Magyar film vs. Amcsi film
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
De ajánlhatnék mondjuk egy Eldorádót is vagy Legényanyát ahol például egy eszméletlen geg és fekete-humor parádé közben minden ízében és vérében kiparodizálják az átkost. A Tanút meg ugye nem kell említenem :)
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Azért az amerikai kultuszfilmek sem mindig olyan "nagyok" így kelet-európai szemmel. Én személy szerint semmi fantáziát nem látok a Keresztapa filmekben. Értelmetlen lövöldözõs-vérengzõs az egész. Meg aztán a háborús filmek is elég trék az utóbbi idõben. Ott van pl. a Ryan közlegény megmentése, ami hatalmas, monumentális, de az egészet elrontja az amerikai rágógumi-patriotizmus. Ellenpéldaként ott van mondjuk a Soha többé háborút!, amely régebbi film, de minden ízében letaglózza a nézõt. Ugyanez vonatkozik A Szakasz címû örökbecsûre.
Még valami. Lehet, hogy ez túlságosan kemény kritika, de hangsúlyozom, senkit sem akarok megbántani vele. Megnéztem annak idején a Sorstalanságot. Megnéztem másodszorra. Harmadszorra ötpercenként felröhögtem. Mondom, NEM a téma miatt, hanem annak vizuális megvalósításának okán. Emberek, sokmillió forintot költenek egy Schindler Listája KLÓNRA! A legtöbb jelenet egy-az-egybeni másolata Spielberg lenyûgözõ mûremekének! Még a kameraállások is ugyanazok! Mondom, nem a holokauszt-téma miatt, mert az szörnyû, de a film a sok Schindler-utánzás miatt egyenesen röhejes...
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Voltak azért jobbak, nekem még a sokak szerint rosszul sikerült Meseautó és Hippolyt remake-ek is tetszettek, illetve a Csak szex és más semmi.
Talán az utóbbi idõben a legjobb filmek, amiket láttam, franciák és olaszok voltak.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Örülök, hogy Michael Moore-t említetted, õ az egyik kedvencem, még a Fahrenheit 9/11 elõttrõl, bár ez volt a legütõsebb filmje.
Ez nem feltétlenül igaz. Van néhány tömegfilm, vagy tömegfilmsorozat, amely jó. Gondolok pl. Michael Moore Fahrenheit 9/11-ére, vagy sorozatként ott van Spielberg Taken-je. Persze ott van pl. a Csillagkapu, ami a Star Trek eredeti sorozatának koppintása, de hát ha ez kell a népnek (minden CSK fantól elnézést kérek, ez csak az én magávéleményem)...
Ha így vesszük, etalonként kell kezelni. Az viszont tény, hogy _szerencsére_ rajtam kívül is vannak olyanok, akik az ígényes filmeket szeretik.
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Muszáj ízléstelen és gusztustalan "poénokat" rakni a filmbe, hogy az embereknek tetsszen.
Azok, amiket te igazi gyöngyszemeknek nevezel, mind mind olyan "mûvek" amik nem egy mai amerikai "kocaszerzõ" termékei...
Régebben véleményem szerint még voltak jó magyar filmek. Szeretem a Bujtor István-féle "Budspenceres" filmeket és a top 10-es listámban benne van Koltai Csocsó, avagy éljen Május elseje c. filme. Megvan nekik a maguk "magyaros" bája és még nem fertõzte meg õket a nyugati antikultúra. Aztán ott van a Tanú. Hát van olyan ember, aki nem látta ezt az örökbecsû klasszikust?! Az utóbbi idõk magyar filmjeit én személy szerint nem komálom. Az Üvegtigrisbõl kb 10 percet, a Magyar Vándorból még annyit sem bírtam megnézni, valahogy taszít az a fajta humor, amit az ilyen filmek képviselnek. Nem akarok senkit sem megbántani, de ezekben a filmekben csak prolihumor van, folyamatosan csak a b*meg és a lóf*sz.
Az amerikei filmekkel is úgy vagyok, mint a magyarokkal. Régebben voltak jó jenki filmek. Emlékszem, kissrác koromban mekkora nagy szám volt nekem Chuck Norris körbepörgõrúgása (azóta persze elszámolt a végtelenig, kétszer). Kedvelem Stallone Rocky-filmjeit, fõleg a bunyó mögött hordozott üzenet miatt: hittel és kitartással elérheted a céljaidat. Az elsõ két Terminatort is nagy becsben tartom, de a harmadik, nos, pestiesen nagyszar. Az utóbbi idõk amerikai filmjei történet nélküli effektparádék, tisztelet a kivételnek, pl. eredeti Mátrix. Semmi ötlet, semmi emberi hangvétel, csak neon-metál-SFX káosz. Néha kijön egy-két igazi gyöngyszem, gondolok pl. az Egy csodálatos elmére vagy Az utolsó szamurájra, de a 92%-uk értéktelen, legalábbis az én nézõpontomban.
A Magyar vándort azért megnéztem, de utólag sajnálom. Vannak jó magyar filmek, még a közönségfilmek közt is, rengetek magyar muvészfilm van szerencsére, de az utóbbi idõben én francia, olasz, spanyol filmeket néztem, és nagyon meg voltam elégedve a terméssel. Ez azt jelenti, hogy még nincs veszve minden, talán ez az amerikanizálódás a visszájára fog fordulni, mivel a multiplex mozikban egyre kisebb a közönség, gyakran zárnak be mozikat, sokan megunták már Schwarzeneggert is úgy, ahogy az igencsak egy témára épülõ fantasztikus német "vígjátékokat".
A Muvész, a Toldi, a Puskin viszont virágzik, egy-egy jó filmen teltház van.
Valami Amerika
Magyar Vándor
Le a fejjel
Üvegtigris 2
...
"Mostanában kezd beindulni a magyar közönségfilmesek szekere és kis fáziskéséssel elkezdjük - nagyon helyesen - másolni Amerikát."
Ezt persze irónikusan írja az író, majd a végén megjegyzi: "kár, hogy nem láthatunk megint egy jó magyar kommersz-filmet" <#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
Közelebb áll hozzám.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Megnézett néhány magyar tömegfilmet és máris megvan a véleménye minden magyar filmrõl
Ráadásul egy Angol filmet hoz fel példaként a nagyszerû amerikai filmgyártás védelmében... NO COMMENT
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Azt meg, hogy mennyire vágod a témát, bebizonyítja, hogy a Descent európia alkotás, nem amerikai. Ennyit rólad...
Igazad van! A Kontroll, A tanú, az Üvegtigris 1-2, az Argo, és a Pogány Madonna filmeken iszonyat sokat kell gondolkodni! <#hehe>#hehe> <#levele>#levele>
hány Magyar filmet láttál?
Az amcsi filmek nagy része szájbarágós szar nullikus amcsiknak, hogy még gondolkozni se kelljen rajta
Én viszont utálom a magyar igénytelen, tehetségtelen filmeket! Ne haragudj, hogy megkérdezem, de ki vagy te, hogy mások nevében beszélsz?
Te hol élsz te nyomi? Láttad már mondjuk Skeleton key, Descent címû filmeket?
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::