Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
7106.0.090408-1623_x86fre_client_zh-cn_Retail_Ultimate GRC1CULFRER_CN_DVD.iso
7106.0.090408-1623_x64fre_client_zh-cn_Retail_Ultimate-GRC1CULXFRER_CN_DVD.iso
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.
http://goo.gl/gd6Zi5
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

Utaltam is rá lentebb, de leírom röviden, nehogy valaki bedõljön a windows ajánlásának.
Szóval a lényeg, hogy minden flashmemória nagy hátránya az, hogy csak limitált mennyiségû írási/olvasási mûveletet képes kiszolgálni (olyan 100ezerre becsülik ezt a számot, ha jól emlékszem de erre mérget nem vennék) aztán bekrepál. Az NTFS pedig egy igen izmosan naplózó (journaling) filerendszer jó néhány ilyen-olyan adatokat tartalmazó metafájllal és minden egyes fájlmûveletnél nem csak az adott fájl kerül módosulásra, tehát a 100ezerbõl nem 1 mínuszt kapunk, hanem módosításra kerül jó néhány metafájl is (például az $MFT file ami szinte minden adatot tartalmaz a fájlról, vagy a hozzáférési jogokat tartalmazó adatbázis, a $Secure, satöbbi), tehát drasztikusabban gyorsabban fog kimúlni a flashdrive-unk, ha NTFSben használjuk.
Windows Beta Teamtõl pl erre a fórumra szóló meghívást?
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/category/w7itpro/
Blog
http://windowsteamblog.com/blogs/MainFeed.aspx
Tehát Vistánál is ez az alapértelmezett.
"Ezzel a beállítással nem is lehet NTFS-re formázni a pent"
Nekem mint a képen látszik a gyors eltávolítás van beállítva és tudom NTFS-be formázni.:
A fülek ugyan látszanak a Creative AudioConsoleban, és a CMSS3D/Stereo Surroundot is engedi bekapcsolni, de ettõl függetlenül ugyanúgy nem szólnak a hátsó hangszórók MP3nál :/
Saját módszer: SPTD 1.58 telepít, reboot, daemon tools telepít ekkora elindul csinál virtuális eszközt de nem látszik. Daemon Tools eszközszám átállítása 0-ra. Daemon Tools bezárás, majd sptd telepítõ újra indítása->update->reboot (ez a lépés nem biztos hogy kell). Reboot után a c:\program files (x86)\Daemon Tools Lite\daemon.exe-n jobb klikk, tulajdonságok, futtatás rendszergazdaként, pipa be majd indítva az exét és az eszközök számát 1db-ra állítva tökéletesen mûködik.
Nem tudom ismered-e ezt az oldal.
Szerintem itt találsz jó drivert, mert a srác folyamatosan "heggeszti"<#wink>#wink>
Leszedtem én is ami szerintem nekem való, de a Win7-et én is csak virtuálon próbálgattam eddig. Lehet most már csinálok egy 25gb-os partíciót vhova, aztán megnézem élesben én is.
ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller
De akar ez is lehet. Mivel elesben nincs fent most a 7-es ezert igy tudtam csak megnezni. + Engem nagyon nem erint a DT-s tema mert nem sokat jatszom, illetve ha kell is vmit mountolni arra nekem tokeletes win7 alatt a vcd.
Vagy neked elõnyösebb/fontosabb a 64bit valamihez?
dashed_: Nem lehet, hogy csak virtuálon rossz?
BaziJoe: Ha már rakod fel, akkor, ha lehet 32bitest próbáld már ki légyszi😊
ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller
A pendrive leválasztásra azért van szükség, mert bizonyos esetekben a windows cachet használ a pendriveok kezelésére és esetleg nem is az van ténylegesen a pendriveon, amit látsz, mert az adat egy része még cacheben van, ami okozhat például egy tömörítésnél CRC errort, vagy akár ha épp leválasztáskor kommunikált a pen a cache-el igen extrém esetekben a lentebb emlegetett anomáliákhoz is vezethet.
Mivel a FATos pendriveokat nem lehet cache-elni ezért azokat nem is kell leválasztani, többet nem is foglalkozunk vele, térjünk át a FAT32re és az NTFSre:
Az NTFS-re formázott peneknél (ami semmiképp sem ajánlott, csak akkor ha 4 gigánál nagyobb fájlt akarunk rátenni és akkor is utána azonnal érdemes visszatenni FAT32be, most nem fejtem ki az okokat, de tessék így tenni) és tippem szerint a FAT32-eseknél is az a helyzet, hogy ha engedélyezett a gyorsítótárazás, akkor le KELL választani, ha nem engedélyezett, akkor nem kell leválasztani.
Gyorsítótárat engedélyezni/kikapcsolni nem túl nehéz feladat, XPben a következõeket kell tenni:
1. bekötöd a pendriveot
2. jobbklikk sajátégépen és Tulajdonságok
3. Hardver fül
4. Eszközkezelõ gomb
5. nyisd meg a faszerkezetben a LEmezmeghajtók részt
6. duplaklikk a pendriveon
7. Házirendek fül
Vistához továbbra se értek, de ott is a meghajtóházirendeket kell keresni.
És innen elég egyértelmû.
Optimalizálás gyors eltávolításra: elviekben csökkenni fog a pened teljesítménye, cserébe nem kell eltávolítgatni. Olyankor érdemes ezt választani, ha sûrûn húzod ki/dugod be (rossz az, aki rosszra gondol 😄 ). Ezzel a beállítással nem is lehet NTFS-re formázni a pent, de parancssorból át lehet konvertálni NTFSre elvileg adatvesztés nélkül a "convert MEGHAJTÓ_BETÛJE: /fs:ntfs" utasítással (idézõjelek nélkül).
Optimalizálás teljesítményre: ekkor fogja gyorsítótárazni a gép a pent, ilyenkor viszont az adatvesztés és a pen kímélése érdekében MINDIG távolítsuk el azt.
FONTOS, hogy a beállítást a számítógép jegyzi meg és nem a pendrive. Vistáról nem tudok, de XPnél 99,9%os biztonsággal merem állítani, hogy az alapértelmezett beállítás fájlrendszertõl függetlenül a gyors eltávolításra optimalizálás. Sokféle pent tettem már be sokféle XP-s gépbe és soha nem volt más az alapértelmezés, illetve a Házirendeknél az Alapértelmezés gomb is mindig azt állítja be.
Az viszont teljesen biztos, hogy ha egy gépbe egyszer már betettük a pent és gyors eltávolítás/teljesítmény a beállítás akkor ott az is marad minden esetben.
Ha új gépbe tesszük a pent akkor tehát szerintem 99,9% biztonsággal kihúzhatjuk leválasztás nélkül. Aki még így sem biztos a dologban az a leggyorsabban úgy ellenõrizheti a beállítást, hogy meghajtón jobbklikk és formázás és ha nem elérhetõ az NTFS fájlrendszer, akkor gyors leválasztásra van optimalizálva.
...vagy csak egyszerûen válassza le, bajt tényleg nem okozhat vele, legfeljebb feleslegesen dolgozik egy kicsit.
Elnézést a hosszúért és az OFFért, csak ebben a témában annyi tévhit kering a "ha nem választasz le a penedet éjszaka elvisz az Álommanó"-tól a "minden egyes leválasztásért valahol valakik megölnek egy aranyos kisnyuszit"-ig, hogy úgy gondoltam megpróbálom legalább itt pár fejben nagyvonalakban tisztába tenni a dolgot.
az új buildeket neked kell letölteni és telepíteni, win update nem frissíti
A különbözõ windows 7 verziókat lehet frissíteni újjabb verzióra win update-en keresztûl, vagy mindíg az új buildot kell letöltenem és telepítenem, ha a legfrissebb verziót akarom használni?
még 1 kérdés:
van a neten 1 win7 aktiváló. használta már valaki, és ha igen akkor milyen?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Nem hiába találták ki azt a leválasztás dolgot, amugy az nem mindig mükszik sztem, de a kiadás a 100%-os megoldás. Use it!
Asus P5Q3 Deluxe, Intel Core2 Quad Q9550 @ 3.5GHz, 8GB DDR3 1335MHz Geil, Gainward Phantom GTX 580 OC @ 950/1900/2010MHz, 1536MB, Cooler Master HAF 922 case with Corsair HX 750 W Professional
#4150: 😞