszik melyik hang honnan jön. Kurva jól szól. És hangerőre se lehet panaszkodni ám. Zenét halgattam vele maxon(Szoftveres hangerő az nem maxon volt, hogy meg ne süljön), de olyan hangos mint az állat. Nyitott ajtónál, a másik szobában simán értik a zene szövegét. Jáccani se jó vele maxon, ha közben TS-en beszélgetek valakivel, mert símán van olyan hangos mint ahogy beszélek, és akkor bekapcsol rá a TS, és visszhangzok.
  • CheAteR88 #313
    ha full hangerőn használod akkor nemszoltam
    ha nem akkor teszetel ki joval hangosabban mert sokkalta de jobb
    én erre 1 hónap után jöttem rá:D
    (első 30-40 percben kicsit hangosnak tűnik de ha megszokja a fejed akkor istenkirály)
  • Falconer
    Na ez eleg erdekesen hangzik :D
  • szurop
    Valamit segít, mert hamarabb észreveszem, hogy mögöttem van az ellen, vagy előttem. Csak rá kell koncentrálnom, hogy most honnan is jön a hang. Az segít, hogy a hátsó hangokat halkabbra veszem, és ismerem a játék hangjait.Tudom hogy ezt a zajt közelről szoktam csak hallani, de mégis halk, akkor hátul van.
  • Falconer
    Loal. Azt mondjad, hogy jatekokban jobban lehet e hang alapjan tajekozodni mint stereoval.
  • szurop
    Nagyon jó ez a Sharkoon Cosmic. Szépen szól. Egyedül azt bánom, hogy rám bízhatták volna a 2.1 és 5.1 közti váltást. Ha a winfos úgy is upmixeli, és én hangerőt akarok akkor mérne szólhatna az összes hangszóró. Meg képzeljétek el, első nap odafigyeltem a hátsó hangokra, kitűnően hallottam őket, most, hogy megszoktam, nem érzékelem mindig hogy hogy hátsó hang:S.
  • CheAteR88 #308
    émmeg amit hallottam:P
  • Falconer
    Jo, hat en csak azt mondom amit olvastam :)
  • CheAteR88 #306
    #304-re meg annyit hogy zalmanhoz is adtak ki erősítőt de nemtom
    én cáfolnám ezt az állításodat mert nem 1-2 oan fülesem volt amihez volt erősítő és nem mondanám rá hogy "egyszeruen lerontja a minoseget" sőt...

...ezért copok énis a csiptethetős getseevel:|
  • Thanatos
    az a verzio az hogy adnak hozzá egy kis szar mic-et +ba amit rácsiptethetsz a zsinorjára... :P
  • Falconer
    Volt vmi amcsi tesztoldal, ahol teszteltek 5.1es cuccokat...
    A lenyeg az volt, hogy egytol egyig szar szinte mindegyik amihez adnak erositot, mert az egyszeruen lerontja a minoseget... Szoval zalmant hoztak ki ajanlhatonak. Nomeg a 212 Sennheiser sztereot :)
  • Falconer
    Zalmannak is van gyari mikrofonos verzioja.
  • szurop
    Genius lett volna jó, de arra nincs pénzem, vagyis volna, csak lehet hogy egy elcsobb hangkarit is kell venni.
  • szurop
    Köszi, már eldőlt, péntekre meglesz a Cosmic-om.
  • CheAteR88 #300
    összeszedtem neked egy kis infot:
    A zárt rendszerű, amúgy külsőre egész pofás összképet nyújtó füles oldalanként négy-négy kis membránt tartalmaz, plusz egy-egy aprócska rezgőt, amitől (a fej számára legalábbis) csaknem teljes értékű mélysugárzóvá nőheti ki magát a legmélyebb hangú csipogó.

A Sharkoon Cosmic 5.1 vezérlődobozkáján a csatornák hangerejét külön-külön vagy egyszerre is szabályozhatjuk (a master hangerőpotival). A dobozból kilógó kábel egyik végén magát a fejhallgatót találjuk, a másik végére került a négy jackdugó, illetve a tápegység bemenete. Utóbbi csatlakoztatása nélkül a Cosmic 5.1 nem hajlandó megnyikkani, másrészt a tápfeszültség a fentebb is említett, beépített rezgetőmotorok működéséhez is elengedhetetlen. A rendszerhez egy diszkrét kis mikrofon is csatlakoztatható (ezért a negyedik jackcsatlakozó): a kényelmesen pozicionálható hangfogó egy mozdulattal felpattintható a füles baloldali fedőjére.

A Cosmic 5.1-et rövid próbának is alávetettük: a zárt rendszerű füles hangminőségétől ugyan nem vágtuk magunkat azonnal hanyatt, a tér különböző pontjairól érkező hangok felismerése is igényelt némi gyakorlást, de végülis megállapíthatjuk, hogy az átlagos PC-s fülesekhez képest tényleg képes némi többletet nyújtani a Sharkoon Cosmic 5.1. A legjobban mindez talán mozizás közben volt hallható, ahol a Sharkoon fülese simán leiskolázta a sztereó megoldást. Kicsit árnyaltabb volt a kép a játékoknál, de mint tudjuk, itt sok múlik a hangkártyán is, illetve a programozók tehetségén, így itt nehezebb volt egyértelműen megállapítani az 5.1-es üzemmód feltétlen fölényét. A Sharkoon Cosmic 5.1-ért megközelítőleg 13 500 forintot kell fizetni.
  • CheAteR88 #299
    Sharkoon Cosmic-ot ha játékhoz szeretnéd használn anyival előnyösebb hogy gyárilag van rajta mikrofon
    a zalman tulajdonságaiért meg olvass vissza egy kicsit mert szerintem azt egy pötyet kiveséztük
  • szurop
    Nem tudom eldönteni hogy Sharkoon Cosmic, vagy Zalman. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Segítség.
  • Falconer
    Wikipedian nagyon jo cikk van rola.
    Ha megnezed akkor az nem olyan egyszeru, hogy van egy Audigy 1ed, aztan audigy 4 driverrel majd ugy megy mint az audigy 4 :) Szoftveresen lehet be birod kapcsolni a funkciokat, de az olyan elegge parasztvakitas.
    X-fi audio meg audigy SE -nel ez meg oke lehet, mert ott alapbol mindaketto szar.
  • Dant0r
    Hehe:) csak hülyülésből, hogy a 265. hozzászólásnál jelentél meg itt, és a 289.-ben szóltál hogy olvassak. Az meg majdnem 25 hsz:)

Amúgy a normális Audigy-ken Emu10K1 van ugyebár; legyen az Aud1, vagy 2ZS, vagy 4 Pro. Ezért driverekkel ki lehet játszani, és valóban máshogy szól.. Nem mondom hogy szebben/jobban, inkább más.
    Pl. nekem a 4-hez való driverrel néha kicsit a jobb szól hangosabban, néha a bal, folyton állítgatni kell (és nem a fülemmel vagy a fülessel van a baj, mert régebbi driverrel nem érzem).

No, valszeg befizetek amúgy én is egy ilyen 5.1-es csodába. Majd jelentkezem ha meglesz:)
  • Falconer
    A 25hsz-t hogy erted? Ha ebben a topikban 25hsz-em van akkor mivan? o.0
  • Falconer
    Kiegeszites, creative hivatalos weblapjan a vista driverek:

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Windows Vista Driver 1.04.0065 (10.54 MB)
    XFXA_VTDRV_LB_1_04_0065A.exe

Creative Sound Blaster Audigy Value/SE/LS and Sound Blaster Live! 24-bit Windows Vista Driver 1.04.0065 (10.54 MB)
    SB24_VTDRV_LB_1_04_0065A.exe

Szaz szazalek megegyeszik a ketto.
  • Falconer
    X-fi audio
    A hardware gyorsitas az szamit rendesen.
    Mert az x-fi az raterhel a procira, es nem tudja egyszeruen az EAX hardware effekteket megjeleniteni. CA0160-WBTLF chip van benne, ami hasonlo az Audigy SE(!) es a Live hangkartyaekhoz. Vagyis az egyetlen X-Fi cucc amiben nem a EMU20K1 chip van.
    Egyszoval: ha van egy sima Audigy kartyad akkor visszalepest jelent az X-fi Audio hasznalata.

Ha megnezed, akkor nemcsak a chip majdnem uaz, hanem meg a kondik us majdnem ugyanugy vannak elhelyezve.
  • Dant0r
    Te de osztasz it 25 hozzászólás után :D

Amúgy azért kérdeztem, mert igaz, hogy Aud1-ben van hd gyorsítás, de MENNYIT SZÁMÍT?
    Ha esetleg lenne köztetek olyan akinek volt szerencséje hallani mindkét fajtát, összehasonlítási alapja van, az nagy szerencse lenne.
    Mondjuk az igaz, hogy amikor audigyvel játszom akkor több fps-em van, mintha az integrálttal nyomnám, hangminőségre is jobb, ez tény.
    De nem integrált vs. aud1 a témám, hanem inkább aud1 vs. x-fi audio.
  • Falconer
    Te jo eg... Mi lenne ha kicsit utanaolvasnal?
  • CheAteR88 #290
    értem
    akkor inkább sporolok még1 kicsit és majd megveszem az xfi gamert

és ez jo oké gamer de jo játékra vagy csak "oltásként" van a neve?

mármint kérhetnék vmi pozitív információt egy tulajdonostól?(ha van ien)
  • Falconer
    Olvass vissza. Nem akarom hatodszorra is leirni.
  • Dant0r
    Szerintetek inkább egy régi audigy 1 (ami driverből megy Audigy4 Pro-ként ugyebár), vagy egy "kizsigerelt" X-Fi Audio?

Azért kérdezem, mert előbbi van, utóbbi nincs:D
  • Falconer
    angolt tudok csak. Pl wikipedia - soundblaster x-fi vagy sounblaster.com

1. Xfi audio -kb 14k:
    Ez a legolcsobb Xfi nincs hardware gyorsitas, szoftveresen csinal szinte mindent. vagyis egy kicsit jobb mint egy alaplapi hangkari. Van benne egy gyenge regi processzor ami hasonlo az audigy SEhez (amit megkapsz fele annyiert).
    2. xfi gamer - kb 22k:
    Hardverbol tudja a EAX HD 5.0t meg meg sokminden mast is. Van egy uberjo X-fi processzor benne ami dolgozik a cpu helyett. Nagyonjo hangzas, hangeffektek hardverbol.

10ks xfi nincs, esetleg az oem verzio ha latsz vhol, vagyis nem kapsz dobozt hozza.
  • CheAteR88 #286
    vagy nekem azis elég lenne ha tuddnál addni vmi oan (magyar) linket amin eltudnám olvasni az Xfi fajták tulajdonságait
  • CheAteR88 #285
    akko nemtom
    én mondom hallottam hogy van 10k-ért is
    de mi a különbség a 10k-s és a 22k-s között?
    sry hogy mosse értem:(
  • Falconer
    talan oemeben az audio. De nemtudom milyen +okrol beszelsz. A dobozos Xfi extreme audioban sincs semmi plusz.
  • CheAteR88 #283
    hallotam oat is hogy van egy XFI ami 10k de nincsenek benne a +-ok
    erről mit tucc?
  • Falconer
    Most mondom hogy azokra nem, mert szoftveresen csinal mindent. Semmi hardware gyorsitas. Audigy (nem az SE!) jobb jatekokra sokkal. Nomeg a 2, 2ZS, 4... Lehet en vegulis az extremegamert veszem 22ert...
  • CheAteR88 #281
    most hallottam ebben a pőillben hogy a vista már nem támogatja a directsound3d-t
    szal nincs többcsatornás hangzás, semmilyen hangkártyával, kivéve a Creative XFI-t, ami elsõként támogatja hardveresen az OpenAL-t, amire most a Vista is áttért.

nesze neked vista:@
  • CheAteR88 #280
    ...
    mert akkor lehet beruházok énis vmi isemire
    látom elég "olcso" (14k)
    de meg-e éri?
  • CheAteR88 #279
    "zenehalgatásra jo"
    és film meg játék?
  • Falconer
    Utanajartam a dolognak. A legolcsobb, az xtreme audio az nem er gyk semmit. Total szoftveres emulalas az egesz. Sokkal jobb annal egy SB Audigy mert az hardverbol tudja az EAX HD-t. Az osszes tobbi X-fi ben egy sokkal bikabb processzor van ami tud mindent, az X-fi Audio az meg csak marketing.... (vagyis zenehallgatasra jo, allitolag abban tudja javitani a minoseget rendesen)
  • Thanatos
    jah akkor oks, sorry :D
  • Falconer
    Hat persze attol fugg melyik :) Van abbol 60k-s verzio is.
    Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 5.1 hangkártya BOX Br 14k
    Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty 7.1 hangkártya BOX Br 32k
    Az elite az meg 331euro...
  • Thanatos
    x-fi ilyen olcso már???? jézus amikor én néztem utolljára még ilyen 50-60k körül volt asszem...