34
-
Szemi90 #34 Sőt! Továbbsétálva ezen a vonalon megállapíthatjuk, hogy nemcsak a processzort és alaplapot, hanem egyre többen az egész gépet ki szokták cserélni.
Hol van már a régi szép idő, amikor a 386-os gépet 5 üzletből vásárolt alkatrészekből raktuk össze, majd pár hónap múlva megvettük bele a Co-procit... -
archkoven #33 Án nem érzem olyan problémásnak, hogy a processzorcsere egyben alaplapcserét is igényel. Az ember nem két hónapra veszi a gépet, hanem legalább másfél évre. Mikor elérkezik az ideje a processzorcserének akkor általában alaplapot is cserél mivel már sokkal jobb chipset stb. van a piacon. Egy alaplap egyébként is igen olcsó az utóbbi időben, szóval szerintem nem jelent ez olyan őrült nagy problémát. Ha valakinek rendszeresen cserél a legújabb processzorra, akkor annak ez valóban probláma lehet, de akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem vált mellette az éppen aktuális chipsetre, hangprocesszorra, hálózati vezérlőre, vagy a most aktuális pci-expresszre stb. Valamint aki folyton új processzort vesz annak feltehetőleg nincsenek anyagi problémái.
Régebben én is másképp láttam a helyzetet, de a véleményem az utóbbi időben megváltozott. -
#32 AMD-nél az integrált memóriavezérlő miatt kell cserélni lapot, hogyha új memóriatípusra váltanak. (mint pl anno SingleChannel->DualChannel, most DDR->DDR2). DC prociknál nemigazán kellett cserélni... -
sh4d0w808 #31 Jól elkanyarodtatok a hír tartalmától... Új proci, új chipkészlet, új alaplap... Az Intel továbbra is szivatja a vásárlóit... Remélem az AMD nem követi e példát (bár kezd ebben meginogni a hitem...). -
archkoven #30 Attól, hogy az AMD-t ami esetleg a gépében van Németországban gyártották az AMD még amerikai processzorgyártó marad. -
#29 "Mai progiknak bőven elég az 1GHz, játékok úgyis a vid karira pályáznak."
Hogy ez mekkora egy baromság.. 1GHz-es proci? Az egy 9600pro-t nem tud kihajtani rendesen. Nem beszélve a játékokban a fizikáról, ami igencsak megköveteli a cpu-t, de tovább megyek. Itt ülök egy 1GHz-es P3 előtt... Windows XP még ok rajta, de pl. Photoshop 9.... Na arról jobb nem beszélni.
"Példa erre a MAC mini 1,5-ös RISC procija! Veri az összes 4GHz-es és 1-2 dupla magos fo*-t."
Látom szeretsz túlzásokba esni, no comment... -
#28 Az applénak eddig volt egy viszonylag szavahihető imidzse. Az utóbbi egy évben viszont marha mókás az amit csinálnak.
Nem is lenne gond, ha egy IT egy átlag cégnek is csak annyi lenne mint nekik, hogy hülye bemutatókkal szórakoztatják az újságírókat, és nem több éves komoly beruházás. -
Caro #27 Egy fenét.
A RISC!=Power PC!!!!!
A Power PC egy RISC proci, de a mostani x86 procik is RISC-ek belül, csak van egy CISC fordítójuk a kompatibilitás miatt.
Nézd meg, az IBM nem is elsősorban processzorgyártó, mint az Intel meg az AMD, de mégis majdnem olyan jó procikat gyártott.
Elég megnézni az inteles meg ppc-s mac eltéréseit. -
#26 Kell a halálfaxának asztali gépbe RISC proci mikor annyit eszik és melegszik hogy az Apple is csak gyári vízhütővel merte árulni a Macintoshait. -
tehen_m #25 Honnan tudod h nem amdt használ? -
archkoven #24 "Példa erre a MAC mini 1,5-ös RISC procija! Veri az összes 4GHz-es és 1-2 dupla magos fo*-t."
-jó példa, kár, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal.
"Tipikus amerikai hozzáállás. Minél nagyobb annál jobb. Pedig nem."
-mondja Magyarországról egy elismert szaktekintély. Egyébként ha nem tetszenek az amerikai processzorok akkor használj mást. Mondjuk magyart, vagy oroszt. Mondhattam volna akár németet is, vagy tajvanit, vagy japánt, lehetne sorolni. Csak azokat az ócska amerikai processzorokat kerüld el jó nagy ívben és legyél boldog!
-
#23 szvsz egy 3 ghz tualatinnak mindannyian örülnénk :) -
MacrosTheBlack #22 Nesze, nézegesd:
:D -
roliika #21 Nem értek 1-et. Rakjanak 1 prociba 1 magot de az legyen gyors, vagy több magot /5-6 mag/ de az legyen risc. Nem játékokra gondoltam itt énsem. Nem szoktam játtszani, nem arra használom a gépet.Bonyolult számításokat is simán el lehet végeztetni 1 riscel és gyorsabban szóval nem értelek. -
#20 Hagyjad, orulne ha a 3GHzes P4-e helyett egy 3GHzes Tualatin dorombolna a gepeben, na persze ha lehetseges lenne. :) -
#19 mi ez a zagyvaság, amit kommentnek szántál?
tualatin hasonlat a 815/815EP chipset-csere-kényszer miatt volt a cikkben is és nekem is az ugrott be - de te ezt honnan is tudnád, te majom ...
-
blackeagle #18 Nem csak játékokból áll a világ ,erre rájöhetnél már. -
#17 Tetszik ez a grafikon.
Ez kb olyan bejelentes lehetett, mint a P4es architektura 2-4 even beluli 10-12GHzes elerheto hatara ? :P -
#16 Akarom mondani grafikonok. -
#15 Hehe, elsőre fel sem tűnt:) Kb ennyire reális az ötödannyi fogyasztás... Sokat érnek ezek a táblázatok!:) -
#14 "Példa erre a MAC mini 1,5-ös RISC procija! Veri az összes 4GHz-es és 1-2 dupla magos fo*-t."
Azért ne túlozzunk:) -
reechike #13 érdekes, hogy az ábra szerint a prescott kevesebbet fogyaszt ugyanolyan teljesítmény mellett, mint a northwood...
hát ez aligha van így -
waterman #12 van egy olyan érzésem, hogy intelék direkt csinálnak félreérthető összehasonlításokat.. csak az "5*" marad meg mindenkiben, a többi meg csak úgy van. csak intelék nyomatják a teljesítmény/watt összehasonlítást.. ha a via eden chippjeit nézzük akkor az eden chipek ezek szerint 20szor jobbak, ami ugye nem teljesen igaz..:) -
waterman #11 nem érdemes egy teljesen RISC architektúrát az univerzális (amd intel féle) CISC/RISC keverékkel összehasonlítani. egy mac minivel szerintem biztos jól lehet flight simulatorral nyomulni. anniyra optimalizálatlan az egész, hogy hiába raksz a gépbe sok memóriát, bmp az egész textúra, de azt be is kell tölteni. hiába gyors a videókártya, nem fogja a cpu helyett kiszámolni, hogy esetleg mit láss.. oda is át kell nyomni az adatot. egy gépben kicseréltünk vidkártyát másfélszer jobbra, kapott 1 giga ramot és lett 10 fps-el többünk. ha friss látványt tárult elénk, akkor röcögés.. meghajtottuk veszettül mellé a procit, rögtön 15-20 plusz fps. tehát procifüggő. az összes olyan software teremtmény amit ripsz ropsz idő előtt adtak ki CPU éhes.. itt most nem akarom belekeverni a professzionális alkalmazásokat, mert pl egy jól megcsinált CAD progi a számítások felét a videókártyára delegálja.
tehát szerintem egy mai jónak mondható cpu magonként legyen 2ghz-es.. -
Akuma #10 avagy azonos fogyasztás mellett 5x több a teljesítménye :) -
Akuma #9 akkor már alig lenne vevője a Pentium 4-eseknek... -
Aspirin #8 Vajon miért nem mernek végre Pentium 5-ről beszélni? -
Caro #7 Magyarul azonos teljesítmény mellett 5x kevesebbet fogyasz(ana). -
roliika #6 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.....1 mag, 2mag, 4mag,meggymag...növeljük a gigaherrrrceket és fogyasztás marad, jujj de jó! És miért kell 200 GHz-es proci? Hogy normálisan tusson a Wista és Longhorn? LOL! Mai progiknak bőven elég az 1GHz, játékok úgyis a vid karira pályáznak. Ha gyors az FSB és a memória, a lassúnak mondott proci is gyors!
Példa erre a MAC mini 1,5-ös RISC procija! Veri az összes 4GHz-es és 1-2 dupla magos fo*-t. Tipikus amerikai hozzáállás. Minél nagyobb annál jobb. Pedig nem. -
#5 vannak még sötét figurák látom -
pentium419 #4 te majom nem tualatin ujra csak hasonlítja a cikk írója ahhoz...
és nem 5szörösen kevesebb fogyasztás hanem 5szörös teljesitmény/fogyasztás arány szövegértés rulz mi? -
#3 a tualatin mekkora gennység volt, és most újra ... pff ... -
Caro #2 Ja, ja ötszörös fogyasztáscsökkenés mi?
Legalább a realitások talaján maradnának.
Szerintem egyébként ez teljesen felesleges, bőven elég egy 1000-es proci, de fogyasszon keveset!
És ilyen van is. -
Aspirin #1 Mit is várhatnánk az Inteltől...
Az AMD előtte jár. Sajnos ebben a tekintetben is...