5.1 Fejhallgatók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elözöleg egy Cyber Snipa Sonar 5.1 fülesem volt, de ahogy lejárt a garancia, el is tört a pánt és a füles közötti forgo résznél :S
Volt már usb-s és jack-es fülesem is, alaplapi hangártyával nem nagyon vettem észre minöségi különbséget, viszont! usb-sel a driver miatt elöfordul, h a programok nem szeretik...pl. van tv-tuner kártyám és egyszerüen sehogyse tudtam megoldani, h müködjön a fentebb emlitett usb-s fülessel, meg voltak olyan gondok, h néha ha 1-1 játékot elinditottam ventrin el kezdett recsegni a hangom, ilyenkor ki kellett tabolnom és le kellettt némitani a mikrofont és vissza. Szoval usb-s fejhallgatot nem ajánlom, sokkal megbizhatóbb a jack-es, mert ott az a hang jön ki amit a hangkari kap.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
eddig a Roccat Kave vezet😊 még nézelõdök aztán szerintem a héten vagy jövõhéten buy😊
\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)
És nagy valószínûséggel ezt fogom választani: ROCCAT Kave Solid 5.1 Gaming Headset
Mindenkinek köszönöm a fejtágítást!<#vigyor3>#vigyor3>
Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség... De a világegyetemben nem vagyok biztos.
Én meg fanatikus gyík vagyok, és vannak kritériumaim, amiket alapból nem másítok meg.
Egér, bill., füles mindenképp kábeles. Még ajándékba se kell rádiós, infrás, stb.. Füles meg mindenképp jack-es, semmiféle usb, driver, konverálás, az igazi valós, jelen idejû hang-ot akarom hallanni.
Monitor is dvi-d kábelen kapja a jelet, hogy semmiféle konvertáláson ne essen át a jel, és ne késsen a kép.
stb.. stb.. stb..
Analóg jelnél egybõl a hanszóróba megy a jel, mielõtt felerõsíti a fülesen lévõ kis erõsítõ. Nincs konvertálás digitális jellé, külön csatornákon mennek a jelek, és ha nem 2 pálcás hangkarival tolod, akkor valószínû hogy megfelelõen van leárnyékolva és nincs semmiféle alapzaj.
Nekem is volt Medusa-m (jack-es), de az egér mozgását is hallottam (sercegett, CMI hangkarival) Roccat -nál nem hallok semmiféle alapzajt, pedig integrált a hangkarim (alanti lapon).
De biztos jó, és hibátlan lesz.
Használd egészséggel.
Én is a jack-es verzit akartam rendelni de véletlenül az Usb-s verziót rendeltem.
Árban a 2 termék teljesen megegyezik.
Amúgy hangminõségben csak szerintem akkor lenne különbség ha mondjuk komolyabb hangkártya van a gépben! (nekem pl. ott is integrált van)
Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség... De a világegyetemben nem vagyok biztos.
Nem a tökéletes 6 csatorna hangját kapja a 3 jack dugón, hanem csak egy jelet, amit maga állít elõ 5.1-é.
Mindenképp 3 jack dugós fülest vennék, és kábeleset.
(am mindíg is ilyet vettem, és fogok is venni)
Speed-Link Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset (csak usb)
Speed-Link Medusa NX 5.1 Gaming Headset (3,5 jack dugók is)
Az elsõ típusú fejhallgatóra esett a választásom és szeretném megkérdezni hogy minõségbeli különbség észrevehetõ lesz-e hogy csak usb-n adja a hangot vagy sem?
Elõre is köszönöm a válaszokat!<#buck>#buck>
Ha 20k -t akarsz rááldozni, sztem vegyél egy Roccat Kave -et.
Nekem is anno Medusa -m volt, de nagyon sok alapzajt összeszedett, nem szól annyira jól.
És a pánt és a füles közti forgó rész ráadásul mûanyagból van, ami idõ elõtt letörik, eltörik álltalában. A Kave -ben ez a rész fémbõl van megoldva. 1000x kényelmesebb, és sokkal, 100x szebben is szól. Nem zajos, nem szed össze semmiféle alapzajt. A magas és közép hangok gyönyörõen szólnak, a mély igaz lehetne még egy kicsit több, de így is szétszakad a fejed egy-egy robbanásnál. A mikrofon -ja is közelebb áll a valós hangodhoz, nem torzít annyira.
Jah és ha nem használod a mikit, nyugodtan kihúzhatod ha akarod.
Az eq.. is sokkal jobban skálázható.
Am itt egy oldal, ha gondolod olvasd végig:
Roccat Kave teszt (magyarul)
Medusa-t nem ajánlom, én anno 18-ért vettem, egy évet se bírt ki, kb 2 hónapja vettem a Kave-t, és háát EZ megérte az árát, a medusát simán kenterbe veri. De még a Zalmann és Sharkoon füleseket is. Ennyi pénzért <#eljen>#eljen>. (Am sztem még a 40k feletti sztereo Sennheiser -eket is lepipálja hangzásban)
Nah csipesz.
errõl tudna nekem vki véleményt alkotni? sürgõsen le kell cserélnem zalmanom és ezen filóztam
vagy vm hasonló árkategóriában tudnátok ajánlani? 20k is belefér még
\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)
8600k,32gb,2080,Acer predator 27"
WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]
2 fülesemet próbáltam helyreteni de idáig egyik sem ment
ma felvettem kedves zalmanom fejemre és ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ majdnem elsírtam magam:\
szólni még szól ha hátam mögött van a kábel de problémálya szerintem annyi hogy a forasztás elengedte:\
gondolom ennek is ilyen vékonykábeles és be van vonva vmi fossal:\(szerintem lakk) nem tudtuk leégetni sem róla:\
nézhetek én is új füles után pedig egyáltalán nem akartam:\
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]
Vezetékkel meg van a biztonságérzet hogy tuti nem merül le meg semmi gebasz nem lehet(azaz lehet mert mindig lehet hiszen elektronika)
én vezeték párti vok😊😛
Logitech G35 és G930 között hezitálok. Hajlok a 930 felé mert az vezeték nélküli. Azonban érdemes e? Mennyire jók és idõtállóak manapság a vezeték nélküli fejhallgatók?
Üdv!
Mivel a fejhallgatóban tekercsek vannak, van impedanciájuk, váltakozóáramú ellenállásuk. Ezt egy adott frekvenciára vizsgálva - Sennheiser füleseknél 1 kHz-en - szokták megadni, ugyanis a tekercsek impedanciája a frekvenciától függõen változik.
A konzumer eszközök - CD-játszók, MP3-lejátszók, hangkártyák - fejhallgató-kimenetének impedanciája alacsony - így olyasmi fejhallgatót kell választani hozzájuk, amelyeknek alacsony (tízes nagyságrendû) az impedanciájuk.
A nagyobb impedanciájú (több száz ohm) fejhallgatók robusztusabbak, kevésbé hajlamosak a túlterhelésre, viszont ezek nagyimpedanciás kimenetrõl hajthatóak.
A fej és fülhallgatóknál mit jelent az, hogy hány Ohmos?
Mit jelent az, amikor feltüntetik, hogy az ellenállás x Ohm-os?
köszi
üdv.,
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Nem is jelveszteségrõl beszéltem, hanem a zajérzékenységrõl. Otthoni környezetben azért elõfordul, Gondoljunk csak arra, hogy az olcsóbb hangkártyák analóg áramköreibe milyen szépen "belesziszeg" a PC többi alkatrésze.
ja meg eyik ismerösöm :koncerteken 7.1et hazsnálnak... jah és vane ojan keverö ami 8 csatornát képes keverni... külön a zene alapból 2 csatornás.
hw:Compaq 610 core2duo 2ghz 4gb ram os:windows 7 & ubuntu studio
Ha megnézed a Sennheiser hivatalos oldalán a HD 201-es és a HD 202-es adatlapját:
HD 201: Sound pressure level (SPL): 108 dB
HD 202: Sound pressure level (SPL): 115 dB
láthatod, hogy a HD 202-es 7 dB-lel hangosabb.
Ez nem hiba, ez tulajdonság. Ráadásul a HD-202-es csak a "fülön ülõ"/nyitott (supra-aural), a HD 201-es a "fület körülfedõ"/zárt (circumaural).
Eddig egy HD202-esem volt, ezt még 6 éve vásároltam, akkor 7ezer Ft volt. Ha most szertnék venni 202-eset, akkor a Media Markt-ban lehet szinte már csak találni, és ott meg 14ezer Ft.
Szóval ez a mostani 201-esem halkabb hangot ad. Ez lehetséges?, vagy lehet, hogy hibás, és vissza kellene vinnem?
Sokkal feljebb kell a windows-ban a hangot állítani ugyanazért a hangerõért, mint a 202-essel.
Ez hiba, vagy tényleg létezik fejhallgatók között ekkora különbség?
Mit javasoltok?, lehet ezt valahogy kiküszöbölni?
köszi
üdv.,
köszi
Minél hosszabb a madzag, annál több zajt szedhet össze.
Ha aszimmetrikus, mivel abban nincs külön árnyékolás az többet össze tud szedni.
Ezért is találták ki - presze nem otthoni környezetre - a Di-boxokat, amelyek egyik oldalon ráköthetõ az aszimmetrikus (Jack aljzat) bemenet, a hosszú szimmetrikus (XLR aljzat) kábel; a másik oldalon a hosszú szimmetrikus kábel és az aszimetrikus eszköz.
Azért az analóg PA (Public Adress) rendszerekben elõszeretettel használnak szimmetrikus kábelezést (XLR csatlakozókkal). A vonalszintû kimenet is nagyobb, mint a konzumer eszközöknél.
Az átlag, konzumer analóg füleseknél meg Jack-dugós, aszimmetrikus kábelezés van, az meg érzékenyebb a zajra.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
olcsobbat.hu-t tudom ajánlani vagy a vaterát
no de
"Van valami ilyesmi, hogy bizonyos méterek után már nem olyan jól megy át a hang a kábelen. Ez igaz?, vagy butaság?"
ez ott ahol van fasság pl koncerteken is inkább a jelet viszik el az erösitöhöz akár 50 méteren keresztül ott is ugyanez a kábeltipus szerepel mint hogy az erösitö nagy kijövöjét vinnék el a hangfalhoz....
kéérdés megoldva?
Van valami ilyesmi, hogy bizonyos méterek után már nem olyan jól megy át a hang a kábelen. Ez igaz?, vagy butaság?
Tudnál mondani jobb márkájú hosszabbítót?
köszi
Töltsük le az internetet!
Én 10ezer forintig szeretnék Sennhesisert, inkább 5 és 10 ezer közötti áron, de azok, amelyek ide esnek, azoknak meg csak 1,5 méteres kábejük van, nekem legalább 2,5-3 méteres kábellal kellene.
Extreme digital-on nézegettem õket:
[url=http://www.edigital.hu/?dosearch=1&cat=0&search
Nekem van itthon egy Sennheiser HD 202-es, és 201-es. Ezektõl egy kicsivel jobbat szeretnék.
szal ha 15 és 28 khz közöttit találsz az humbukk!
lényeg hogy 20hz-20khzk özött legyen!
a Hz-t meg passzolom de ez engem is érdekelne én azt mondom rá hogy a minõséghez lehet vmi köze de ez lehet hogy fazsság de így emlékszem😄
Mit jelent a fejhellgatóknál, hogy hány decibeles, dB-s? milyen érzékenység ez, józan paraszi ésszel elmagyarázva? 😊
Valamint mit jelent a Frekvencia átvitel: 15-28,000 Hz?
köszi
üdv.,
Vettem egy SCU (természetesen a fülesével együtt), de most egy 5.1 rendszert szeretnék rákötni.
A kérdésem az lenne, hogy az SCU-ba beépített erõsítõ, és az 5.1-be beépített erõsítõ nem fog szenvedni egymással? leginkább az a kérdésem, hogy az 5.1 erõsítõjének nem lesz baja attól, hogy erõsített jelet kap a bemenetre?
Köszi a választ elõre is!
Haveromnak kéne egy füles max. 30k-ig. Zenehallgatásra szeretné elsõsorban.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep