46641
  • [HUN]FaTaL
    A hiba az Ön készülékében van.
  • ViniSoundz
    hát nekem má elegem lett ebből a szarból. letörlöm aztán vissazteszem az xp-t. miezmá hogyha van pagefile, akkor behal minden 3d alkalmazás? nahjó nem is idegesítem magam.....
  • Pio
    Én is így vagyok vele, 4 gigaram mellé ne kelljen már. De mégis időről időre belefutni olyan játékokba, amik nem hajlandóak elindulni, ha nincs pagefile... A Fuel volt a legutóbbi ilyen. De volt már dolgom egy olyan általános iskolás alsós értékelőrendszerrel is ami egyszerű volt, mint egy kő, mégse lehetett nyomtatni amíg nem volt lapozófájl... Mondjuk van hely rá bőven, úgyhogy beállítottam 1 gigát, csak tartok tőle, hogy így meg olyankor is azt fogja használni amikor nem is lenne rá szükség, mert úgy tudom még az xp idején előszeretettel csinált ilyesmit.
  • ViniSoundz
    kiba**ott idegesítő! ha van pagefile, akkor akad minden, ha nincs akkor folyamatos minden, de egy idő után kifagy ugye mert nyügje van, hogy elfogyott a memória.
  • [Jakuza]
    Teljesen mindegy hanyra allitod, mert ugyis ha keves a Windows leszarja mit allitottal be es permanensen noveli aszerint amennyi kell neki. :D
  • [HUN]FaTaL
    Szoktam beállítani 4MB-t azt kész. :D
  • fery02
    Valami minimális értéket mindenképpen ajánlott beállítani. Egyes programok nagyon érzékenyek, ha nincs pagefile.
  • Pio
    Wikipédia mondja:
    "
    The main disadvantage of 64-bit architectures is that relative to 32-bit architectures the same data occupies more space in memory (due to swollen pointers and possibly other types and alignment padding). This increases the memory requirements of a given process and can have implications for efficient processor cache utilization.
    "

Tartott nekünk egy gúglinál dolgozó programozó egyszer egy előadást ruby vs python témában memóriakezelés szempontjából és akkor tért ki erre is, ő is hasonló dolgokról beszélt, mint a wikipédia. 99%ban persze az adott programon és a rendszeren múlik, hogy mennyivel és elméleti szinten kiküszöbölhető a dolog, de a gyakorlatban jelenleg láthatóan nő a memóriaigény 64bit esetén. Sajnos az ezzel kapcsolatos statisztikáik nem voltak publikusak (mint ahogy kábé semmi abból, amit a google-nál csinált a csávó...), de a dolog lényege annyi volt, hogy határozottan (nem elhanyagolható mértékben) memóriaigényesebb a 64 bites rendszer.
  • ViniSoundz
    bocsesz, nem csak ezt tettem, hanem kikapcsoltam a pagefile-t is. és semmi nem akad. lol
  • [HUN]FaTaL
    Honnan szeditek ezeket a baromságokat? Semmivel nem használ több ramot a 64 bites mint a 32bites.
  • ViniSoundz
    sima asus p5b alaplapom van 2 giga kingmax 800-as ramokkal.

DE,

sikerűlt megoldani :)

utánanéztem milyen memóriakorlátozások vannak win7ben és kiderült, hogy 2 féle is van.

nahmost egyiket módosítottam a "bcdedit /set IncreaseUserVA 3072" paranccsal így valahogy máshogy történnek a dolgok, mert megszűntek ezek a beakadások.

aki akar nézzen utána mit is csinál ez a kapcsoló istenigazából és írja le
  • dovit
    Használd az 1.7-t. Azzal nekem jó lett. Minden mással rossz volt.
  • Torzonborz
    "amúgy eddig minden win7el így voltam." hmm akkor vmi érdekes bibi van itt. milyen alaplapod / memóriád van ?
  • ViniSoundz
    annyi hát, 4giga nekem is.
  • KranaZoli #10443
    Szerintem Nekem is annyi.
  • Torzonborz
    page file-nak mekkora a mérete ? nekem 4 gb .
  • KranaZoli #10441
    Van ez a 7600-as build:

"Windows 7 RTM build 6.1.7600.16385 64 bit Hungarian"

Telepítés elején már ki lehet választani, hogy magyar nyelvű legyen, vagy alapból magyar nyelven települ, vagy utólag kell magyarítani ezt a build-et?!

• ViniSoundz
    nekem minden beakad mint a szar, frissítettem már minden drivert. tegnap raktam fel ezt az új release-t is és semmi változás. amint betelik a 2giga diavetítés lesz az egészből vagy talán mé grosszabb
  • KranaZoli #10439
    Pöttyet összekavarodtam. Amit idéztem azt arról az oldalról kopipasztáztam be, amit BON link-elt. Ill. az MS honlapján is Virtual PC + Windows XP Mode-ról beszélnek.

Tudnál konkrét link-et küldeni, hogy most akkor mit is kellene letölteni?!
  • Torzonborz
    nekem is 64bites van 2 gb rammal mégsem kevés ( Arma2 , EQ2 , EVE ) .

ja és hogy akkor miért 64 bit ? lesz ram uograde...
  • ViniSoundz
    nem 32es van fent. pagefile is be van lőve, fingom sincs mi lehet.
  • werkfilm
    nem 64 bitest raktál fel? ahhoz kevés annyi ram ha még játszol is.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor te a rendes virtual pc-t szedted le, nem a win7est, egészen eddig erről beszéltem. :D Azt kell leszedni amit bon linkelt.
  • KranaZoli #10434
    Hát amikor Én próbáltam akkor úgy működött, hogy feltettem a Virtual PC-t. Felinstalláltam az XP SP3-at, amit le lehet tölteni szintén MS-ról.

Aztán feltettem alá vmi régi programot.

Start menüben megjelent, mint Virtual PC alkalmazás, de nem indult mert sírt, hogy nem fut a Virtual PC. Így azt is el kellett indítani. Volt régi start menü, meg minden.

De lehet, hogy most már nem kell...
  • ViniSoundz
    segítsetek nekem legyetek szívesek! (igaz játékról van szó :))

az mitől lehet, ha pl játszok win7 alatt, tökmindegy mivel, ha betelik a 2giga ramom nem ürít semmit, hanem iszonyatos módon, az addig tök folyamatosan futó játék elkezd beakadni de több másodpercekre kb fél fps-el sem megy semmi.

tuti valami windózos beállítás lesz a gond. amúgy eddig minden win7el így voltam. most éppen 7600.16385-ös verzió van fenn.
  • naaa
    A tolkittel aktiváltam a 7600 at
    először okés volt és kiírta a genui izét
    aztán minden frissítési keresést letiltott és aktíválatlannak tette a szoftvert
  • bazza
    Sziasztok!
    Tegnap újra kellett tennem a rendszert, mert bekapcsolásoknál a windows logó után nem a bejelentkezési képernyő fogadott, hanem a nagy büdös fekete semmi.... restart => tökéletesen működik. Erre ma reggel ugyan az a gond adódott, kapcsolnám be erre ugyanott ugyanúgy fekete képernyő. Az eseménynaplóban nem találtam semmit, és csak alap progik vannak feltéve mint ESS4.0, daemontools, TC, Catalyst stb. Valaki találkozott ilyesmivel? Félek mert nem akarom hogy a gépnek legyen baja, reménykedek hogy a win7 szarakodik. (ráadásul újraindításnál minden tökéletes, csak bekapcsolásnál van a nagy feketeség win logó után)
  • rexHUNter
    ok kössz a helpet
  • [HUN]FaTaL
    Az XP modeban semmilyen hardveres gyorsítás nincs, játékra alkalmatlan. Egyéb, régi alkalmazások futtatására való (jelenlegi állapotában).
  • rexHUNter
    közben már én is rátaláltam,hogy kapufa.
    de virtuális alatt nem elérhető a teljes erőforrás mint a gazdagépen,
    tehát pl.játszani nem lehet rajta?
  • [HUN]FaTaL
    Sajnos nem támogatja. :(

Link
  • Pio
    Nem támogatja
    FORRÁS
  • [HUN]FaTaL
    A VT-t nem írja. A 4es sorozat ha jól emlékszem nem támogatja, de mindjárt megnézem az intelen. A régiek közül a 6os az újak közül a 8as támogatja (de azt hiszem mostmár a 7es és egyéb procikba is elkezdték belerakni, ehhez képest az új intel i5-ök nem fogják támogatni, röhej).
  • rexHUNter
    de írja csak arra nem találok utalást,hogy támogatja-e a virtualizácíót a proci Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
  • [HUN]FaTaL
    CPU-z nem írja. Milyen procid van?
  • rexHUNter
    és mit keressek? bocs de lombik bébi voltam
  • bon
    Futtasd inkább a CPU-Z programot és ott írni fogja ha jól emlékszem.
  • rexHUNter
    "Azt, hogy támogatja-e a CPU-d a virtualizációt a BIOS-odból tudhatod meg"
    Bővebben mondanál erröl valamit
  • [HUN]FaTaL
    Nem éppen. Virtual PC for Windows 7!

Nah majd ha lesz win7em küldök egy képet. A régi Virtual PC-ben kaptál egy XP-t azt szevasz. Itt az XP alá telepített programokat tudod a win7ben úgy futtatni, hogy csak az ablakot látod XP-s kinézetet, a környező virtuális gépet nem! Tehát nincs lanka meg start menü meg anyámkínja, csak mondjuk egy IE6.
  • KranaZoli #10418
    Hát nem tudom... A 2. link-en pl. ezt találtam:

"Egy egyszerű példán bemutatva, ha a Windows XP Mode-ot szeretném használni a következőkre van szükségem:

* Gazdaszámítógép hardveres virtualizáció támogatással és telepített Windows 7 ENT, ULT, PRO operációs rendszerrel.
    * Virtual PC for Windows 7
    * Windows XP SP3 csomag (Windows XP Mode)"

Ez dettó ugyanaz, mint amit Én leírtam.
    (szerintem)