1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
-
#434 Ha minden jól megy holnap, azaz ma meglesz az X-Tatic 5.1-em. Már nagoyn várom. -
#433 behangoltam kicsit (de nem vmi bonyolultan) -
#432 Cosmic 5.1, igen próbáltam sima 5.1-es és DTS-es filmmel is, és a Jarre album is 5.1-es DTS-es. A nap könnyei nagyon nem volt térhatású, de a SW3 lélegzet-elállító volt, a Gyûrûk Ura 1 szintén. -
#431 És csináltál vele vmi kalibrálást, vagy alapon használod?
Én többre számitottam, de nem olyan rossz. De mondjuk sokszor nem tudom megmondani, hogy pl most balrol hátulrol lönek, amig egy 5.1 hangfalszettnél ez sosem volt probléma. -
#430 Milyen sharkoon? X-tatic vagy majestic (asszem így írják). 5.1-es filmmel próbáltad? -
#429 Mikor itthon kibontotam a fülesemet (Sharkoon) elõször a Windows 5.1-es tesztjét engedtem rá. Az nagyon gyéren teljesített. Nem hátulról hallottam a hangokat, hanem más hangszínben
Azért nem adtam fel a dolgot, és kipróbáltam sokmindennel, pl.: Crysis, COD4, Oblivion, Assasin's Creed, Star Wars 3 (film), A nap könnyei, A gyûrûk ura (bõvített kiadás), Jean Michel Jarre - Aero DTS verzió.
Volt amivel eszméletlenül jól szólt (Crysis, Jarre, LOTR, Star Wars, Oblivion, Assasins), volt amivel szinte semmi pl.: COD4 -
#428 azt kell hogy mondjam hogy csak fps játékkal játszok és eléggé + részemről a teljesítménye -
#427 Sok értelme nincs. Csak ha élvezed, hogy kézzel tekergeted a hangerőt :) -
#426 Zalmanon a tér az valóban nem jön ki szépen. Mondjuk összehasonlítani még csak sztereoval meg 5.1 hangszorokkal tudom. Pocicionálni mondjuk játékoknál nem lehet tul jol, de még mindig százszor jobb a hanghatás mint egy stereonál.
Meg mondjuk elég olcso is volt. -
#425 azon filóztam hogy veszek hozzá erősítőt
menyibevanaz? -
#424 Zalmann 5.1-es fülesek
pl.: itt is lehet kapni ... -
#423 az a baj hogy talmant mamár asszem nem lehet kapni seholse ujonnan....
asszem csak külföldről lehet behozatni azmeg assszem oan 12-15k -
#422 ... mint jeleztem, kipróbálni nem tudtam, mert a nyüves Mediamarkt és EW (Pécsen) nem tart ilyent kibontva, a HW kereskedõk meg nem bontják ki, ha meg hajlandóak lennének, akkor meg nincs olyan gép, amin van mûködõ op.rendszer, olyan hanganyag ami 5.1 csatornás, nincs sapka a fejemen ...
Így marad az IT újságírók, meg az audiofil újságírók véleménye (az is a német meg angol érából) :( -
#421 hát nemtom nekem az van és eddig nem csalódtam benne.... -
#420 Mielõtt megvettem volna a Sharkoont, Zalmant szerettem volna, de soha nem veszek mûszaki cikket, míg nem olvasok utána (4-5 review-t mindig átnyálazok).
Amit a Zalman 5.1-es teljesítményérõl írtak, az elriasztott a vásárlástól (a kipróbálástól meg elzárkóznak a HW.boltok) -
#419 miért nem ajánlod a zalmant? -
Bmx01 #418 ok
kösz -
#417 A Zalmant nem ajánlom. A Speedlink Medusát (ha belefér az árba és nem tartasz vele egy szobában bekapcsolt mobiltelót) vagy a Sharkoon Cosmic 5.1-et válaszd. -
Bmx01 #416 mit ajánlanátok 12000-ft-ig, én zalmanra gondoltam 1.nek
????? -
#415 ... nem fogsz benne csalódni. Sokkal jobban szól, mint a Cosmic (pontosabb az 5.1-es leképezése). -
#414 Mindenre!
Sokféle game-t játszok.
Company of Heroes-tol CoD-ig minden.
Igaz CoD-ban nincs 5.1 a hang támogatások miatt (jobb hangkari kéne).
De másban mind naon tökéletes.
Én ajánlani tudom csak. -
#413 fps-re használod? -
#412 Crysisra leszek én is kíváncsi, ha meg lesz az X-taticom, mert az amint eddig észrevettem nagyon jól szól 5.1-ben. -
Bmx01 #411 mit ajánlanátok ebben az árkategóriában ??
-
#410 USB a táp az erősítőjének.
Ugyanis a rezgést, és a mélyet meg kell hajtani valamivel, és azt egy jel szintű áramerősség nem igazán fog tudni.
Igaz kicsit tényleg nagy az alapzaja, de ha veszel egy jo hangkarit,
akkor meg szünik.
A telefon meg egy rádió mellett is sípol mint atom. -
Bmx01 #409 kb 10000-12000ft-ot gondoltam rászánni -
#408 ... nekem Sharkoon van. Filmézésnél vagy pl. Crysis-ben a robbanásoknál a vibráció állati jó! Az 5.1 nagyon f@szán kijön.
Olvastam teszteket a a Zalman fülesérõl (eredetileg azt akartam venni), de az 5.1-rõl semmi jót nem írtak, inkább sztereóra ajánlották.
Speedlink Medusája van az egyik havernak. Azt mondta, hogy nagyon szépen szól (az 5.1-es tér is rendben van), csak a zavarszûrésével vannak gondok pl.: visítva tépi le a fülérõl a fejhallgatót, ha a mobilon kapás van ... -
#407 usb az miazhozzá? -
#406 Nekem Speed-Link Medusa van, és a mély naon állat benne. :D
13k-ért megéri szerintem (nem a Médijamárkt-ban 20k-ért) -
endiboy #405 nekem cosmic van, mikrofonnal, igaz sose használtam ..mármint a mikrofont:D -
#404 sharkoon hoz is van mikrofon.
Bár nem tom mennyiért vennél!? -
Bmx01 #403 látom a zalmanok 10000ft körül mozognak kinézetre nem néznek ki rosszul -
Bmx01 #402 hy én is gondolkodom 5.1-es füles vásárlásán csak nekem olyan kéne amin van mikrofon is, tudnátok nekem ajánlani valami jót, és starpabírót amit nem kell hamar cserélni.
logitech-et néztem abba nem találtam,deniusnak + csak 1 fajta van.
miet érdemes venni?? -
#401 Vegyé inkább akkor Sharkoon X-tatic 5.1-et. Hogy miért, azt nem tudom, csak azért, mert xD (bocs a nem túl értelmes hsz-ért)
Amúgy a majestic-ről már hallottam némi rosszat, hogy eltört, zörgött, meglazult a mikrofon és az x-taticról meg kevesebb ilyet, szóval talán azért. Meg most én is akarok ilyet venni. -
Madmano #400 Szasztok.Van egy régebbi Zalman 5.1es fülesem.Gondolkodom a váltásról egy Sharkoon MAJESTIC 5.1-esre.Vélemények?Megéri?Nem? -
#399 Privát chat-el nem lesznek gondjaim, PCn fogom használni, X360om itt villog mellettem (vágod, 3 piros zseblámpa). De akkor úgy látom, hogy nyugodtan megvehetem, amúgy is lesz rá garancia, ha eltörik, visszaviszem. Köszi a válaszokat. -
#398 én boxon nyomom és amint a box bekapcsol 5.1be szól:) -
#397 ja még annyi, h ha játszol online akkor privát chatelni nem tudsz rendesen. Mert játék közbe akik beszélnek azt is hallod. És akivel Priváton vagy azt is:) 3 megoldás: vagy lemutezod a szobai embereket vagy felteszed a gyári ms fülest addig vagy nem Privát chatelsz. :)
szerintem jól van össze rakva.
Törést nem tom:) nem szoktam földhöz vágni:)
TAlán a mikrofon az ami kicsit lazább lett amióta megvettem. Kicsit erösebben kellet fel-le mozgatnom a számhoz azota egy kicsit könnyebb lett. De így sincs még az, h mondjuk fölhajtom a számhoz és leesik a nyakamhoz!:D -
#396 Még régebben valameik fórumról kérdezgettem fülesekről embereket, és egyik ember ezt a fülest (sharkoon) húzta le, mert azt mondta, hogy ahhoz képest, h 5.1 és 20k-ért vette egy hónapon belül letört az egyik füle, olyan gyenge a kialakítás a forgáspontnál.
(nekem ezt írta mail-ben)
Több helyen is a Medusa-t dícsérték, ezért vettem meg ezt, igaz másikakat még nem is láttam testközelből, de nekem ez nagyon megtetszett, és szerintem atomállat a mély is, meg a magas is, igaz meg kell szokni a térhangzást, de hamar belerázódtam.
Amúgy (nemtom nektek is?) ha benyomom TS-t, akkor sok játékban kikapcsolja az 5.1-et a TS.
Akárhogy állítgatom a hangkari cuccát, nem lehet 5.1-be nyomni, ha megy a TS is.
Igaz a hangkártyám egy CMI8738 6ch-es, de tervezek egy komolyabb beruházásra is, a tiszta hang érdekében.
JAH és a CoD-ban, se az UO, se a cod4-ben nekem nem megy az 5.1
UO-ban be tudom nyomni az EAX-ot, de akkor meg olyan konzerv hangja lesz, h az nem 5.1, hanem valami förmedvény.
CoD4-ben meg hiába nyomom be 5.1-be, vagy WIN def-ba, akkor se akar szólni az 5.1, még ha TS-t be se nyomom, akkor se, meg sehogy se.
Erre nincs valami ötletetek???
Ha egy komolyabb hangkarit vennék, akkor TS mellett is menne az 5.1?
(bocse én is sokat költöttem) -
#395 Jól hangzik. Csak ne lenne ilyen marha drága. Neten beszéldnél valszeg csak TeamSpeak-nál beszélnék, annál meg akkor talán inkább a beszédet venném hangosabbra, vagy mindegy, nem nagy dolog ez az effekt lejjebhúzás. Mute sem fog hiányozni, TeamSpeakon úgyis gombnyomásra veszi a hangot. Nekem most iigazából az a bajom, hogy van egy fasza Creative 5.1 hangrendszerem, csak a lakosságot eléggé megviselné, ha azt szívem szerint használnám (értsd: hajnali 1-3 között Crysis,GoW és hasonló finomságok tekintélyes hangerőn való használata). Szóval ilyenkor sztereo fülest használok, ami jó, mert vettem MP3hoz fasza szilikonost, csak hát a hangszóróba ha beledugom, akkor az tényleg csak stereoba szól és nem úgy, hogy azt is oldalt hallom, ami hátul szólna, hanem nem hallok semmi mást, csak azt, ami oldalt van és pl Crysisnál, amikor valaki álcázódik mögöttem, azt nem hallom, szóval nyugodtan lecsaphat meg ilyenek. És kezd unalmassá válni, hogy ha füles, akkor mindeig hangbeállításokba bemenni, sztereora átállítani, azt utána vissza 5.1re, meg ilyesmik. Na mindegy, megint sikerl írnom egy kissebb regényt :)
Amúgy ennyi az össz negatívum? Mert ezt azért kibírom. Inkább olyan érdekelne, hogy nem lötyög-e nem törik nagyon könnyen, nem lazul-e ki a mikrofon, nem zörög-e benne semmi, meg hogy mennyire zúg.