46641
  • bon
    Meg kell próbálni felrakni, ha szükséges fel fogja telepíteni.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2017.05.14. 22:14:37
  • lalakov
    Ránéztem apám gépére is, nála nem jelentkezett a CPU pörgetés, ezért azt gondoltam, hogy megy a frissítés, de nem. Ezt orvosoltam, már megy újra és felrakta a májusi frissítéseket, de a régebbieket nem. A márciusi mindenképpen kell? Ha igen, akkor gondolom a Monthly Rollup-ot (KB4012215) kell feltennem.
  • lalakov
    A március havi összegző biztonsági minőségi frissítés telepítve van. Akkor nincs mit tenni. :) Köszönöm.
  • lalakov
    Van vírusirtóm, még sosem kaptam semmit se. (azért lekopogom :-D)
  • bon
    Március havi összevont biztonsági frissítés tartalmazta a javítást.

De innét beszerezhető: link
  • Szabi #46356
    elméletileg a hálózatban lévő és főként céges levelezést tartalmazó gépek fertöződhettek, ha a win7 frissitések naprakészek nálad, akkor emiatt nem kell félned :)

(persze ettől még van sok egyéb kártevő is, ami ugyanúgy bármikor zárolhatja a gépet naprakész rendszerrel is.. :D)
  • lalakov
    Az általános frissítésekben benne volt a zsarolóvírust megelőző javítás vagy azt külön kéne beszerezni? Ha külön, akkor pontosan mit kéne?
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Egy régi játék telepítésénél megakadtam az egyik lépésnél.
    Win7 64 bitem van.
    Reg filet kellett létrehoznom az alábbi értékekkel.
    "
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\EA SPORTS\FIFA 99]
    "DisplayName"="FIFA 99"
    "Language"="english"
    "CD Drive"="G:\\"
    "Install Dir"="F:\\Jatekok\\FIFA 99"
    "3D Device Description"="Software Renderer"
    "3D Card"="Software Renderer"
    "Thrash Driver"="softtri"
    "Group"="Software"
    "D3D Device"=dword:00000000
    "Triple Buffer"=dword:00000000
    "Hardware Acceleration"=dword:00000000
    "Thrash Resolution"="640x480"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\EA SPORTS\FIFA 99\1.0]
    "DisplayName"="FIFA 99"
    "Language"=dword:00000001
    "
    A reg editorban viszont azt látom, hogy nem a megfelelő helyre hozta létre a kért szerkezetet, hanem duplázta és a Wow6432Node-en belül még egy Wow6432Node mappát hozott létre és abba tette, de nem értem miért duplikált?
    Tudnátok segíteni?
    Köszi,
    M.
  • bon
    Engedélyezd és ne foglalkozzál vele. Ha megnézed a feladatütemezőt akkor látni fogod, hogy milyen gyakorisággal keres frissítést. Nálam pl. naponta 19:00-kor és bejelentkezéskor, gyanús, hogy másnál is.
  • Atisz #46352
    Nos, nálam csak most kezdte jelezni a tűzfal.
  • bon
    Pedig mindig is keresgélte a cuccait.
  • Atisz #46350
    Tudom ,hogy nem ide tartozik, de milyen update-ek jöhetnek mostanában az Adobe-hez?

Néhány napja, Win 7 update óta az adobe (adobearm.exe meg reader_sl.exe) próbálkozik (kimenő, adobe mappából, de eddig ilyet nem nagyon csinált).
  • TokraFan
    Nekem is ezt csinálja. Csak akkor marad meg, ha máshol sem piszkáéom. Ha pl. beállítom egy folder ablak méretét, akkor
    minden méretezhető ablak abban a méretben nyílik meg, de ha egy másik ablak méretét változtatom, akkor elszáll a korábbi beállítás is.
  • Jabar
    Mitől lehet az, hogy van az asztalomon egy mappa amiben ha beállítom a nézetet ill. az elrendezést azt elfelejti?
  • Jabar
    Office365-ben lévő outlook-ot használok gépen is meg telefonon is és tökéletesen működik.
  • hgabi84
    A Thunderbird nem feltétlenül a tökéletes megoldás! Vannak sajnos eléggé zavaró negatív tapasztalataim vele.
  • Carmang
    Volt többünknél, ha párat visszaolvasol láthatod.
    Ami érdekes, hogy én kivettem a pipát előle, és úgy indítottam el a telepítést, most viszont mégis a telepített frissítések közt van.
  • bon
    Ez baromság.
  • TokraFan
    Thunderbird a megoldás! Outlook-ot felejtsd el, ha jót akarsz magadnak!
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Win7 64 bites rendszerem egy ilyen frissítést talált.

Másnál is volt ilyen, vagy ez valami bug az elnevezése miatt?
    Köszi.
    M.

• Tetsuo
    A Microsoft előszeretettel szívatja régi szoftverek használóit. Különböző bugokat építenek az utolsó update-ekbe és bizonyos "szankciókat" alkalmaz (pl. megszűntet kompatibilitásokat), hogy váltásra kényszerítsék a felhasználót.
  • GPx8
    Azért romlott el? :)
  • bon
    Támogatása megszűnt, ideje váltani.pl. outlook-ra.
  • GPx8
    Sziasztok!

Windows7 / Windows Live Mail (2012) egyszer csak azt csinálja, hogy az üzenettörzs helyett csak csatolmányok jelennek meg a fejléc részben (azaz a az üzenet szövege is txt csatolmányként látszik), aztán időnként magától megjavul, majd ismét elromlik.
    Találkozott már valaki ilyen "parajelenséggel"???
  • bon
    Ciril betűsre én is kíváncsi lennék, a munkahelyen futottam vele össze, 3 félével is.
  • lalakov
    Jött ma frissítés, a KB4014981-es szövegrészének eleje ciril betűs. Ez normális, feltehetem?

A ccleanerrel én csak az ideiglenes fájlokat szoktam töröltetni. Azt se kéne?
  • Carmang
    Megoldva!

Guglival találtam egy Prohardveres leírást, a Diskpart parancsról. Csak azt nem tudom ezt a beépített lemezkezelővel miért nem tudtam megoldani. A Partíció átméretezése opciót letiltotta, meg a formázáson, és a kötet átnevezésén kívül mindent, pedig a maradék részt (felismerte valami idegen partíciónak) engedte előtte megszüntetni.
  • Carmang
    Helló! Van egy pendrive-om, amit egyszer csak átraktam a TV-box-ba, megnézni, hogy alkalmas-e felvételre. A box-szal formáztam, mert az NTFS nyilván nem volt jó neki. Lényeg, hogy működött a dolog, aztán vissza akartam a cuccot állítani a Windows szolgálatába, de most nem engedi 1GB-nél nagyobbra formázni.
    Megoldás, hogy visszanyerjem a gigabájtjaimat?
  • hgabi84
    "Ne használj ccleaner-t, túlzott takarítása okozhat problémát. " -> Ez pontosan így van!

Továbbá legfrissebb tapasztalataim alapján az avast további használatát sem javaslom! Helyette inkább Bitdefender vagy pedig az itteni infók alapján valamelyik másik top-listás termék.
  • adamq01
    Sikerült megoldanom:
    Automatikusan futó programok közt volt olyan, amit már letöröltem, de valamiért az auto indítót nem szedte ki a reg fájlból. Manuálisan töröltem és most jó.
  • bon
    Ne használj ccleaner-t, túlzott takarítása okozhat problémát.
  • bon
    Egyik se, több esetben találkoztam már vele, magától megoldódott.
  • adamq01
    Az lehet, hogy a vírusírtó lassít/blokkol folyamatokat? CCleaner ezeket a hibákat nem tudja javítani:
  • adamq01
    Ha driver probléma, akkor azt hogyan tudom megoldani?
  • TokraFan
    Vírus? Vagy driver probléma...
  • adamq01
    Sziasztok!
    Miért van az, hogy ha bekapcsolom a gépet és bebootol a rendszer, akkor nem hozza be egyből az asztalt, hanem csak a kurzort látom és kell kb 1 perc, hogy betöltse az asztalt? SSD-m van és egyik napról a másikra kezdte csinálni ezt.
    Feladatkezelőt előtudom hozni, egeret tudom mozgatni, de más egyebet nem...
  • howarju
    https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows_7-update/windows-7-update-keres-de-nem-tal%C3%A1l/c6e8f5ee-1f26-47cf-b3c2-3ce372986d61
  • howarju
    Szia!
    Talán, ez segít:
    https://answers.microsoft.com/hu-hu/wind...e372986d61

Sok sikert!
    Ui:
    Én még lefuttattam a WindowsUpdateDiagnostic.diagcab -ot!
  • greger74
    hali
    mi lehet az oka ha a windows update nem csinál semmit?
    pedig lennének új frissítések, de csak megy a zöld csík és semmi
    gondolom ezer oka lehet, de hátha tudtok mondani párat
    ha manuálisan letöltök egy frissítést, még azt sem telepíti fel..
  • Tetsuo
    Köszi.