Mi a Windows XP minimum hardverigénye?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na itt van meglõve az egész.
A windows néha 3200+ os gépen SEM használható 😊
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
A tárterület az alábbiak szerint nézett ki:
- 64 kB RAM
- 20 kB ROM
- 4 kB I/O RAM
- 8 kB karakter ROM
A 0 és 1 tárcímek beállításával lehetett a tárkiosztást változtatni. Miután a processzor csak 64 kB-os címtérrel rendelkezik, egy FPLA (Field Programable Logic Array) nevû memóriavezérlõ IC tette lehetõvé, hogy ugyanazon a címen ROM és RAM terület is elhelyezkedhetett. A fent említett címek beállításával lehetett vezérelni, hogy egy adott címen levõ ROM, vagy RAM területet lásson a processzor.
Nem kötözködésképp, hanem érdekességképpen írtam ezt.
1 MHZ vagy alatta és 100kbyte memó..."
Elvileg az elsõ XT gépekben 256K ram volt, de annyival nem futott normálisan a DOS, ezért ezekbe bõvítõkártyát kellett tenni. Aztán próbálkoztak 512K-s gépekkel is, de végül standard 640K-s gépeket kezdtek gyártani, amik 1 vagy 2MB-ig bõvíthetõek voltak. Innen ered az a híres és félremagyarázott "640K-ba minden belefér" szösszenet 😉
Most más kérdés, hogy a CP/M, amirõl a DOS-t klónozták, miért tudott elfutni 64 meg 128K-s gépeken? (Ráadásul 128MB-os gépre még "DTP" kiadványszerkesztõ is volt!) (Például CPC64 és társai)
/*WTF?!*/
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Fõnixmadárnak meg csak annyit mondok, hogy nLite-ot használj.
\"...lámák kíméljenek.\"
Az IC lábain lévõ jel meg nem mindíg szól bele az órajelbe, csak közvetve, más alkatrészekkel. Tudom jól, mert ma buktam belõle 😄
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Én is meglepõdtem ,hogy milyen élvezhetõen lehet használni.Moháztem is vele sokat és zenét szerkesztettem stb..
Haverom mikor áthozta a 2,6 GH p4 ét 10 Sec el késõbb Bootolt be mint az övé 😊
Ha a nincs agyon pakolva fölösleges dolgokkal akkor a régi gépeken is élvezhetõ szerintem.
Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.
Én is meglepõdtem ,hogy mijen élvezhetõen lehet használni.Moháztem is vele sokat és zenét szerkesztettem stb..
Haverom mikor áthozta a 2,6 GH p4 ét 10 Sec el késõbb Bootolt be mint az övé 😊
Ha a nincs agyon pakolva fölösleges dolgokkal akkor a régi gépeken is élvezhetõ szerintem.
Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.
Mert az igaz, hogy az IC-ket le lehet kérdezgetni és értéket lehet tõlük kapni, de azt az életben ki nem fogja találni egy IC hogy a lábán amin lead egy x feszültséget, azon sorban van pl egy ellenállás vagy más feszültségcsökkentõ végeredményt produkáló áramköri elem/elemek. Ezt csak az alaplap tervezõje tudhatja, aki a BIOS-ba aztán a pontos értéket adó számítási eljárást építi be.
A pentium processzorok (az overdrive-nak ehhez ismételten köze nincs, az nyüves 486 csak és kész) elsõ változatai is legkevesebb 60MHz-en mentek.
Az egyetlen dolog amit mentségükként el tudok képzelni, hogy visszajumper-olták a procit és így kipréselték a látható 7-8MHz-et - dehát ezt nehezen hiszem el most így akkor is.
Emlékszem 2000ben nyomták a 400mhz Celeronokat 2004ben meg 2600mhzas tettema gépembe s azóta is futnak vele a legújabb programok akadás nélkül,persze a videókártyát ki kellett dobni.
A Windowsból meg már jöhetne az új,rühej,hogy 5éves az op rendszer s újrainstállnál mindent fel kell pakolni,mert alapban max aknakeresõzni lehetne vele
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Marhaság. Ezek a programok a 486-osoktól felfelé elérhetõ külön cpu azonosító gépi utasitást használják ill különbözõ asm rutinokat melyek eredményébõl megkülönböztethetõ még a nagyon hasonló, de koppintott procik is. Semmi köze a bioshoz, sõt annál jóval pontosabb információkat tudnak lekérdezni olyan procikról is amik a bios irásakor nem is léteztek...
" te gépedben ketyegõ CPU valós sebességét is a BIOS-ból tudhatod meg a legpontosabban "
Szintén marhaság, egyrészt a legpontosabban a gyártó saját prociazonositója mutatja a helyzetet (pl Intel® Processor Identification Utility) másrészt a speedstepes procik valós sebessége nem is látszik a legtöbb biosban...
Naja, szep gondolat. De ezek nem azt teszteltek mi a minimalis gep amin normalisan fut es hasznalhato, hanem at akartak menni negativ rekordba. Nem tudom mi az amit ebbol le lehetne szurni, kb semmit. Lelepkedtek annyira, hogy hasznalhatatlanna valt a gep, milyen meglepo eredmeny.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az az érdekes, hogy a képeken látható, hogy hány órakor készültek. érdekes módon a képek közt fél, egy óra eltérések vannak növekvõ sorrendben. Ha mindig újratelepítették a rendszert, akkor ez nem lehet csak úgy, ha minden kép más-más napon készült. Akkor meg az a furcsa, hogy minden nap egyre késõbb értek rá a srácok... <#falbav>#falbav>
1 MHZ vagy alatta és 100kbyte memó...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Amikor 750-es duronom volt 128 mega sdrammal, azon se ment valami szépen a vindóz, sokat töltögetett, de +256 mega rammal már elég gyors volt, de akkor is sokkal erõsebb gép mint a minimum ajánlott...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Jó teszt nagyon, tetszik! 😄
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
A te gépedben ketyegõ CPU valós sebességét is a BIOS-ból tudhatod meg a legpontosabban - a Windows alatt mûködõ összes program gagyi erre a célra, és közvetve a BIOS-t keresi meg az infóért.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A 486-osok sebessége alapesetben 33 MHz, esetleg 40.
A 486DX2 sebessége 66 és 80, a DX4 pedig 100 és 120.
Egy DX4-en azért megpróbálnám...
A képen viszont 7MHz-t ír.
szerintem
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Bár most újra elolvasva úgy sejtem, hogy itt a túlhúzás ellentétét vitték véghez!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Télleg nagyon unatkoztak.... 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.