42
-
#42 Ez a decibel most éppen milyen hangerő? Mert inkább hangnyomást kellett volna írni, hiszen egy zongora is több: ~120dB
Szal inkább a fülben keletkező nyomásértéket kellett volna írni, azt lehet egzaktul összehasonlítani.
Mindenesetre az amcsik (csakis ebből a szempontból), 1általán nem hülyék!
Pont h az a hülye, aki ezt a jogi kavalkádot nem használja ki és nem jut egy "kis mellékeshez".
Ha lett volna már Mo-n is néhány ilyen per és lenne pár százezerem (hátha vesztek ugye), akkor ezt a feljelentősdit én főállásban csinálnám. -
Graxon #41 Én direkt veszek olyan mp3 lejátszót, ami hangos, esetleg hallgatás után van egy kis fülcsengés, mert utálom a "modern" bkv buszok hangját, utálom a metro hangját, de talán a legjobban a kriptaszökevényeket hallgatni, akik reggel mennek a piacra, és Bori néni panaszkodását Juli néninek, hogy megemelték a sárgarépa árát. Hallgassanak ők engem, ne én őket! -
MacrosTheBlack #40 De a legjobb:
ami már 28 másodperc után komoly károsodáshoz vezethet
Akinek 28 sec alatt nem tűnik fel hogy hangos és le kéne halkítani, az meg is érdemli. -
MacrosTheBlack #39 Talán az lehetne a megoldás, ha a felhasználók némileg lejjebb tekernék a hangerőt
:DD -
P3h3ly #38 Ez teljesen igaz, de mint látszik az amcsi bíróságokon máshogy gondolkodnak, így aztán aki kitalál vmi ilyesmit az nem kevés pénzt kap. -
#37 Csak hogy az ilyeneket nem szabadna megengedni. Ha megéget a száját és perelni akar, akkor jól el kéne zavarni a bús büdös ..csába. Tanulja meg, hogy a kávé az forró, a mikro meg nem macskaszárításra való! Aki ilyen baromságokért perel, annak nem fizetni kéne, hanem bezáratni vagy közmunkára ítélni. De felőlem ott helyben le is lőhetik, az ilyenért nem kár... -
P3h3ly #36 Miért is nem? -
Inquisitor #35 Ha jól tudom az EU-ban forgalmazott MP3 lejátszókban maximálva van a kimenő teljesítmény (remélem nem írom el) 12 mW-ban. Érdekes módon van olyan lejátszó, ami 2x6mW, van ami 2x12mW, ezek szerint nem egyértelmű a törvény. Ezt csak azért írtam le, mert sokak szerint ezek "halkak", ezért olyan verziókat vásárólnak, ami "nem EU" kompatibilis, ezeken 20-24mW is lehet a kimenő teljesítmény.
Azt azért nem árt tudni, hogy erősen függ az MP3 szám tömörítésétől, hogy az milyen hangosan szól. Lehet, hogy az egyik albumtól süket leszel, a másikon meg full hangerővel nem jön ki mondjuk a szám rendesen. -
Caro #34 Éppen ez a baj.
Ennek nem lenne szabad, hogy így legyen. -
P3h3ly #33 mindegyikőtök beszél itt a hülyeségről, sztem csak rájöttek hogyan lehet könnyen sok pénzt csinálni!
Most őszintén ti mikor kaptok dollármilliókat? Azt hiszem szinte egyikünk se látott annyi dellát egyszerre, nemhogy annyija legyen... És ehhez semmi tudás nem kell, csak hogy jól figyeljenek, és egy ilyen dolgot meg tudjanak lovagolni!
Az amcsi kormány ugyanez, csak nagyban, gondolkoznak, honnan lehet sok pénzt szerezni, aztán beugrik az ötlet: "Jé, a fegyverben meg az olajban nagy üzlet van"
Aztán szépen felfegyverzik az irakiakat, és lerohanják Irakot hogy lehet hogy atomuk van vagy vmi.
Eredmény? Sok pénz az olajból meg a fegyverből, meg egy amcsi bábkormány Irak élén.
Ezt nem nagyon nevezném hülyeségnek. -
SymbioC #32 Klasszikus eset volt, amikor egy nő a mikroban szárította a macskáját majd beperelte a mikro gyártóját, mert az nem figyelmezette, hogy ilyesmi súlyos károsodást okoz a macskában.
Ez amerika. Alapban mindenkit tök hülyének kell tekinteni és mindenből pénzt lehet csinálni.
A SonyEricsson telefonban is a 3-as hangerő fölött (max 8) már figyelmeztet, hogy káros lehet a hallásra!
-
Caine #31 "Néhány napja egy demokrata kongresszusi képviselő kezdeményezte, hogy indítsanak vizsgálatot az eszköz állítólagos halláskárosodás-okozása miatt, most pedig egy felhasználó ugyanerre hivatkozva be is perelte a céget."
Bingo. Itt van a kutya elásva. Szerintem szimplán arról van szó, hogy az illeő meg az ügyvédje most akar pénzt kihúzni az Appleből, meglovagolva ezt a hullámot. A képviselő urak szóba hozzák, mindenki rajta csámcsog és aki elég gyors az perelhet elsőnek. Az Apple meg jó séllyel fizet peren kívül az elsőnek, hogy ne legyen belőle precedens. Ez olyan mint valami nemzeti sport. "Ki perel a végén?"
Tényleg nagy gond van a Nagy Víz túloldalán, ha ilyen macskajancsikat komolyan kell venni ... -
Chappy #30 halkítsa lejjeb a gyökérje -
#29 "amit nem lehet biztonságosan használni. Ő egy hibás terméket vásárolt meg"
nem a terméka hibás, hanem aki hülyén használja. egy jó sennheiser fülessel olyan hangerőt lehet elérni, hogy ha a buszon az ölembe rakom a fülest teljesen jól hallom, mégse hallgatom soha ilyen hangosan. Tudom hol a határ. ez a per kb olyan, mint anno volt egy, hogy egy amerikai nő beperelt vmi mosógép gyártót, mert enm volt ráírva a mosógépre hogy a macskát nem lehet benne kimosni. Ő kimosta, és megdöglött a macska. Dollár milliókat kaszált... Ha a hülyeség fájna...
Erre csak azt lehet mondani: "Az emberi hülyeség és az univerzum végtelen, bár az utóbbiban nem vagyok biztos." Albert Einstein -
marci6 #28 az amerikai hülyeség 1 példája: minap hallottam h. Paris Hiltonról 1 bírósági tárgyalás alkalmával kiderült h. NEM TUDJA MELYIK ORSZÁGBAN VAN LONDON, és azt hiszi hogy EGÉSZ EURÓPÁBAN FRANCIÁUL BESZÉLNEK. hát jézusom. ez normális?? -
ace02 #27 hogy tudtok ilyeneken fennakadni? aki hülye haljon meg és kész. engem az egész cikkben egyedül a képen látható csaj érdekelt
nektek is inkább vele kéne foglalkozni -
#26 Nekem meg az a velemenyem, hogy szeretnem latni az eredeti irast ami alapjan keszult eme cikk... -
MANITOU007 #25 Sok csicska politikus mindenbe beleköt amibe csak tud ha nem tudja kezelni az iPod-ot és nem tudja hol kell lejebb venni a hangerőt pedig a használati útmutatóba le van írva gondolom,és ezért bepereli az Apple-t hát ennyi a véleményt!!!!!!!!!!!!! -
#24 "A per tárgya, hogy jelenleg egy olyan termék kapható a piacon, amit nem lehet biztonságosan használni. Ő egy hibás terméket vásárolt meg és a hatályos törvény elég egyértelmű: aki hibás eszközt adott el, az köteles azt visszavenni és megjavítani"
A fegyverekre is ervenyes ez ? Attol meg nem hibas, hogy a szomszedot is agyon lehet vele loni, nemcsak a celtablat. Bar nemtom mennyi ebbol a hirbol az igazsag, ugyanis Berta "Bulvar" Sandor szerzemeny. -
#23 Ha az Apple a per hatására le meri venni a hangerőt, akkor beperlem őket, mert nekem feltett szándékom, hogy megsüketüljek, azért vettem Ipodot, erre ezek a rohadékok még ebben is megakadályoznak. -
An-Dee #22 "A per tárgya, hogy jelenleg egy olyan termék kapható a piacon, amit nem lehet biztonságosan használni. Ő egy hibás terméket vásárolt meg és a hatályos törvény elég egyértelmű: aki hibás eszközt adott el, az köteles azt visszavenni és megjavítani" - nyilatkozta Steve Berman.
Vagyis mivel a modern autókkal akár 200 felett is lehet repeszteni kérek 20000000000000000000000 dollárt az amerikai államtól :) -
oszi1113 #21 Azthsizem, kiruccanok majd valamikor az államokba, lemegyek egy jólmenő kis dizsibe, azt 28 másodperces rave után elkezdek sírni, majd megyek és feljelentem a szervezőséget, hogy halláskárosodást szenvedtem! Egyébként valamelyik főiskolai tanárom mondta, ha az usában rosszúl leszel az utcán, vagy bármi történik veled és összeesel, akkor esélyed van arra, hogy elpatkolsz, mert senki nem fog segíteni, mindenki attól tart, hogy utána be fogod perelni, ha bármi kis gigszer történik! De lehetne még mesélni a microsutő és a macska esetéről, az eset óta fel van tüntve, hogy kisállatot ne szárítsunk benne, vagy hogy a tempómat csupán a sebességet tartja, nem az útirányt! A szomorú az, hogy még órákig lehetne sorolni, milyen és mennyire debil egy "nemzet"!!!
Hihetetlen, hogy egy ilyen buta ország jelenleg még a legerősebb hatalom a világon! -
csiga88 #20 Csak azért csinálják mert az amcsik b*szott lusták, és így egyszerűbb pénzt keresni(még tenni sem kell érte).Egyik hozzászóláshoz:azért USA a legnagyobb hatalom mert jól tudja butítani a saját népét,tök ugyanaz mint a nácik 1933-1945-ig.Gondoljatok csak az iraki háborúra.Azt se tudják hol van Irak,de le kell rohanni,mert vegyi-,atomfegyverei vannak.Sok hülye meg szent írásnak tekinti amit Bushi mond!Ezaz Amerika,csak így tovább! -
Caro #19 Gondolom olyanról nem hallottak, hogy valaki passzív hangfalon akarja hallgatni, ahol elkél az a néhány + decibel.
Én soha nem szoktam zenelejátszót 40%-nál nagyobb hangerőn hallgatni, azt is csak buszon.
És ez a sok idióta... Látszik milyen nagy ott a jólét hogy ilyenekre ráérnek.
Tehetnek egy szívességet: dögöljenek meg. Legalább több (tiszta) levegő marad nekünk.
Bár az vígasztal, hogy az ilyen ember evolúcionárisan úgyis öngyilkos. -
asdasdasd #18 Mindent rá kell írni ami szóbajöhet: ne aludj vele mert a nyakadra csvarodik, ne ejtsd a lábadra mert eltörik, ne nyeld le, ne dugd fel, stb...
Egyébként ezt nyugaton pont az ilyen perek elkerülése miatt le is írják. -
#17 Roppant egyszerű a megolodás és szerintem ezt így is csinálják, úgyhogy nem értem mire perel egy ilyen degenerált segg.
A lejátszó leírásában fel kell tüntetni, hogy túl hangos hallgatása esetén károsodást okozhat, így mindenki csak saját felelősségre tekergesse a volumét.
Akkor aztán perelhetnek az ilyen suttyók...
-
LaPalma #16 én meg beperelem a parkert, mert olyan golyóstollat csinált, amit ha a fülebe dugok, komoly halláskárosodásom lehet.
birka nép ez a tengerentúli -
#15 beperelem a keszgyartot mert megvaghatom a kezem. gyarcsanak biztonsagos kest, amivel nem lehet bevagni -
No Mans Land #14 hogyan ha már hülyék legalább szerencséjük legyen meg ismered a mondást 1 hülye 100at csinál az USA-ban meg van hülye bőven :)
-
rolika #13 nem értem, hogy lehet az usa a föld legerősebb nemzete, ha ilyen suta polgáraik vannak -
levy668 #12 Ajálhatom a buta amerikaiaknak a hangerő szabályozó gombot(volume) csodákat lehet vele elérni a hangerő csökkentésben -
haxoror #11 Ez nem a bíróságokat minősíti hanem inkább azt hogy mennyi idióta él amerikában, idehaza is vannak bolondok akik mániásan feljelentgetik a szomszédjukat hogy az megölte Kabos Gyulát és elásta a kertben, ilyenkor kötelező az eljárást lefolytatni pedig a rendőrség is tudja hogy nonszen, na az amcsik viszont direkt játszanak rá az ilyen baromságokra.
Ez az amikor túl sok szabadságot meg jogot kap valaki, többet mint amennyivel élni tud. -
haxoror #10 Nyugi kelet felé is, mi vagyunk az értelem utolsó bástyája ;D -
#9 Ekkora marhaságot... És ha valakinek rossz a füle? Akinek az is hangos, ha valaki negyedhangerőn hallgat valamit? -
#8 Nekem az volt a csúcs, hogy egy családapa beperelte a HBO-t, mert miután lemondta az előfizetést nem kapcsolták ki. 2 évig "lopta" a szolgáltatást aztán beperelte őket a bíróságon, hogy, amiért nem kapcsolták ki a csatornát összeomlott a házassága, annyit bámulta a tévét.
Hihetetlen! -
#7 Komolyan mondom, csak azt nem tudom elkepzelni, hogy az ilyen isten barmait a birosag miertnem kuldi el a jo retkesbe? Senki sem kotelezte ra, hogy maxon hallgassa, ezek utan kivancsi lennek a HiFi-ket hany 100 fele modon lehetne perelni... -
#6 Csak nekem van olyan érzésem, hogy nyugatfelé haladva az emberek átlagintelligencia szintje csökken?;) -
kbupdate #5 beperlem az autógyártókat, mert ha 150-nel neki megyek a betonfalnak (pl autopályán hídpillér) akkor meghalhatok vagy tf balesetután lebénultem.. nc -
#4 Végre van 1 lejáccó, amin adott a lehetőség a nagyobb hangerőre, pl én metróval járkálok, ott ez áldás :) Bár, nem halgatom így se fullon, de szerintem az én megastickem is hangosabb a kelleténél :PP Mongyuk szenhejzer fülessel :)) -
Aukartis #3 "A zenelejátszó hangereje elérheti akár a 115 decibelt is, ami már 28 másodperc után komoly károsodáshoz vezethet." és ha süket akarja hallgatni? rá is gondolni kell. Beperelhetnénk a többi céget h nem építenek be a lejátszójukba kisegítő lehetőségeket... Más: Unokatestvérem arra panaszkodott egy másik lejátszó esetében, h a legalacsonyabb hangerősség is hangos neki. Mepróbálta visszavinni mire közölték vele h nem hibás a termék, mert másik példány is ugyanolyan hangos tehát szevasz. Magyarország?