1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
-
#674 Center/front középen kb 5. csík, rear a 6.-7. csík közt, sub 7.-8. csík közt.
Aztán a hangkariban tolj feljebb kicsit a (winamp féle eq-en) hangjavítás eq-én az elsőn kb 3-4 csíkot, a másodikon 2-3 csíkot, a harmadikon 1-2 csíkot, és az utolsó előttin 2-3, az utolsón meg 3-4 csíkot. Az eleje a mély, a vége magas.
Közép tökéletesen szól a fülesen, magas szinte már fáj, a mély meg ezeken a beállításokon szétrezgi a fejedet.
Ha van hangkari szoftverében, a dinamikát totál huzd le, mert akkor ha magas hang és mély hang is szól egyszerre, akkor elnyomja a mélyt. Ezért azt minimura, brillace kb középtájt, attól csak szebb lesz a magas, csilingelő hang. Szóló tisztaság is kb középtájt. A mély meg kb majnem max-ra.
Nekem így van, és eszméletlen ahogy szól.
Csipesz. -
#673 Sziasztok! A segítségeteket kérném. Egy Roccat Kave szerencsés tulaja vagyok, de az equlizer-én nem tudok eligazodni. Kéne nekem pár tipp/tanács hogy, hogy kellene beállítani. Nem konkrét értékekre gondolok (mert ugye azt mindenkinek a saját hallásához kell belőni) hanem hogy miből érdemesebb levenni, illetve felvenni a hangerőt. Előre is köszönöm. -
#672 Érdekel valakit a #667 -es képen látható 5.1 -es elosztó doboz???
5.1 Line Switcher!?
4 jack kimenet van rajta (2front,2rear,cen/sub,mic) amit a PC-re csatlakoztatsz!
2 x 3 jack bemenet + 1 mikrofon!
Kapcsolóval állíthatod, hogy meik 3 jack felé menjen a jel! A mikrofon állandóan aktív!
Előnyös ha van egy 5.1 -es hangrendszered erősítővel és egy 5.1 -es fülesed. Nem kell a gépbe dugdosni a jack-eket ki-be! Csak egy kis kart kell átváltani. Jobb megoldás a jack elosztónál, mert nem csökken a jel erőssége, és mivel árnyékolt nem fog "búg"-ni.
Könnyedén válthatsz ha erősítőt vagy fülest akarsz használni.
Jelszint erősségű (passzív) jelet továbbít (nincs jelerősítés, ergo: ami a pc-ből kijön).
Az 5.1-es füles értelemszerűen csatlakoztatható, az erősítő pedig 3db jack-rca kábellel.
Előrendelni lehet. Igény szerint is, akár 5.1, 7.1 -es rendszerekhez is.
cen/sub felcserélése is megoldható (ha szoftveresen azt se akarod váltogatni).
Darabja 5k + postaköltség (az 5.1es kapcsolónak) + 1k (ha kell 3db jack-rca kábel)
Írj ha érdekel! Nem egy rossz dolog, megkönyíti az életed, igaz nem egy asus minőség, de igényesen van kialakítva. -
#671 Sztem nem. -
FLATRONW #670 Sziasztok!
Van egy Asus Xonar DX hangkártyám amire sztereo hangfalat kötöttem rá. Ha 5.1-es filmeket nézek, akkor a hangkártya programjában beállítom az Audio Chanelt 6-ra, a Sample ratet 48 khz-re, az Analog out-ot 2-re és bekapcsolom a Movie gombot (ami bekapcsolja a Virtual Speaker DSP-t). A kérdésem az lenne, hogy a Power DVD programban is be kell-e kapcsolni a Virtual Speaker funkciót vagy nem? -
#669 realtek/windows hangerö szabályzoban a kimeneti hangok közül tiltsd le a mikrofont, emiatt hallhatják másik amit te is hallasz
ha igy sem jo akkor egyszerüen szar a fülesed -
#668 Üdv mindenkinek...bocsi az offért..lehet nem ide tartozik,de már nincs egy fórum sem,amit még idén néztek volna utoljára,így hát ide írok...van nekem egy integrált hangkártyám Realtek ALC889A-nak írja a program...a következő a gondom: Veszettül idegesítő,h skypeon dumálok valakivel,közbe hallgatnék zenét vagy játszanék,és hallják az egészet...egyszerűen nem lehet beállítani sehogy...a windows hangerőszabályzójában a Mikrofon csúszkája szürke nem lehet állítani,csak a Felvétel csúszkáját,de ha azt le X-elem,akkor a Realtek HD Audio Manager-ben is ki X-eli az egész felvétel részt,magyarul semmi sem hallatszik,mintha összeakadna a windows és realtek hangerőszabályzója...előre is köszönöm a segítséget.
Üdv -
Nah nekem ilyen. Kicsit sok a vaku, de teloval csináltam. A lényeg látható.
-
#666 nekem is ilyen alaplapi realtekem van, én jól megy...
még annyi különbség van nálam a dobozon, hogy nincs a mikrofonnak kábele, mert mivel a doboz a gép tetején van, odáig elér, máshoz meg nem kell miki -
#665 A Medusa is "fordítva" volt. Vagyis mikor a nagy rendszer szólt, ki kellett nyomni, ha fülesre visszadugdostam, akkor meg vissza "be" kellett nyomni. Ha ki vettem a pipát a center/sub felcseréléséből, akkor a nagy rendszer szólt jól, viszont a füles fordítva volt. Ugyan ez van a Kave -nél is. De mivel a kis kapcsoló dobozt fordítva kötöttem, így már nem kell váltogatni, és alap beállításokon "pipa off" szól rendesen. :D
Centerre nyomtam a teszt-et, és a mély csipogott :D Nah mind1.
Pl itt egy kép, hogy ebbe is van ilyen:
Igaz nekem nem ilyen, de ugyanigy van benne egy ilyen kapcsoló. -
#664 én nem fordítottam a kötésen, de szerintem jól megy alapból is.
a hangkártya tesztjén végignyomtam az összesre, hogy jól megy-e, és a kave-n is jó szerintem. a centernél mindkettő szól, a mélynél meg "dübörög", sztem így kell mennie. lehet hogy nálad elkötötték a gyárban? :D
ha viszont mással is ilyen, lehet hogy a hangkártya van átállítva? érdekes -
#663 Jah, ez is fasza. Szerelhető jack aljzatok :D Ua-zt raktam bele én is. Majd ma ha hazaértem lehet lefotózom. Igaz enyém csak 2 kimenetes, mert csak egy nagy rendszerem van, meg a kave.
Valamit össze kéne hozni, azt legyártani pár protypust, azt eladni az ötletet pl asus-nak, vagy valameiknek. :D ???
Nem egy rossz ötlet. És kiváltja a sok -ki-be dugdosást. Főleg ha asztal alatt a gép, és alig lehet hozzáférni a hátuljához.
Én is paráztam, h gerjedni fog, de hibátlan lett elsőre a cucc.
Mondom én ilyen csúszkálós kapcsolót raktam bele, ami eltolja egymáson a kötéseket, így kapcsol át. Így egy kapcsoló kar van csak, ami egyszerre kapcsolja át az összes állást.
Azt te nem vetted észre, hogy a Kave- ben a Center és a Sub fordítva van bekötve, mint ahogy a gép-ből kijön a jel?
Mert akkor szoftveresen kell átkacsolni (felcserélni) a két csatornát.
Erre hamar rájöttem, mikor még dugdostam, h a kave-ben forítva szól, mire megtaláltam, h át kell állítani. PFf :S A kis dobozt már ugy szereltem, h ne kelljen a hangkari progijában váltogatni. Alap helyzetben van a szoftverben (nincs felcserélve) csak a kis dobozban a kave felé menő center sub van fordítva kötve.
Ezt te figyelted? Vagy neked nem ilyen?
Mert ha a csatornákra nyomsz teszt-et win-ban és figyeled h a nagy rendszeren meik szól, aztán átkapcsolsz a kave-re és ott is hallgatgatod, fordítva szól. Át kellett váltani a hangkari progijában.
Van is olyan opcíó, h center/sub csatornák felcserélése. Nah ezt sem értem, miért kell így cinálni. Anno mikor méág Medusa-m volt, az is ugyanígy fordítva volt. :S Nem értem. -
#662 Nekem is van már dobozom, kicsit más mint ez.
Én egy szerelődobozba applikáltam a cuccot, és mindhármat tudja vezérelni, csak 1x kell bedugni őket, utána kapcsolatással megoldható a többi.
Féltem attól hogy gerjedni fog, de szerencsére nem.
A bal oldalon a nagy rendszer, jobb hátul az asztali, jobb elől a kave. A 4 kapcsoló azért van, mert csak 2 kamrásakat találtam itthon, így a 6 csatornához 2-2 kapcsoló kell. a bal oldalinál ha mindkettő fel van lökve akkor oda megy a jel, ha le akkor sehova.
a jobb oldalinál ha a kapcsolók az egyik állásban vannak, akkor a felsőre megy a jel, ha a másikban akkor az alsóra.
most úgy van összedugva, hogy a nagyrendszer kikapcsolható, a másikon meg a füles és az asztali között válthatok (most éppen az asztali szól)
ilyen lett, jó ronda. egy élmény volt belezsúfolni a cuccot :D
a fehér szigszalag elől azért van mert elsőre máshogy akartam, és kifúrtam mire rájöttem hogy máshogy kéne. szépséghiba, ettől egyedi.
-
#661 Nah megrajzoltam!
Igaz nem vagyok egy nagy Paint mester, más rajzoló progim (CAD) jeleneg meg nincs a gépemen, így elégedjetek meg ezzel az ákom-bákommal. :
Majd lefényképezem. Nem egy ocsmány kis izé, elég kultúrált lett, ahhoz képest h kb csak demo.
Itt van a gép mellett az asztalon, csak a megfelelő irányba tolom a kart, és már kész is. Meguntam én is a kábel ki-be dugdosást, arról nem is beszélve, h volt anno (a régi gépem) h dugdosás közben megfagyott.
Lehet kapcsi elektronikai müszerész boltban rengeteg féle szerelődobozt, meg ilyen csúszókapcsolót, kábelt, szerelhető jack aljzatot. Igaz ahol melozok, adott volt minden, dobozt haver hozott. Kis fekete két részes, csak össze kell pattintani.
Beleragasztottam a kacsolót, a jack helyeit kifúrtam, becsavaroztuk, és megfelelően ráforrasztottuk a kábeleket.
Gondoltam rá, h nagy tételben kéne gyártani egy párat, hátha el lehetne adni. Mert sztem még rajtunk kívül elég sokan használnak több hangrendszert is, nem csak a fülest. A dugdosás meg olykor eléggé macerás. -
#660 Én megy gyártottam egy faja kis dobozt, amiből kijön a 4 jack, az belemegy a gépbe, az oldalán van egy kapcsoló (kis kar) a hátulján pedig 2 sorban a kimenetek , 3 a Kave -re, 3 az erősítőre, a miki az maradt fix, me az bemenet.
Majd lefotózom h h néz ki.
Gondoltam am rá, h kéne gyártani nagyobb szériában.
Pont az ilyen dolgok miatt. H ne kelljene dugdosni. -
#659 én dupláztam őket annó
veszel 3 fél méteres tóldót mindegyikbe elosztót és úgy csinálod
igaz nekem kicsit romlott a minősége de lehet hogy a kábelek voltak a szarok
most már csak 1 van megosztva aminél egyáltalán nem romlott a minőség
vagy vmi ilyesmit szerzel -
#658 hogyne..
nincs ennyi hely az alaplapomon. 1 kártya sem fér be (a videokari 2 slotot eszik, alatta kell +1 hely, hogy tudjon szellőzni, több helyem meg nincs) semmilyen karit nem tudok beletenni -
#657 Szerintem egy erősítő is megoldás lehet, csak kérdés, hogy van-e olyan, amire ennyi minden rámegy. -
szurop #656 Veszel 3 hangkártyát, vagyis alaplapi +2 új. Mindegyikre rákötsz 1-1 5.1-et, és szoftveresen váltogatod az alapértelmezett hanglejátszó eszközt. -
#655 sziasztak tudom, nem pont ide tartozik, de a tanácsotokat szeretném kérni :D...van egy iPod nano 3g-m és ehhez szeretnék fülest venni, valamilyen jobb minőségűt(max 5k Ft).ÉS még ehhez mit szóltok, amit én néztem: http://www.p4c.philips.com/files/s/she7600_00/she7600_00_pss_hun.pdf,
szerintetek a 30 cm-es kábel nem túl rövid? :D élőre is köszönöm -
#654 akinek több 5.1-es cumója van, az hogy vált köztük?
nálam az a helyzet, hogy van egy 5.1-es fülesem (Kave), a gépemhez egy 5.1-es rendszer, és a tv-hez is egy másik 5.1-es, de mivel a filmeket többnyire a tv-n nézem a gépről indítva, itt is saját hangzás kell.
a hangkártyán csak 1x3 kimenet van, nekem viszont 3x3 kábel.
nem hiszem hogy nagyon egyedi lenne a megoldásom, ilyenkor marad a kábeldugdosás? nincs valami elosztó doboz gyárilag, ahol kapcsolóval válthatsz? -
#653 6-7 ezerért lehet venni valami normálisabb fejhallgatót ami tényleg jól szól?
5.1-es érdekelne, de nincs külön hangkártyám a gépben.
Erősítőbe szoktam dugni a mostani fejhallgatómat. -
#652 járni jár
kérdés hogy elfogadják-e
am szerintem egy próbát megér
mi más problémája lehet egy fejhallgatónak?:) -
#651 Fejhallgató kérdés.
Ugyan nem 5.1 vagy ilyen komolyabb cuccról van szó, de érdekelne valami.
Van egy Genius fejhallgatóm de nem sokat bírt, kb. 4 hónapja vettem. A bal füles része nem mindig szól, kábelprobléma ez biztos mert ha mozgatom akkor szól, de ha elengedem akkor a bal elhallgat.
Az lenne a kérdésem hogy ti hogy tudjátok, ilyen problémára is jár a garancia? -
#650 Jah nekem is a Kave van, és nekem is "kockás" a fejem tölle. :D
De am hibátlan a cucc. -
#649 2 hónap után is tetszik a Cave, bár kicsit nehéznek találom, illetve fáj tőle a fejem egy idő után (úgy nyomja a fejbőrőm, hogy kitapintható rajta a kocka minta :D) -
antos1 #648 Szerintetek melyiket érdemesebb venni? A Roccat cave 22 ezer ft, a Sharkoon X-Tactic 20 ezer ft. -
#647 hát én még hasonló árkategóriába mindig a zalmant javaslom -
#646 az jó:D és csak 9ezer:D -
#645 ha 7.1-et kezekl akkor kezeli az 5.-1et is és lás csodát még szerintem sztereot is:D -
#644 és az mien hogy virtuálisan?:D van olyan játék ami csak 5.1 es et enged ez tudja azt a funkciot?:D -
#643 Bár csak virtuálisan. ;) -
#642 A hivatalos weboldalukon USB-s csatlakozóján levő hangkártyával 7.1-esnek mondja magát. -
#641 A SteelSeries 3H 5.1 es lehet?
Ha valakinek ilyen van tudná ismertetni? -
#640 köszi az infót!
-
#639 Sztem a Medusa, de nem néztem jobban utána, van Kave-em. :P -
#638 melyik a legolcsóbb 5.1 es headset? -
#637 Sharkoon X-Tatic Digital 5.1 Gaming Headset (MM)
Speed-Link Medusa NX 5.1 Gaming Headset
Zalman ZM-RS6F+M (Theater 6 M)
Van még egy pár. A roccat kábele pedig 3.4m hosszú. Kipróbáltam párat, de nekem egyik sem szólt úgy ahogy a Roccat. (magánvélemény). Medusa-m volt, de az ennek a közelébe sem ér.
Megtoldáshoz pedig logikusan: Hama 3,5mm jack hosszabbító kábel 2,5M kemény 500HUF környékén. Vagy egyéb átalakítókkal, kábelekkel.
Csipesz -
#636 Sziasztok!
Roccat Kave-en kívül, kapható még valamilyen 5.1-es füles ami 3 jack-el csatlakozik a hangkártyához? Semmiképpen sem akarok olyan fülest venni ami usb-s, és összevissza konvertálgatja a jelet, ezért kérdezem.
Mivel tv-re van kikötve a gépem, messze ülök a géptől, kb 3,5-4 méter, érdekelne milyen hosszú a Kave vezetéke. Ha nincs ilyen hosszú, akkor van valamilyen megoldás a megtoldására?
Játékra, filmre(csak hd+dts, pár ac3), zene(javarészt flac) hallgatásra használnám, és elég háklis vagyok a minőségre, szóval érdekelne a véleményetek, tényleg annyira szépen szól mint ahogy azt olvasni lehet a tesztekben?
köszi előre is! -
#635 Persze oda kell figyelni, mert a sok konvertálgató progival is lehet csinálni mp3 -ból flac-et, amire csak ráfogja hogy flac és megöveli a méretét, meg a bitrátát, DE a már veszteségesen betömörített hangot, ami mp3 (amiről már "lecsípte" a "nem hallható" hangokat) a büdös életbe nem fogja tudni visszaállítani az eredeti hangzásra. Vagyis átverés! Mert az nem lossless (veszteségmentes).
Vagyis gyári hangból lehet flac-et csinálni, meg flac-ből mp3-at, az még műxik, de mp3 -ból flac-et már "nem" lehet (vagyis létre lehet hozni, de a hangja meg sem fogja közelíteni a gyárilag konvertált flac-ét, csak a neve, ~ mérete, bitráta.)