5.1 Fejhallgatók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a gáz,használtan vettem a hangkarit és a manus nem adott hozzá semmit...

De attól még simán mûködik. A hangkártyához kapott drivernek nincs control panele? Nekem ott külön meg lehet szólaltatni az összes hangszórót.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Ja,még annyit:a hanerõnél a Speciális csúszkák is be vannak állítva.

Szasztok.Egy kis segítség kéne.Van egy Zalman 5.1es fülesem,a gépen XP Professional SP2-vel,AudigyLS hangkarival.A Vezérlõpulton be van állítva a hangoknál az 5.1es hangséma,de mikor a hangerõszabályzókat keresem csak a (gondolom)nomál mennyiség van😛layback,Wave,CD-audió,Midi,Line-in.Semmi beállítási lehetõség az elsõ,hátsó,stb hangszórókra.Így akkor nem is szól 5.1ben a fejhallgató?Függetlenûl a beállított hangsémától?Vagy mi van ilyenkor.Pls help.

leirtam hoyg mi kell 😊 igen, pl a legelsõtõl a legújabbig, a technológia, szerkezetük stb.. szerdára kéne majd, és változatlanul semmit nem találok 😞 légyszi segitsetek
Most akkor mi kell? Általánosan a fejhallgatókról?

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

hali, kéne egy kis segitség, holnapra kiselõadást kell csinálnom a fejhallgatókról, történetükrõl, fejlõdésükrõl.. én böngésztem nem keveset, de csak adás-vétellel kapcsolatban találtam róluk bármit is. sürgõs lenne a dolog, ha bárki tudna olyan oldalakat ahol ezeket megtalálom, az nagyon! jó lenne. légyszi vki... elõre is <#worship> bye!
Akkor a kettõ együtt csak nem mûködik.

"Mikrofon bemenet, átkapcsolható digitális kimenetre is, valamint 7.1 beállítás esetén õ a negyedik sztereo csati."
Most akkor egyszerre beldugom a mikrofont is meg a 7.1-ben az új csatlakozót?<#vigyor2>

CheAteR88
nállam 5.1 alatt müxik
szerintem 7.1 alatt is mennie kell. sõtt biztos

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

7.1-ben nincs mikrofon?

igyigy, csak nem biztos hogy narancs, mert nekem pl rozsaszin 😄

Ez egy SB Live 5.1
A srácnak Audigy LS van, azon úgy vannak a csatik, mint au Audigy SE-n (leánykori neve Live! 24), és az X-Fi Gamer/Audio kártyákon. Tehát összesen 4db csati van rajta, nem 6db.
Na most összes csati mellé oda van gravirozva, hogy az micsoda.
Fentrõl lefelé:

Kék: Mikrofon bemenet, átkapcsolható digitális kimenetre is, valamint 7.1 beállítás esetén õ a negyedik sztereo csati.

Zöld: Elsõ sztereo kimenet, ezt használjuk füleshez és sima sztereohoz, de 4.0, 4.1, 5.0, 6.1 beállításoknál is õ az elsõ sztereo

Fekete: Második sztereo kimenet, õ a hátsó sztereó

Narancs: Harmadik "sztereo" kimanat, ha jól sejtem 5.1-nél õ a center mélynyomó

Azt, hogy az elsõ csati mit csinál, a beállítások határozzák meg.

CheAteR88

ilyesmi?

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Lehet,én vok a béna,de nem találom.Vagy régi ez a kari.....

Falconer
www.soundblaster.com

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Még valami.Szereztem egy Creative Audigy LS-s.De leírás nélkül.Tuna vki segíteni:azt látom a hátulján,három kimenete van.De melyik melyik?

Á,ugyanaz.Mit lehet ezzel csinálni?Az alaplap tudja az 5.1et.A típusa:Gigabyte GA-7VT600 1394.

Falconer
5.1 hangszorokra allitsad a vezerlopultban a hangbeallitasokat, majd inditsd ujra a gepet es menni fog.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

A Power DVD-ben próbáltam.Meg most a Windows mp-ben.Hiányzik itt ir a hátulja.Mikor bemegyek az AC97 menüjébe az óra mellett,a connector sensing fülre,az elsõ meg a 3dik fül ok.De a középsõ mic in-t mutat.Mikor alul rányomok a Start gombra,végigmegy a csík,aztán kiírja Egy Gigabyte technology feliratú ablakban a 3 dugót egymás alá.A fölsõ mellett X,a többi kipipálva.Mikor a manuálisan beállítom a középsõ ablakon:az elõzõ ablakon"stereo headphone/passive speaker",aztán megnyomom a startot,amig végigfut a csík,jól szol,aztán ujra olyan visszhangos lessz.😞

CheAteR88
windows madia player-ben se müxik?

CheAteR88
mivel tesztelted?
nekem egy ideig nemment de feltettem a winamp 5.1 sourround edition-t és utána beált és müködött rendesen

Na,megoldódott a dolog:vettem egy Zalman ZM-RS6F-ot.Gigabyte alaplapom van.Ezen alaplapi 5.1-es hangkari van.Be is dugdostam a 3 jack dugót a megadott helyre.De vmiért nem érzékeli a hátsó hangszorókat.AC97-es hangkari illesztõprogi van fenn.A 3.97es.Vélemény?

Ha nincs hangkártyád normális, és nem is akarsz venni, akkor vegyél Majestic-ot. Amint a cikkben leírták, full ugyanaz a Majestic és a Cosmic fejhallgató része, csak a Majestic USB-s, és nem kell hozzá hangkártya.

Szasztok.Engem a Sharkoon Majestic 5.1-es érdekelne,hol lehet kapni?Amiket eddig néztem,ott a Cosmic volt,a Majestic nuku.Amugy érdemes beruházni egy ilyen ketyerére?

Falconer
Olvass vissza. Aztan emberkedj.

köszönjük ezt az igen mély információ tartalmat hordozó és a topichoz témáját mélyen érintõ hozzászólást 😊 szia

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Peetboy
Ekkora nevetséges Topicot még nem láttam. Nekem mikor lesz 6 db fülem?
5.1 fejhallgató ilyen ökörséget.Ha-Ha-Ha<#wilting>

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Falconer
Nemhiszem, hogy rosszabb lenne. Egyebkent ez 5.1 topik, szoval ne offoljunk ha lehet.

mp3 az ugye mp3, azzal nem foglalkozok...viszont, filmeknél, és játékoknál sokkal jobb mint a régi stereo philipsem, bár igazat megvallva, a hátsó hangok tényleges felismeréséhez, hogy hátulról szólnak, az elején jobban oda kell figyelni, de aztán megszokja a fülem 😛

hy! Segítségre lenne szükségem: Eddig egy Philips hs820-as fülesem volt de annak sajnos meghalt az egyik oldala. Most szeretnék venni egy SENNHEISER-t amit már ki is néztem (PMX 60), lényeg, h nem tudom mit várjak tõle azért mert állítólag 18-21000Hz-re képes ami komolyan elmarad a jelenlegi 10-24000Hz-re képes Philipsemtõl.
Ez azt jelenti, h nem lesz a hangzása olyan szép mint ennek??? vagy lesz egyáltalán változás???
Falconer
Terhatas van jobb mint egy stereonal?

pár napja vettem egy sharkoon cosmic 5.1-t, és nagyon jól szól..igaz kicsit szokni kell, de megérte 😛

CheAteR88
ujra raktam a winfost és elbaszódott winamp alatt az 5.1 szolnui szol csak sztereo-.-
nemtommá anno micsináltam vele hogy szoljon de mot nemakar
pls vki help

CheAteR88
😄
nekem volt oan szitu amiko muter leverte a fejemrõl a fülest😄

Falconer
Na az apamat baromira ki birja akasztani amikor kell neki vmi, szol, aztan en meg nem hallom. Egyszer mar majdnem foldhoz b@zta a gepet 😄

Ez meg kifele, befele engedi a hangokat rendesen. Másnak ez nem tetszik, de nekem kifejezetten igen, mert meghallom ha szólnak.

CheAteR88
-.-
zalman szigetel
-.-

Falconer
Na mar akkor csak vmi jo videokartyat kell beszerezned melle 😊

Ti bevettétek? Jóhogy hallatszik melyik hang honnan jön. Kurva jól szól. És hangerõre se lehet panaszkodni ám. Zenét halgattam vele maxon(Szoftveres hangerõ az nem maxon volt, hogy meg ne süljön), de olyan hangos mint az állat. Nyitott ajtónál, a másik szobában simán értik a zene szövegét. Jáccani se jó vele maxon, ha közben TS-en beszélgetek valakivel, mert símán van olyan hangos mint ahogy beszélek, és akkor bekapcsol rá a TS, és visszhangzok.

CheAteR88
ha full hangerõn használod akkor nemszoltam
ha nem akkor teszetel ki joval hangosabban mert sokkalta de jobb
én erre 1 hónap után jöttem rá😄
(elsõ 30-40 percben kicsit hangosnak tûnik de ha megszokja a fejed akkor istenkirály)

Falconer
Na ez eleg erdekesen hangzik 😄

Valamit segít, mert hamarabb észreveszem, hogy mögöttem van az ellen, vagy elõttem. Csak rá kell koncentrálnom, hogy most honnan is jön a hang. Az segít, hogy a hátsó hangokat halkabbra veszem, és ismerem a játék hangjait.Tudom hogy ezt a zajt közelrõl szoktam csak hallani, de mégis halk, akkor hátul van.

Falconer
Loal. Azt mondjad, hogy jatekokban jobban lehet e hang alapjan tajekozodni mint stereoval.

Nagyon jó ez a Sharkoon Cosmic. Szépen szól. Egyedül azt bánom, hogy rám bízhatták volna a 2.1 és 5.1 közti váltást. Ha a winfos úgy is upmixeli, és én hangerõt akarok akkor mérne szólhatna az összes hangszóró. Meg képzeljétek el, elsõ nap odafigyeltem a hátsó hangokra, kitûnõen hallottam õket, most, hogy megszoktam, nem érzékelem mindig hogy hogy hátsó hang:S.

CheAteR88
émmeg amit hallottam😛

Falconer
Jo, hat en csak azt mondom amit olvastam 😊

CheAteR88
#304-re meg annyit hogy zalmanhoz is adtak ki erõsítõt de nemtom
én cáfolnám ezt az állításodat mert nem 1-2 oan fülesem volt amihez volt erõsítõ és nem mondanám rá hogy "egyszeruen lerontja a minoseget" sõt...

...ezért copok énis a csiptethetõs getseevel:|

az a verzio az hogy adnak hozzá egy kis szar mic-et +ba amit rácsiptethetsz a zsinorjára... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent