Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Biztos, hogy rendesen karbantartod?
Mert ha igen, akkor a "karbantartást" Te valahogy egészen másképp értelmezed, mint én.
Nekem SOSEM fagyott ki / lassult be. "Sima" XP óta használom.
Azaz végimentem: XP, XP SP1 ENG, XP SP2 ENG, XP SP3 HUN.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Volt fent XP nemrég és hát agybajt kaptam tõle!Én minden oprendszerem használom normálisan karbantartom, de ez a szaros XP úgy felidegesített sokszor nem válaszol lefagy halál lassan éled fel a hibák után...
Nem tudom kinek kell ez?
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg egy egyszerûbb 500 gigás háttértárat 13ezerért be lehet szerezni.
Az Office-nál megint csak szubjektív az egész, részemrõl pár óra ismerkedést igényelt a dolog aztán nagy ritkán belefutottam olyan helyzetekbe, hogy pár másodpercig keresnem kellett a megoldást és most rengeteg olyan funkciót tudok 2-3 gombnyomásból elérni amiért eddig menükben kellett turkálni. Számomra megérte azt a pár óra hozzászokást az, hogy egy átlagos doksi megszerkesztése most 10-20%kal gyorsabban menjen, van akinek ez nem éri meg vagy esetleg annyira elveszik az új rendszerben, hogy nem is lesz soha hatékonyabb. A saját tapasztalatomat le tudom írni, ami az volt, hogy én is nagyon húztam a számat, hogy mi ez a baromság, aztán egyszer mondtam, hogy "van egy ráérõs hétvégém, megnézem mi is ez a ribbon rendszer" és így utólag jó döntésnek bizonyult, egy hétvége se ment rá max néhány óra. De ez csak az én esetem. Valószínûleg sokan lehettek így vele, hisz ha a többség utálná akkor nem erõltetnék ezt a vonalat.
A világ változik és lépést kell tartani vele, a legtöbb munkakörben eleve kötelezõ továbbképzési kvóta van és ha mondjuk egy tanár nem megy el az évi X napnyi továbbképzésére akkor nem dolgozhat tovább.
Akinek pedig nem tetszik annak továbbra is rendelkezésére állnak a régi office-ok.
Viszont akit azért rúgnak ki, mert képtelen megszokni az új office-t az szerintem elõbb-utóbb úgyis elvérezne mert azért nem egy komoly kihívást jelentõ cucc... de nyugodtan perelje be a Microsoftot, lehet, hogy leakaszt róluk pár millát 😊 Esetleg lobbizzon ki a fõnöknél egy office továbbképzést vagy azt, hogy visszatehessék a régi office-t (a licenc elvileg rendelkezésre áll továbbra is).
nem lehet nálad is valami hasonló a gond?
ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/
írd be, hogy msconfig és ENTER
válts a boot fülre
középtájt NE legyen pipa a "no GUI boot"-nál
Mondjuk alapértelmezetten nincs is ott pipa szóval nem tudom mi történhetett vagy hogy ez okozza-e a bajt.
(RTM)
Az XP is nézhet így ki egy picurka - a GB-okhoz képest - WB és ízlésesen kiválasztott (akár cirkuláltatott!) skin által.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Eklatáns példa (mert ugye Microsoft termék): Office 2007 vs Office 2003
Mi a lófütyinek kellett úgy átrendezni a teljes kezelõfelületet?!
Még én is, aki NAPONTA dolgozott az Office 2003-as csomaggal (munkahely, fordítás és honlapszerkesztés, szociális ügyek intézése munak után másoknak stb.) a 2007-es Office-szal szerelt munkahelyi gépeken kamilláztam ezerrel!
Csak azért kértem el otthonra a szoftvert, hogy amikor "szövegbõl táblázattá" - példa volt! - kell alakítanom, akkor ne bambuljak a sok "összenyomott" kategóriákba gyûjtött vezérlõkre...
Persze, lehet jönni a "de hisz logikusan rakták egybe a dolgokat" érvvel, de kérdem én:
- mennyi felesleges mp / perc és gyengébb agyteljesítményû emberek esetében (értsd: titkárok/nõk, gép elõtt ritkán ülõ fõnökök, stb. stb.) akár órák,
- mennyi energia megy kárba az új megismerésével!
A reflexszerûen és gyorsan, hatékonyan elvégzett munka jobb, mint a logikusan összepakolt szoftver által keltett vizuális extázis!
Nekem ne két bazi nagy gomb éktelenkedjen egy menüben, hanem el tudjam végezni - minél kevesebb belefektetett felesleges kattintás / energia felhasználásával - a munkámat s ezáltal hatékony, gyors lehessek!
Verseny szférában bizony fél perc késésért ki is rúgnak!
Otthoni felhasználóknak sem kényelmes, ha mindent újra kell tanulniuk, holott ugye egy "családba" tartozik a két szoftver...
S az analógia MINDEN emebrek által használt dologra (szoftver / tárgy) érvényes.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az engem teljesen hidegen hagy, hogy csicsasabb egy OP rendszer vagy sem.
Sokkal inkabb az erdekel, hogy ne banjon pazarloan a hardwerekkel, teszem azt a csicsert felaldozni egy csomo memoriat es + GB-kat a winchesteren.
Nehogymar azert legyen egy operacios 20 gigas mert abbol a csicsa 15 GB.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Lásd az új "show desktop" gomb is sokkal logikusabb, gyorsabban elérhetõ helyre került mégis menetrendszerûen jön valaki és megkérdezi, hogy hogyan lehet visszatenni a régi helyre.
Ugyan ez figyelhetõ meg ott is, hogy a mai napig az IE6 a legelterjedtebb IE verzió.
Ha valaki hozzászokik az XPhez (ami amúgy valóban jól sikerült, ezért is szoknak hozzá szívesen az emberek, mert egy stabil, nagy tudású oprendszer) akkor nem szívesen kezdi el megszokni a hetet még ha nem is olyan sok a különbség, ráadásul a különbségek nagyjából 80-90%a tényleg logikus változtatás és 1-2 nap alatt teljesen hozzájuk lehet szokni. Mindettõl függetlenül valaki bejön és meglátja, hogy milyen vastag a tálca és kis csíkok helyett nagy négyzetek vannak ott és ningy a helyén az asztal megjelenítése és a startmenüre kattintva se a klasszikus win95ös nézet fogadja és az emberek nagyrászánek nem az az elsõ gondolata ilyenkor, hogy "biztos nem ok nélkül rendezték át, megpróbálom megszokni", hanem az, hogy "ááá ezt nem ismerem, hol lehet visszarakni a régit?".
A Vista és a Seven késleltetett szolgáltatás betöltéseinek köszönhetõen a boot valóban gyors, de nézd meg: a "felállás" (értsd: elsõ klikked az Asztalon) alatt mennyi minden történik a background service-ek között és a RAM-od hogy apadozik!
Az XP elpöcsöl 30-40 mp-ig az elején és aztán az Asztalnál már full 100%-ban klikkelhetsz a kedvenc játékod parancsikonjára és semmi UAC, anyám-kínja...
A mostani nem elég "rendes"?
Az aktiválásáról már írtunk lejjebb - az aktiváló módszer az RTM-et átalakítja RC-vé, így az legálisan frissíti magát 2010. február végéig!
Kell jelenleg ennél több?
Nem tudja valaki véletlen,hogy a Kaspersky Internet Sec 2009 megy a Sev7en alatt? Mert nekem az van meg hivatalosan. Csak addig nem akarom feltenni amíg nem gyõzõdök meg arról,hogy probléma nélkül megy!
Válaszokat köszi elõre is!
Üdv:JoE
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Mi a pöcsömért ragaszkodnak hozzá egyes emberek, mint vezetõk a székeikhez az állami szférában?!
😞
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Ami felhasználóbarát volt 2000-ben, az most is az, csak az emberek kényelmesednek el kissé, de attól még az XP-ben mindent elég gyorsan megtalál és használhat az utca embere.
Szegényebb lettem valamivel? Úgy érzem, nem.
A legszebb a dologban, hogy egy WindowBlinds segítségével - mai RAM mennyiségek és CPU-k mellett - szebb felületet biztosít, mint a Vista és a Seven... ha már mindenki a külcsínyre esküszik.
Netes és más egyéb biztonsági frissítések az új OS-ben?
Ne mondja nekem senki, hogy az eddig gyûlölt "picipuha" beépített tûzfalát, kéretlen alkalmazás szûrõjét stb. hazsnálja!
Mindenki felteszi a maga kedvelt, a Vista-vonal rendszerre fejlesztett 3rd Party vírusvédõjét, tûzfalát, azonnali üzenetküldõjét, DVD-divx és képnézegetõjét...
Akkor mi értelme a sok "újításnak" az elmúlt 2 oprendszerben?
Ja, a DirectX 10 és 11... szemkápráztató effektek lettek hirtelen a World of Warcraft-ban? Netán 2x gyorsabban fut a CoD 2?
Emberek, azért nézzünk már a mézesmáz mögé is...
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A legtöbb felhasználó még a mai napig is szerintem az Xp-t használja. A Microsoft egyik legstabilabb operációs rendszerérõl írunk. Az, hogy a 32 bit-es "csak 4 gb-ot kezel összesen" és csak dx9-et tud, a mai viszonyoknak ez még tökéletesen megfelel /iroda, internet, stb.../. A Vista ugyanis egyenlõ a bukással - ezt ugye komoly szakemberek írták le -. Most elvárható az, hogy a sikert a Windows 7-tõl várja mindenki, és ezek alapján hasonlítják az Xp-hez. Én is Xp-t használok, mégpedig legálisat, amire nekem kell arra tökéletesen megfelel. Igaz felraktam a Windows 7-et, egy újsághoz kapott dvd-rõl. Így most két op. rendszer van a gépen. A Win. 7 szép, teljesen más mint az Xp. komolyabb gépet igényel. Majd ha a Windows 7 is megér annyi idõt amit az Xp. akkor majd el lehet mondani róla, hogy bevált és sikeres op. rendszer lett belõle. Ja és lesz annyi felhasználója mint az Xp-nek!
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Munkahelyemen win2000-tõl kezdve minden oprendszer megtalálható a gépeinken és üzemeltetõi szemmel sokkal jobb egy Vista vagy Windows 7.
Erõforásokat jobban kihasználja, tûzfala jobb, start menüje is jobb, Xp mód is tetszik, beépített mentõ szolgáltatás is hasznos, Windows update felület is jó, házirendekrõl nem is beszélve.
Nekem jelenleg eltûnt az ÖSSZES ikonom és vissza se tudom hozni õket sehogy, még az "alap" ikonokat (lomtár, satöbbi...) se... :S A végén vissza fogom tenni az RC-t, kevesebb volt vele a baj 😊
OFF:
Valaki KM player beállításban tud segíteni?
MP classicban szebb a kép mint KM-ben!KM-ben kockás, mintha rosszul lenne nagyítva vagy nem is tudom...
(mindazonáltal természetesen nekem is Win7 ketyeg a gépemen, semmi pénzért nem használnék újra xp-t 😄)
Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, legalábbis nem minden téren jogos szerintem.
Addig oké, hogy a Win7 egy 2009-es igényeknek megfelelõ kinézetû és tudású rendszer, és az XP ugye nagyon nem az.
De abban az esetben (és szerintem ezzel így rengeteg felhasználó van) ha nem fontos a up to date tudású rendszer, nem fontos a tiptop külcsín, akkor az XP még bõven remekül használható, pl. egy irodában.
Sõt akár olyanoknak is bõven jól használható akik csak játékra használják a PC-t, de nincs DX10 kompatibilis vga-juk és a gépük sem éppen elég gyors egy DX10-es játékhoz.
Ezekben az esetekben szerintem az XP még bõven jó, mitöbb kényelmesen használható és nem is olyan csúnya. Pár éves játékokkal játszani és irodába egyelõre teljesen jó szerintem, teljesen mindegy, hogy elavultnak nyilvánították-e, bizonyos felhasználók -elég tág réteg- igényeit maximálisan kiszolgálja. 😊
Ha szeretnél DX10-et (DX10.1-et) is, akkor Vista, vagy Seven.
Ill. XP alatt korlátozva vagy RAM-ban is, ésatöbbi, ésatöbbi...
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Csak annyit szeretnék kérdezni hogy megéri feltenni a win7-et ha leginkább csak játszani szoktam a gépen?
a lényeg nekem hogy minden játék menjen rendesen és gyors is legyen<#vigyor>#vigyor>