5.1 Fejhallgatók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gratulálok, 250hsz után levontad ugyanazt a következtetést amit kb már az elsõ 10 megvolt és nagyábol mindenki egyetértett vele..., pfff....

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Prince of Máté
HÁt igen, nem mind1 hogy Részeges karatemestert vagy Star WArs-t nézel😄

Prince of Máté
ha 5.1 akkor hangszóró.

Hali!

Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatóval kapcsolatban?

Trust 751B 5.1 Silverline Headset

CheAteR88
na akkor mindkettõtöknek mondom😄
Zalman ZM-RS6F Theatre 6 tökéletes választás DE ez az én véleményem
nekem kb 3-4 hete ez van és kifogásolhatatlan
de vannak ennél jobbak is csak én úgy éreztem ez nekem elég
ha gondoljátok a vásárlást lehet sõt tuti tudok segíteni
ha érdekel titeket akkor fojtatás pü-ben

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Nincs abszolút hallásom, nincsenek extra igényeim, de gagyit semmiképp sem szeretnék venni, azért élvezni szeretném a dolgot 😊 Tudja a cucc a mélyeket, de ez ne menjen a többi rovására. Az árakkal nem vagyok tisztában. Mit lehet kapni 10ért, 10-20, 20-30 között?

sopi
kisseb kutakodás után rájöttem hogy a hangkártya xp-t nem támogat ezért az ujj kollekcio:
Zalman ZM-RS6F Theatre 6
+
TerraTec Aureon 5.1 PCI

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

sopi
Hi Mindenkinek.
Szeretnék véleményeket az összeállytásról:
Zalman ZM-RS6F Theatre 6
+
Genius SoundMaker Value 5.1

Pénzem ennyi van amennyibe ezek kerülnek, ha valaki enniy pénzért jobbat tud akkor oké de erre is irhatto kvéleményt. 😊
Köszi.

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

CheAteR88
mennyit szánsz rá?

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Hi!

Játékra szeretnék kábeles, 5.1 fejhallgatót!
Mik közül érdemes válogatni?

CheAteR88
jah meglehet😄
lehet már akkor nemis kell hozzá semmi csak vagy és hallod😊

5-6 év és nem az 5.1 lesz a nomrál térhangzás... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

CheAteR88
majd egy 5-6 év és ezen nem fogunk röhögni de most még igen😄DDD

5 pont egyes discman kõ hozzá... <#idiota><#idiota><#idiota>

CheAteR88
na figy
lehet discmannal meg mindennel hallgatni csak az a probléma hogy ha megfigyeled ez 5.1-es füles azaz 3 csatis-.-

naiv vagy még 😄

Nem az agyleszívásra gondoltam, csak semmi alienes izé..😄
dickman? leszivás? szvsz rossz topic 😄

Még annyi kérdésem lenne (lehet hogy furcsán fog hangzani) hogy ezt lehet- e modjuk dickmannel hallgatni (az elem leszívásától eltekintve), tehát olyan lejátszóba ahhol csak egy jack out van, vagy lell valami átalakító vagy stb..
CheAteR88
jah
csak miki nélkül
spanomtól vettem át 9k-é
ph-n www.prohardver.hu ott szerintem találsz 7-8k-é is
de ha gondolod körbenézek

nm

Erre a fejesre gondoltál? jó lenne.. télleg te hol vetted? Hol érdemes ilyet venni? THX
CheAteR88
Nézd meg a zalman 5.1et
nekem az van és nem bántam meg.
ára kb 7 8k

Hali! Visszaolvastam szorgalmasan, de nem találtam olyan hozzászólást amilyen az enyém lesz, csak nagyon régen.. 😄 Szal szeretnék kb 10 Pénzért egy fejest venni, nem fontos 5.1(godolom ennyi pénzért nem is ajánlott)<#vigyor2>, szal tudnátok valami jót ajánlani? <#help> THX
CheAteR88
cmi8738/C3DX PCI-os hangkarim van és nemtalálok hozzá értelme3s drivert-.-
a legujjab van femnt(tuttomal) de szerintem nem jo semmirese csak az alapok vannak benne....:😞

Passz. Talán a hangkártyád miatt, vagy valamit nem jól állítottál be.
CheAteR88
csak annyi hogy nekem csak a 2 elsõ hangszoró szol asztalon de cs-ben minden fasza
mnitõl vban ez?

Nekem is az van 😊 au4-el.
Már a left/rightot is jobban elkülöníti mint egy sima füles, szal játékban jobb. A térhangzás annyira nem jön ki, mint egy hangszóró szettnél, lévén itt alig van távolság a rear meg a front között. Szal szokni kell egy picit, mire meg tudod különböztetni mi honnan jön, de rá lehet érezni. Filmnézéshez, zenehallgatáshoz biztosan van jobb is, de játékhoz aligha.

A korábbiakhoz pedig: Logikusan egy fejhallgatóban nincs mélynyomó, szal a mély csatorna külön azért nem szólal meg benne. Front, rear, meg center van benne. Szal lényegében 5.0, nem 5.1.
CheAteR88
magamhoz vettem egy zalman 5.1-es fejhallgatót és semmi - értékelésem nemlehet
igaz vennem kellet még egy hangkarit ias mellé de megérte😊

Nekem se szokott megszólalni.

CSOCSO
jo kerdes. nemtom
Sziasztok
Vettem 1 ZALMAN RS6F-et és van 1 gondom. Mikor futtatom a hangtesztet a subwoofer nem szólal meg a többi igen ez mitõl van???
Segítsetek légyszi.
CSOCSO
ha a hangero es a hang minoseg a fontos akkor sennheiser.. ha nem baj ha nem suketulsz meg a preciz melytol meg a magastol (fejhallgatohoz mérten preciz)
akkor zalman.. hiszen az 5.1 fejhalgatoban sokkal jobb a terhatas.. foleg ha olyan hangkarira dugod ra.
ha alaplapi hangkarid van akkor felesleges a zalman...
Ha tudod próbáld ki, ha nem akkor zalman a jobb véleményem szerint.

nem tudja valaki hogy ozaki PH009-et lehete még valahol kapni?? anno kicsit elhalasztódott a vásárlás sajnos egyébbb okokból..., msot emg már nem nagyon látok iylet sehol...
vagy ha semmi esetleg nem tud valaki fülest hasonlo paraméterekkel?

Hali

Szeretnék venni egy fülhallgatót ami mikrofonos az ár kb. 10K körül én a Sennheisert PC150-et ami ugye nem 5.1-es és a Zalman ZM-RS6F +M Theatre 6 találtam melyik a jobb érdemes az 5.1 vagy tudtok ajánlani valamit?
Cod2-õn annyi a tapasztalatom hogy EAX2-vel nem minden hangot hallok meg. Egyszer volt hogy leraktam a bombát mellé, és elbújtam. Nem hallottam hogy szedik pedig nem messze voltam tõle. Miles2dfast meg nem annyira fogja vissza a gépet. Másik meg hogy alaplapi hangkártyával nem érdemes EAX-t használni, mert akkor szoftveres kódolást használ.

Mindegy. De azért a cod2-ben mik a tapasztalataid? EAX3 hogy megy neked?

CSOCSO
haver audigy 2-t hasznalt ahogy en is.... most mindkettonknek X-fi je van.. battlefield 2 ben nem keves a kulonbseg!
Annyit intéztem hogy 4 hangszórósra állítottam és úgy jó let a mikrfon is.
Köszönöm az eddigi segítséget. EAX-ot nem használok mert nem ad többet mint miles2dfast a cod2-ben.

Igen a fejhallgatóra gondolok.

Center milyen funkciót tölt be Battlefield 2-ben? Mit hallasz meg vele?
Másik probléma: jó ez a sound blaster, csak sajnos az elsõ hangszóró túl hangos a hátsóéhoz képest. Állandóan segg-shotot kapok. Néztem a beállításokat az alaplapi hangkártya beállításhoz képest eléggé fapados.
Tervbe veszek egy modern hangkártya vásárt: milyet tudtok javasolni 5.1-eshez (mikrofonnal) elsõsorban játékhoz.

CSOCSO
de amugy gondolom ugy szol ahogu a hangkarin beallitod...
ha azt allitod be hogy 4 hangszorod van akkor a center nem fog szolni.. ergo dughatod oda a mikrofont
CSOCSO
en mostansag csak a battlefield 2 vel jatszom X-Fi val
ott szol a center.

amugy fejhallgatorol van szo?
Az volna a kérdésem hogy mi a különbség a 4 hangszórós és az 5.1 hangszórós beállítás között játék szempontból?
Elvileg akkor a mikrofon bemenet felszabadulna mivel nem használná ez esetben a center. Ha ez a megoldás akkor nagyszerû lenne.

Ja és most találtam régebbi hagnkártyát Sound blaster Live.
5 bemenete van. Ez jó?

Csináltam képeket majd késõbb felrakom. Hangkártya vásárban gondolkodok. Olyat szeretnék amihez a mikrofon is meg a hangok is normálisan mennek eax2-õn.
www.idc.hu -n hangkártyái közül melyiket javasolnád Inquisitor?

A Center az a filmeknél a képernyõn látható személyek beszédének megfelelõ pozícionálása miatt, és a beszéd jobb érthetõségének okán van. Tudtommal játékok alatt "csak" a szatelit sugárzók és a mélynyomó szól. Bár elkézelhetõ, hogy Dolby Digital esetén (plusz dekóder ugye) szólhat a Center is. Némelyik zenelejátszó (pl. JetAudio)program meg tetszõleges számú hangfalra kikeveri neked a sztereó zenét, csak értelme nincsen.

Mivel a Dolby Digital (mint neve is mutatja) csak a digitális kimeneten megy ki, és így dekódolni kell, ezért csodálnám is ha kimenne három analóg csatira.

Az EAX a Creative saját (játékokban használt) DirectSound3D kompatibilis 3D audio szabványa. Sok játék használja.

Azt mondod hogy játéknál nem kell a center? Mert elsõ meg a hátsó hangszóró úgy ment nekem hogy a mikrofon bemenet szabad volt nálam ha jól emlékszem. Csak csodálkoztam a center dolgon. EAX és EAX2 hang a játék alatt mi értendõ?
És tanácsokat kérnék hogy lehet még finomhangolni esetleg a hangokat benne.
Dolby szerintem analóg 3-as bemenettel nem megy. Csak be lehetett pipálni külön.
Ma csinálok screenshotokat a beállításokról meg a bemenetekrõl. Úgy talán jobban tudtok segíteni hogy látjátok is. És a mikrofon meglétét mivel lehet legegszerûbben leellenõrizni szoftveresen?

A Dolby dekódolás a te hangkártyád esetében nem azt jelentené, hogy a hang a digitális kimeneten jön ki, és akkor kell hozzá egy AC3 dekóder, hogy hallhasd is?

Még mindíg nem értem, a plusz hátlappal kéne lennie 3 vagy 4 sztereo csatidnak, plusz line-in, plusz mikrofon bemenetnek. Ha átdugdosod a dolgokat, akkor meg elvileg néha várni kell, amíg a hangkártya észreveszi mi hová van bedugva.
A Center nem szól dolgot meg végképpen nem értem. A Center nem csak 6-7-8 csatornás filmeknél kell, hogy szóljon? Ha sima zenét hallgat valaki, sõt ha játszik, akkor nem szól, mert nem is kellene szólnia.

Majd szombaton részletesebben írok mert akkor lesz idõm letesztelgetni.
Az biztos hogy sokféleképpen lehet bekötni, de egyes esetekben furcsa recsegõ hangot ad. Fõleg a dolbi codec bekapcsolásával.
Ha valaki ráér msn-ezni szombaton az kérem jelezzen. Megköszönném a segítségét.