Magyar film vs. Amcsi film

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Ma is készülnek jobb magyar filmek, csak azok nincsenek a kirakatban sajna

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Harly18
Akkor tényleg rossz példa volt, de a lényeget szerintem elmondtam vele. Ezeket amiket te irtál nem nagyon láttam, én inkább a mai magyar fimekre gondoltam. Sajnos egy ilyen mai magyar fimet nem tudok szinte végignézni, mert 5-10 perc után azon vezsem észre magam, hogy unatkozom, s egyszerûen nem köt le, pedig én akármiylen fimet képes vagyok végignézni, s találni bennük jót, de mostanság...

1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

B0B0
Pont azért nem jó példa a Magyar Vándor, mert az egy tipikus amerikai kommersz stílus leutánzása. Nézz meg pl. egy Csapd Le Csacsi-t! Hülyére röhögöd rajta magad és a film végére rájössz, hogy amellett, hogy jól szórakoztál végigvezettek a rendszerváltás történetén!

De ajánlhatnék mondjuk egy Eldorádót is vagy Legényanyát ahol például egy eszméletlen geg és fekete-humor parádé közben minden ízében és vérében kiparodizálják az átkost. A Tanút meg ugye nem kell említenem :)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Azért az amerikai kultuszfilmek sem mindig olyan "nagyok" így kelet-európai szemmel. Én személy szerint semmi fantáziát nem látok a Keresztapa filmekben. Értelmetlen lövöldözõs-vérengzõs az egész. Meg aztán a háborús filmek is elég trék az utóbbi idõben. Ott van pl. a Ryan közlegény megmentése, ami hatalmas, monumentális, de az egészet elrontja az amerikai rágógumi-patriotizmus. Ellenpéldaként ott van mondjuk a Soha többé háborút!, amely régebbi film, de minden ízében letaglózza a nézõt. Ugyanez vonatkozik A Szakasz címû örökbecsûre.

Még valami. Lehet, hogy ez túlságosan kemény kritika, de hangsúlyozom, senkit sem akarok megbántani vele. Megnéztem annak idején a Sorstalanságot. Megnéztem másodszorra. Harmadszorra ötpercenként felröhögtem. Mondom, NEM a téma miatt, hanem annak vizuális megvalósításának okán. Emberek, sokmillió forintot költenek egy Schindler Listája KLÓNRA! A legtöbb jelenet egy-az-egybeni másolata Spielberg lenyûgözõ mûremekének! Még a kameraállások is ugyanazok! Mondom, nem a holokauszt-téma miatt, mert az szörnyû, de a film a sok Schindler-utánzás miatt egyenesen röhejes...

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)

Harly18
Talán a Magyar Vándor tényleg nem volt jó példa, bár a sztorija azért egyedibbnek mondható, bár jobban meg lehetett volna csinálni au tuti........

Taranov
Kár, hogy az utóbbi idõk egyik legunalmasabb, és a magyar történelemre és hagyományokra nézve legsértõbb filmjét hoztad fel példának.
Voltak azért jobbak, nekem még a sokak szerint rosszul sikerült Meseautó és Hippolyt remake-ek is tetszettek, illetve a Csak szex és más semmi.

Talán az utóbbi idõben a legjobb filmek, amiket láttam, franciák és olaszok voltak.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harly18
Nekem sajnos a magyar filmekkel van egyfajta elõitéletem, ami nem tudatos, de nem tudok úgy ránézni, mint pl egy külföldi filmre. Mert pl.: a Magyar Vándor alapötlete nagyon jó volt, de a sajátos magyar humor sokszor átfordul túlzásba, s valahol úgy érzem, ha detto lenne egy ugyan iylen film, ami amerikában készült, akkor biztos jobban tetszene, mint igy magyar filmként......Nálunk sok jó ötlet van, csak a megvalósitás harmatos......

Taranov
A #178-ban valóban kicsit túloztam, de akár felhozhatnám azt a közhelyt is, hogy a kivétel erõsíti a szabályt :-)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Egyetértek, természetesen vannak jó tömegfilmek, én is tudnék mondani jópárat.
Örülök, hogy Michael Moore-t említetted, õ az egyik kedvencem, még a Fahrenheit 9/11 elõttrõl, bár ez volt a legütõsebb filmje.

Ez nem feltétlenül igaz. Van néhány tömegfilm, vagy tömegfilmsorozat, amely jó. Gondolok pl. Michael Moore Fahrenheit 9/11-ére, vagy sorozatként ott van Spielberg Taken-je. Persze ott van pl. a Csillagkapu, ami a Star Trek eredeti sorozatának koppintása, de hát ha ez kell a népnek (minden CSK fantól elnézést kérek, ez csak az én magávéleményem)...

Taranov
Egyébként mindig, minden tekintetben igaz az, hogy a tömegáruk rosszabbak.

B0B0
Inkább az a vicc, hogy te azt hiszed, hogyha valamit sokan szeretnek az csak jó lehet...

Taranov
Hát az tény, hogy én nem a multiplex mozis közönségfilmeket nézem.
Ha így vesszük, etalonként kell kezelni. Az viszont tény, hogy _szerencsére_ rajtam kívül is vannak olyanok, akik az ígényes filmeket szeretik.

REALista
Vicces hogy azt hiszitek hogy a ti izléseteket valami etalonként kéne kezelni!Csak sajnálni tudlak azért hogy ilyen korlátolt vagy!

A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Taranov
Lehet, hogy az igazi szellemi humor nem jó az embereknek, nem értenék.
Muszáj ízléstelen és gusztustalan "poénokat" rakni a filmbe, hogy az embereknek tetsszen.

B0B0
Ja, mellesleg az a baj, hogy igazán jó marketinggel bármekkora szart el lehet adni sajnos

B0B0
Egyet értek veled teljesen, csak egyvalamit tennék hozzá:
Azok, amiket te igazi gyöngyszemeknek nevezel, mind mind olyan "mûvek" amik nem egy mai amerikai "kocaszerzõ" termékei...

Régebben véleményem szerint még voltak jó magyar filmek. Szeretem a Bujtor István-féle "Budspenceres" filmeket és a top 10-es listámban benne van Koltai Csocsó, avagy éljen Május elseje c. filme. Megvan nekik a maguk "magyaros" bája és még nem fertõzte meg õket a nyugati antikultúra. Aztán ott van a Tanú. Hát van olyan ember, aki nem látta ezt az örökbecsû klasszikust?! Az utóbbi idõk magyar filmjeit én személy szerint nem komálom. Az Üvegtigrisbõl kb 10 percet, a Magyar Vándorból még annyit sem bírtam megnézni, valahogy taszít az a fajta humor, amit az ilyen filmek képviselnek. Nem akarok senkit sem megbántani, de ezekben a filmekben csak prolihumor van, folyamatosan csak a b*meg és a lóf*sz.

Az amerikei filmekkel is úgy vagyok, mint a magyarokkal. Régebben voltak jó jenki filmek. Emlékszem, kissrác koromban mekkora nagy szám volt nekem Chuck Norris körbepörgõrúgása (azóta persze elszámolt a végtelenig, kétszer). Kedvelem Stallone Rocky-filmjeit, fõleg a bunyó mögött hordozott üzenet miatt: hittel és kitartással elérheted a céljaidat. Az elsõ két Terminatort is nagy becsben tartom, de a harmadik, nos, pestiesen nagyszar. Az utóbbi idõk amerikai filmjei történet nélküli effektparádék, tisztelet a kivételnek, pl. eredeti Mátrix. Semmi ötlet, semmi emberi hangvétel, csak neon-metál-SFX káosz. Néha kijön egy-két igazi gyöngyszem, gondolok pl. az Egy csodálatos elmére vagy Az utolsó szamurájra, de a 92%-uk értéktelen, legalábbis az én nézõpontomban.

B0B0
Na meg persze a sok amõba csak a primitív poénokon röhög

B0B0
Nem hinném, hogy ez az amerikanizálódás visszafordulna (fõleg amíg ilyen RLT klubok léteznek), régen sok jó magyar filmet csináltak, ma elvétve akad egy-kettõ

Taranov
Ezekrõl én már a bemutató alapján tudtam, hogy nem lesznek jók.
A Magyar vándort azért megnéztem, de utólag sajnálom. Vannak jó magyar filmek, még a közönségfilmek közt is, rengetek magyar muvészfilm van szerencsére, de az utóbbi idõben én francia, olasz, spanyol filmeket néztem, és nagyon meg voltam elégedve a terméssel. Ez azt jelenti, hogy még nincs veszve minden, talán ez az amerikanizálódás a visszájára fog fordulni, mivel a multiplex mozikban egyre kisebb a közönség, gyakran zárnak be mozikat, sokan megunták már Schwarzeneggert is úgy, ahogy az igencsak egy témára épülõ fantasztikus német "vígjátékokat".
A Muvész, a Toldi, a Puskin viszont virágzik, egy-egy jó filmen teltház van.

B0B0
Az tagadhatatlan, hogy a története eléggé eredeti, de nézd meg, nem csak a társadalom, hanem a filmek is amerikanizálódás egyszerûségbe és kommerszizitásba vezetõ útjára léptek:
Valami Amerika
Magyar Vándor
Le a fejjel
Üvegtigris 2
...

Taranov
Azért az Európa Expressz a kommersz film kategóriában eléggé ütõs.

Fido4life
ez változó, ha akció filmet, akkor természetesen amerikait, viszont magyar vígjátékokban van nemegy tetszetõs is

B0B0
Legyen csak arra igény! Akkor mi is gond nélkül lehetünk buták! :DD

Taranov
Van, aki észrevette, de nem elegen. A filmgyártók tudják, hogy mire van igény, a King-Kongra gondolom, hogy van/volt.

B0B0
Csodálom, hogy ezt végre észrevették. Mellesleg az a legszomorúbb, hogy a magyar filmgyártás is kezdi utánozni az amcsit az idétlen kommersz szarjaival :(

B0B0
"A világ tekintélyes filmszaklapjainak kritikusai egybehangzóan padlót fogtak a tavalyi év film-repertoárja láttán (nem kell ugye leírni, hogy amerikai filmekrõl van szó), hiszen a legkevésbé rosszakat is a futottak még kategóriába sorolták. Szégyennek nevezték, hogy a King-Kong címû kommersz-látványegyvelegtõl várták azt, hogy helyrebillentse a 2005-ben mozikba látogatók számának várható átlagát. Egyre nagyobb méreteket ölt a színvonaltalan folytatások gyártása (Elemi ösztön 2), vagy régi sikerfilmek újrafeldolgozása (King-Kong, A köd)."

REALista
Van pár jó magyar film de az igazi kedvenc filmek azok amerikaiak!!!

B0B0
A Kútfejek kritkában áll:

"Mostanában kezd beindulni a magyar közönségfilmesek szekere és kis fáziskéséssel elkezdjük - nagyon helyesen - másolni Amerikát."

Ezt persze irónikusan írja az író, majd a végén megjegyzi: "kár, hogy nem láthatunk megint egy jó magyar kommersz-filmet" <#hehe><#hehe>

B0B0
Okés :)

REALista
Mindegy hogy Magyar vagy Amerikai csak jó legyen!!!!!!

Egyértelmû, hogy magyar filmet nézek szíveseben.
Közelebb áll hozzám.

B0B0
??

Címhez: Egyértelmû, hogy magyar.

B0B0
Egyetértek. Besson is átállt az amerikai mintájú kommerszizmusra, de a Nikita és a Leon még jók

ha mér francia film, akkor szerintem godard és truffaut, nem? az említett besson-féle kommerszek elõtt még próbálkozott is valami értelmessel luc, ld. nagy kékség, metro
Voltan
Ha már francia film, akkor nekem inkább a Nikita és Leon a profi ugrik be, mint igazán jó alkotások (Az véletlen, hogy mindkettõ Luc Besson munkája). A Funes-Richard-Depardieau féle filmekkel sincs semmi baj, de azok csak afféle limonádék, bennem legalábbis nem hagytak túl mély nyomot. Igaz, Depardieau-nek vannak komolyabb filmjei is. Óh, és csaknem elfelejtettem, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk filmek! Hát azok valami szenzációsak!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

B0B0
<#taps><#eljen>

Kulturáltan csak kulturlényekkel lehet véleményt cserélni de aki lebarmoz mindenkit aki más véleményen van avval nem...
Megnézett néhány magyar tömegfilmet és máris megvan a véleménye minden magyar filmrõl
Ráadásul egy Angol filmet hoz fel példaként a nagyszerû amerikai filmgyártás védelmében... NO COMMENT

fifi
magyar filmek közül csak közönségfilmeket ismersz?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

miért nem lehet kultúráltan véleményt cserélni? <#shakehead>

B0B0
Skeleton key. Sok értelme van a filmnek. Az ilyen hülye tinihorrorok aztán igazán színvonalasak!

Azt meg, hogy mennyire vágod a témát, bebizonyítja, hogy a Descent európia alkotás, nem amerikai. Ennyit rólad...

"Az amcsi filmek nagy része szájbarágós szar nullikus amcsiknak, hogy még gondolkozni se kelljen rajta"

Igazad van! A Kontroll, A tanú, az Üvegtigris 1-2, az Argo, és a Pogány Madonna filmeken iszonyat sokat kell gondolkodni! <#hehe> <#levele>
B0B0
Eléggé sok filmforgatáson és színházi munkánál voltam jelen, de ez semmit sem számít.

B0B0
Moderálhatnád magad!!!!

És Te vaj ki vagy, hogy mindenkit lenyomizhatsz,barmozhatsz aki más véleményen van?
hány Magyar filmet láttál?
Az amcsi filmek nagy része szájbarágós szar nullikus amcsiknak, hogy még gondolkozni se kelljen rajta

"És mi ezt szeretjük nézni."

Én viszont utálom a magyar igénytelen, tehetségtelen filmeket! Ne haragudj, hogy megkérdezem, de ki vagy te, hogy mások nevében beszélsz?
"Hát ez az. És mégvalami! Kurvára undorító, hogy az összes amcsi film egytõl-egyik happy-enddel végzõdik. Ha egy horrort vagy egy akciófilmet reklámoznak, teljesen felesleges megnézni, mert a végén úgyis életben marad a fõhõs."

Te hol élsz te nyomi? Láttad már mondjuk Skeleton key, Descent címû filmeket?
Most már elmondhatnád, hogy melyik magyar filstúdióban, filforgalmazónál eetleg színházban dolgozol, mert úgy tûnik nagy szakértõje vagy a témának... Esetleg résztvettél már filmforgatáson? Színházi színész vagy?

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Oldal 1 / 4Következő →