46641
-
#11417 Nnna, akkor nem csak én gondolom így :)
(mindazonáltal természetesen nekem is Win7 ketyeg a gépemen, semmi pénzért nem használnék újra xp-t :D) -
#11416 Nem kötekedésképpen, de erre az elavult oprendszer megállapításra reagálnék.
Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, legalábbis nem minden téren jogos szerintem.
Addig oké, hogy a Win7 egy 2009-es igényeknek megfelelő kinézetű és tudású rendszer, és az XP ugye nagyon nem az.
De abban az esetben (és szerintem ezzel így rengeteg felhasználó van) ha nem fontos a up to date tudású rendszer, nem fontos a tiptop külcsín, akkor az XP még bőven remekül használható, pl. egy irodában.
Sőt akár olyanoknak is bőven jól használható akik csak játékra használják a PC-t, de nincs DX10 kompatibilis vga-juk és a gépük sem éppen elég gyors egy DX10-es játékhoz.
Ezekben az esetekben szerintem az XP még bőven jó, mitöbb kényelmesen használható és nem is olyan csúnya. Pár éves játékokkal játszani és irodába egyelőre teljesen jó szerintem, teljesen mindegy, hogy elavultnak nyilvánították-e, bizonyos felhasználók -elég tág réteg- igényeit maximálisan kiszolgálja. :) -
tom235 #11415 Ezen azért lehetne vitatkozni. Mi az amit xp-n nem lehet elvégezni, csak windows 7-en? (dx11-et leszámítva, ami azért a legtöbb embernek felesleges jelenleg). -
#11414 Összességében: elavult oprendszer az XP. -
#11413 Ha Vista-t használsz akkor nem annyira javallott. Ha viszont XP-t használsz, akkor a felett már régen eljárt az idő a DX9-ével.
Ha szeretnél DX10-et (DX10.1-et) is, akkor Vista, vagy Seven.
Ill. XP alatt korlátozva vagy RAM-ban is, ésatöbbi, ésatöbbi... -
#11412 vistáról vagy xp-ről akarsz váltani?mert ha xp-ről akkor játék miatt ne rakd föl a 7et -
tomee92 #11411 Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kérdezni hogy megéri feltenni a win7-et ha leginkább csak játszani szoktam a gépen?
a lényeg nekem hogy minden játék menjen rendesen és gyors is legyen -
#11410 Hú, ez még kényelmesebb! Köszönöm szépen: -
#11409 Köszi!
Ezt megsasolom, így, hogy net közelben vagyok.
-
Pio #11408 Részemről plusz egy voks az RW mellett, szerintem az a legtisztább megoldás :) -
#11407 no meg pendrive :) szerencsére a mai alaplapok jó része boot-ol arról is (no meg így szoktam tenni windows-t az MSI Wind-omra :)) -
#11406 Valóban butaságot kérdeztél, ha ki van kapcsolva a gép akkor hogyan futnba le? Sehogy! -
#11405 Először XP majd Windows 7 ez a helyes sorrend ellenkező esetben ugrik a Windows 7 boot-ja. -
#11404 Létezik DVD-RW és DVD+RW is írásra, én minden kipróbálásra szánt dolgot arra szoktam kiírni. -
#11403 Ha a beállított időpontban ki van kapcsolva a gép, akkor a töredezettségmentesítést egy későbbi időpontban (bekapcsolás után) végzi el, de csak akkor ha bizonyos nyugalmi állapotot észlel a processzor és lemezhasználatban. -
Apocalipto #11402 Ha az ütemezés be van állítva akkor fut a megadott időpontban.
" ill. ki van kapcsolva a laptop?"
Ez kb olyan kérdés volt mint hogy az autó megy e benzin nélkül -
simonl #11401 Sziasztok,
Lehet nagy butaságot kérdezek, mégis türelmes válaszokat kérek:)
A W7 beépített töredezettségmentesítője akkor is működik és lefut a beállított időpontban ha akkor éppen nem használom ill. ki van kapcsolva a laptop?
Köszönöm -
Ari18 #11400 Nekem is ezt csinálta az RC, pedig microsoft oldaláról szedtem le. -
adam86 #11399 A tömegesen özönlő béták idején lehet hasznosabb lett volna, de lusta voltam bejelentkezni és leírni, hogy nem kell feleslegesen dvd-ket írnotok, amiket úgyis csak egyszer használtok, ha nem írjátok ki telepítéshez a windows-t, hanem kicsomagoljátok az image tartalmát egy mappába, és egy cd-ről/pendrive-ról futtatható windows-ról bootoltok be, majd annak az intézőjéből futtatjátok a telepítőt. Meg én formázni sem szoktam telepítéskor, mert egy partícióm van csak, hanem helyette egy mappában tartom a fontos dolgaimat, minden mást meg törlök a cd-ről bootolható win alól. Persze ebben az esetben nem árt rendszeresen töredezettség mentesíteni.
Vírusirtóból meg nekem ami bevált az a Bon által is ajánlott Symantec Endpoint Protection 11. Ahogy most összeszámoltam 15MB körül fogyaszt, feltéve ha nem felejtettem ki vmit a folyamatok közül. Azt nem néztem mennyivel nő scan közben -
Pio #11398 Elfér, de akkor is, azt hittem ez valami "lightweight" cucc, erre az összes eddig általam használt közül a legtöbbet fogyasztja :) -
detergens9 #11397 A hibaüzenet, ami kijön XP telepítéskor: STOP 0x0000007b. Olvasgattam neten, de nem találtam egyelőre megoldást. W7 mellé raknám fel az xp-t, hogy kipróbáljam, ott jól mennek-e azok a dolgok, amik w7-ben szarok. -
#11396 Mennyi RAM-od van?! Nem fér el?! -
Pio #11395 Hmm, és tényleg, így, hogy ennyit zabál már nem is annyira tetszik... -
#11394 Kattints rá, hogy az összes felhasználó folyamatát lásd. Ott lesz az. Mivel real-time, így fut mindig. Szar is lenne, ha nem így lenne. ;) -
#11393 Még egy kis OFF. Több helyen is olvastam, hogy problémájuk volt chipset installálás után. Egészen pontosan Intel Chipset esetén.
Hol tudom megnézni, ha installálok egy Intel Chipset alkalmazást, hogy az valóban felment-e, frissített-e, stb...?!
-
Pio #11392 Én most épp ellenőrzök és nekem is fut az MsMpEng, szerintem ezzel van összefüggésben. Ha a háttérben megy a cucc, akkor csak az msseces pörög. -
#11391 Nekem olyan alkalmazásom nincs is.
MEA CULPA! DE VAN!!!
Látom az "System" joggal fut. Nálam 35MB.
-
Zénó13 #11390 OFF
Én is a SoftPediáról szedtem le, bár annyit még hozzátennék, hogy nem 3,5 megát eszik hanem kb 40-et, ugyanakkor letiltja a windows defendert -ha eddig használtad- szóval nem rossz és vírusírtónak sem utolsó, de nem egy Kaspersky
Nekem olyan problémám szokott lenni vele hogy nem mindig frissít automatikusan pedig a windows updatet használja, szóval néha pillants rá mikor frissített utoljára és ha kell, frissítsd manuálisan.
-
#11389 itt... találsz még pár db 64 bit-es alkalmazást. -
detergens9 #11388 Van vki, aki fel tudta telepíteni a windows7 mellé az XP-t? Nem a virtuálisra gondolok... -
Pio #11387 Köszi mindenkinek, leszedtem, felraktam, remélem jól fogja tenni a dolgát. Igzából ott akadtam ki, amikor az Avira ma már a mininovára is beriasztott :)
Na meg ebből van 64 bites is, ha már ilyen az oprendszerem legalább 1 program legyen, ami kihasználja :D (na jó van még egy, a winrar). -
#11386 én innen szedtem, és nálam 3.5MB memóriát eszik csak, és ez scan közben is alig ugrik meg (pár száz kilobyte-al) -
#11385 av+antispyware
csak két verzió van, a 1.0.1407.0 amit kiadtak hivatalosan betaként, meg az az előtt kiszivárgott 1.0.2140.0-es, vírus adatbázis mindkettőben frissül, nem tudom van-e érezhető különbség.
illetve van külön telepítő hozzájuk xp-re meg 32/64bites vistaés7re, így lehet sok féle file a neten. -
#11384 Microsoft_Security_Essentials_1.0.1407_Public_Beta_All_Version
nekem ez van, sokan töltötték, meg ránézésre jónak tűnt :D -
Pio #11383 Van egy raklap verzió, jó bármelyik és felpeccseli magát? Amennyiben nem akkor melyik a legújabb? :)
Többiektől elnézést az OFFért? -
#11382 5k körül nekem, kalózöblön fennvan :) -
Pio #11381 Miscrosoft Security Essentials mennyi memóriát eszik? Csak vírusirtó van benne?
Linket tudtok adni rá (sajnos azt mondja a hivatalos oldal, hogy Magyarországról szopókanyalóka..)? -
#11380 Megvásárolod, más időtálló megoldás jelenleg nincs (leszámítva a crack-et, de az se végleges állítólag) -
detergens9 #11379 Sziasztok!
Van egy új laptopom (2gb ram, 2,4 ghz-es kétmagos proci, 384 mb-os integrált videókártyával), windows 7-et használok. Felraktam a GTA san andreast, ami korábban gyengébb gépen gond nélkül futott, ezen 1024-en is eléggé akad, ha meg 1600x1050-re viszem a felbontást, nagyon akad. Drivermax segítségével a legújabb drivereket raktam fel, tehát a windows 7-re gyanakszom. Mi lehet?
Felraktam a Sony Vegas 9 nevű videóvágó programot, és amikor kettévágok egy videót, meghülyül, torzul a videó lejátszáskor - ugrál a kép, néha gyorsul, tehát a videókártyával kapcsolatban lehet vmi gebasz.
Szeretném kipróbálni a fentieket xp-n, hogy megbizonyosodjam, a w7 az oka mindennek, van fent virtuális xp, de gondoltam az nem elég jó, felrakok két oprendszert egyszerre, de hibaüzenet jött az xp telepítésének még a legelején (indítsak el egy víruskeresést vagy töröljem a merevlemez partíciókat - ezeket javasolta...)
Vki tud vmi okosat mondani, vki tapasztalt hasonlót? -
#11378 szevasztok! win7-em van és szertném megtudni hogy hogyan tudom megoldani hogy ne járjon le miután kijön a teljes...
előre is köszi!