Magyar film vs. Amcsi film

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Nem akartalak én megsérteni, de hogy ki van otthon film témába azt nem firtassuk miután nem meg sem nézel magyar filmet...

Mellesleg nekem már csömöröm van az olyan filmekbõl amelyek története olyan egyszerû mint egy pofon és amikor az ember "kijön a moziból" nem tudja mit akart a stáb a pénzkeresésen kívül. Igénytelen szarok mind

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

A "kisköltségvetésû mûvészfilm" persze csak túlzás, vagy inkább tipizálás 😊 Csak azért írtam mert erre ment el a téma.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

de ugye te sem gondolod, hogy ennek valamiféle hatalmas szellemi indokai vannak?<#vigyor>

péééénz

B0B0
Ez így van

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Neked fogalmad sincs arról, hogy én mire gerjedek 😊
De amiket eddig hozzászóltál, ezt nem veszem sértésnek, mert látszik, hogy nem teljesen vagy otthon a filmek között...

Egyébként nem bántom én Koltait, Csonka Picit vagy Stohl Bucit, ha neked õk tetszenek nézd nyugodtan. Mindenki abban leli örömét, ami neki tetszik <#vigyor3>

B0B0
Szerintem magyarországon sokkal több figyelmet kapnak a kisköltségvetésû filmek mint az USÁban. Úgy is mondhatnám, hogy itt a kis költségvetés a jellemzõ ott meg a nagy...

fifi
"szponzorokkal telenyomott filmek elnyomják a kezdõk próbálkozásait"
és ezeket a "bújtatott" reklámokat, néha olyan gyomorforgató szinten nyomják, hogy tényleg nevetséges...

bár a pénz/támogatás nagyon nagy úr

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

igen, én is ezt akartam írni😊

bár a költségvetés nagysága és a film értéke között azért talán ne keressünk túlságosan nagy összefüggéseket
kis pénzbõl is lehet jót csinálni
de jó nagy sz**t is

továbbá mûvészfilm és jó film között sincs ám egyenlõségjel

B0B0
Nézd meg a Csinibabát. Abban kiváncsi lennék, hol találsz kocsmai karaktereket. Az már a te bajod, hogy csak az idétlen jelmezekben ökörködõ akcióhõsökre gerjedsz

Ez olyan mint a zene: aki megelékszik azzal, amit a rádiók és zenei tv-k elédobnak az csak a kommerszet ismeri, aki pedig veszi a fáradtságot és igényes, az megkeresi a neki valót (filmet, könyvet, zenét stb.)

fifi
bár kis költségvetés nem egyenlõ mûvészmozi;
pont ezt akartam írni... 😄
<#eljen>

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Ezzel a hozzászólással pont a topik létét kérdõjelezted meg: ha vannak jó amerikai filmek, akkor nevezd át a topikot "kisköltségvetésû mûvészfilmek vs megamozik"-ra.

Egyébként itthon is ugyan az van mint az USA-ban: a szponzorokkal telenyomott filmek elnyomják a kezdõk próbálkozásait.

egyetértek

nem csak azt lehet nézni, amit a Multiplexben nyomnak😊

Hát persze, hogy nem feltétlenül a "nevelés" a lényeg. Én pl. azért nem nézek magyar filmet, mert olyan karaktereket látok itt a sarki kocsmában is - ezért nem érdemes moziba menni.
Én szórakozni akarok egy filmen nem ugyan azzal a sz*rral szembesülni, amit minden nap látok az utcán.

én bevallom egyet sem láttam😊
de lehet, hogy majd pótolom😊

fifi
ez nem igaz
utána kell járni/olvasni/érdeklõdni...
a logomban szereplõ kis független stúdió az élõ példa rá, hogy nagyon kis rétegnek készített filmeket is meg lehet szerezni...
márha ugye a filmnézést nem csak a mozi fogalma alatt értjük...

B0B0
Na ez az. Csak ezek a kommersz szarok jutnak el ide hozzánk. A kis amcsi filmek, amik lehet hogy jók, viszont kicsi a költségvetésünk, nem tudják megfizetni, hogy itt a tengeren túlon is vetítsék

fifi
ami hirtelen eszembe jutott az a 70-es 80-as évek olaszok zombi ill. gore filmjei...
Sokat máig nem übereltek .)

ismét ott a pont😊

egyébként egy filmnek feltétlenül nevelõ szándékúnak kell lenni? mindenképpen szükséges a mély mondanivaló? szerintem más célja is lehet egy filmnek, pl a szórakoztatás sem utolsó szempont... és egy könnyed, szórakoztató film miért ne lehetne jó? csak nem mindegy ugyebár, hogyan és mivel teszi😊

B0B0
Persze! Én pl szeretem a francia filmeket is a Funes-vel Depardieuval Pierre Richarddal...
Tetszett az élet szép Begninivel (ha jól tudom olasz)

"a története már lerágott csont, a szerepek olyanok, hogy bárki játszva megoldaná és mondanivalója nulla"

Amiket itt elmodtál ugyan így igaz a Koltais filmekre is 😊

De már megint általánosítasz... amerikában egy évben több ezer, ha nem tízezer film jön ki: szerinted mindegyik csak a jó nõkrõl és a 3d-s animációról szól? Nincs egy mûvész- vagy mélyebb értelmû, gondolkodós film?

Amiket a mozik vetítenek az csak a jéghegy csúcsa - ezeket a forgalmazók azért hozzák be mert pénzt akarnak keresni vele, nem azért mert nevelni akarnak.

egyébként lehet más filmekrõl is beszélni?
mármint úgy értem, nem csak amerikai és magyar filmek vannak a világon😊
ki mit gondol egyéb nemzetek filmjeirõl?

B0B0
Csapd le csacsi
Legényanya
Csinibaba
Eldorádó
Zimmer Feri
Sose halunk meg

B0B0
A Koltais Tímár Péteres filmekrõl csak annyit:

csak próbáld meg egyszer megnézni mondjuk a Zimmer Ferit, vagy a Sose Halunk Meg-et. Jó, tény. A Koltais filmek eléggé "belsõséges" filmek, bele kell látni a mélyébe, hogy az ember szórakozni tudjon rajta, de pont emiatt jobb, mint egy olyan amrikai film ami csak a látvány és jó nõk miatt vonzó, mert a története már lerágott csont, a szerepek olyanok, hogy bárki játszva megoldaná és mondanivalója nulla. Persze ez mindegyikre igaz. Tisztelet a kivételnek, mint például a Volt egyszer egy vadnyugat vagy a Hegylakó, de ezek nagyon ritkák...

hehe😊

mondj magyar filmeket, amiket szeretsz
hogy végre ne csak általánosságban ismerjük a véleményedet

Ez butaság szvsz..

szerintem mindkét oldalon bõven vannak tehetségtelen ripacsok és tehetséges színészek egyaránt

B0B0
A Valami Amerika tipikus 'amerikai mintájú' kommerszfilm, nulla színészi játékkal és mondanivalóval

B0B0
A színészi játék az, amiben az amerikaiak messze le vannak maradva Európához képest

egyetértünk<#smile>

Hosszú-hosszú évek óta a Kontroll volt az elsõ magyar film, amit képes voltam végignézni. Végre sikerült elaszakadni a már halálosan unalmas szenvedõs/mulatós magyar életérzéstõl.

A Koltais, Tímár Péteres filmektõl meg kiráz a hideg 😊

...egyébként pedig nem az a fontos, hogy ki készítette a filmet, hanem az hogy a nézõnek tetszik-e 😊 márpedig mindenkinek más és más tetszik

tény, hogy az amerikai filmeket nagyobb költségvetés jellemzi, de számomra ez semmilyen fokmérõt nem jelent egy filmnél
lehet kis költségvetésû film is iszonyat pocsék, és attól még mert valami amerikai és sokat költöttek rá, még lehet jó

egyébként nagyon szeretem a magyar filmet, ha jó
de magyar film és magyar film között is van különbség
mostanában egyre több tehetséges fiatal színészt ismerhetünk meg, ami szerintem nagyon jó
viszont van egy olyan rétege a magyar filmnek, ami számomra élvezhetetlen, ezek pedig (kevés kivételtõl eltekintve) a Koltai és társai által jegyzett filmek, amikben egytõl egyig ugyanazok a színészek játszanak, pontosan ugyanolyan karaktereket... és hát valljuk be, volt pár szégyenletes alkotás, pl Ámbár tanár úr<#hehe>

a Valami Amerika és a CSak szex és más semmi, Kontroll, ezek tetszettek "mostanában", ami eszembe jut

Vannak amerikában is kisköltségvetésû filmek, amik ugyan úgy lehetnek jók és rosszak is. Teljesen értelmetlen dolog öszehasonlítani a két "filmipart" fõleg a mérete, de leginkább a kulturális különbségek miatt.

Egyébként pedig abban nem lehet vita, hogy a rendezés, a színészi játék és a technikai megvalósításban az amerikaiak (angolok, franciák, japánok, kínaiak, csehek és németek) messze a magyarok elõtt járnak...

B0B0
Számomra is sokkal értékesebbek a magyar filmek általában.

B0B0
Nem érzem úgy, hogy általánosítottam, de azt el kell ismerned, hogy az amcsi filmekre jellemzõbb a nagy költségvetés.

Az összehasonlítás meg azért nem értelmetlen, mert mindkettõ mozgókép és mindkettõt ugyanott tudod megnézni: a moziban

vannak nagyon jó és nagyon rossz filmek mindkét oldalon
az általánosítás és összehasonlítás teljesen értelmetlen

szerintem<#smile>

fifi
én magyar mellett
ezen belül fõleg színház...
De ha film, inkább Európa Kemping, mint Szõke kóla... 😊
már ha érted ezekkel a tõmondatos hasonlítgatásokkal hova akarok ilyukadni 😉

B0B0
Asszem elég megosztottak a vélemények, hogy a pénzzel tömött amerikai kommerszfilmek vagy a sokkal szerényebb költségvetésû és emiatt más miatt vonzó magyar filmek az értékesebbek a nézõ számára. Ugyanez levetíthetõ a színészekre, akik között a amerikai elitben szinte senki sem szerepel színházakban, következésképp nem szokott hozzá egy egész estés hibátlan produkcióhoz. Ellenben nincs olyan magyar színész aki csak a filmbeli szerepeivel keresi a kenyerét.

Hihetetlenül különbözõ a két éra, ennek fényében is kell mérlegelnünk. Ki ki mellett voksol?

← ElőzőOldal 4 / 4