1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • Madmano
    Az a gáz,használtan vettem a hangkarit és a manus nem adott hozzá semmit...
  • szurop
    De attól még simán működik. A hangkártyához kapott drivernek nincs control panele? Nekem ott külön meg lehet szólaltatni az összes hangszórót.
  • Madmano
    Ja,még annyit:a hanerőnél a Speciális csúszkák is be vannak állítva.
  • Madmano
    Szasztok.Egy kis segítség kéne.Van egy Zalman 5.1es fülesem,a gépen XP Professional SP2-vel,AudigyLS hangkarival.A Vezérlőpulton be van állítva a hangoknál az 5.1es hangséma,de mikor a hangerőszabályzókat keresem csak a (gondolom)nomál mennyiség van:Playback,Wave,CD-audió,Midi,Line-in.Semmi beállítási lehetőség az első,hátsó,stb hangszórókra.Így akkor nem is szól 5.1ben a fejhallgató?Függetlenűl a beállított hangsémától?Vagy mi van ilyenkor.Pls help.
  • kattya
    leirtam hoyg mi kell :) igen, pl a legelsőtől a legújabbig, a technológia, szerkezetük stb.. szerdára kéne majd, és változatlanul semmit nem találok :( légyszi segitsetek
  • szurop
    Most akkor mi kell? Általánosan a fejhallgatókról?
  • kattya
    hali, kéne egy kis segitség, holnapra kiselőadást kell csinálnom a fejhallgatókról, történetükről, fejlődésükről.. én böngésztem nem keveset, de csak adás-vétellel kapcsolatban találtam róluk bármit is. sürgős lenne a dolog, ha bárki tudna olyan oldalakat ahol ezeket megtalálom, az nagyon! jó lenne. légyszi vki... előre is bye!
  • szurop
    Akkor a kettő együtt csak nem működik.
  • szurop
    "Mikrofon bemenet, átkapcsolható digitális kimenetre is, valamint 7.1 beállítás esetén ő a negyedik sztereo csati."
    Most akkor egyszerre beldugom a mikrofont is meg a 7.1-ben az új csatlakozót?
  • CheAteR88 #345
    nállam 5.1 alatt müxik
    szerintem 7.1 alatt is mennie kell. sőtt biztos
  • szurop
    7.1-ben nincs mikrofon?
  • endiboy
    igyigy, csak nem biztos hogy narancs, mert nekem pl rozsaszin :D
  • Inquisitor
    Ez egy SB Live 5.1
    A srácnak Audigy LS van, azon úgy vannak a csatik, mint au Audigy SE-n (leánykori neve Live! 24), és az X-Fi Gamer/Audio kártyákon. Tehát összesen 4db csati van rajta, nem 6db.
    Na most összes csati mellé oda van gravirozva, hogy az micsoda.
    Fentről lefelé:

Kék: Mikrofon bemenet, átkapcsolható digitális kimenetre is, valamint 7.1 beállítás esetén ő a negyedik sztereo csati.

Zöld: Első sztereo kimenet, ezt használjuk füleshez és sima sztereohoz, de 4.0, 4.1, 5.0, 6.1 beállításoknál is ő az első sztereo

Fekete: Második sztereo kimenet, ő a hátsó sztereó

Narancs: Harmadik "sztereo" kimanat, ha jól sejtem 5.1-nél ő a center mélynyomó

Azt, hogy az első csati mit csinál, a beállítások határozzák meg.
  • CheAteR88 #341

ilyesmi?
  • Madmano
    Lehet,én vok a béna,de nem találom.Vagy régi ez a kari.....
  • Falconer
    www.soundblaster.com
  • Madmano
    Még valami.Szereztem egy Creative Audigy LS-s.De leírás nélkül.Tuna vki segíteni:azt látom a hátulján,három kimenete van.De melyik melyik?
  • Madmano
    Á,ugyanaz.Mit lehet ezzel csinálni?Az alaplap tudja az 5.1et.A típusa:Gigabyte GA-7VT600 1394.
  • Falconer
    5.1 hangszorokra allitsad a vezerlopultban a hangbeallitasokat, majd inditsd ujra a gepet es menni fog.
  • Madmano
    A Power DVD-ben próbáltam.Meg most a Windows mp-ben.Hiányzik itt ir a hátulja.Mikor bemegyek az AC97 menüjébe az óra mellett,a connector sensing fülre,az első meg a 3dik fül ok.De a középső mic in-t mutat.Mikor alul rányomok a Start gombra,végigmegy a csík,aztán kiírja Egy Gigabyte technology feliratú ablakban a 3 dugót egymás alá.A fölső mellett X,a többi kipipálva.Mikor a manuálisan beállítom a középső ablakon:az előző ablakon"stereo headphone/passive speaker",aztán megnyomom a startot,amig végigfut a csík,jól szol,aztán ujra olyan visszhangos lessz.:(
  • CheAteR88 #334
    windows madia player-ben se müxik?
  • CheAteR88 #333
    mivel tesztelted?
    nekem egy ideig nemment de feltettem a winamp 5.1 sourround edition-t és utána beált és müködött rendesen
  • Madmano
    Na,megoldódott a dolog:vettem egy Zalman ZM-RS6F-ot.Gigabyte alaplapom van.Ezen alaplapi 5.1-es hangkari van.Be is dugdostam a 3 jack dugót a megadott helyre.De vmiért nem érzékeli a hátsó hangszorókat.AC97-es hangkari illesztőprogi van fenn.A 3.97es.Vélemény?
  • szurop
    Ha nincs hangkártyád normális, és nem is akarsz venni, akkor vegyél Majestic-ot. Amint a cikkben leírták, full ugyanaz a Majestic és a Cosmic fejhallgató része, csak a Majestic USB-s, és nem kell hozzá hangkártya.
  • Madmano
    Szasztok.Engem a Sharkoon Majestic 5.1-es érdekelne,hol lehet kapni?Amiket eddig néztem,ott a Cosmic volt,a Majestic nuku.Amugy érdemes beruházni egy ilyen ketyerére?
  • szurop
    Sharkoon fejhallgatók tesztje, benne 3 db 5.1 és 1 db Stereo
  • Falconer
    Olvass vissza. Aztan emberkedj.
  • Thanatos
    köszönjük ezt az igen mély információ tartalmat hordozó és a topichoz témáját mélyen érintő hozzászólást :) szia
  • Peetboy
    Ekkora nevetséges Topicot még nem láttam. Nekem mikor lesz 6 db fülem?
    5.1 fejhallgató ilyen ökörséget.Ha-Ha-Ha
  • Falconer
    Nemhiszem, hogy rosszabb lenne. Egyebkent ez 5.1 topik, szoval ne offoljunk ha lehet.
  • endiboy
    mp3 az ugye mp3, azzal nem foglalkozok...viszont, filmeknél, és játékoknál sokkal jobb mint a régi stereo philipsem, bár igazat megvallva, a hátsó hangok tényleges felismeréséhez, hogy hátulról szólnak, az elején jobban oda kell figyelni, de aztán megszokja a fülem :P
  • barnagyas
    hy! Segítségre lenne szükségem: Eddig egy Philips hs820-as fülesem volt de annak sajnos meghalt az egyik oldala. Most szeretnék venni egy SENNHEISER-t amit már ki is néztem (PMX 60), lényeg, h nem tudom mit várjak tőle azért mert állítólag 18-21000Hz-re képes ami komolyan elmarad a jelenlegi 10-24000Hz-re képes Philipsemtől.
    Ez azt jelenti, h nem lesz a hangzása olyan szép mint ennek??? vagy lesz egyáltalán változás???
  • Falconer
    Terhatas van jobb mint egy stereonal?
  • endiboy
    pár napja vettem egy sharkoon cosmic 5.1-t, és nagyon jól szól..igaz kicsit szokni kell, de megérte :P
  • CheAteR88 #320
    ujra raktam a winfost és elbaszódott winamp alatt az 5.1 szolnui szol csak sztereo-.-
    nemtommá anno micsináltam vele hogy szoljon de mot nemakar
    pls vki help
  • CheAteR88 #319
    :D
    nekem volt oan szitu amiko muter leverte a fejemről a fülest:D
  • Falconer
    Na az apamat baromira ki birja akasztani amikor kell neki vmi, szol, aztan en meg nem hallom. Egyszer mar majdnem foldhoz b@zta a gepet :D
  • szurop
    Ez meg kifele, befele engedi a hangokat rendesen. Másnak ez nem tetszik, de nekem kifejezetten igen, mert meghallom ha szólnak.
  • CheAteR88 #316
    -.-
    zalman szigetel
    -.-
  • Falconer
    Na mar akkor csak vmi jo videokartyat kell beszerezned melle :)