Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
4 fõ különbséget említenék meg a két opció között:
1. MÛKÖDÉSI ELV
A hibernálás esetén a memória tartalma egy az egyben átmásolódik a merevlemezre és a gép gyakorlatilag ténylegesen kikapcsol, a bootrendszer megjegyzi, hogy következõ indításnál ne bootoljon be a windows, hanem másolja ki merevlemezrõl a memóriát és minden folytatódik onnan, ahol abbahagytad. A készenléti állapot ezzel szemben annyit jelent, hogy csak a számítógép mûködéséhez elengedhetetlenül szükséges elemek maradnak áram alatt. Optimális esetben ez nagyon kis áramfelvételt jelent és ha megfelelõ a tápod, akkor annak a ventilátora is kikapcsol. Általában BIOSban lehet ezt-azt finomhangolni ezzel a funkcióval kapcsolatosan.
2. BEKAPCSOLÓDÁSI IDÕ
A hibernálásé jóval lassabb. Mivel a gép ténylegesen ki volt kapcsolva ezért el fogja végezni a szükséges teszteket, hardverérzékeléseket, tehát gyakorlatilag ugyan úgy indul el a gép, mint normálisan. A különbség a windows bootolásakor következik be, ugyanis annyi történik, hogy a merevlemezre lementett cuccot visszaírja a memóriába és már indul is a rendszer. Ez néhány másodpercet jelent.
A készenléti állapotból való visszatérés ennél jóval gyorsabb, mivel nem kell semmit másolgatni, nem kell hardvereket érzékelni, egyszerûen újra áramot kap minden eszköz és mehet is a móka.
3. ERÕFORRÁSIGÉNY
Itt elég jelentõs a különbség, mivel a hibernálás szó szerint semmilyen erõforrást nem igényel, hacsak nem számoljuk ide a gépben levõ memóriának megfelelõ méretû helyet, amit lefoglal magának a rendszerpartíción. Ezt azonnal lefoglalja, amikor a hibernálás funkciót engedélyezzük az energiagazdálkodásnál és ez így is marad egészen addig, amíg ki nem kapcsoljuk a funkciót.
Ezzel szemben a készenléti állapot igenis igényel áramot, igaz nagyon keveset.
4. HASZNÁLÓDÁS
Itt a legjelentõsebb a különbség, mivel a hibernálásnak legfeljebb azt lehet felróni, hogy kiírja a memóriáról az adatokat, ami gyakorlatilag semmi, ezzel szemben a készenléti állapotnál folyamatosan használat alatt van néhány alkatrész (memória, táp, satöbbi), tehát az élettartamukra igenis kihat a dolog.
Nagyjából ennyi jutott eszembe így hirtelen, remélem nem volt teljesen felesleges leírnom.
Saor Alba
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Próbáltam a 8.5-el meg a 2009-el.
Saor Alba
steam, origin: ACE_hun
Gigabyte EP35CDS3R ; Intel E7200 ; 2*2Gbyte DDR2-1066MHz ; Gigabyte 4850 (1Gbyte) ; 3*160Gbyte SATA vinyó
Vista Home Basic: 57 sec.
Windows 7 Ultimate Beta: 48 sec.
Saor Alba
A Firefoxnak problémája támadt és összeomlott..."
<#banplz>#banplz>
Saor Alba
Valamiért meghalt tõle majdnem a mikromasina, venti 2000-el pörgött, átmelegedett szépen. Lelõttem az indexelést, azóta 10db a venti, noti pedig langyos. Jó lesz ez, a procit se gyilkolja és a memóriából is jóval kevesebbet falatozik mint a pista home basic.
Saor Alba
ゾルターン
vlc nem igazán akar menni, mert kétszer kell elindítani, hogy legyen kép, elsõre nincsen
Ha arra gondolsz, hogy fogod a virtuális géped, amire fel van rakva a W7 és odaadod valakinek, akkor õ is használni tudja virtuális gépen.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
ゾルターン
ゾルターン
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Nem találtam témát ahova írhattam volna úgyhogy...
Szóval egy gépnek mennyi az az idõ, amíg nem árt míg bekapcsolva hagyom?
Pl. ha egy évig havonta egy nap szünettel ott hagyom, hogy a monitort is kikapcsolom és csak feltöltés megy a gépen, akkor lehet tõle valami meghibásodás?
Áramszünet meg egyéb külsõ tényezõket most figyelmen kívül hagyva..
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
ASUS P5Q-PRO Q9550 SAPPHIREHD4850 DUAL SLOT 4GB CSX CEC FAN KIT COOLERMASTER CM690
www.guillotine.atw.hu
Gigabyte EP35CDS3R ; Intel E7200 ; 2*2Gbyte DDR2-1066MHz ; Gigabyte 4850 (1Gbyte) ; 3*160Gbyte SATA vinyó
Egyébként nincs vele semmi gondom.
Vista alatt 2 Giga rammal ment a gépem, de az egyik 1 Gigásom behalt, így most 1 gigával megy Seven alatt. Mégis minden gyorsabban vele.