1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
-
#634 Hallgasd meg, hirtelen ezeket találtam :
David Guetta Feat. Akon , Sexy Bitch.flac
(ezt ha letöltöd, nevezd át:
David Guetta Feat. Akon , Sexy Bitch.flac -re, és már hallgathatod is. 1008kbps/23.5Mb
Michael Jackson - Billie Jean (Bushwacka Mix).wav
Ezt nem kell átnevezni :D 1411kbps/115Mb
Első lossless/FLAC a második wav.
Remélem tetszeni fog, és észreveszed a külömbséget -
#633 "A FLAC -nek annyira tiszta a hangzása? "
A FLAC veszteségmentes tömörítést használ, ami azt jelenti, hogy ha a rögzített hanganyagot ezzel a tömörítési móddal tömöríted be, és a tömörített állományt kitömöríted, akkor pontosan ugyanazt kapod vissza mint a betömörítés előtt. Ennek az viszont a hátránya, hogy nem lesz túl kicsi az állomány (kb. 50-a az eredeti állománynak).
AZ MP3 pedig veszteséges tömörítést használ, aminél az "átlaghallgató" számára nem hallható frekvenciákat leszűrjük, így a hanganyag jobban tömöríthetővé válik (10-20%-a az eredetinek), viszont a jobb fülűek egyből észreveszik a minőségromlást. -
Orionk #632 A FLAC -nek annyira tiszta a hangzása? -
#631 Ott a PONT !
Jah, lekeverheted 5.1 -be az mp3 -adat is, de csak ál 5.1 -lesz.
De ha van egy ütős hangrendszered, igazán szépen is tud szólni 5.1-be.
Ha meg még le vagy ragadva az mp3 -nál, akkor elég neked a sztereó hangrendszer is.
Hallgass inkább flac-et, vagy wav számokat, asszem utána törölni is fogod a gépredről az összes mp3-at. Hát még ha kiküldöd 5.1-be -
#630 "5.1-es hangrendszert csak akkor érdemes venni, ha a hangkártya is 5.1-es?"
Ha csak sztereó hangkártyád van (nem képes 5.1-es, 6 csatornás üzemmódra) - mert például valami régi gépről van szó - akkor nem éri meg 5.1-es hangrendszert vásárolni.
"Mert, ha jól tudom, akkor az mp3 az sztereó. Ez alapján hiába veszek meg egy 5.1-es hangrendszert, ha az mp3 sztereó?"
A klasszikus MPEG-1 Audio Layer III - amit túlnyomórészt használnak - sztereó kódolásra képes, az MPEG-2 Audio Layer III már képes 5.1-es kódolásra:
MPEG-2 Part 3 (ISO/IEC 13818-3) defined additional bit rates and sample rates for MPEG-1 Audio Layer I, II and III. The new sampling rates are exactly half that of those originally defined for MPEG-1 Audio. MPEG-2 Part 3 also enhanced MPEG-1's audio by allowing the coding of audio programs with more than two channels, up to 5.1 multichannel.
Forrás: Wikipedia - MP3 - Standardization
Viszont MP3-ban túlnyomórészt zenét szoktak tömöríteni, amelyeknek jelentős többsége sztereó. A sztereó hanganyagból lehet "ál-5.1-es" hangot csinálni, de annak csak önámítás-jelleggel van értelme.
AZ 5.1 igazi "ütőereje" a játékoknál és a filmeknél (ez utóbbinál meg általában nem MP3-at használnak az 5.1-es hangsáv kódolására, inkább AC3-at, vagy DTS-t) jön elő. -
Orionk #629 Én nem fejhallgatók miatt, hanem 5.1-es hanszórókról érdeklődnék.
5.1-es hangrendszert csak akkor érdemes venni, ha a hangkártya is 5.1-es?
Mert, ha jól tudom, akkor az mp3 az sztereó. Ez alapján hiába veszek meg egy 5.1-es hangrendszert, ha az mp3 sztereó?
Vagy hogy van ez? :)
Előre is köszi -
#628 jut eszembe ezt hogy egy idő után bekeményedik a kábel mint az állat mi okozhatja? "megolvad"? vagy mi a rák? -
#627 passz ma megyek venni egyet mert beszart a sharkoon X tacticom kábele:S
bekeményedett,és foslett az érintkezés....szóval kuka:S -
#626 Kb az itt (visszamenőleg 5-6 kommentező) lévők mind azt vettek
Leírtam én is pár hsz-el lejjebb a véleményemet róla, meg magyar teszt link-et is raktam be, csak tekerd lejjebb kicsit az oldalt, vagy egyet vissza.
Am, Tutkó az anyag!!! -
#625 olvass vissza, az utolsó 40 komment csak arról szól -
OPA100 #624 Hali!
ilyen van valakinek? : Roccat Kave 5.1
Vélemény? -
#623 ha nem használod a mikrofonját akkor tegyél rá egy fekete szigszalagot, vagy fekete alkoholos filccel kend be -
#622 Ez az, engem meg zavar, azt mindíg fel kel kelnem és a fal felé fordítani -
#621 A vezérlőn is van egy kék led, mégis elalszik kikapcsoláskor, pedig áram alatt van. Megoldhatták volna...
Viszont így jó éjszakai jelzőfénynek :P -
#620 Az mindig világitani fog, mert az usb-n keresztül áram alat van :) -
#619 Nincs is a lemezen semmien driver sem. Vagy én nem találtam? Mert én se tettem fel semmit se a lemezről, cask a demo-t néztem végig. Ami nem egy nagy pukkanás.
Csuszkák közepe nekem alulról a center és front a 6. vonalnál van, a rear a 7.-nél, a sub a 8-9 közt. És csak game beállításon megy.
A movie-nál már ilyen doboz hangja lesz, nem az igazi, túl lekeveri a hangokat és mindenhol szól érdekesen (sztem). Game a legjobb.
Viszont én is kérdeznék.: nektek is ha kikapcsoljátok a gépet, a fülesen a kék gyűgyű ugyanúgy világít??? Vagy kikapcsol az is?
Mióta bedugtam nekem azóta világít :S Azt nem lehet kikapcsolni ha a gép is ki van? Most nem huzogatom ki-be a mikit minden leállításnál. -
#618 Én is integrálton hallgatom és sztem ez is elég hozzá, persze aki top minöséget szeretne az vehet hozzá vmi drága hangkártyát :D
Szintén nem telepitettem semmit a cd-rol, de ahogy elnéztem semmi különös nincs rajta ami fontos lenne.
A kezelöpanelt meg ugy állitod be ahogy jólesik :) -
#617 Üdv újra Mindenkinek!
Reggel megérkezett a ROCCAT Kave Solid 5.1 Gaming Headset-em és eddig még alap beállítások mellett is gyönyörű hangja van!
De pár dolgot kérdeznék: Realtec HD integrált hangkari van az alaplapomon ez elegendő ehhez a füleshez vagy érdemesebb lenne beszerezni egy komoly hangkártyát?
A lemezt amit kaptam hozzá nem telepítettem semmit róla mert a Win7 automatán felismerte és telepítette! Ennek ellenére érdemes telepíteni a lemezt?
Valamint a a kezelőpanelen amin a csatornákat a hangerőt stb. lehet állítani: a 4 csuszkát hogy érdemes belőni? Vagy ez ember függő?
Kb ennyi kérdés jutott most eszembe!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
#616 hm érdekes :D
én eddig mikor bedugtam/kihuztam akkor a gép nem volt bekapcsolva ezért nem tünt fel :) -
#615 közben rájöttem hogy a leírás nem mond hülyeséget
ha nem az usb-t dugod be utoljára, nem fog menni a hangerőszabályzó
első alkalommal az volt az első, után a többi
ha kihúzod vmelyik audiót akkor az usb-t is ki kell, mert utána nem fog menni (remélem/gondolom a gép indulásakor azért fel fogja ismerni) -
#614 kihúztam és bedugtam újra, most már jó a hangerő szabályzó, a fene se érti
eddig is be volt dugva az usb-be és mivel világított gondolom működött.
az alaplapi zaj meg megvan, ezért akarok vmi normális karit venni -
#613 én alaplapi 5.1-el használom és nálam nincs beszürödö hang, az meg, h nem megy a hangeröszabályzó meg a muta passz :S vidd át másik géphez, h ott megy-e -
#612 ma vettem át a Roccat Kave-met. alaplapi realtek hd-vel hajtom egyelőre, viszont beszűrődnek a gép zajai aminek ne örülök annyira :|
milyen hangkártyát használtok, vagy ajánlotok ehhez? 15nél többet nem nagyon akarok érte adni.
a másik, hogy a vezérlőjén a hangerőszabályzó és a mute gomb nem működik, ez mitől lehet? van fent logi setpoint az egerem miatt, de ezzel vezérlem a hangerőt is, bekavarhat (win7 x64 a rendszer)?
köszi -
proScout #611 nem jött be :( valami softwares hiba lehet valami nagyon mélyen elvan állítva vagy a hangkártya driveren kell baszakodni ezt mondta telefonon az egyk aqua-s srác -
#610 SMplayer is egész jó :) -
proScout #609 Igen viszont az a baj hogy WInXp be pedig tökéletesen megy a youtube 5.1 vagyis azt nemtudom hogy real 5.1 hanghtás megvan e de az tuti hogy mind az 5 kicsiből szol a zene és ezért vagyok ????????jel :D mart mivan xp be ami nincs w7 be -
proScout #608 Köszönöm szépena segítséget ezek szerint a win7 böl híányzik 1-2 komponens vagyis a media playerböl és a böngésszőből. (remélem mert akkormeglesza gond) ezt a Foobar2000 pedig 1-2 napon belül kiprobálom és leírom mit tapasztaltam w7alatt
Köszönöm!! -
#607 Kicsit utánnanéztem a youtube-s cuccnak.
Namármost az oda feltöltött video és zene file-okat átkódolja sztereó-vá vagy dual mono-vá. Ebből eredően ha sztereo jelet kap az 5.1 cucc, akkor is sztereo-ba fogja leadni, hacsak be nem kapcsolsz valami virtuális 6 csatornás lekeverést.
YouTube files contain an MP3 audio stream. By default, it is mono-encoding with a 65kbit/s rate at 22050 Hz. However, it is possible to get a stereo audio track if the movie file is manually converted to FLV format using a program such as ffmpegX for Macintosh or the commercial Riva FLV Encoder for Windows.
Vagy itt átolvasod és meglese alul a táblázatot:
YouTube Wikipedia
Ennyit a jútúbról.
Kapcsolj be valami 6 csatornás lekeverést a hangkarin, és akkor a sztereo jel szólni fog mind a 6 csatornán, de nem valós 5.1 lesz, csak ál 5.1 -
#606 Nekem is 5.1 van, igaz ezer éves videoton hangfalakkal (2x80W + 2x110W) + egy álltalam csinált (mivel sony-nak meloztam anno) 1400W -os xplöd passzív mély (kocsiba való) + egy szintén álltalam kreált 2x2 utas (~ 60W) center.
Mindezt egy "kissé" megbütykölt Thomson DPL570-es erölködő (aminek a belseje 660-as megerősített táp + végfok) hajtja.
Win7-en youtube, zenék nekem is érdekesen szólnak, mert pl: erősebben szól a két front meg a center, viszont filmek ugyanugy 5.1-esek (már ameik film) Erre a youtube-os megoldásra én sem jöttem rá miért csinálja. Gondolom kéne a böngészőhöz vagy valameik plugin-hoz még egy plugin, ami lekeveri a jutubos videot is 5.1-é.
Viszont zenénél kizárólag Foobar2000 -et használok Channel Mixer + Equalizer pluginnal, beállítva az 5.1-et. Ami aztán olyat szól, hogy kb. (magán vélemény, de sztem letennéd a hajad, ha meghallanád)
És nem utolsó sorban, ha lehet mindenképp lossless .flac .wav típusú audio file-okat hallgatok, ha más nincs csak mp3, akkor meg törekszek a 320kbps-esre. Ha esetleg ragaszkodsz a Winamp-hoz, akkor ajánlom winamp-ra a DFX Plugin-t, ami lekeveri 5.1-é a zenét.
De ha meghallgatod a winamp és foobar közti hang külömbséget, kapásból törölni fogod a winamp-ot minden összetevőjével együtt.
Filmek-nél viszont MPC-HC-(Media Player Classic Home Cinema)-t használok AC3 dekóderral, ami 100x szebben lekeveri a hangokat és tetszés szerint szintén variálható, nem pedig egy vlc-be integrált 30féle kodekbigyóval nyomatom ki az 5.1-et. (mondjuk tény h vlc is szépen szól).
De egy igényes HD film lejátszásához elengedhetetlen a MPC-HC + AC3 + CoreAVC együttes. Amik mind-mind külön tetszés szerint konfigurálhatóak.
Aminek az eredménye egy gyönyörű képpel, és kristálytiszta 5.1 hang-al élvezettel és élménnyel megnézett HD film, és eltöltött 1.5-2 óra.
Kérdésedre visszatérve, erre a sztereo 5.1 youtub-os megoldásra még én sem jöttem rá, meg aztán nagyon nem is foglalkoztam vele, mert amennyit nézem jútúbot, arra az időre elég is az a kép és hang minőség, amien.
De ha már komolyabban akarok zenét hallgatni, és film-et nézni, akkor a fenntebb leírt módon járok el, és már nem is maradok le a vizuális és audió élményekről.
Ha ismerősöd is ily módon hallgatja a zenéket, ígérem nem fog benne csalódni. jútúb meg olyan amien, kibírja ha megnéz egy South P. részt vagy nem??
Bocse hogy sok lett, csak leírtam a tapasztalatom-at, véleményemet, hátha valaki megszívleli, kipróbálja és rájön, hogy miként is lehet zenét hallgatni és filmet nézni.
Ha valakinek ellenvetése vagy kifogása van ezek a dolgok ellen az írja meg szintén a véleményét, hisz csak úgy tanul az ember, ha más elmondja, megmutatja neki.
-"Bolond ember a saját kárán tanul, okos meg a másén!"
Nah csipesz, sok sikert, szép estét. -
proScout #605 Üdv Olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz :) hogy:
van egy Elég jónak mondható alaplapja az eggyik ismerösömnek msi nemtudom mi de nem is lényeg 4 honapja 60k volt a lap.
és vett hozzá egy 5.1 et Creative valami ilyesmit lyen áron: http://www.argep.hu/product_371763.html
a kérédsem azlenne hogy Windows 7 van fent és tuti jólvan bekötve megy teszteken az 5.1 sőt csak filmeknél VLC lejáccóval megy is az 5.1
viszont klippnél , youtube nál , zenénél akárminél csak stereoba szól.
viszont ha XP van fent akkor tökéletesen megy midnenhol az 5.1 midnegyik hangszoro szól.
miért van az hogy csak filmnél megy az 5.1 win7alat? xp alat meg midnennél megy tökéletesen?
lehetséges a hangkártya? ilyen durva hangrendszerhez kellene a win7 miatt venni egy hangkártyát?
-
#604 Nekem is Roccat van és én is csak dicsérni tudom, lassan fél éve megvan és nagyon szeretem :)
Elözöleg egy Cyber Snipa Sonar 5.1 fülesem volt, de ahogy lejárt a garancia, el is tört a pánt és a füles közötti forgo résznél :S
Volt már usb-s és jack-es fülesem is, alaplapi hangártyával nem nagyon vettem észre minöségi különbséget, viszont! usb-sel a driver miatt elöfordul, h a programok nem szeretik...pl. van tv-tuner kártyám és egyszerüen sehogyse tudtam megoldani, h müködjön a fentebb emlitett usb-s fülessel, meg voltak olyan gondok, h néha ha 1-1 játékot elinditottam ventrin el kezdett recsegni a hangom, ilyenkor ki kellett tabolnom és le kellettt némitani a mikrofont és vissza. Szoval usb-s fejhallgatot nem ajánlom, sokkal megbizhatóbb a jack-es, mert ott az a hang jön ki amit a hangkari kap. -
#603 thx!
eddig a Roccat Kave vezet:) még nézelődök aztán szerintem a héten vagy jövőhéten buy:) -
#602 Megfogadtam a tanácsokat!
És nagy valószínűséggel ezt fogom választani: ROCCAT Kave Solid 5.1 Gaming Headset
Mindenkinek köszönöm a fejtágítást! -
#601 Ui:
Én meg fanatikus gyík vagyok, és vannak kritériumaim, amiket alapból nem másítok meg.
Egér, bill., füles mindenképp kábeles. Még ajándékba se kell rádiós, infrás, stb.. Füles meg mindenképp jack-es, semmiféle usb, driver, konverálás, az igazi valós, jelen idejű hang-ot akarom hallanni.
Monitor is dvi-d kábelen kapja a jelet, hogy semmiféle konvertáláson ne essen át a jel, és ne késsen a kép.
stb.. stb.. stb..
-
#600 Megnéztem, vágom. Csak usb-snél fel kell tenni egy driver-t, ami a digitális jelet küldi a fülsenek, amit elöször a driver a hang-ból átkonvertál digitális jellé amit küld, majd a füles ujra leosztja a jeleket. Egyéb alapzajt is össze szedhet, miközben oda-vissza tömöríti a jeleket, meg küldi.
Analóg jelnél egyből a hanszóróba megy a jel, mielőtt felerősíti a fülesen lévő kis erősítő. Nincs konvertálás digitális jellé, külön csatornákon mennek a jelek, és ha nem 2 pálcás hangkarival tolod, akkor valószínű hogy megfelelően van leárnyékolva és nincs semmiféle alapzaj.
Nekem is volt Medusa-m (jack-es), de az egér mozgását is hallottam (sercegett, CMI hangkarival) Roccat -nál nem hallok semmiféle alapzajt, pedig integrált a hangkarim (alanti lapon).
De biztos jó, és hibátlan lesz.
Használd egészséggel. -
#599 Gondolom megnézted a 2 verziót!
Én is a jack-es verzit akartam rendelni de véletlenül az Usb-s verziót rendeltem.
Árban a 2 termék teljesen megegyezik.
Amúgy hangminőségben csak szerintem akkor lenne különbség ha mondjuk komolyabb hangkártya van a gépben! (nekem pl. ott is integrált van) -
#598 Jah, me van benne egy beépített "hangkari" ami lekeveri a hangot.
Nem a tökéletes 6 csatorna hangját kapja a 3 jack dugón, hanem csak egy jelet, amit maga állít elő 5.1-é.
Mindenképp 3 jack dugós fülest vennék, és kábeleset.
(am mindíg is ilyet vettem, és fogok is venni) -
#597 Üdv Mindenkinek!
Speed-Link Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset (csak usb)
Speed-Link Medusa NX 5.1 Gaming Headset (3,5 jack dugók is)
Az első típusú fejhallgatóra esett a választásom és szeretném megkérdezni hogy minőségbeli különbség észrevehető lesz-e hogy csak usb-n adja a hangot vagy sem?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
#596 Psyko 5.1 Sztem aranyosabb ez.
Ha 20k -t akarsz rááldozni, sztem vegyél egy Roccat Kave -et.
Nekem is anno Medusa -m volt, de nagyon sok alapzajt összeszedett, nem szól annyira jól.
És a pánt és a füles közti forgó rész ráadásul műanyagból van, ami idő előtt letörik, eltörik álltalában. A Kave -ben ez a rész fémből van megoldva. 1000x kényelmesebb, és sokkal, 100x szebben is szól. Nem zajos, nem szed össze semmiféle alapzajt. A magas és közép hangok gyönyörően szólnak, a mély igaz lehetne még egy kicsit több, de így is szétszakad a fejed egy-egy robbanásnál. A mikrofon -ja is közelebb áll a valós hangodhoz, nem torzít annyira.
Jah és ha nem használod a mikit, nyugodtan kihúzhatod ha akarod.
Az eq.. is sokkal jobban skálázható.
Am itt egy oldal, ha gondolod olvasd végig:
Roccat Kave teszt (magyarul)
Medusa-t nem ajánlom, én anno 18-ért vettem, egy évet se bírt ki, kb 2 hónapja vettem a Kave-t, és háát EZ megérte az árát, a medusát simán kenterbe veri. De még a Zalmann és Sharkoon füleseket is. Ennyi pénzért . (Am sztem még a 40k feletti sztereo Sennheiser -eket is lepipálja hangzásban)
Nah csipesz. -
#595 csak jókat hallani róla