Magyar film vs. Amcsi film
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És én nem azt mondtam, hogy minden magyar film kurva jó és minden amcsi film bárgyú szar, hanem, hogy mi a jellemzõ...
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Hogy nem magyar? Kit izgat? Ha ilyeneken akadsz fent akkor közel sem jutsz ahhoz amiért a filmet készítették....
csodálatos volt
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Értem. Vagyis minél olcsóbb egy film, annál jobb? Na ne mondd már. Vannak filmek, amiket csak nagy költségvetéssel lehet megcsinálni. A magyarok ott cseszik el a dolgot sokszor, hogy olyasmibe vágnak bele, amihez rohadtul nincs meg a keret. Ott volt például a Honfoglalás címû rémálom, ami valóságos katasztrófa a magyar filmgyártás történetében. Megpróbáltak történelmi opuszt csinálni kevés pénzbõl, afféle "innen lecsippentünk egy kicsit, ide elég lesz két katona kétszáz helyett" módszerrel. A színészi játék és a forgatókönyv is csapnivaló volt benne. Összefoglalva: nézhetetlen szemét.
Másik oldalról ott van pl. a Rettenthetetlen. Tény, hogy sokba került, tény, hogy olyan apparátust igényelt, ami itthon talán soha nem lesz, de az is tény, hogy ilyen témájú filmet csak így lehet csinálni. A sztori fordulatos, izgalmas, nagy vonalakban történelemhû. A rendezés tökéletes, a színészi játék szintén. Ráadásul olyan csatajelenetek vannak benne, amik láttán még ma is tátva marad a szám, Gyûrûk ura ide-vagy oda.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
legtutibb magyar film!!!!
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
egyébként is szeretem a dokumentumfilmeket:)
ez nem korfüggõ:)
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
az ismerõsöm elhozta a New York-i rövidfilmfesztiválról a legjobb vágás díját. Ez azért elég jó eredmény!
Mégis ott tart, hogy a városi tévébõl kell kölcsönkérni néha cuccot, ha azok nem használják.
(jól tippeltem megközelítõleg, 28-32 közé gondoltalak)
tuti, hogy meg fogom nézni! :D
Mi is most szeretnénk elkezdeni egy sorozatot nyáron (igaz nem szórakoztató stílusban, hanem doku témában) és szinte biztos, hogy saját zsebbõl kell majd mindent finanszírozni.
Egyébként az is fura, hogy a magyar dokumentum- és rövidfilmek a világ élvonalában vannak, de errõl itthon senki sem tud, mert a "sztárok" és a bevétel fontosabbak.
eeegen
sehol egy zsánklódvándámm? kiábrándítod még a végén Bobo-t:)
Külföldiek közül rengeteg olyan film van ami tetszik, felsorolni is nehéz lenne, de azért itt van pár cím: Smoke, Elveszett gyerekek városa, Vidocq, Pokolból, Hellraiser, The thing és a régi 70-es 80-as Carpenter rendezések, Big Fish, Ed Wood és az összes többi Tim Burton film, Fargo, Ó Brother where art thou és minden egyéb Coen film, háborús filmek (ToraToraTora, Thin red line, Vaskereszt stb.), Lynch filmek, sok francia és angol film (Kelet az kelet, Amelie, Snatch, Lock Stock, Sekély sírhant, Trainspotting), a Dogma elõtti Kevin Smith fimek, Baraka + még vagy egy millió egyéb :)
... szóval sok szar amerikai szuperhõsös megprodukció
azért ezt látjuk mert ebbe nyomnak zsetont...
van nekem egy ismerõsöm, nem fogom leírni a nevét. rendez. saját zsebébõl. pl két éve egyik filmje/asszem az Urine/nyert pénzt, de ezt a mai napig nem kapta meg... :)
kap helyette a Kovács Ági
hátha még Bobo-t is meggyõzöd, hogy nem vagy gagyi<#smile>#smile> (bár ha jól sejtem ez nem cél<#kacsint>#kacsint>)
ahogy az amerikai tömegfilmeknek is megvannak a maga kliséi
a magyar filmeknek is, többek között pont ezek, amiket említettél:)
számomra is éppolyan unalmasak a magyar klisék, mint a hálivúdiak:)
Egyébként az Üvegtigris nekem sem tetszik, pont a szokásos magyarkodás miatt. Miért nem lehet valami más témáról filmet csinálni könyörgöm? Elegem van a lepukkadt alkikból, a boroskólából, a balaton fílingbõl, a nyóckeres roma gengszterekbõl, a kádárkorszak "romatikájából" meg az összes többi olcsó, gagyi, elcsépelt klisébõl. Mintha ebben az országban csak ilyen karakterek élnének, normális emberek meg csak látogatóba járnának ide.
nem hétköznapi karakter=szuperhõs, szörny, zsaru, bûnözõ, vállatigazgató (lol) ?
mindegy, igazad van, nem vagyunk egyformák, de ez a jó:)
legalább van mirõl vitázni:)
különben csak bólogathatnánk egymás hozzászólásain:D
õ azt írta, egy filmen szórakozni akar
szórakozás és szórakozás között óriási a különbség, nem azt mondta, hogy gagyi hálivúdi tömegfilmeken akar szórakozni
ugyanakkor népszerûtlen leszek a véleményemmel, de hát ez van, soha nem tartoztam a többséghez... szóval nekem az Üvegtigris nem tetszett, se az egy, se a kettõ
én viszont a másik véglettõl is rosszul vagyok
attól ha egy filmet annyira nagyon mûvészire és elvontra akarnak csinálni, hogy a végén már csak az érti (ha egyáltalán), aki kitalálta:D
de a szájbarágós tanulságos a másik kedvencem:D amikor nem kell különösebben agyalnod a mondanivalón, mert alaposan szádbarágják a film alatt