46641
  • KranaZoli #16136
    Kísérletező kedvűeknek:

Ez a 3db frissítés nem megy fel Nekem:
    (X64 Ultimate - magyar)

- Windows6.1-KB972636-x64
    - Windows6.1-KB974636-x64
    - Windows6.1-KB974909-x64

Azt írja, hogy "nem érvényes az Ön rendszerére..." A többi gond nélkül felment, Loader 1.5 v2-es aktiváció is maradt és eddig minden Okés.
  • neevous
    Sziasztok!
    Mekkora a különbség az Ultimate és a Home Premium memóriaigénye között? Azért érdekelne, mert relatíve kevés memóriám van (2GB) és futna nap, mint nap Photoshop és COD 4 is a Win mellett.
  • [HUN]FaTaL
    1: Szedd a HPtől.
    2: Semmi köze a win7hez, nekem pl. nem ég
    3: Nekem nincs ilyen.
    4: Itt is vannak eszköztárak.

Fostalicska startmenü? Megalol :D Persze mert az XP féle, nem kereshető, hulladék előugrómenüs start menü jobb volt, tényleg... :D
  • KranaZoli #16133
    No, szétnéztem újra Torko-n és látom már 31db X64-es frissítés van. 2db kivételével felment az összes és utána a regedit-ben:

7600.20510.amd64fre.win7_ldr.090819-1503

Azt még nem néztem meg, hogy melyik mit update-elt, majd most. :D Amelyikhez találok leírást. Csak hamar-gyorsan feldobtam Őket, hogy összeomlik-e a rendszer, vagy sem. :)

Windows7.Frissítesek

Zoli

Értem. De ez lesz a végleges. Ill. látod, foltozások már vannak is hozzá...

Asszem lehet ilyen eszköztárat, a tálcán az új eszköztár létrehozása menüponttal.
  • Zoli007
    RTM van. Ha neked nincs gondod vele, akkor szerencsés ember vagy. Nem kötekedésképp mondom.
  • Zoli007

Erre gondoltam. Ilyet lehet 7-ben? Vagy valami hasonlót?
  • KranaZoli #16130
    Hibajavító build érkezik

Ez szerintem Torko-n még nincs fent.
    ?!
  • ProGabe #16129
    "hogyha egy mappáról készült parancsikont ráhúzunk az asztal oldalára akkor ilyen fazsza gyorsindító lesz belőle"

ilyen van XP-ben? :O mindenesetre a 7-ben is lehet eszköztárakat létrehozni a tálcán
  • KranaZoli #16128
    Röviden:

Ez Seven és nem XP. Semmi értelme XP-hez hasonlítani, de annak még kevesebb, hogy pl. XP-sre alakítsuk a Seven-t. Nem mindenki XP-ről vált. Aki pl. előtte még OS-t sem látott hanem Seven lenne az első OS-e mit foglalkozna ilyen kérdésekkel?!

[1] Nyomtatókkal sajnos vannak problémák. Ha kompatibilis módban sem települ a nyomi, akkor meg kell várni, míg ezen a területen lép vki. Egyébként HP nemrég rukkolt elő az ún. Universal driver-ekkel. Ha HP oldaláról egyik driver sem megy, akkor meg kell várni, amíg HP kiad Seven-es driver-eket.

[2] Kikapcsolása után ég?! Nálam nem ég kikapcsolás után a Num-Lock billentyű.

[3] Bevallom csak most néztem meg, ui. a gépem a lábamnál van lent és nem látom, de figyeltem és semmi ilyet nem csinál.

[4] Ezt nem teljesen értem, de biztos benne van a hiba. Ez a Seven. Itt pin-elés van és egyebek...

Ne várj hivatalos megjelenésre. Ha RTM-et töltöttél le, akkor semmi változás nem lesz benne. Ha RC-t, akkor meg tölts le RTM-et.
  • Zoli007
    Mindegy, megvárom a hivatalos launchot, aztán panaszkodok.
  • Zoli007
    Ezen a listán nincs rajta. De ha egy HP Deskjet 350 -hez van driver akkor, az enyémhez is kellene lennie. Szerintem van is, csak valami összekutyulódott a rencerben.
  • bon
    A ynomtató úgy látom nem támogatott Windows 7 alatt lista: link
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor:
  • Zoli007
    XP-n nincs gond.
  • Zoli007
    Azért mert szerem ha a dolgok maguktól működnek, és nem kell p.csölnöm velük.
  • IMYke2.0.0.0
    A világító NumLock nem az oprendszer hibája - legalábbis megfigyelésem szerint:
    Könyvtári gépen XP SP3, és kikapcs után világít.
    Szerintem, a rohadt szemét alaplapgyártókat kell szidni :)
  • Balumann
    Ha a ledek zavarnak, miért nem ragasztod le (teljesen, vagy csak sötétítve), vagy teszel valami függönyszerűséget a gép elé?
    Én a hangfalamon lévő ledekkel szenvedtem sokat, két kurvaerős kék ledet is raktak rá, ami még akkor is zavarna ha mögöttem lenne, és leragasztani is elég nehéz volt :-)
  • Zoli007
    THX.

1. Nincs Vista driver. A hivatalos HP szerint már a Vista tartalmazta, de a 7-ben már ez nincs benne. Ezért is írtam hogy letöltöttem manuálisan a Updateról, de az meg hibával kidob. Mindegy, megvárom a 22.-ét, aztán írok a HP-nak.

2. Nekem kikapcsolás után ég. Eléggé zavaró, mert bevilágítja a szobát.

3. Kikapcsolt autorunnál is villog. ( Nem csak majdnem szembe ülök a géppel, és nagyon idegesít. Földön lenne a gép le se ...)
  • bon
    1. Vista-s driver nem jó?
    2. NumLock LED-ben semmi változást nem látojk, amióta van gépem az égni szokot. (közel 20 éve van már gépem) Az az első, hogy bekapcsolom ha nem ég.
    3. Vezérlőpult\Automatikus lejátszás-nál (vagy valami hasonló nevű) lehet az autorunt kikapcsolni. (neked szerintem LED villogás/világítás allergiád van )
    4. passz, nem szoktam hazsnálni ezt a funkciót, sőt ikon alig van az asztalomon.
    Start menüt nem szindi, nagyon hasznos, nem kell fél óráig keresgélni benne, elég csak a program kezdő betű beleírni és máris megvan a progi.
  • Zoli007
    Szóval, felraktam ezt a csilivili akármit. Meg kell hagyni, jó kis rendszer, nem kell alaplapi driver, hangdriver meg egyéb dolgok amik az XP-nél szükségesek. DE! Van benne egy rakás olyan apróság, amiért biztos hogy nem fogom használni rendesen egy darabig. Nem fikázásképp mondom. Ha valaki tudna segíteni akkor még hálás is leszek.

[1] Istennek se megy a HP deskjet 3420 nyomtatóm. Leszedtem a Windows Update-ről a CAB filet amibe benne van a 3600 series driver, de kidob az installáció 0x00000002 hibával, amiről fingom sincs mi. Szóval akkor kicsit öregebb nyomda = no support? Meg egyáltalán, miért ne tudja automatikusan letölteni a drivert? Kidob 5 nyomtatót azt kész...

[2] Miért jó az a Microsoftos fiúknak, hogy a NumLock LED a gép kapcsolása után is égjen? Ne jöjjön senki azzal, hogy "Mit zavar az téged?!" Zavar és kész. Ráadásul még registry hekkeléssel sem lehet kikpacsolni.

[3] Van ez a szuper hiba, hogyha a DVD író SATA-s akkor a HDD LED minden másodpercben villan egyet. Na most XP-ben erre van egy fasza program, ami kikapcsolja az autorunt, és szent a béke. 7 alatt ez se műxik.

[4] És a végére: XP-ben van egy olyan funkció, hogyha egy mappáról készült parancsikont ráhúzunk az asztal oldalára akkor ilyen fazsza gyorsindító lesz belőle. Na a 7-esben ezt is kigyomlálták, vagy csak nem tudok róla. De miért jó az ha valahova csak plusz két kattintással jutok el???

Tudom hogy ezek a dolgok már Vistában is benne voltak, de mivel azt nem használtam, nem érdekelt, meg azt gondoltam majd javítanak rajta. Lóf@szt. Nembaj, van helyette DX11, meg fostalicska Start menü, meg...

Remélem, nem sértettem meg senki hitvallását!
  • IMYke2.0.0.0
    OFF ON:
    Én is! :)
    1999-ben még lazán warezeltem errő la site-ról :)

OFF OFF

• Zénó13
    Hello!
    Olyan kérdésem lenne: hogy amikor filmet nézek néha el kezd akadozni a kép, miközben a lemezhasználat LEDe folyamatosan villog a CPU és memória használat normális marad. Ez mitől lehet, mit csinál ilyenkor a W7, XPnél nem volt ilyen gondom. Próbáltam megnézni erőforrás-figyelővel, de mire eljutok odáig abbahagyja. Torrent nem megy közben, indexelő szolgáltatás kikapcsolva vagy Windows search vagy mi az...
    Gondoltam a vírusírtóra (MS Security Essential) is hogy az vizsgál valamit. Mindenesetre elég idegesítő tud lenni mert a hang tovább megy a kép áll aztán begyorsul és utoléri magát. KMPlayert használok de kipróbáltam WMP12-n és GOM playeren is ott is ez a helyzet...
    A válaszokat előre is köszi!
  • asysoft
    Ott csak a WMP11-es cserét találom, az meg ugye nem játszik, mert nagyon barkács.
  • MerlinW
    hogyan.org-on van leírás, de csak 32bit-en működik.
  • asysoft
    No, hogy ne csak OFF-okkal szórjam tele a topicot, egy ON hozzászólás is: van-e mód arra, hogy WMP12-höz tálca toolbart tegyünk fel? (Neten találtam egy WMP11+Win7 leírást, de érthető okokból ezt inkább mellőzném...)
  • asysoft
    OFF: én is úgy kezdtem, de később vmiért regeltem. Akkor inkább "read only" módban voltam el, bár most is csak ritkán ragadok billentyűzetet...
  • [HUN]FaTaL
    OFF:

Én még akkor kezdtem SG-zni, amikor nem is volt regisztráció. :) Később aztán lett, de nem volt kötelező, végül kötelezővé tették. :) Más nicken voltam és csak 2003ban regisztráltam.

ON
  • asysoft
    OFF

Hehe, egy napon regisztráltunk
  • bon
    De külföldön beszerezhető lesz korlátozott példányszámban családi csomag is, ami 3 gépre telepíthető egy időben.
  • Noninnyó
    Köszi a választ, skacok :). Vettem.
  • [HUN]FaTaL
    Egyszerre 1.
  • bon
    Csak 1 gépen egyszerre.
  • Noninnyó
    Halihó!

Lehet hülyeséget kérdezek, de egy eredeti Windows 7 Home Premium-ot egyszerre lehet majd 2 gépen futtatni? Vagy csak 1-en? A serial miatt érdekelne a dolog.
    Mintha olvastam volna Torko-nál régebben. Tehát mondjuk ha 2-en összedobjuk az árát, használhatjuk-e mindketten az eredeti serial-al?
    Előre is köszi a helpet!
  • kifli
    lenne egy kis problémám, nyomtatót szeretnék megosztani itthon, a vistás gépekkel jó is, de van egy xp-s gép is, az nem találja a nyomtatót, amikor hálozati nyomtatót keresek nem látja az én számítógépemet. Mit hogy állítsak be hogy jó legyen?
  • iXiXeL
    hali mindenkinek!

Az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudom eltűntetni a parancsikonokról a nyilat?

köszi előre is!
  • lck
    Lehet - így jobb - én az előző módszert csak saját kútfőből találtam ki.
  • bon
    Csak sajnos Enterprise (így cégeknek javaslott inkább) változat és 90 nap után újra kell telepíteni, mert nem aktiválható teljes értékűvé.
  • bon
    Szerinte én talátlam egy egyszerűbb megoldást (nem teszteltem):
    - Start menübe beírni, hogy regedit, majd igent nyomni a figyelmeztetésre.
    - elnavigálni ide: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
    - Majd a Public részre duplán kattintva átszerkeszteni a mappa helyét.
  • Jaffa 2843
    nemtudom volt-e már?

Ingyen elérhető a Windows 7 végleges változata!
  • lck
    Off
    Most látom - holnap lesz 8 éve hogy regisztráltam SG-n.
    Én már igazi Ö-reg vagyok itt. :)
    On