Magyar film vs. Amcsi film

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Tim Burton filmjeit én is szeretem (kivéve a majmok bolygója) mert eredeti a képi világa és általába valami klaszikus történetet jelenít meg (Batman, Álmosvögy, Karácsonyi LIdércnyomás). Steven Seagal filmjeit is szeretem, mert nem az a verekedõs film ahol a rosszfiú egyetlen ütéstõl elájul. Szeretem ezeket a filmeket, de a szinészi alakítások a nullához közelítenek benne. (tisztelet a kivételnek mint pl: Danny DeVito, Dustin Hoffman, Tom Hanks..) Egyikkötök sem jár színházba lefogadom és nem is tudjátok milyen az, amikor az ember észre sem veszi, hogy egy színdarabot néz, mert annyira jók a színészek. Ezek a Hollywoodi "színészek" mind csak azért vannak ott ahol vannak, mert egy épp beválogatták egy olyan szerepre amit el tudott játszani. A magyar színészektõl elvárják, hogy el tudjanak játszani 4-5 gyökeresen más karaktert és nem egy forgatáson, ahol ha elbassza akkor újra leforgatják, hanem egy színpadon ahol 2 órán keresztül végig koncentráltan kell azt nyújtani amit színészetnek neveznek.

És én nem azt mondtam, hogy minden magyar film kurva jó és minden amcsi film bárgyú szar, hanem, hogy mi a jellemzõ...

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Voltan
Így már OK. ;)

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

B0B0
Kissé félreértettél. Nem azt mondtam, hogy egy film akkor jó, ha olcsó, hanem, hogy az a nagy dolog, ha valaki kevés pénzbõl tud jó és népszerû filmet csinálni

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Voltan
Ebben igazad van. Az a dal volt az egyetlen értékelhetõ momentuma a filmnek.

Zsolo007
És? Akkor is fenakadtak ezen....Szerintem Franco Nero egy nagyon jó színész....
Hogy nem magyar? Kit izgat? Ha ilyeneken akadsz fent akkor közel sem jutsz ahhoz amiért a filmet készítették....

fifi
magyar vezér szerepében olasz színésszel...
csodálatos volt

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Zsolo007
És a zenéi is jók voltak, a fõcímdal pedig fõleg gyönyörû (Szállj sólyom szárnyán), ezerszer szebb mint a "Magyarország".... (Nem akarok semmilyen vitát kirobbantani ezzel kapcsolatban, csak véleményemnek adok hangot)

Zsolo007
Szerintem jó kis film volt a Honfoglalás. Anno moziban néztem, és tetszett nagyon... (szubjektív)

Voltan
"Nem az a nagy, hogy sok pénzbõl csinálok, hanem, hogy kevésbõl. Itt az érték lényege"

Értem. Vagyis minél olcsóbb egy film, annál jobb? Na ne mondd már. Vannak filmek, amiket csak nagy költségvetéssel lehet megcsinálni. A magyarok ott cseszik el a dolgot sokszor, hogy olyasmibe vágnak bele, amihez rohadtul nincs meg a keret. Ott volt például a Honfoglalás címû rémálom, ami valóságos katasztrófa a magyar filmgyártás történetében. Megpróbáltak történelmi opuszt csinálni kevés pénzbõl, afféle "innen lecsippentünk egy kicsit, ide elég lesz két katona kétszáz helyett" módszerrel. A színészi játék és a forgatókönyv is csapnivaló volt benne. Összefoglalva: nézhetetlen szemét.
Másik oldalról ott van pl. a Rettenthetetlen. Tény, hogy sokba került, tény, hogy olyan apparátust igényelt, ami itthon talán soha nem lesz, de az is tény, hogy ilyen témájú filmet csak így lehet csinálni. A sztori fordulatos, izgalmas, nagy vonalakban történelemhû. A rendezés tökéletes, a színészi játék szintén. Ráadásul olyan csatajelenetek vannak benne, amik láttán még ma is tátva marad a szám, Gyûrûk ura ide-vagy oda.

van bizony, ezt már én is megjegyeztem:)

Blasta
Van ám NEM-amerikai film is a magyaron kívül...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Broafka
Valami Amerika :)
legtutibb magyar film!!!!

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Voltan
Ez élbõl nem igaz.

drukkolok

Én annak fogok örülni, ha összejön rá a pénz és a végén sikerül összehozni a dolgot :)

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

örülnék neki:)

Ha kész lesz majd küldök belõle egy példányt :)

ritka az olyan pillanat, amikor két olyan emberrel is találkozok itt a fórumon, akik hasonlóan gondolkoznak mint én :)

biztos érdekes lesz, én szívesen megnézném:)
egyébként is szeretem a dokumentumfilmeket:)

Egerben ahol lakok rengeteg olyan rejtett "kincs" van, fõleg mûemlékek, érdekes helyek, házak, katakombák amirõl senki sem tud. Ezeket szeretnénk bemutatni, de nem olyan uncsi módom, mint az MTV-s városbemutató filmek (két svenk egy dombtetõrõl, aztán alatta a narrátor mondja a szokásos szöveget), hanem kicsit érdekesebben, fiatalosabban, kézikamerásan kúszva-mászva a város alatt :)

egyébként sem meggyõzni akarjuk itt egymást szerintem, csak véleményt cserélünk:)

ez nem korfüggõ:)

fifi
ilyen alapon én is... :D

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
így van
az ismerõsöm elhozta a New York-i rövidfilmfesztiválról a legjobb vágás díját. Ez azért elég jó eredmény!
Mégis ott tart, hogy a városi tévébõl kell kölcsönkérni néha cuccot, ha azok nem használják.

dehogy vagy öreg<#smile>

(jól tippeltem megközelítõleg, 28-32 közé gondoltalak)

öreg vagyok én már, hogy fórumon vitatkozzak a magam igazáról: 31 <#vigyor3>

milyen témáról?

nem kövezünk meg:)

fifi
kövezzetek meg, de pl. tegnap este láttam, hogy valamelyik birodalmin lesz a Nico/Segal alapfilm/
tuti, hogy meg fogom nézni! :D

Ezt írtam én is: a magyar "szuperfilmek" meg Stohl kapják a pénzt a kezdõ filmesek meg szenvednek...

Mi is most szeretnénk elkezdeni egy sorozatot nyáron (igaz nem szórakoztató stílusban, hanem doku témában) és szinte biztos, hogy saját zsebbõl kell majd mindent finanszírozni.

Egyébként az is fura, hogy a magyar dokumentum- és rövidfilmek a világ élvonalában vannak, de errõl itthon senki sem tud, mert a "sztárok" és a bevétel fontosabbak.

korodat szabad tudni egyébként? csak kíváncsi vagyok, jól tippelem-e:)

<#vigyor2>

eeegen
sehol egy zsánklódvándámm? kiábrándítod még a végén Bobo-t:)

Magyar filmek közül a Kontroll ami tetszett, kíváncsi lennék még a Fekete Kefére is, de azt még nem láttam.

Külföldiek közül rengeteg olyan film van ami tetszik, felsorolni is nehéz lenne, de azért itt van pár cím: Smoke, Elveszett gyerekek városa, Vidocq, Pokolból, Hellraiser, The thing és a régi 70-es 80-as Carpenter rendezések, Big Fish, Ed Wood és az összes többi Tim Burton film, Fargo, Ó Brother where art thou és minden egyéb Coen film, háborús filmek (ToraToraTora, Thin red line, Vaskereszt stb.), Lynch filmek, sok francia és angol film (Kelet az kelet, Amelie, Snatch, Lock Stock, Sekély sírhant, Trainspotting), a Dogma elõtti Kevin Smith fimek, Baraka + még vagy egy millió egyéb :)

... szóval sok szar amerikai szuperhõsös megprodukció

fifi
én megmondom neked, majd winnie kijavít, ha hülyeség
azért ezt látjuk mert ebbe nyomnak zsetont...
van nekem egy ismerõsöm, nem fogom leírni a nevét. rendez. saját zsebébõl. pl két éve egyik filmje/asszem az Urine/nyert pénzt, de ezt a mai napig nem kapta meg... :)
kap helyette a Kovács Ági

A Kontroll azért volt jó film, mert félre tudta tenni a magyar "valóságot" - nem véletlen, hogy a külföldiek is fogták, hogy mirõl van szó, hiszen nem kellett megélniük azt, ami itt megy. A Tímár Péteres, Üvegtigrises filmeken csak a magyarok tudnak nevetni, mert mi látjuk, hogy mi van a film mögött (milyen társadalom, milyen kultúra) - a kérdés már csak az, hogy erre kíváncsi-e mindenki. Én speciel nem...

mondasz pár filmcímet, amit szeretsz?

hátha még Bobo-t is meggyõzöd, hogy nem vagy gagyi<#smile> (bár ha jól sejtem ez nem cél<#kacsint>)

Ezért is nem nézek se magyar se halivúdi kliséfilmet - bár ez utóbbit B0B0 biztos nem hiszi el :)

pontosan
ahogy az amerikai tömegfilmeknek is megvannak a maga kliséi
a magyar filmeknek is, többek között pont ezek, amiket említettél:)
számomra is éppolyan unalmasak a magyar klisék, mint a hálivúdiak:)

Ha eddig nem értette meg, ezek után sem fogja :)

Egyébként az Üvegtigris nekem sem tetszik, pont a szokásos magyarkodás miatt. Miért nem lehet valami más témáról filmet csinálni könyörgöm? Elegem van a lepukkadt alkikból, a boroskólából, a balaton fílingbõl, a nyóckeres roma gengszterekbõl, a kádárkorszak "romatikájából" meg az összes többi olcsó, gagyi, elcsépelt klisébõl. Mintha ebben az országban csak ilyen karakterek élnének, normális emberek meg csak látogatóba járnának ide.

nem látod te kicsit fekete-fehéren a dolgokat?

nem hétköznapi karakter=szuperhõs, szörny, zsaru, bûnözõ, vállatigazgató (lol) ?

B0B0
A vita tart életben egy topicot :)

B0B0
Hát akkor mit mondott? Azt mondta, hogy õt nem érdekli a hétköznapi ember karakterrel teli film. Az amcsi filmek meg mirõl szólnak? Szuperhõsök, szörnyek, vállalatigazgatók, zsaruk, bûnözõk. Kissé unalmas má...

én értem benne a poénokat, de lehet, hogy nincs humorérzékem:)

mindegy, igazad van, nem vagyunk egyformák, de ez a jó:)
legalább van mirõl vitázni:)
különben csak bólogathatnánk egymás hozzászólásain:D

szerintem a 25-ös egyáltalán nem jó példa

õ azt írta, egy filmen szórakozni akar
szórakozás és szórakozás között óriási a különbség, nem azt mondta, hogy gagyi hálivúdi tömegfilmeken akar szórakozni

B0B0
Én nem állok hozzád máshogy, azért mert nem tetszik az Üvegtigris. Valljuk be az is kommerszfilm és aki érti a poénokat benne az bepisil a röhögéstõl. Egyszerû sztori, könnyed szrakozás. Ha neked ez nem tetszik semmi baj nincs. Emberek vagyunk. Különbözünk.

B0B0
Na várjunk! Én nem a mûvészfilmek híve vagyok!! Azokat én se nagyon szeretem. És a bizonyíték, hogy nem mind vagyunk vele így arra példa a #25-ös hozzászólás

én nem tartom értékesebbnek a filmet csak mert kevesebb pénzbõl csinálták... kinek mire van lehetõsége...

ugyanakkor népszerûtlen leszek a véleményemmel, de hát ez van, soha nem tartoztam a többséghez... szóval nekem az Üvegtigris nem tetszett, se az egy, se a kettõ

B0B0
Csonkát meg Stohlt speciel útálom. Fényévekre van Koltaitól. Koltai egy remek színész a másik kettõl meg két pojáca

szerintem ezzel itt mindannyian így vagyunk, csak más értékeket képviselünk némileg

én viszont a másik véglettõl is rosszul vagyok
attól ha egy filmet annyira nagyon mûvészire és elvontra akarnak csinálni, hogy a végén már csak az érti (ha egyáltalán), aki kitalálta:D

de a szájbarágós tanulságos a másik kedvencem:D amikor nem kell különösebben agyalnod a mondanivalón, mert alaposan szádbarágják a film alatt

B0B0
Tök mindegy miért van így. Ez teszi értékesebbé a magyar filmeket. Nézd meg az Üvegtigrist pl. Vettek pár autót, szereztek egy lerobbant lakókocsit és nulla összegbõl csináltak egy kultfilmet. Ehhez képest az amcsi kultfilmek rengeteg lóvét zabálnak föl. Nem az a nagy, hogy sok pénzbõl csinálok, hanem, hogy kevésbõl. Itt az érték lényege

persze, én értem, nem is neked szólt a véleményem<#kacsint>