5.1 Fejhallgatók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah, nekem pont az az egy dolog nem szmpi benne :/ majd irj mennyire hazsnálható az a mic

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Tibor
megrendeltem a zalman-t és adnak hozzá mikrofont amit rá lehet csiptetni

PSN ID: ExuP69 (USA); SKorp10 (UK)

Tibor
van benne microfon?

CSOCSO
talan... nemtom pontosan
Azt nem tudom, de küldtem privit, ha érdekel a Zalman ...

Tibor
Zalman
ez jobb mint a majestic 5.1?

ok köcc

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

CSOCSO
amugy megrendeltem a HPA-t... 2-3 het es elmeselem a tapasztalataimat...
CSOCSO
terhangzas nemtom milyen lehet.. ezek a hangkarik minosegre nem szolnak hudejol...
ha meg a legolcsobbrol beszelunk akkor lehet hogy olyan is a hangzasa.. .

CSOCSO
persze hogy 5.1 ben fog szolni...

a kerdes mar csak a zhogy sajat szoftvere van vagy a hangkari driveret hasznalja... ha a hangkari driveret tudja hasznalni akkor ajanlom vegyel minimum egy audigy 2-t!!
ja és h a gainward fejhallgatóról mi a véleményetek? asszem eza legolcsóbb.. anyyira nem vok mániákus... de azért jól szól nem?

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

Csá Üdv!

Egy olyan hülye kérdésem lenne h van egy asus p4p800-e alaplapom benne egy integrált hangkártya(7.1)! Na szóval ha beledudok egy usb-s 5.1 fejhallgatót akkor az szól 5.1ben? Ez fejhallgató vagy csak driver függõ?

Köcc

Tibor
szerintetek a cosmic 5.1 az jobb, mert annak jackes a kimenetele?

jah, bár nekem ez az usb-s móka nagyon nem szimpi, tulkép nekem sima verzsön kéne, ha lehet y-kábelel (najó ha nincs hozzá azse érvágás max veszek egyet 😛)
jah és még hogy ne removable mic legyen hanem normális minõségi 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

CSOCSO
ja.. az tunik alegjobbnak a harom kozul
a majestic si körbefogja nem?

hát akkor topicottévesztettél 😉

Tibor
nem van manim, csak ilyet találtam

CSOCSO
szvsz ez.. a masik nem fogja korbe a fuled.. ergo meg fog fajdulni a nyomastol.. kenyelmetlen meg stb.. cosmicot valaszd ha csak ilyenre van manid...
CheAteR88
nem de szeretem

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Tibor

Tibor

Tibor
ennek csak az a baja, hogy nem lehet csatlakoztatni hordozható lejátszóhoz

hmmm, és ez 5.1 egyáltalán?

CheAteR88
A4 Tech

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

CheAteR88
bocsika

hát ebbõl a képbõl sokat megtudni 😊 legalább egy nevet irhattál volna 😊

CheAteR88
én csak egy ijennel büszkélkedhetek
nemis ojan régi nemis ojan ujj de az enyém és szeretem

CSOCSO
coool
hát nemtom, én ezektõl a removable mikrofonoktól félek, egyszer volt iylen fülesem nem is lehetett hazsnálni a mic-jét 😛

Tibor
Sharkoon Majestic 5.1
Ezt láttátok már?

ReTeK
Azt mondod az teljesen más ?

"X-Fi Features:

HRTFs / Headphone processing is based on several technologies. These are UCDavis, Aureal, and Sensaura. It uses patents on MacroFX, binaural 3D panning. It includes 48-tap FIR filters, to process up to 128 3D sources.."
pedig ott van benne a Binaural is <#wow3>

na mind1, meghallgattam pár binauralos hangfelvételt, nem rosz <#smile>

B0B0
Tudod mi az a Cakewalk??

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Az teljesen más

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Hol írtam én, hogy hardver??

ReTeK
ez lenne a HRTF algoritmus ?
mert ez elég sok cuccban benne van, xboxtól kezdve audigy, x-fi stb

Ezt találtam:
-------------
"Mi az a HRTF? A többcsatornás hangrendszerek általában 4 vagy 5.1 hangdobozt használnak a térhatású hang megszólaltatására. Sokan mondhatják, hogy ez felesleges, hiszen csak két fülünk van... A HRTF tulajdonképpen ezen alapul: különbözõ eljárásokkal úgy módosítják a két hangfalból vagy fülhallgatóból érkezõ hangot, hogy az agyunk úgy érzékeli, mintha pl. hátulról dörömbölne valaki. Az eljárás elég bonyolult matematikai mûveleteket igényel, ezért jó, ha a hangchip hardveresen is támogatja azt.

CSOCSO
uber es ilyen szoftver vagy hardwares emulalas hol van??? mert szerintem egyik hangkariban se asztali lejatszoban se mashol nincs jelen...
B0B0
Az elve az, hogy van egy megfelelõ anyagból készített emberi fejalak, amelynek fülei helyére két megfelelõ mikrofont helyeznek el és így veszik fel a felvételt. Egy ilyen felvétel sztereo fejhallgatón visszahallgatva tökéletesen visszadja a térhatást. Ma már léteznek olyan programok, amelyek ezt a hatás képesek kezelni és elõállítani.

A zenei hangrögzítés terén kevésbé terjedt el, hiszen nincs rá igény a korában, bár található néha-néha egy két felvétel amit ezzel a módszerrel rögzítettek.

Linket nem tudok, de ha elmész hangmérnöknek, ott többet mesélnek róla...

ReTeK
"A 70-es években már kitalálták és a legeslegélethûbb térhatást lehet vele elérni 2 hangszóróval."

valami linket dob6nál vagy egy nevet érdekelne elolvasnám, mikor ki találta ki, egyszerû e vagy sem ? mi az elve ? ... stb.

jó én nem erre modntam hogy szar hanem amit tapsztaltam....,kép alapján ez jónak tünt 😊
a hangerõszabályzó meg nem azért baj mert torzit hanem mert idõvel eléggé megnöveli az esélyét hogy elekzd recsegni a ahng megy egyebek...
de lényegtelen ettõl még tetszene nekem is csak ugye kapni azt nem lehet... :/

CSOCSO
aszem belinkeltem az oldalt.. lesd meg hogyan lehet levenni a mikit...a hangeroszabalyzo meg szerintem eleg a finomitasra...szal nemhiszem hogy torzitasig kell csavarni csak a hatso hangcsipogokat....
CSOCSO
elolvastam egy komolyabb tesztet...
ha jol latom a baj ott kezdodik hogy ezeknek az 5.1 es hangcuccoknak a hangminosege negyed annyit nem er mint egy ertelmes fejhallgatoe...

gondolom ertelmes minoseghez 6 olyan csipogo kene amivel a cucc nem 100 dolcsi lenne hanem 300...

elolvastam par cikket.. vegulis nem 5.1 fejhallgatora kerestem ra hanem headphones vs speakers-re...
amit leirtak nem gyozott meg...
meg ha mashogy is szolt a fake terhangzas de akkor is szinte ugyanugy be lehet tajolni a dolgokat...es akkor az ember inkabb vegyen fasza fejhallgatot amitol a fejed is szetrobban mert dejo melyet tud meg magasat meg stb mint inkabb egy gyengen zenelo terhangzos fejhallgatot.

osszesitve a dolgokat... ertelmes minosegu hangszorokkal ellatott 5.1 es fejhallgato mindenkeppen jobban muzsikalna mint egy stereo...

hogy ezekutan mit gondolok??
az 5.1 a legjobb!!! - ertelmes hangfalakkal, gyomorfalat megremegteto subwooferrel..... semmifele hedfon nem kepes lepipaln!
ejszakara pedig jobb egy terhangzasu fasza fules mint egy romma halkitott 5.1!
fasza terhangzas kell?? ahhoz kell venni egy audigy-2-t meg egy fasza fulest!!!
alaplapi hangkarival ne is probalkozzatok... a creativeknak nagyon is jol bevalt szoftverjuk van erre a celra.
En majdnem osszeszartam magam mikor kiprobaltam a terhangzast a kartyahoz adott szoftverrel.. igaz hogy a terhangzas abban merul ki hogy tompitjak a hangot igy meg ugy.. de megis valahogy arra kesztetik az embert hogy megforduljon mert mintha ez a hang hatulrol jonne.. ez nem tokeletes megoldas de jobb mint a lehalkitott 5.1

szal most nemtom mit tegyek😄

ha lenne itthon énis oylat vennék de nincs 😞 amugy a külön hangerõszabályzó nem túl jó, állitólag elég jelentõs + hibaforrás... 😞
lecsatlakoztatható mikrofon meg nem tom milyen, nekem egy mic-es fülesemen votl iylen, gyk egy sima csõ volt, gondolom ugy lett volna megodlva hogy oylan érzékeny..., hát hazsnálahtatlan is volt de nagyon 😊
a többi dolog tényleg igéretes

B0B0
Kishaver. Fogalmad sincs a térakusztikáról. Majd ha te is lediplomáztál mûszaki-akusztikus mérnökként akkor majd belátod mekkora marhaságokat hordtál itt össze.

Mellesleg hallottál a mûfejes hangfelvételrõl. A 70-es években már kitalálták és a legeslegélethûbb téhatást lehet vele elérni 2 hangszóróval.

Fingod nincs az egész témáról, de vedd meg az 5.1-es fejhallgatódat nyugodtan legalább azt elmondhatod majd róla, hogy drága volt

horpeti
Audigy2 Zsm van 😛

És már nem vagyok hc gamer hálistennek... 😛
Ha az lennék biztos hogy vennék ilyet is, anno is minden szart megvettem pedig annélkül is jó voltam 😛

na mind1, kösz!

CSOCSO
a turtlebeachos...

1)mert lehet kulon allitani a hengerot ( front, center surround - a zsinoron..)
2) mert ezenkivul van benne kulon hangszorocska az alacsony frekvenciakra ( mely ami meg vibral is, mintha uber melyet adna ki...szerintem poen lehet)
3) lecsatlakoztathato mikrofon
4) mert egyszerre be lehet dugni a hifit is es a fejhallgatot is a hangkariba...

nem erdekel ha nem tokeletes.... nem erdekel ha nem szol ugy mint egy 300 dollaros sennheiser... nem is hasznalnam maskor mint este mikor a melylada meg a szembe hazban lakokat is zavarna...

elvileg jobban kene szolnia mint egy sztereo fejhallgatonak a kamu terhangzassal
de majd 1 honap es elmeselem a tapasztalataimat.

ja amugy a kamu terhangzassal se hatulrol hallod a dolgokat.. ha terben kepzeljuk el a dolgokat akkor hozzadkepest inkabb alul vagy felulrol hallod a hangokat.. aminek a reakciod az hogy hatrafordulsz.. mert olyan mintha hatulrol hallanad..
melyik mellett döntöttél végül?

CSOCSO
hat ha tudnal meggyozot mondani azt mondanam hogy ertesz hozza.... de nekem idaig a te h.sz.eid csak ures fecseges volt...
CSOCSO
majd 1 honap mulva itt lesz a kezemben az 5.1 cucc. elkerem a szomszed sennheiseret.. radugom a 25 ezer ft-s hangkarira es majd jol korbenevetek mindenkit hogy mennyire begyoposodott latasotok van..

vagy masik esetben nektek lesz igazatok es ilyen kis tavolsagban nem olyan jo az 5.1 fejhallgato.. hiszen nemtudom pontosan.. sosem tettemm meg a fejemet korbe az 5.1 cuccommal... annyit tudok hogy a gamer es hardware teszterek azt mondtak ezekre a cuccokra hogy ilyen jo fejhallgatoval meg nem volt dolguk..hiaba a 600 dollaros sennheiser vagy az akg... jateknal nem a minoseg szamit...
CSOCSO
imadom mikor uber okos egyenisegek jonnek okoskodni es probalnak masokat lefikazni.. ne gyere nekem ilyen okoskodo barom dumakkal hogy uljek vissza a biologia orakra... leszarom hogy mit tanultal.. az elmelet az elmelet. a gyakorlat meg gyakorlat..
ha te ket hangszoroval jobb terhangzast ersz el mint az 5.1 el akkor szakadj meg... es megeszem a kalapomat!

egy szar 5.1 tenyleg rosszabb mint egy jo sztereo... gondolom te is atmentel egy ilyen haverhoz vagy magad probalgattal valamit dolby fele cuccost... szivesen beultetnelek ide a kis szaros logitech hangcuccomhoz a creative x-fi hangkarimmal hogy ugyan.. halgass mar bele a godzilla filmbe.. vagy kezdj mar el jatszani a star warsal vagy a battlefield2 vel... egy 5.1 es stereo kozott nagyonn kulonbseg van mint egy mono es stereo kozott.. a te parasztvakitasos dumat akkor szanamlas faszsag mintha azzal jonne neked valaki hogy a stereo parasztvakitas es a mono rulez.. hat LOL....kerdezd meg a lucas-t meg a thx et hogy mi a velemenyuk errol.. csunyan ki fognak rohogni.. vagy oket is visszakuldened a biologiai orakra????