Magyar film vs. Amcsi film
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mellesleg nekem már csömöröm van az olyan filmekbõl amelyek története olyan egyszerû mint egy pofon és amikor az ember "kijön a moziból" nem tudja mit akart a stáb a pénzkeresésen kívül. Igénytelen szarok mind
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
péééénz
De amiket eddig hozzászóltál, ezt nem veszem sértésnek, mert látszik, hogy nem teljesen vagy otthon a filmek között...
Egyébként nem bántom én Koltait, Csonka Picit vagy Stohl Bucit, ha neked õk tetszenek nézd nyugodtan. Mindenki abban leli örömét, ami neki tetszik <#vigyor3>#vigyor3>
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
és ezeket a "bújtatott" reklámokat, néha olyan gyomorforgató szinten nyomják, hogy tényleg nevetséges...
bár a pénz/támogatás nagyon nagy úr
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
bár a költségvetés nagysága és a film értéke között azért talán ne keressünk túlságosan nagy összefüggéseket
kis pénzbõl is lehet jót csinálni
de jó nagy sz**t is
továbbá mûvészfilm és jó film között sincs ám egyenlõségjel
pont ezt akartam írni... 😄
<#eljen>#eljen>
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egyébként itthon is ugyan az van mint az USA-ban: a szponzorokkal telenyomott filmek elnyomják a kezdõk próbálkozásait.
nem csak azt lehet nézni, amit a Multiplexben nyomnak😊
Én szórakozni akarok egy filmen nem ugyan azzal a sz*rral szembesülni, amit minden nap látok az utcán.
de lehet, hogy majd pótolom😊
utána kell járni/olvasni/érdeklõdni...
a logomban szereplõ kis független stúdió az élõ példa rá, hogy nagyon kis rétegnek készített filmeket is meg lehet szerezni...
márha ugye a filmnézést nem csak a mozi fogalma alatt értjük...
Sokat máig nem übereltek .)
egyébként egy filmnek feltétlenül nevelõ szándékúnak kell lenni? mindenképpen szükséges a mély mondanivaló? szerintem más célja is lehet egy filmnek, pl a szórakoztatás sem utolsó szempont... és egy könnyed, szórakoztató film miért ne lehetne jó? csak nem mindegy ugyebár, hogyan és mivel teszi😊
Tetszett az élet szép Begninivel (ha jól tudom olasz)
Amiket itt elmodtál ugyan így igaz a Koltais filmekre is 😊
De már megint általánosítasz... amerikában egy évben több ezer, ha nem tízezer film jön ki: szerinted mindegyik csak a jó nõkrõl és a 3d-s animációról szól? Nincs egy mûvész- vagy mélyebb értelmû, gondolkodós film?
Amiket a mozik vetítenek az csak a jéghegy csúcsa - ezeket a forgalmazók azért hozzák be mert pénzt akarnak keresni vele, nem azért mert nevelni akarnak.
mármint úgy értem, nem csak amerikai és magyar filmek vannak a világon😊
ki mit gondol egyéb nemzetek filmjeirõl?
Legényanya
Csinibaba
Eldorádó
Zimmer Feri
Sose halunk meg
csak próbáld meg egyszer megnézni mondjuk a Zimmer Ferit, vagy a Sose Halunk Meg-et. Jó, tény. A Koltais filmek eléggé "belsõséges" filmek, bele kell látni a mélyébe, hogy az ember szórakozni tudjon rajta, de pont emiatt jobb, mint egy olyan amrikai film ami csak a látvány és jó nõk miatt vonzó, mert a története már lerágott csont, a szerepek olyanok, hogy bárki játszva megoldaná és mondanivalója nulla. Persze ez mindegyikre igaz. Tisztelet a kivételnek, mint például a Volt egyszer egy vadnyugat vagy a Hegylakó, de ezek nagyon ritkák...
mondj magyar filmeket, amiket szeretsz
hogy végre ne csak általánosságban ismerjük a véleményedet
szerintem mindkét oldalon bõven vannak tehetségtelen ripacsok és tehetséges színészek egyaránt
A Koltais, Tímár Péteres filmektõl meg kiráz a hideg 😊
lehet kis költségvetésû film is iszonyat pocsék, és attól még mert valami amerikai és sokat költöttek rá, még lehet jó
egyébként nagyon szeretem a magyar filmet, ha jó
de magyar film és magyar film között is van különbség
mostanában egyre több tehetséges fiatal színészt ismerhetünk meg, ami szerintem nagyon jó
viszont van egy olyan rétege a magyar filmnek, ami számomra élvezhetetlen, ezek pedig (kevés kivételtõl eltekintve) a Koltai és társai által jegyzett filmek, amikben egytõl egyig ugyanazok a színészek játszanak, pontosan ugyanolyan karaktereket... és hát valljuk be, volt pár szégyenletes alkotás, pl Ámbár tanár úr<#hehe>#hehe>
a Valami Amerika és a CSak szex és más semmi, Kontroll, ezek tetszettek "mostanában", ami eszembe jut
Egyébként pedig abban nem lehet vita, hogy a rendezés, a színészi játék és a technikai megvalósításban az amerikaiak (angolok, franciák, japánok, kínaiak, csehek és németek) messze a magyarok elõtt járnak...
Az összehasonlítás meg azért nem értelmetlen, mert mindkettõ mozgókép és mindkettõt ugyanott tudod megnézni: a moziban
az általánosítás és összehasonlítás teljesen értelmetlen
szerintem<#smile>#smile>
ezen belül fõleg színház...
De ha film, inkább Európa Kemping, mint Szõke kóla... 😊
már ha érted ezekkel a tõmondatos hasonlítgatásokkal hova akarok ilyukadni 😉
Hihetetlenül különbözõ a két éra, ennek fényében is kell mérlegelnünk. Ki ki mellett voksol?