46641
  • kissadamvikt
    Okés köszi.
  • bon
    Jó pár hete már elérhető a Technet és MSDN előfizetéssel. boltba még semmilyen Windows 7 nem kapható megjelenés október 22-én.
  • kissadamvikt
    Értem. És mióta ha megkérdezhetem? Boltokban már kapható?
  • bon
    Igen.
  • kissadamvikt
    Szasztok!

Hivatalosan magyarul már kint van ez az operációs rendszer 64-bites változatban?
  • bon
    Az üdvözlő képernyő nyelvét külön lehet engedélyezni, a Terület és nyelvnél megtalálható az eggyik fülön.
  • adobepremiere
    érdekes, magyarositottam az angol win 7-em és a belépő üdvözlőképernyő angol maradt "velcome" ja és a google earth még mindig amerikára forog belépéskor.
    amúgy minden más magyar :)

nekem teccik a win 7
  • bon
    Az intel-es ssd nekem is tetszik, de 30gb nekem már kevés lenne.
  • BenceYCE
    Én 2db 1 terás samuval meg 2db fél terás samuval 600-as pufferelt írást/olvasást és 300-as szekvenciális írát/olvasást értem el.
  • BenceYCE
    Én beérném ezzel, vagy ezzel.
    Sőt, ez utóbbinak a 30gb-os változata is doszt elég lenne, ha lenne.
  • stevenson1988
    áhh, én úgy tervezem, hogy 2x2 vinyó lesz végül az én gépemben, SATAII mind, és kettessével RAID0-ba kötve, ugyanis nForce-os alaplapom támogatja ezen megoldást és akkor hajaj, lesz itt sebesség, főleg, hogy SATAII-ről SATAII-re átlag 50-60MB/sec a sebesség nálam, nagy fájloknál ez fel tud menni olyan 75-80MB/sec-re is miután belendül, RAID0-ban meg olyan 100-110-et tippelek átlagba majd minimum :)
  • bon
    Én több programjukat is, jó kis cég.
  • BenceYCE
    :)
    Sajnos ez van, a Symantec már csak ilyen.
    Nem is használom egyetlen szoftverüket sem.

Egyébként PartiTion ;)
  • bon
    Ez se rossz megoldás, megfordult már a fejemben nekem is, de a lehetőségeket elvettem.
    1. SCSI winyó, se vezérlő kártyám (mondjuk most pont lenne egy ingyen) + egy winyó ami nem olcsó
    2. SAS winyó, szintén se kártya se winyóm nincs és drága.
    3. SSD meghajtó egy 64gb-osban gondolkodtam, de még ez is drága így jegelve a téma.

De azért a sebességet szem előtt tartva a különböző nagyobb adatforgalmat igánylő dolgokat külön winyón végzem, pláne ha végre megveszem a 4. merevlemezem ami 1tb-os lesz a terveim szerint.
  • bon
    "újabb nevén Norton Partition Magic" ez tetszik szerint már közel 10 éve, hogy megvette a Symantec és jó pár éve, hogy hozzá se nyúlnak.
    Én inkább a Paragon Particion Managert ajánlom.
  • stevenson1988
    én meg amondó vagyok, külön vinyó ajánlott C: -nek
    persze egyértelmű, hogy senki nincs úgy eleresztve, hogy ezt olvasván le is ugrik egyből egy új HDD-ért a közeli pc boltba...
  • bon
    40gb ajánlott a c:-nek.
  • BenceYCE
    Amit egy esetleges rendszer újra telepítésnél amúgy is újra kell telepíteni, azt hagyd nyugodtan a C-n, mert, csak magadnak csinálsz plusz munkát.

Powerquest Partition Magic, újabb nevén Norton Partition Magic
    Vagy itt egy free.
  • NiGhTM4R3
    Igen, az XP-nek van 20GB.
    Nekem most is csak 5GB foglalt, és a többi szabad, szinte mindent a d:-re telepítek

Háát szóval azért necces a dolog, bár nem akartam ez miatt tökölni, de akkor megpróbálok átpakolni 10 gigát. Tudsz egyszerű, gyors progit erre?:)
  • BenceYCE
    Én az XP-nek szoktam 20-at hagyni és 5 marad szabadon rajta kb, ha a játékokat máshova teszem. Mivel kb 10gb difi van a száraz xp és a száraz win7 között, én inkább 30-at ajánlanék.
  • NiGhTM4R3
    Hali
    Fel akarom tenni, de a c: meghajtón 20GB van. Erre felkúszik?
    A leírtak alapján 16 elég neki, mit javasoltok, a d:-ről pakolják át pár gigát valamilyen partícionáló progival?
  • tgco
    Valóban... Köszi. Én bénáztam...
  • stevenson1988
    pedig van a C:\Windows\System32\drivers\etc\ mappában (az etc nálam rejtett volt)
  • xxxpaulxxx
    és ha az ki jön, akkor mi történik?:O
  • tgco
    Sziasztok!

Nemrég tettem fel a Win7-et és szükségem volna arra, hogy host alias-t hozzak létre. (Montjuk azt szeretném, hogy az "ias" bejegyzés a 192.168.3.126-ra mutasson.) Ez ugye a régebbi Windowsoknál a HOSTS file segítségével történt, de Win7-ben (tudtommal) nincs ilyen. Hogyan tudom létrehozni az aliast Win7 alatt?

A segítséget előre is köszönöm!
  • VipJoco
    Evin, Steve mindketőtöknek köszönöm a segítséget a probléma elhárítva. THX mégegyszer
  • VipJoco
    Köcce eddig ok, volt 1 rész ahol a jelszóvédelmet ki lehetett kapcsolni és így már látom a win7-es gépet XP-ről a megoszott mapákal 1ütt. Ami alapból megosztott dokumentum (mintazene, képek, ....) azokat meg tudom nyitni, de amit én osztok meg külön (pl: Film mappa) abba nem tudok még mindig belépni azt írja nincs jogosúltságom hozzá pedig engedélyetem mindenki számára a hálozaton belül, írható/olvasható modon.
  • barmi
    Most akkor mi a helyzet a BIE féle ultimate w7-el?Carloska ITT azt írja hogy f@sza és már két gépen is kipróbálta és rendben van...
  • stevenson1988
    volt hasonló problémám
    Vezérlőpult -> Hálózat és internet -> Hálózati és megosztási központ -> Speciális megosztási beállítások, legörgetsz a Megosztás jelszavas védelemmel részig, és ott bejelölöd a Jelszóval védett megosztás kikapcsolása opcióra
    ha így sem jó, akkor a megosztani kívánt mappánál jobbklikk -> tulajdonságok -> megosztás fül -> megosztás gomb -> a hozzáadás gomb melletti résznél legördíted, kiválasztod hogy Mindenki -> Hozzáadás gomb, így megjelenik a listában, hogy mindenki, és ott rögtön be is tudod állítani, hogy írhassanak e abba a mappába, vagy csak olvasni tudják, majd Megosztás gomb és voálá
  • Evin
    Tűzfalakat kikapcsolni, fájl- és nyomtatómegosztást engedélyezni. Meg ajánlott azért 1mappát megosztani.
  • VipJoco
    Hali

Lenne egy olyan problémám: Én innen a Win 7 rendszeről látom a hálozaton lévő másik gépet az összes megoszott mapával 1ütt, de onnan csak ennek a gépnek a nevét látom, ha pedig be szeretnék lépni ebbe a gépbe akkor felhasz jelszót kér ami ugye nincs is megadva. Találtam olyan részt a win7ben ahol megadhatok 1 jelszót a hálozathoz, de azzal a jelszóval se tudok belépni erre a gépre mivel nincs felhasználónév. Próbáltam a gép nevét megadni felhasználónévnek, de nem lép be. Teendő? Valakinek volt már hasonló problémája?

Válaszokat előre is köszi.
  • Evin
    Hát igen, sokat. Bár nekem nem ugrott be, amíg nem láttam a faq-t, azt hittem ez vmi új módszer.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen... mennyit számít egy betű...
    Realm = birodalom
    Rearm(ing) = újraélesítés
  • bon
    Pontosan a lényeg a kulcs.
  • bon
    FAQ 2-es pont.

Mennyiségi licenszet is aktiválni kell. KMS szerver kell az aktiváláshoz és rendszeresen ellenőrzi a licensz érvényeségét is a KMS szerveren.
  • stevenson1988
    akkor majd max azokat is beleintegrálom :)
    nem kell problémázni, szinte mindent meg lehet oldani :) meg a lényeg amúgy is csak az, hogy van egy jogtiszta win7pro kulcsom, nem?
  • Evin
    Mi ez a "realm módszer"?
    Majd csak kerül ki mennyiségi licences, amit aktiválni sem kell. Vagy ez már XP óta nem divat? (A Vitát nagy ívben kerültem)
  • IMYke2.0.0.0
    Addig leszel "boldog", míg ki nem jön az első 2 A4-es oldalnyi hibajavítás a MS honlapra... :)
  • Jaffa 2843
    http://www.softpedia.com/progDownload/Microsoft-Security-Essentials-Download-131683.html
  • Pio
    Én is warezolok, de én mondjuk nem érzem úgy, hogy még nekem állna feljebb, sőt, némi szégyenérzet is van bennem miatta....