1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • CheAteR88 #594
    elég durva:O
    erről tudna nekem vki véleményt alkotni? sürgősen le kell cserélnem zalmanom és ezen filóztam
    vagy vm hasonló árkategóriában tudnátok ajánlani? 20k is belefér még
  • soo277
    EZT!!! lessétek meg!!!Odaba..hat de nagyon!!!
  • CheAteR88 #592
    sosem vennék vezeték nélkülit de azért thx!
  • HD JOHNNIE
    Logitech 930 :)
  • CheAteR88 #590
    nah akkor abban segíts hogy mivel forrasztod ezt a gecis kábelt?:\
    2 fülesemet próbáltam helyreteni de idáig egyik sem ment
    ma felvettem kedves zalmanom fejemre és ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ majdnem elsírtam magam:\
    szólni még szól ha hátam mögött van a kábel de problémálya szerintem annyi hogy a forasztás elengedte:\
    gondolom ennek is ilyen vékonykábeles és be van vonva vmi fossal:\(szerintem lakk) nem tudtuk leégetni sem róla:\
    nézhetek én is új füles után pedig egyáltalán nem akartam:\
  • eN00 Begger
    Nem nehéz megcsinálni. A megtört részt levágod, aztán összeragasztod.
  • szurop
    A vezetékesnek meg megtörik a vezetéke. Két fejhallgatóm volt eddig, egy gagyi, meg egy 10k forintos 5.1, mind a kettő így járt.
  • HD JOHNNIE
    :) Én is pont így vagyok, csak az egerekkel. Elvileg ezt a fejhallgatót (Logitech G930) lehet menet közben is tölteni.
  • eN00 Begger
    http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=37 Erről mi a véleményetek?
  • CheAteR88 #585
    Én megmondom őszintén sosem vennék vezeték nélkülit!
    Vezetékkel meg van a biztonságérzet hogy tuti nem merül le meg semmi gebasz nem lehet(azaz lehet mert mindig lehet hiszen elektronika)
    én vezeték párti vok:):P
  • HD JOHNNIE
    Sziasztok!

Logitech G35 és G930 között hezitálok. Hajlok a 930 felé mert az vezeték nélküli. Azonban érdemes e? Mennyire jók és időtállóak manapság a vezeték nélküli fejhallgatók?

Üdv!
  • rl
    Hello!Nem vagyok túl jártas az 5.1 és 7.1 fejhallgatókban ezért,szeretnék kérdezni néhány dolgot.Mennyire jók és adják le az 5.1-es hangot?Mit gondoltok a Turtle beach Ear Force x41 Wireless Surround Headsetről?Mennyiért és milyet érdemes venni?
  • Rehom
    Saitek Cyborg 5.1 fülesem van és az a gond,hogy amikor beszélek akkor sípol a beszéd mellet.... próbáltam már mindenhol driverben az alaplapi driverben is de nem tudom beállítani, és nincs zajszűrőm se .... pedig a legfrissebb driver van hozzá letöltve...
  • Dj Faustus #581
    "A fej és fülhallgatóknál mit jelent az, hogy hány Ohmos?"
    Mivel a fejhallgatóban tekercsek vannak, van impedanciájuk, váltakozóáramú ellenállásuk. Ezt egy adott frekvenciára vizsgálva - Sennheiser füleseknél 1 kHz-en - szokták megadni, ugyanis a tekercsek impedanciája a frekvenciától függően változik.

A konzumer eszközök - CD-játszók, MP3-lejátszók, hangkártyák - fejhallgató-kimenetének impedanciája alacsony - így olyasmi fejhallgatót kell választani hozzájuk, amelyeknek alacsony (tízes nagyságrendű) az impedanciájuk.

A nagyobb impedanciájú (több száz ohm) fejhallgatók robusztusabbak, kevésbé hajlamosak a túlterhelésre, viszont ezek nagyimpedanciás kimenetről hajthatóak.
  • Orionk
    Hello !

A fej és fülhallgatóknál mit jelent az, hogy hány Ohmos?

Mit jelent az, amikor feltüntetik, hogy az ellenállás x Ohm-os?

köszi
    üdv.,
  • Dj Faustus #579
    "jó igen ha szar a csatlakozás akkor van bizonyos szinten jel veszteség de othoni környezetben 0."
    Nem is jelveszteségről beszéltem, hanem a zajérzékenységről. Otthoni környezetben azért előfordul, Gondoljunk csak arra, hogy az olcsóbb hangkártyák analóg áramköreibe milyen szépen "belesziszeg" a PC többi alkatrésze.
  • Rag Oil
    jó igen ha szar a csatlakozás akkor van bizonyos szinten jel veszteség de othoni környezetben 0.
    ja meg eyik ismerösöm :koncerteken 7.1et hazsnálnak... jah és vane ojan keverö ami 8 csatornát képes keverni... külön a zene alapból 2 csatornás.
  • Dj Faustus #577
    "Szóval ez a mostani 201-esem halkabb hangot ad. Ez lehetséges?"
    Ha megnézed a Sennheiser hivatalos oldalán a HD 201-es és a HD 202-es adatlapját:
    HD 201: Sound pressure level (SPL): 108 dB
    HD 202: Sound pressure level (SPL): 115 dB

láthatod, hogy a HD 202-es 7 dB-lel hangosabb.

Ez nem hiba, ez tulajdonság. Ráadásul a HD-202-es csak a "fülön ülő"/nyitott (supra-aural), a HD 201-es a "fület körülfedő"/zárt (circumaural).
  • Orionk
    Egy Sennheiser HD201-es fejhallgatót vettem. --> most 6000 FT volt
    Eddig egy HD202-esem volt, ezt még 6 éve vásároltam, akkor 7ezer Ft volt. Ha most szertnék venni 202-eset, akkor a Media Markt-ban lehet szinte már csak találni, és ott meg 14ezer Ft.

Szóval ez a mostani 201-esem halkabb hangot ad. Ez lehetséges?, vagy lehet, hogy hibás, és vissza kellene vinnem?
    Sokkal feljebb kell a windows-ban a hangot állítani ugyanazért a hangerőért, mint a 202-essel.

Ez hiba, vagy tényleg létezik fejhallgatók között ekkora különbség?
    Mit javasoltok?, lehet ezt valahogy kiküszöbölni?

köszi
    üdv.,
  • Dj Faustus #575
    Aszimmetrikus kábel az, amikor csatornánként egy jelet szállító "melegér" illetve egy közös árnyékolás/föld van. Szimmetrikus kábel esetén csatornánként két "melegér" van illetve egy árnyékolás. Bővebben
  • Orionk
    mit jelent az, hogy asszimetrikus a kábel?

köszi
  • Dj Faustus #573
    "Van valami ilyesmi, hogy bizonyos méterek után már nem olyan jól megy át a hang a kábelen. Ez igaz?, vagy butaság?"
    Minél hosszabb a madzag, annál több zajt szedhet össze.
    Ha aszimmetrikus, mivel abban nincs külön árnyékolás az többet össze tud szedni.

Ezért is találták ki - presze nem otthoni környezetre - a Di-boxokat, amelyek egyik oldalon ráköthető az aszimmetrikus (Jack aljzat) bemenet, a hosszú szimmetrikus (XLR aljzat) kábel; a másik oldalon a hosszú szimmetrikus kábel és az aszimetrikus eszköz.
  • Dj Faustus #572
    "pl koncerteken is inkább a jelet viszik el az erösitöhöz akár 50 méteren keresztül ott is ugyanez a kábeltipus szerepel mint hogy az erösitö nagy kijövöjét vinnék el a hangfalhoz...."
    Azért az analóg PA (Public Adress) rendszerekben előszeretettel használnak szimmetrikus kábelezést (XLR csatlakozókkal). A vonalszintű kimenet is nagyobb, mint a konzumer eszközöknél.
    Az átlag, konzumer analóg füleseknél meg Jack-dugós, aszimmetrikus kábelezés van, az meg érzékenyebb a zajra.
  • Thanatos
    media markt jó olcsó, lol.... :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • Rag Oil
    hejesirási hibákért bocsi
  • Rag Oil
    tökmindegy mien hosszabitót veszel 3 ponton csatlakozzon a jack média márktban nagyon faszákat árulnak producer/elöadó létemre ott váárolok mindent amit tudok jó olcsó stb...
    olcsobbat.hu-t tudom ajánlani vagy a vaterát
    no de
    "Van valami ilyesmi, hogy bizonyos méterek után már nem olyan jól megy át a hang a kábelen. Ez igaz?, vagy butaság?"
    ez ott ahol van fasság pl koncerteken is inkább a jelet viszik el az erösitöhöz akár 50 méteren keresztül ott is ugyanez a kábeltipus szerepel mint hogy az erösitö nagy kijövöjét vinnék el a hangfalhoz....

kéérdés megoldva?
  • Orionk
    A hosszabbító az szépen, hiba nélkül átviszi a hangot/adatot?

Van valami ilyesmi, hogy bizonyos méterek után már nem olyan jól megy át a hang a kábelen. Ez igaz?, vagy butaság?

Tudnál mondani jobb márkájú hosszabbítót?

köszi
  • KILLER2
    Ha a kábel a gond, akkor veszel egy jobb minőségű hosszabítót és meg van oldva.
  • Orionk
    Az sh az egy tipusa a sennheiser-nek?

Én 10ezer forintig szeretnék Sennhesisert, inkább 5 és 10 ezer közötti áron, de azok, amelyek ide esnek, azoknak meg csak 1,5 méteres kábejük van, nekem legalább 2,5-3 méteres kábellal kellene.

Extreme digital-on nézegettem őket:
    =sennheiser&search[precat]=0&search[name]=1&search[fulldescr]=0&search[descr]=0&search[oldies]=1&search[avail]=0&search[price_from]=&search[price_to]=]ITT VANNAK

Nekem van itthon egy Sennheiser HD 202-es, és 201-es. Ezektől egy kicsivel jobbat szeretnék.
  • Rag Oil
    azt is lehet kapni olcsón bár az sh ban sok a mübassus.
  • Orionk
    Én valamilyen Sennheisert szeretnék vásárolni.
  • Rag Oil
    jah és sztereó fülest kell venni mint pl sony az elég barátivaterén európai klónyát áruják 14 ért most jobb nem is kell
  • Rag Oil
    de lessz baja torzitani fog és egy idö utánn még ki is nyirhatod.
  • Rag Oil
    frekevnciaátvitel az az amit pl az ember füle hall pl 20-20khz között
    szal ha 15 és 28 khz közöttit találsz az humbukk!
    lényeg hogy 20hz-20khzk özött legyen!
  • CheAteR88 #560
    egyáltalán nem de lehet hogy a minőség kárára fog menni nagy hangerőn
  • CheAteR88 #559
    a decibel az a lehet most hülyén fogalmazok hangnyomást jelent másszóval milyen hangosan szól az adott füles,hangszóró
    a Hz-t meg passzolom de ez engem is érdekelne én azt mondom rá hogy a minőséghez lehet vmi köze de ez lehet hogy fazsság de így emlékszem:D
  • Orionk
    Hello !

Mit jelent a fejhellgatóknál, hogy hány decibeles, dB-s? milyen érzékenység ez, józan paraszi ésszel elmagyarázva? :)

Valamint mit jelent a Frekvencia átvitel: 15-28,000 Hz?

köszi

üdv.,
  • Johny Killer
    Üdv!

Vettem egy SCU (természetesen a fülesével együtt), de most egy 5.1 rendszert szeretnék rákötni.

A kérdésem az lenne, hogy az SCU-ba beépített erősítő, és az 5.1-be beépített erősítő nem fog szenvedni egymással? leginkább az a kérdésem, hogy az 5.1 erősítőjének nem lesz baja attól, hogy erősített jelet kap a bemenetre?

Köszi a választ előre is!
  • CheAteR88 #556
    sennheiser
  • Blum
    Helo!

Haveromnak kéne egy füles max. 30k-ig. Zenehallgatásra szeretné elsősorban.