1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • szurop
    http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=498
  • MKpowaa
    Sziasztok !
    Nyertem egy kis pénzt pókeren(:D) és már régóta akartam venni egy jó fülest és érdekelne hogy mi erröl a véleményetek: Sony MDR-DS7100
    Vagy ha tudok valami olcsobbat ajánlani az is érdekelne lényeg hogy legyen digital (toslink) bemenet rajta,ps3hoz kellene.
  • KILLER2
    Szerintem azzal jársz a legjobban, ha innen leszeded a legújabbat. Van ennél kisebb is, de az ubuntu elég könnyen kezelhető.
  • hanta
    Tudnál dobni linket linux live cd-hez?
  • KILLER2
    Windows reinstall? Vagy esetleg egy linux live cd-t kéne megnézned, mert ha ott jó, akkor tuti, hogy az oprendszerrel van valami, de ha nem, akkor viszont nem melóztál feleslegesen win reinstallal.
  • hanta
    Na újratelepítettem a drivert, de semmi. Hangfalnál jó, de füleseknél ugyanúgy csak a bal oldal szól.
  • hanta
    A driver újratelepítésre már én is gondoltam. Csak eddig nem volt hozzá se kedvem, se időm, se energiám. De most majd megcsinálom.
  • KILLER2
    Hát akkor az szar :)
    Tuti, hogy nincs valami elállítva? Mert mást már nem tudok. Esetleg megnézhetnéd más vagy friss oprendszer alatt. Nem akarok veled most rögtön windowst telepíttetni, szóval én azt ajánlom, hogy szerezz egy linux live CDt (indé leszedsz egy live CDs linuxot, kiírod és lemezről fut) és próbáld meg azzal, hátha úgy jó a hang. Ha igen, akkor már biztos, hogy valami beállítás gond van. Ebben az esetben próbálkozz esetleg egy hang driver reinstallal meg ha van hozzá program, akkor az is reinstall, végső soron windows reinstall.
    Ha megoldódik mindenképp mondd el, hogy mi volt baj, most már érdekel :)
  • hanta
    Így van ahogy mondod.
  • KILLER2
    Akkor azt még1x megkérdezem, hogy tuti tisztán értsem. A gépeden lévő jack kimenetbe ha fejhallgatót dugsz, akkor annak sosem szól a jobb oldala, mindegy, hogy milyen fejhallgató. Ha ugyanebbe a kimenetbe egy hangalat dugsz, akkor az szól rendesen.
    Jól mondom?
  • hanta
    Végignéztem már mindent, de semmi. Abszolút nem tudom most már mit csinálhatnék.
  • KILLER2
    A bemenet az kimenet akart lenni.
  • KILLER2
    A gép beállításait nézted már? Mert már csak arra tudok gondolni, ha ugyanaz a bemenet jó hangfallal, de fejhallgatóval nem.
  • hanta
    Hangfalon nincs kimenet. Viszont akármilyen fej- vagy fülhallgatót dugok be, nem szól a jobb oldal. De ha a hangfalat csatlakoztatom, akkor mindkét oldal szól.
  • KILLER2
    Szerintem akkor a gép fejhallgató kimenete a rossz vagy ha a hangfalon van a kimenet, akkor az.
  • hanta
    Elírtam, bocs, a jobb oldal nem szól egyiknél se, hangfalon meg mindkettő jó.
  • hanta
    Sziasztok!
    Nem tudtam hova írhatnék, ezért itt kérdezném meg.
    Egyik nap kényelmesen filmet néztem fejhallgatóval, majd letettem és elmentem a géptől. Mikor visszajöttem és felvettem a jobb oldal már nem szólt. Kipróbáltam másik fülessel, ami jó, de annak se szól a bal oldala. Másutt viszont mind a kettő tökéletesen működik. Így jobb híján kitettem hangfalra, ahol mind a két oldal szól.
    Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
  • KILLER2
    Ezt a fülest max akkor tudnád használni még X360hoz, ha veszel egy erősítőt, amibe belemegy az analog füles, de az kb úgy annyiba kerül, mint az analog füles, szóval úgy jársz a legjobban ezzel a fülessel, ha eleve a digitalt veszed.
  • imq
    Köszönöm a gyors választ, Digital kell sajna, a Sound Control Unit szükséges a konzolokhoz, csak most olvastam utána, hogy az Xbox Usb-je nem is használható ilyenre csak az optikai csatlakozás maradt...:-( Kicsit sokallom érte a 33eFt-t, de jobb és olcsóbb megoldás nincs arra, hogy a Boxhoz is használni tudja fülest.

Ha mégis akkor előre köszi a tájékoztatást!
  • KILLER2
    Szerintem érdemes a digitalt venni, X360hoz meg kell a kis kütyüje, szóval ha ahhoz kell, akkor mindenképp a digitalt vedd
  • imq
    Hali tudnátok abban segíteni, hogy a Sharkoon X-TATIC ANALOG 5.1 működik-e Xbox360-al, vagy külön kell hozzá a Sound Control Unit, vagy inkább eleve a Digital változatra érdemes beruházni?
  • KILLER2
    Na akkor majd még körbenézek. Majd megnézek még néhány angol tesztet is meg fórumokon véleményeket.
  • Falconer
    Hát szerintem ez eléggé parasztvakítás kategória, olyan félmegoldás. Az EAX 5.0 HD hangot ugysem pótolja semmi, viszont kell ahhoz, hogy kihozd a maximumot a játékokból. (20k)

Valóban még erre jön a füles pluszban, de PH fórum tapasztalatok alapján 7-10k körül (sőt, még 3ért is :D ) lehet nagyon jót kapni.
  • KILLER2
    Idézek az ipon tesztjéből:
    Sharkoon X-tatic 5.1:

A Sharkoon 5.1-es fülesének komoly hátránya, hogy nagyon sokat kell vele foglalkozni, mire hangját tökéletesen be tudjuk állítani. Alaphelyzetben ugyanis egyáltalán nem kápráztatott el minket sem hangszínével, sem térhangzásával, de szoftveres equalizerrel és a csatornák hangerejének finomításával a teszt végére igazán jó eredményt tudtunk elérni. Nem tetszett az optikai csatlakozás ügyetlensége és a néhol gyengére sikerült kapcsolók minősége sem. Viszont a kényelmes viselettel, tetszetős megjelenéssel és a mellékelt tartozékokkal majdnem tökéletesen elégedettek voltunk (az optikai kábellel nem). Kár, hogy igazán jó hangzást csak a drágább Digital változattal érhetünk el, bár az ajánlott minősítést az említett hiányosságok miatt még neki sem sikerült kiérdemelnie tőlünk.

Logitech G35:

A Logitech G35 személyében egy nagyszerű játékos és házimozi hangrendszert ismerhettünk meg. Nemcsak remek hangminőségével, hanem valósághű térhangzásával is bebizonyította, hogy a legjobbak között a helye. Majdnem semleges hangját a hangszínszabályzóval kedvünkre csiszolhatjuk, a térhangzás kapcsolóval pedig zenéhez is tökéletesen használhatjuk a fejhallgatót, az élmény így is garantált lesz. A telepített szoftver beállítási egyszerűek és átláthatóak, valamint a vezérlés is kényelmes az oldalt elhelyezett digitális jognak és programozható gomboknak köszönhetően. Mikrofonja – a beépített zajszűrésnek és extra hangtorzítási lehetőségeinek hála – szintén jó társunk lehet beszélgetés közben. Tetszett továbbá a jó anyaghasználat, remek hangszigetelés és a strapabíró vezeték, hiányosságként pedig a programozható gombok szűk konfigurálhatóságát, valamint a mikrofon közepes érzékenységét és halk alapzaját tudjuk megemlíteni. Szintén nem elhanyagolható tényező, hogy a headset egy jó minőségű beépítet hangkártyával is rendelkezik. Jóllehet a füles nem a kifejezetten olcsó termékek közé sorolható, a fentiek függvényében mégsem kérdéses, hogy a G35-öt ajánlott vételnek tartjuk.
  • KILLER2
    Igen, csak ott ugye akkor zenés füles 27e-ért + hangkártya gondolom. Itt a G35ben van saját hangkártyája.
  • KILLER2
    Elég nagy a különbség ez a cikk és az ipon tesztje között, ott azért nem láttam olyat, hogy ez a tökéletes fejhallgató. Bár a linkelt tesztben nem volt más mellette, önmagában meg persze, hogy jó, de ha már van mivel összehasonlítani, úgy látszik, hogy már nem annyira jó.
  • Falconer
    "csak 2 hangszóró van benne, azokkal virtuálisan 7.1es hatást kelt"

27ért van nagyon jó fejhallgató ami nem 5.1es meg gamer, stb, hanem tényleg amit zenehallgatásra találtak ki, szóval kurvajó a hangzása. A virtuális 7.1-hez meg ott van a sound blaster X-fi bármelyik moddelje (kivéve az extreme audio). Egy jó hangkártya meg ugyis elengedhetetlen a jó hangokhoz.
  • KILLER2
    Köszi. Eddig én sem hallottam elég jókat a z X-taticról, bár ipon.hu teszt alapján csak jól be kell állítani, de a G35ről pozitívabbnak tűnt a vélemény, olcsóbb is, nem kell neki dekóder (beépített hangkártya). Egyedül a mikrofon halkabb kicsit és kevésbé beállítható, de ezeket aztán pont leszarom.
  • Laceee
    Egy teszt a Sharkoonról
  • Laceee
    Nekem Sharkoon X-Tatic 5.1 fülesem van, volt már nekem jobb 5.1 hatást keltő fülesem Trust HS-6200 jó nagy kerete volt, igazából csak ezt nem szerettem benne, meg, hogy nem lehetett kivenni a mikrofont, ami tetszett benne USB (1 kábel, adapter nem kellett hozzá) rezgős, elég nagy hangereje volt (megprobáltam kimüteni a mikrofont mert nem használtam, de jött vele még 1-2 dolog :)), utána vettem Trust HS-6400-ast ami normális emberi méretekkel volt megáldva+ kivehető mikrofonnal, örültem neki mint majom a farkának, de csak addig amíg ki nem probáltam, sajna ebből már kisporolták a rezgőt, meg egy kicsivel halkabb is volt és a mély hang sem tünt olyan jónak mint az előző fülesben és csak 50-50 Euroba kerültek ezek a fülesek, tudom nem alegjobb márka trust ,de ehez juttotam hozá, a Trust HS-6200 összeségében sokkal jobb volt mint a Sharkoon ami 30000 FT-ba került, nem beszélve a kis dobozról amit hozzá adnak, 2db adapter (1 a dobozba, 1 a fülesbe, nem tudom miért nem tudták megoldani eggyel) optikai kábelel lehet átvinni a jelet a füleshez+ jack dúgós megoldással, ha kikapcsolom a dobozt utána még ki kell húznom a fülest, hogy ne világítson.
    Nem állítgattam semmit a dobozon, csak a windowsban az 5.1 hatást lőttem be, de nekem elég gyengén adja vissza a térhatást, ha valaki tud valami rendes beállítást azt megoszthatná itt a fórumon.
    A helyedben nem kapkodnám el a vásárlást, jó lenne ha találnál olyan boltot ahol ki tudnád probálni a fülest amit kinéztél.
  • KILLER2
    Megint gondolkozóba estem egy térhatású füles vételén. Nem tudom, hogy melyik a jobb. 35e Ft körüli áron az őj Sharkoon X-Tatic 5.1 a dekóderével, rakat kábelével meg a 8 hangszórójával vagy 27e Ft-ért a Logitech G35, ami USBs (XBOXot itt cseszhetem miatta, bár az a másiknál sem lenne egyszerű a HDMI miatt), jól néz ki, csak egy vezetéke van és bár csak 2 hangszóró van benne, azokkal virtuálisan 7.1es hatást kelt, amint hallottam nem is rosszul. Ti mit gondoltok?
  • Falconer
    Zalman 5.1 ha lehet még kapni. Egyébként szerintem inkább vegyél egy sima sztereo fejhallgatot egy jó hangkártyával, többet érsz vele.
  • Neogan
    Üdv!
    Gondolkodom egy 5.1 fejhallgató vásárlásán, főleg filmnézésre, meg esetleg játékra kellene, alsókategóriában gondolkodom, nem akarok sok pénzt áldozni rá. Mit tudnátok ajánlani?
    Előre is köszönöm!
  • CheAteR88 #481
    baszhatod
    már szerintem nemis gyártják....
  • DannyL
    Halihó! Szeretnék ajándékba venni fejhallgatót. Tudnátok ajánlani nekem valamit max. 6.000 Ft értékben? Nem értek hozzá és nem akarok rosszat venni. Tudom nem nagy összeg, de ennyi van most erre.
  • Falconer
    Nekem is a bal hátsó és szintén zalman Kéne nekik írni, hogy típushiba.
  • CheAteR88 #478
    együttérzek...
    nekem nem recseg hanem kontaktos ugyszintén a bal hátsó(zalman)
  • szurop
    Egy ideje recsegett, de most elszállt a bal hátsó hangszóró, a Sharkoon Cosmic 5.1 fülesemből.
  • Adi
    Vkinek ilyen van?
    Turtle Beach Ear Force X4 Wireless 5.1 Dolby D. Headset
    Mondjuk ebben nincs sok kis hangszóró mint a sharkoon-ba tehát nem értem, h lesz 5.1:)
    hivatalos
    magyar teszt
  • Falconer
    Hát az a rendes hangszórókból jön :) Mondjuk nekem nem alaplapi hangkártyám van, úgyhogy nem tudom a megoldást. De az enyémen jól szól.

Am nem is használom már 5.1ben, mert a bal hátsója meghalt. Rájöttem, hogy sokkal jobb, ha a hangkártyámon (X-fi extreme gamer) fejhallgatót állítok be, a játékoknál meg 5.1 EAX4-et. Ennél jobb sorround soha nem jött ki belőle. 5.1 filmeknél is automatikusan sorroundot gyárt.