92
Az ÉLŐ gyógyhatású cserepes növényről! NEM TERMÉKEKRŐL!!!!!
  • halevala
    #92
    Nincs mit. Az enyémek is egy két évesek, és az egész levelet elrágcsálom.
    Eddig én sem éreztem hogy keserű. Lehet, hogy csak három éves korától termeli, onnantól folyamatosan. Ez védi meg a kártevőktől.
    Erős hashajó, és gyomorgörcsöket okoz.
  • marzsol
    #91
    Szia Halevala! Köszi a segítséget, ki fogom próbálni. Ezt a latexet folyamatosan termeli, vagy csak időnként? Ez egyébként mire való? Van valami különleges jó, vagy esetleg rossz hatása?
  • halevala
    #90
    Lehet, hogy csak most kezdett el latex-et termelni. Az a sárgás cucc tud nagyon keserű lenni, ami a bőrszövet és a zselé között van.
    Ha azt lemosod, nem szabadna keserűnek lennie.
  • qetuol
    #89
    "Mit csináljak vele, hogy ismét meg tudjam enni?"

    ajánlom a cukrot.

  • marzsol
    #88
    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni: van egy nagyon szép, nagy 3-4 tőből álló Aloe növényem.
    Heti 1-2 levelet szoktam róla megenni. Itt jön a probléma, pár napja is szerettem volna ezt tenni, de nem jött össze, ugyanis szörnyen keserűvé vált a levele.
    Tud erre valaki, valamilyen magyarázatot adni? Mitől lehet? Mit csináljak vele, hogy ismét meg tudjam enni?
    Semmit nem csinálok vele másképp, mint eddig.
    Megköszönöm, ha valaki tudja mi a gond...
  • Steve84
    #87
    Az aloe veráról és az otthoni tartásáról itt olvashattok:
    http://aloevera.oldal.biz
  • Nyikk
    #86
    én aloe vera gélt használok a dm-ben vagy a rossmannban vetem és nekem naon jok a tapasztalataim,elég pattis a bőröm és naponta kétszer kenem vele,hát majdnem teljesen rendbe hozta!csak ajánlani tudom...azt nem hallotta esetleg valaki h nyersen fogyasztható e?mert ilyet is hallottam..
  • sz4bolcs
    #85
    Holnap nekem is lesz Aloe Verám bibibii :D
  • Ízi rájder
    #84
    Tehát az összesürített por a tablettában már halott anyag.
  • Ízi rájder
    #83
    Az épp hogy leszedett növény él még, ha azt fogyasztjuk el biztos,hogy belénk kerül az ő élő,szemmel nem látható ereje. Főzéskor is ott kell lennie még egy bizonyos ideig. Állítólag tudományosan összehasonlították a bélrendszerünket növényevő állatokéval és ragadozó állatokéval és arra a végeredményre jutottak bélrendszerileg,fogilag, hogy növényevők vagyunk alapjában véve. Az egy dolog,h. csak lassan,fokozatosan lehetne visszatérni rá.
  • sz4bolcs
    #82
  • sz4bolcs
    #79
    Amúgy engem nem győzött meg ez az egész reklám, más a filozófiám. Sem természetgyógyászat, sem hagyományos orvostudomány nem különbözik ebből a szempontból..
  • sz4bolcs
    #77
    Halott Vera nem kell..
  • sz4bolcs
    #75
    Élő-e A Vera?
  • Magic Boy
    #73
    lásd 70-es hozzászólás!
  • hombarnorbi
    #72
    Sziasztok én csak érdeklődnék hogy,nem e tud valaki valami olcsó helyet ahol aloe termékekhez lehet jutni.Elöre is köszi!
  • Magic Boy
    #71
    Csodaszer nincs, de az aloe egy nagyonjó kis növény amit többezer éve használnak a gyógyíttásban!
  • Tobacco
    #69
    http://cserepesaloevera.fw.hu/
    itt van képsorozat is.

    Szabolcs: Ja :-)
  • bld
    #68
    csinálj egy képsorozatot szerintem és úgy érthetőbb lesz
  • sz4bolcs
    #67
    Ha becukrozod, akkor olyan lesz, mint a zselés cukor?
  • Tobacco
    #66


    a latex a héj és a zselé közt van, amit könnyű lemosni a zseléről. :-)

    írj, ha visszaértél a sivatagból, és ne feledd, ha elefántot látsz, menj utána, ő tudja hol a víz! persze, ha túl akarod élni a kis kiruccanást....
  • sz4bolcs
    #65
    Latexet fogok kajálni? :D
    LEgalább most tudom, hol terem... Irány a SIVATAG!! :DD
  • Tobacco
    #64
    Az elszáradástól nem kell félni, sivatagi növény. Így is 2-3 hetente kell öntözni, télen akár havonta. Rovarkártevői nincsenek a keserű latextertalma miatt. Gomba betegségek fordulhatnak elő néha.
    És, hát igen, azért az ilyen dolgok mindenben kockázatosak...
  • sz4bolcs
    #63
    Akkor ebből nem sok minden lesz :( Én is termeszteném, csak egyrészt nem merek befektetni nagy pénzt, mert ha elszárad, vagy történik vele valami, az kész csőd, másrészt tőletek nagyon messze lakom - Pécsett. Mondjuk itt lenne hely termeszteni, mert nagy a lakásunk. Ötleteket azért várok, mert ha valaki a közelben szeretne ilyet termeszteni, akkor esetleg betársulnék mégis...
  • Tobacco
    #62
    "beruházni valami marhanagy tételbe és kitermelni saját magatoknak"

    Ezt beszéltük mi is. Ha nem egy 25 nm-es lyukban laknánk, akkor biztos,hogy termelnénk itthon rendesen. Viszont, ha az alsó két, nem tudom milyen korcs levele ki van törve, akkor állítólag hoz majd sok oldalhajtást, amit szét lehet választani és külön ültetni.
    Végülis, csak akkor kell az elején ez a nagy felvásárlás, ha valaki azonnal akarja használni rendszeresen. De ha valaki csak szobanövényként megveszi, amíg egészséges, mire ne adj Isten szüksége lenne rá, addigra az egy darab is el fog szaporodni rendesen. Egy év múlva, már mi is adhatunk el belőle jó párat, annyi szaporulat lesz. :-)
    A szállítás napján, már kitörtük a két alsó korcs levelét :-) ami visszafogja a szaporodást.
  • Tobacco
    #61
    Eddig egyenlőre úgy néz ki, hogy kb. 5-6 növény tud kiszolgálni folyamatosan 1 embert. De ha valaki nem rendszeres, napi fogyasztó akar lenni, csak éppen kis égésekre, sebekre akarja használni alkalmanként, akkor egy is elég.
    A 6 növényünk 1 négyzetméter helyet foglal el. (csak azért írom, hátha valaki hasonló kis lakásban lakik, mint mi, és nincs hová tenni)
    Világos helyen kell tartani, de nem tűző napon. Átlag 8 használható nagyságú levéllel szállítják darabját, és kb. 2-3 hetenként hoz új levelet. 1 embernek naponta kb. 1 levél kell fogyasztásra.

    Mi alaposan kihasználjuk a növényt, megesszük a belét. A levágott két szélét és csücskét, ami kukába kerülne, előtte pl. arcot átkenni szoktunk vele, a két nagyobb héjat borogatásra használunk (izületre rakni, fóliával körbetekerni pár órára vagy éjszakára. gerinc mentén végigpakolni, derék és hátfájásra..stb..)
    Tehát minden részt, amit mások kidobnak, mi azt is felhasználjuk.
    Mások borogatásra egy egész levelet hosszában félbevágva szoktak használni.
    Ekkora pazarlást mi nem engedhetünk meg.
  • Pyotr
    #60
    ez nagyon drága srácok!
    próbáljatok lespanolni valami bioboltossal vagy iratkozzatok fel vegetáriánus körlevélre és onnan szerezni be valami infót mert ez hosszú távon nem túl jó!
    én annak idelyén fel voltam iratkozva ilyen körlevélre és elég sok alternativ dolgot meg lehetett tudni!
    vagy beruházni valami marhanagy tételbe és kitermelni saját magatoknak:)
  • Tobacco
    #59
    http://cserepesaloevera.fw.hu/

    innen lehet rendelni. szerdánként szállítják ki, de nagyon drága a szállítás. úgy éri meg, ha ismerősökkel összeállsz és sokat rendelsz. akár velünk is összeállhatsz, ha Pesti vagy, mikor legközelebb rendelünk. Mi kb 2 hét múlva rendelünk újra. sajnos múltkor csak 6 dbra volt pénzünk. aminek darabja 1150 ft, de a szállítási költség miatt a végösszeg 9500 lett a 6 növényre.
    6 db alatt abszolút nem éri meg a rendelés.
    Ha 6 db felett rendelsz, 10-20 dbot, akkor is ugyanannyi a szállítás, viszont, ott már adnak a növény árából is kedvezményt.

    Nem tudom, lehet, hogy máshol is lehet venni, de környezetemben még senki nem talált igazit, csak mérgező dísznövényeket akartak ránksózni, igazi aloéként, tripla áron.
  • sz4bolcs
    #58
    Srácok, honnan lehet beszerezni ilyern növényt?
  • BenceYCE
    #57
    A gyógyszeriparnak nem az a célja, hogy Te egészséges légy ezt tudja mindenki. Márpedig a fegyvergyártás után a 2. legjövedelmezőbb iparág a gyógyszeripar. Tehát összeteheted, hogy miért nem használják.
  • BenceYCE
    #56
    Erre most mit mondjak?!

    Én is ismerek sok embert akinek az egyedüli változás csak a pénztárcája vastagságában látható.
  • Tobacco
    #55
    Senkinek nem kötelező enni, sőt, véleményem szerint szigorúan tilos olyan dolgokat enni, beszedni, amiben nem hiszel, mert akkor úgysem hat. Erre bizony vannak tudományos tanulmányok, hogyha nem hiszel akár a legjobb gyógyszerben, akkor az nem is fog hatni.
    Tehát, te semmiképpen ne egyél aloét, mert csak idő és pénzpazarlás lenne, és növénykínzáson kívűl semmi más nem lenne az eredménye. :-)

    :-) azért, álmomban sem gondoltam volna, hogy emberek képesek egy kis egyszerű gyógynövénykén, egy cserép virágon így fennakadni, és vitázni, meg kétségbe vonni mindent róla.

    Ajánlok egy egyezséget az ilyen kötekedni szerető embereknek, akik csak azt élvezik, ha belerondíthatnak mások topikjába, hitébe és tudásába, valamint tapasztalatába:
    -Nem kell elolvasni arról semmit, ami ennyire irritálja őket, és kiegyezhetünk abba is, hogy nem is létezik az Aloé Vera, és soha nem is létezett, és nincs is ilyen nevű növény. Mi csak viccből írogatunk itt róla, amit had tegyünk szabadon :-) ÁLL AZ ALKU?
  • Tobacco
    #54
    Köszönöm :-) Pontosan így van.

    Egy dologgal egészíteném csak ki.
    A latex tartalom az a héja alatt egy vékony sárgás, nyálkás réteg, amit mindenképpen le kell mosni a gélről (a húsos beléről). Borzalmasan erős hashajtó valóban, ráadásul,nagyon erős görcsöket okoz, és erős összehúzó hatása van, ami vetélést is okoz várandós nőknél, tehát nekik végképp tilos megenni, de másnak se tesz jót, ha jót akar magának.
    Nagyon könnyű lemosni, hámozás után, egyszerűen folyóvíz alá kell tenni a gélt, és simán lejön. A tisztára mosott gélt lehet enni bátran.
  • Pyotr
    #53
    Aloe Vera.lap.hu
    itt lehet infótgyüjteni tudományosat vagy bulvárt tökmindeggy:)
    az Aloé latextartalma hashajtó anyagokat(antrakinonokat)tartalmaz,amelyeknek rendkivül erős tisztitó hatásuk van.Más hashajtó növények is(szenna,rebarbara,varjutövis,benge)tartalmaznak antrakinonokat,de az Aloé hatása a legdrasztikusabb!tehát aki Aloét tartalmazó hashajtót próbál az csak ovatosan:)
    Az pedig h tudományos alapja nincs az röhejes met több száz éve semmilyen gyogynövénynek sem kellett tudományos magyarázat mégis gyogyitottak velük!
    és nagy részüket a ma orvosai is elismerik!
    az Aloé-ról pedig három és fél ezer éve is maradtak fenn utalások
  • REALista
    #52
    A könyv kicsit eltúlozza a dolgokat, de tény hogy a gyógyszerek nagy többségében vagy kevés a hatóanyag vagy nincs is!Az Aloe Vera meg egy egyszerű átverés!Semmilyen tudományos alapja nincsen!
  • Tobacco
    #51
    Most őszintén, szerinted hol van egy növényben, egy virágban "marketingrizsa"? :-D
    Ne nevettesd ki magad. :-D
    Ha a termékeket isteníteném, akkor igen, akkor helytálló az állításod.
    De itt egy darab cserepes virágról van szó, CAT!!!... ugyanmár... :-D ez LOL, megahiperultra LOL


    ...marketingrizsa...



    Gyógyszereket adnának ki??? :-D újabb megaLOL! :-D

    Te nem olvasol könyveket? Nem vagy elég tájékozott...

    Hát nem olvastad a "Cenzúrázott egészség" című könyvet??? (Ajánlom figyelmedbe)

    Méghogy kiadnának bármit gyógyszerbe, ami jó??? :-D Na, ne már!!!

    Csődbe menne a gyógyszeripar és az összes kórház, az egész egészségügy, ha olyan gyógyszert dobnának piacra, ami jó is :-D

    Senki nem mondta neked, hogy higgyél bármit is :-D

    Ki akar téged bármiről is meggyőzni???

    Ha meg ennyire odavagy, minek nézel ilyen topikokat, ami ennyire nem érdekel?

    Senki nem hozzád intézi a mondanivalóját :-D

    Hát, komolyan mondom, végre lesz egy nyugodt álmom, ennyi nevetés után, már nem is gyötör az álmatlanság. :-D Köszi szépen, nem is tudod milyen jót tettél velem. Ma te voltál a gyógyszer, CAT! Az igazi, és hatásos. :-D

    Nyugodt, boldog éjt, és álmokat mindenkinek! :-)
  • Cat #50
    Ha hatékony, akkor pénz van benne, hisz az egészség hatalmas iparág. Tehát ha igaz amiket állítotok, akkor biztosan már évtizede rávetette volna magát a gyógyszeripar, kutatnák, a hatóanyagán alapuló törzskönyvezett gyógyszereket/készítményeket adnának ki stb.

    Szóval mutassatok nekem ilyeneket, azoknak hiszek, de marketingrizsának nem.
  • Ízi rájder
    #49
    Nekem is van növényem belőle, ekszémás bőrre vettem, de fél évet várnom kellett, mert meg kellett várnom,amíg a vegyszeres tápoldatok,amiket kapott a virágboltban eltűnjenek belőle. Aztán fogtam 1 (vastag husú) levelet,meghámoztam és turmixgépben kicsi teával péppé aprítottam, így fogyasztható.
  • Ízi rájder
    #48
    A legelső aloe verás termékeket,amiket importáltak, amik régebben kéz alatt adtak el, pár éve árulják üzletekben. Ebből van 100%-os, iható kivitel, sebekre való(a zöld emblémás), izületi fájdalmakra (piros emblémás) krém. Azt tudom, hogy 5 percen belül használ az izületi fájdalmakra való. 3-szor bemaszírozom a fájó felületet, kicsit bizsereg a tenyerem tőle, a fájás elmúlik az alkalmazott telületen. A zöld emblémással is volt tapasztalatom. 3 cm átmérőjű felületi sebre alkalmaztam naponta többször 2,5 éves gyereknél. 4 nap múlva karcolásnak tűnt az egész.
  • Tobacco
    #47
    amúgy, a topikot azért nyitottam, hogy én is többet tudjak meg róla :-)
    ha lenne tanulmány, akkor abban minden benne lenne, és nem nyitottam volna róla a topikot :-)