1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • Jaffa 2843
    Asus Xonar DG
  • Laza
    Szóval azt mondjátok, hogy a Kave a Realtek alaplapi hangkártyával nem túl jó ... ki kéne lassan próbálnom.
    Mondjuk lehet nem árt még egy kártya, mert most az 5.1-es Logitech hangfalak vannak rajta, és nincs túl sok kedvem ki-be dugdosni a kábeleket állandóan.
  • Zomil
    Nekem Realtek-em van azon ilyesmi van beállitva. Xp-t használok és nem nagyon vágom, hol lehetne beállitani a hangot 24bit, 48kHz -re.
    Itt egy kép:

Ez meg nem igazán tudom, hogy mi:
  • bajgunar
    Jah, eléggé gyenge. Én is a Xonart néztem ki, csak a D2X-et.
    Az meg kicsit sok lenne most. Másra kell a pénz, összejöttek a dolgok :S
  • cSuwwi
    a kave szépen szól, egy középkategóriás hangkártyával még szebben (nekem egy ASUS Sonar DX van, ~18k) az alaplapihoz képest (realtek 5.1) egy fényévre van, de messze nem audiophile füles. Nem is tudom van-e egyáltalán 5.1-es audiophile, ha van is biztos aranyárban.
    Választanom kellett hogy audiophile fülest veszek vagy 5.1-est, és az utóbbi nyert. Nem bántam eddig meg.

Az "előéleted" szép, ha ilyen vájt fülű vagy, akkor tényleg az alaplapi hangkártya a gyenge pont. A kave-t megbecsteleníteni vele? Phejj :DD
  • bajgunar
    Láttam h nincs ott a válasz. Csak gondoltam
  • cSuwwi
    janem, nem neked írtam, csak általánosságban (de sztem nincs ott a válasz erre)
    én sem ajánlom az usb-s beépített 5.1-et, tudom hogy egy nagy nulla
  • bajgunar
    Nekem írtad???
    Én nagyon is tisztába vagyok vele, hogy rá kell dugni! Rá is van dugva.
    Az USB-s hsz-emet az olyan fülesekről írtam (saját vélemény) amelyik CSAK USB-n keresztül csatlakozik a géphez! Az egy FOS "szerintem".
    Akinek tudom ajánlani, mindenképp jack dugós fülest vegyen!
    Igaz alaplapi hangkarim van ("még", anyagi okok miatt nem tudok most kiadni 40k-et), de azért odafigyelek, hogy mit és hogyan hallgatok.
    Nem 2 perc alatt lőttem be mindent.
    A Kave is csodálatosan teljesít. De van 4db ütött-kopott 20éve Videoton 110W-os dobozom, egy saját készítésű center (2x2utas, dual mono 80W) és egy sony xplöd 1400W-os passzív mély. Mindezt egy feltuningolt Thomson dpl570-es hajtja.
    Meg kell hogy mondjam, eléggé odatesz hangzásban. Az őskövület videotonok is (felújítottak mondjuk + a magasak benne lecserélt 200W-os porcelánbetétesek) 100x lepipálnak bármely több 100k-es hangszórókat. Akár mien öskövületek is. (bolond aki eladja az ilyen kincseket).
    Dolgoztam sony-nak, blaupunkt-nak, stb-nek, csináltam nem egy mélyládát ezeknek, nem egy kocsit beszereltünk, söt nem egy hangnyomásversenyt nyertünk meg. Volt hogy meglátták hogy mivel jöttünk, és kiszálltak a kategóriából.
    Szóval tisztába vagyok a hangokkal. És elég rigolyás is rá. Odafigyelek, hogy mi hogy szól. (igaz fos ez az alaplapi, de amit akarok hangkarit 40k fölött van, arra jelenleg meg nincs pénzem).
  • cSuwwi
    az usb-s csatit mindenképp érdemes bedugni, mert lehet hogy nem használod a kábelen lévő hangerőszabályzókat, de van benne egy erősítő is.
    ma cipeltem magammal, és elfelejtettem bedugni az usb-re, szólt, de nagyon-halkan (ennyire képes a hangkártya), usb-re dugva rögtön magához tért :)
  • bajgunar
    Lejjeb van még egy kép a kave eq-járól. Utolsó csúszkán még 1mm -ert lehet följebb tolni a mélyhez.
    #704-ben pedig a legalsó képen lévő beállítást (a foobar-ban egy Equalizer pluginnal) használom.
    + 1 channel mixer-t. Amivel aztán csodálatosan le lehet keverni 5.1-re egy 1411kbps-os flac-et.
  • bajgunar
    Win -ben megnézted hogy mennyi megy a hang? Rakd 24bit, 48kHz -re.
    Driver-ban is az equlizert tedd, (mint pl winamp-ban) ilyesmire:

Én ilyesmi beállításon használom.
  • bajgunar
    A füles és az EQ között 140cm van.
    Az EQ és a kábelek elosztása között 180 cm.
    Az elosztótol a 4db jack dugó és a +1 (táp) USB 20cm-re van.
    Ez 3.4m! Tehát "elég" hosszú!

Olyan füles ami USB-n kapja az 5.1 jelet, az olyan is. Még a Psyko 5.1-e is. Az 5.1 jelet először betömöríti 1 jellé, azt küldi usb-n a fülesbe, amit aztán a fülesen belüli hangkari visszakonvertálja 5.1-é.
    Az OK, hogy 1 madzag az egész. De:
    Kell hozzá külön driver, progi. Ez minduntalan fut a háttérben, és helyet is foglal, és a gépet is eszi. (igaz minimális)
    Csak egy madzag, és csak azt kell bedugni (az USb-t), de a Kave-en is 1 madzag van, ami a végén 20cm-re ágazik el 5 részre, és szinte egy kupacba dugod. Ez megeröltető? Több ideig tart feltenni a drivert, meg belőni, míg bedusz 4 jack-et + 1 usb-t.
    A Kave-hez csak egy EQ van, potival, míg itt egy plusz hangkari a fülesben, ami + 1 hibalehetőséget ad.
    A jack dugókon 1:1 be analóg jelek mennek és azok szólnak kapásból, míg usb-n egy digitális jelet küld a tápellátás mellett. A jack kábelek meg dugók mind árnyékoltak (testeltek). És külön usb kapja a kraftot.
    Nekem ez a véleményem. Engem ez a pár dolog már el is tántorított a "direkt" USB-s fülesektől. Jóó, ugyanúgy szólnak, meg faszák, de valahogy mégse nyerik el a tetszésemet.
    Ez ugyanojan dolog, mintha fogyni akarnál, ezért olajba sütöd a szalonnát.
  • shaba23 #702
    Akkor ma szétnézek, hátha kipróbálható valahol, aztán ha minden oké, meg is veszem.
    Még annyi, hogy a gombok a dugó, vagy a fejes közelében vannak?
  • Zomil
    Vmi jo beállitást tudtok mondani kicsit jobb mélyhez? nem nagyon vagyok otthon ilyen hangbeállitásoknál, de a mélyet kicsit gyengének érzem...amugy tökéletes a füles ez a pici problémám van :)
  • cSuwwi
    vannak olyan fülesek amik usb-n csatlakoznak, ezekben van beépített hangkártya, ezek tudnak 5.1-et, ha ilyet veszel
    a kave nem ilyen, ennek 4 jack csatlakozója van (3 a csatornáké, 1 a mikrofoné) + 1 usb a vezérlődoboznak, ebben nincs hangkártya

alaplapi 2.1-re dugva nem lesz 5.1, max. ha felkeveri a hangkártyád, de az olyan is lesz
  • biliard10
    üdv mindenki most az a helyzet hogy akarok venni 5.1 es fülhalgatot de most a gépemben 2.1 es integrált van akkor ha veszek 1 5.1 es fulhalgatot akor nem 5.1 eskénr fogh szolni?
  • cSuwwi
    "normál" méretű fülem van :D, nem nyomja a fület mert körülötte van
    ami elsőre furcsa lesz, hogy nehéz! érzed, hogy valami a fejeden van
    nekem ami gond volt, hogy a tetején lévő támasz, ami a fejtetődön támaszkodik, az szépen belenyomja a mintát a fejbőrödbe :D (mondjuk nekem nincs ott hajam, biztos ezért)

normális hangkártyával kihajtva tényleg gyönyörűen szól (alaplapi realtek-el hajtottam, de zajos volt, vettem egy ASUS Sonar DX-et, ég és föld a különbség)

20 körül van amúgy, használtan lehet hogy kicsit kevesebb
  • blackparty
    Teljesen zárt, fül körül van szó szerint beleesik a füled :) Hosszú távon esetleg kényelmetlen lehet a fenti pánt része. Én olyankor kicsit más pozícióba állítom és már full kényelmes megint :D Szerintem érdemesebb olyan fülest venned ami egyaránt jó mind a 3 dologra (film,játék,zene). Én is csak a Kave-t tudom ajánlani. Talán a zenébe nyújt egy kicsivel kevesebbet (gondolok itt a mélyre), de ezt egy normális hangkártya és egy kis equlizer beállítás megoldja :)
  • shaba23 #696
    és mennyire zárt? a fül körül van, vagy rajta a kagylón és préseli?:)
    Ki lehet ezt valahol próbálni?
    Van 3 fejesem, abból kettő szétnyomja a fejem/fülem, a másik meg már vagy 6 éves, és most elhallgatott a bal oldala, mondjuk az nagyon kényelmes (Philips SBC HP250) volt vagy 2500Ft anno.
    Most újítanák valami normálisat, amivel ágyból is tudok filmezni, meg TS-hez is használható.
    Egyébként, ha csak mondjuk filmezni és zenét hallgatni keresek,tehát miki nélkül, akkor 10-15e árban milyet ajánlotok?
  • bajgunar
    Sosem használtam Movei-módban, úgy olyan "doboz" hangja lesz. Arra jó, ha van egy sztereó filmed, és lekeverteted 5.1-be (AC3-al) akkor átkapcsolod, kicsit jobb. De ha valós 5.1-es filmet nézel, akkor olyan mintha egy üres szobában néznéd a filmet és kicsit visszhangzik.
    Ez a legjobb beállítás (szerintem is):
  • cSuwwi
    semmit nem jelent, egy bolhafingnyival tisztábban szól
  • shaba23 #693
    A Roccat Kave mennyire jó filmnézéshez? Általánosságban gamert fülesnek írják, de tudtommal van rajta movie mód is.
  • bajgunar
    Roccat Kave
  • Wanted
    Roccat kave.
  • Wanted
    Bajgunar, írtam pü-t.
  • Laza
    Hali!

Tud valaki ajánlani megfizethető, de azért jó minőségű 5.1 - 7.1 fejhallgatót?
    PC-n játékokhoz használnám.

A gépemben van 7.1-es kártya, és van hangfalszettem is, csak az asszony meg a gyerek miatt már nem tudom kiélvezni :)
    Még olyan füles is jó lenne, amit simán a hangkártya kimeneteire rá tudok kötni ... nem tudom, hogy létezik e ebből olyan, aminek szinte mindenhez külön csatija van :)
  • balintk
    Ebben az árban szerintem a legjobb.
  • balintk
    Szia, én nem bízok az ilyen "gamer" fejhallgatókban, mert szerintem nem nyújtanak többet a játékokban, mint az általános headset-ek, headphone-ok.
    Úgyhogy én a Sennheiser-t mondanám.
  • kolbend
    üdv kösszi az infót nekem nem win 7 van ,vagy érdemesebb lenne a win7?
    nekem xp, de a beállitásokat nem találom a win-ban..vagy nem ismerem eléggé a gépem:-)
    de utánna járok..

nem alaplapi hang/videót használok ..profi hangkátya is van a gépben..

de köszi a segitséget,..
  • ddddd
    Sziasztok!
    Szeretnék venni 1 headset-et, de ebben a témában nem vagyok otthon. Szóval nézegettem árgép-en, ott 1-et nagyon dícsértek, úgyhogy most azon gondolkozom.
    Creative-Labs Fatal1ty Gaming Headset
    link: http://www.argep.hu/opinions_508426.html
    Ezeket meg máshol ajánlották:
    Sennheiser HD 202
    http://www.argep.hu/opinions_318008.html
    Steelseries 3H
    http://www.argep.hu/product_615375.html
    Zenehallgatásra és játékra lenne(pl cod4). Az fontos lenne, hogy 7-8 ezer ft-nál semmiképp ne legyen drágább. Mi a véleményetek erről, vagy ti vmi mást ajánlotok? Köszönöm előre a válaszokat!
  • bajgunar
    win -bem átállítottad a hang-ot 24bit, 48k Hz (stúdióminőség)-re?
    Alapból ennyit még bírnak az integrált alaplapi cuccok.

Ugyanez lehet hiba a VLC 5.1 -él is.
    Próbálgasd ki hogy 24bit, 48kHz-en meikek hogy szólnak, és pl 16bit,44kHz-en. És állítgasd, hogy meik "szélessávú" hangszóró (mármint win7-ben).
    Ajánlótt mindre rányomni h szélessávú, és 24bit,48kHz.
    Nekem így szólnak a legjobban.

A Roccat is, meg az 5.1 is.
  • kolbend
    sziasztok, nem tudjátok e véletlenül mi lehet az oka, ha dvd filmet néznékk pc-n, amire házimozi erősitő is van kötve..
    nos ha 5.1 re állitom be a VLc média lejátszót, akkor a center sugárzó teljesen le halkul, vagyis nem hallatszik a filmböl beszéd..
    csak akkor lesz ismét beszéd hang ha a 2 első 2 hátsó hangfal beállitást alkalmazom..de igy meg ugye nem az igazi:-(
  • Baxo
    Megvettem a Roccat "barlangot". Nagyon faszás meg vok elégedve... Magas hangok eszméletlenül tudnak fájni, így nem is tolom hangosan a fülest. Kényelmes és nagyon dizájnos a cucc. ;)
  • Baxo
    Egyenlőre csak a fülesre lesz pénzem, de ha jól sikerülnek a tavaszi vizsgaidősuckban a vizsgáim, akkor beújítok egy hangkarira is. Köszike! ;)
  • cSuwwi
    attól függ mennyire vagy vájtfülű
    nekem is kave-m van, meg 2db 5.1-es rendszerem. évekig az alaplapi realtek hd-vel hajtottam őket
    1 hete kukáztam egy c-media hulladékot (7.1-es!) már szebben szólt alapbeállításon mint az alaplapi tuningolva
    tegnap vettem egy Asus Xonar DX-et (~18k), ezzel viszont rá se ismerek az eddigi zenéimre :D Új hangokat hallok bennük. A mezei mp3-aim felhangosítva hallatszik az alapzaj (ha leállítom teljes csönd, szóval ez az zenék alapzaja), eddig nem hangosítottam fel, ezért jöttek elő új hangok :)

Ha van pénzed, ne sajnáld a pénzt egy normális hangkártyára, tényleg minőségi előlépést jelent.
  • Baxo
    Viszont lenne még 1 olyan kérdésem, hogy elég az alaplapi hangkari hozzá, azzal is jó a hangzás, vagy jó ha van egy 5000ft SB hangkari?
  • Baxo
    köszi szépen, szétnézek! ;)
  • blackparty
    Én például hirdetésből vettem kiváló állapotban, pár alkalommal használva, 1 év garival, 17,5 ezer volt postával bőven megérte. Szóval te is szétnézhetsz hirdetések közt ha megbízol ez ilyenbe persze. De amúgy ilyen nagyobb gyűjtő oldalakon is szétnézhetsz pl: Argep.hu, Olcsobbat.hu stb.
  • Baxo
    Szeretnék venni egy roccat kave-t, mert látom h. nagyon csak arról zeng mindenki! :D Honnan érdemes megvenni, honnan a legolcsóbb kiszállítással együtt? Remélem tudtok segíteni, ja és hosszabbítót a kábelnek milyen fajtát vegyek vagy az mind1?!
  • blackparty
    Köszi szépen a kimerítő válasz, mindjárt neki is esek :)