Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor szimplán bõvítem a memóriát.
De nem hinném, hogy 3év múlva akadna a Windows a 6GB RAM-on. 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

[HUN]FaTaL
Én is tudnék, csak nincs kedvem leírni százhúszadszor is 😊 Aki akar felõlem aztán használhat XP-t 2050-ig.

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Egyetértek, Windows 7 memóriakezelését még távolról se sejti. De a játékokhoz is tudnék mit hozzászolni, de nem fogok, mert nem a topic témája.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Nem haragszok, de akkor mond olyasmit, ami nem hülyeség azzal kapcsolatosan, amiket írtam.
[HUN]FaTaL
Ne haragudj, de amit itt összehordtál az komplett hülyeség.

Van bõven RAM a gépeden, egy 2-3 év múlva már fog akadozni a géped. Elég rosszul oldották meg a Windows 7, hogy ilyen könnyen használ sok RAM-ot, de ugye tudott dolog, hogy a meggyártott gépeket is el kell adni, akkor úgy írják a rendszereket, hogy vegyék az újabb megy újabb gépeket. Sajnos ez az elv.
Én maradok a jól bevált Windows XP mellett, internetezni jó, letölteni. Látható, hogy Windows XP alatt egy az 1GB RAM-ot el lehet érni, de azért egy jó pár dolgot fel kell nyitni. Alapjáratban (frissen telepítve és antivírus nélkül), kb maxim 180 MB a használat, de frissen telepített Windows 7 esetében van mit nézni.
A Windows 7-ben sok extra dolgot beépítettek, de az átlag felhasználó úgysem használja ki. Itt a lényeg inkább a játékokra ment.
Ott van egy régi játék, kb. 270 MB (teljes verzió) telepítõ program és annyi pálya van benne, hogy egy mai játék messze nem éri utol. Egy mai játék sok memóriát követel, meg videomemóriát, azért van olyan nagy mérete (eddig a legnagyobb játék mérete, amit láttam 27 G😎 és van egy pár pálya benne és kész. Jó kitolás.
Nekem is 5-ös ESS van a gépen. Most néztem meg az "lsass.exe"-t. 1383984K
Eddig nem is figyeltem fel rá, mivel van bõven ram a gépben.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Változás persze természetesen történt tegnap, amikor a másik géphez sikerült megoldanom, a HP nyomtató megosztását. Elõtte az se kizárt, hogy azon a gépen volt csinálva, otthoni csoport. Tegnap óta biztos hogy ezen a gépen van, onnan csak beléptem. Persze lehet hogy eddig is úgy volt.

\"A többség igénye fontosabb a kevesekénél, vagy egy \"ember\" igényénél\" Spock kapitány Star Trek 2 Khan haragja\"

bon
Én próba képpen letiltanám a tûzfalat, ha úgy nem nõ meg a szolgáltatás mérete akkor az volt a bûnõs.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Csak valami változás történt, hogy egyik napról a másikra ezt észlelted. Mivel a Kaspersky-vel leellenõrizted a gépet, akkor nagy valószínûséggel nincs kártevõ, de azért van olyan eset amikor nagyon profi a vírus és csak egy pár nap múlva lehet detektálni. Ezért ajánlom még lefuttatni a Malwarebyte's Anti-Malware (free) vírusellenõrzõt is.
Ha profi vírus van, akkor ghostból nem lesz sikeres a rendszer visszaállítás.
A tûzfalamba [/url] [/img] ez látszik róla. Local Security Authority Process. A legalsót engedte letiltani csak, amit ki is jelöltem.

\"A többség igénye fontosabb a kevesekénél, vagy egy \"ember\" igényénél\" Spock kapitány Star Trek 2 Khan haragja\"

Tûzfalam eset smart 5-ös tûzfal. A Windows frissítve van. Kipróbálom az Lsass.exe tiltását.

bon
Tûzfal letiltod vagy eltávolítod? Esetleg frissíted ha nem a legújabb lenne meg?

Sajnos most is csak megy fel a RAM terhelés lassan. Process explorer szerint már 444 MB-t használ a ram kb. A szolgáltatásokban keLso, és SamSs van, ami ehhez tartozik.

Kaspersky nem talalt win 7-en semmit, megzek oda vissza, es kiprobalom a process explolert. Most toltottem le.

bon
process explorer programmal megtudod nézni, hogy a Lsass.exe-hez kapcsolódik e még valami folyamat.

Most neztem a masik gepen, ezt a fajlt. Feladatkezelobe kb. 12528-12560 kozott ugralt neha. Eleg stabil. Par oraja megy az a gep is, apu netet nezett rajta, azota meg kartyazik idonkent. Igaz hogy az csak home premium x86, 1.5 gb rammal. De amit nalam csinal az akkor is durva. kb. 5 ora uzemmod alatt, csak az a program, kb. 10 %-os + ram terhelest okozott. Mielott ujrainditottam a boot cd miatt, 64-66 % korul volt a ram terheles. De bekapcsolas utan, is tobb volt kb 10 %/kal, a szokottnal.

Csak az a baj, hogy tegnap keso delutan, este tunt fel az 1 millio feletti ram feladatkezeloben. Ma meg kb 5 ora alatt elerte, kb. az 1 milliot. Eset smart nem talalt semmit. Ezert most Kaspersky rescue disc 10-zel nezetem, onnan is irok. Ami problema, hogy lassan folzamatosan novekszik, es eyt eddig nem csinalta. Ha nem lessz jo, legfeljebb ghostbol visszaallitom, a win 7-et.

bon
Ha nem okoz problémát nem kell vele foglalkozni, az természetes, hogy egy folyamat memória foglalása nõvekszik vagy csökken a használat során.

Sziasztok!
Újabb kérdésem van. Már lehet hogy tegnapelõtt is feltûnt, tehát pár napja talán, de tegnap biztosan, hogy magasabb a ram terhelés a megszokottnál. Tegnap este pl. feladatkezelõbe, 1 millió 100 ezer felett volt az Lsass.exe, mikor kíváncsiságból megnéztem, mi terheli a ramot. Mai bekapcsolás után kb. 3-400 ezer között volt valahol elõször, most már fél millió felett van kicsivel, tehát lassan emelkedik. Találtam róla olyat is hogy vírus, trójai is megfertõzheti. Más gondot amúgy nem veszek észre a gépen. Mi lehet a gond?

Köszönöm a válaszokat, sikerült megoldanom. Elindítottam a 32 bites telepítõjét, amit kicsomagolt, tovább nem léptem. Aztán megkerestem local settings temp könyvtárába, a mappát amibe kicsomagolta. Ennek a helyét tallóztam be oda, a további illesztõprogramokhoz, leokéztam, és kiléptem a telepítésbõl. Kipróbáltam másik gépen, és jó lett.

bon
Sõt most nézem, hogy van Windows 7-es driver is még ha alapszíntû is.

bon
Vista driver-t érdemes megpróbálni, vagy az univerzális hp nyomtató driver-t.

bon
Új vásárlás esetén driver gond nem lesz, de alapból nem úgy kell vásárolni nyomtatót, hgy bemegyek a boltba és azt kérem. Célszerû elõtte tájékozodni, sõt nem a legolcsóbbat venni, mert a drágábnak hosszab szokott lennie a terméktámogatása.
Nekem egy kb 5 éves hp photosmart d7260-as hálózati nyomtatóm van, gond nélkül üzemel Windows 7, 8 alatt is. Amikor megvásároltam akkor még csak 1 gép volt a családba, de már jó elõre gondoltam a késõbbi bõvíthetõségre, plusz a fenntartása se túl költséges, pedig csak eredeti festéket rakok bele.

Majd ha hazaérek keresek hp oldalán programot ha van. Valamilyen .inf fájlt keres, ha kijelölöm a 32 bitest is.

[HUN]FaTaL
"Van jobb megoldás a hálózati nyomtató beszerzése (több gépes családnál már alapból ezt szoktam javasolni ha nyomtatót akarnak vásárolni), vagy nyomtató szerver vásárlása."

Driver ezekben az esetekben is kell.

bon
Nem sok helyet foglal, de mivel az oprendszerek elétõrõ változatok így kell a x86-is, gondolom letölti, nagyon ritkán hsználom a nyomtató megosztást. Van jobb megoldás a hálózati nyomtató beszerzése (több gépes családnál már alapból ezt szoktam javasolni ha nyomtatót akarnak vásárolni), vagy nyomtató szerver vásárlása.

Még nem. Ezek szerint telepítsem nálam a 32 bites driverjét is? Erre is gondoltam, de az sok plusz helyet foglal. Vagy nem az egészet telepíti, ha ott kitallózom a letöltött drivert?

bon
Azon a gépan ahol a nyomtató megosztást csinálod, az x86-os nyomtató drivert is kiválasztottad? Mert a második kép szerint még nem.

Sziasztok! Boldog új évet kívánok.
Az én gépem kb: MSI P35 NEO2 FR/FIR alaplap, creative gamer hangkártya, 8600 gt videókártya, e8400 2x3 ghz core 2 duo processzor, 4x1 gb ddr2 ram, win 7 ultimate x64. A másik gép kb: Fujitsu Siemens Scaleo P, sempron 3200+-os 1.8 ghz processzor, 7600 gs videókártya, asus gyári alaplap, 1,5 gb ddr1 ram, win 7 home premium x86. A router smc barricade vezetékes. A nyomtató HP M1005 MFP multifunkciós gép. Pár hónapja raktam fel a Siemens gépre a home premiumot, elõtte xp volt rajta. A 95-ös évjáratú, Lexmark optra e nyomtató nem mûködik rajta, bár felismeri de mégse. Driver meg ugye nincs, nem is volt hozzá. Viszont lehetne hálózatban is nyomtatni, ha összejönne. Ami Ebben a videóban van már megvolt csinálva korábban. Siemensen [/img] ezt írja ha próbálom hozzáadni. Nálam meg [/img] ezt találtam. Nem tudom, ez a további illesztõprogramok ablak, érdekes e nálam pl. Sajnos megosztott mappába, át kell másolni a fájlt a másik szobából, és itt kinyomtatom. De jó lenne hálózaton keresztül is. Eset Smart tûzfal talán nem zavar be.

Boldog Új Évet mindenkinek!!!
bon
BUÉK!

bon
Persze ha azonos változatok a telepítõk tehát pl. Home Premium mindkettõ

Értem. Köszi. Akkor mindegy melyiket teszem fel, valamelyik kulcs jó lesz.
bon
pl. így: link
De túl nagy jelentõsége nincs, mert valamelyik gépen úgyis aktiválási problémát fog okozni ha véletlenül pont úgyanazt a kulcsot használnád és a probléma esetén csak simán kulcsot kell cserélni.

Sziasztok!

Van itthon 2 Windows 7 hogyan tudom azt megnézni, hogy melyik van feltelepítve a gépemre anélkül, hogy újra feltelepíteném valahová? Már nem emlékszem melyik lett felrakva.
[HUN]FaTaL
Legális, egy gépre bármennyiszer aktiválhatod.

tmp
és attól még a serial legális? nem kell félnem hogy érvénytelenítik?

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

[HUN]FaTaL
Igen, egy idõ után csak telefonon engedi aktiválni. Viszont, ha felírtad a visszadiktált számokat, akkor legközelebb nem kell felhívni megint csak beírni a visszadiktált kódot és kész.

tmp
Mitõl lehet az hogy van egy jogtiszta windows 7 licenszem (a laptophoz járt), és nem engedi beaktiválni? 4x próbáltam meg, majd a telefonos aktivációval végül is érvényesítette. (rendszerek tesztelésével foglalkozom, legalább 20x volt újratéve és aktiválva az a serial ugyanazon a gépen (lehet ez a baj?))

bon
Miért pont az ultimate változatott vennéd meg? Pro nem elég?

[HUN]FaTaL
Nem hinném, hogy olcsóbb lesz, hamarosan megszûnik az árusítása és csak win8 lesz kapható.

most, hogy kijött a Win8, nem lesz olcsóbb a Win7 a jövõ évben?

megvenném jövõ év elején az Ultimatenek a 64 bites Magyar változatát, de ahogy láttam még mindig 50 körül van, a Win8-at meg 36-ért vettem Professional 64 bit Magyarban.

jó lenne ha lemenne a 7-es ára is

Sziasztok.Olyan problémám lenne hogy vannak bizonyos játékok és az elsõ küldetés után kilép és a szokásso windows szöveg hogy **** játék exe leállt...ez mitõl lehet?
32-es Ultimate-m van.Tuti hogy nem a játék hibája,mert eredeti....

[HUN]FaTaL
Ez így nem igaz.

A Vista SP1 óta a Server 2008, a Win 7 pedig a Server 2008 R2 kernelét.

tmp
a win7 és a vista 2 külön dolog, a win7 a windows 2008 SZERVER kernelét használja, nem mondhathó abban az értelemben egy hibajavításnak 😊

wollnerd
Egy kis off:
Windows történelem tõlem. Érdemes végignézni! Igen profin van megcsinálva. 😄

Dzsí Pí: Ha van egy sok szabad helyes fölös partíciód, akkor EaseUs-sal megtudod növelni annak a partíciónak a méretét a másikból átpakolva.
Az adatok menyiségétõl függõen sokáig tarthat!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az egyik merevlemez partíciómon heti rendszerességgel, fogy a hely. ez egy 35 gb-s partíció, ezen van az oprendszer(win7 64bit) plusz a felazsnálói programok. jelenleg ilyen 14-15 gb helynek kéne lennie rajta szabadon, de így hetente pár száz mega csökkenés van. folyamatosan túrom tune up utilities 2013-al, hetente töredezettségmentesítek..
szerintetek mi lehet az ok?

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

..és akkor a bugos kiadás miatt szedtem le az összes C++ -t és raktam újra...
A régi olyannyira megy, hogy le is szedte a frissítést és most rakja fel.

[HUN]FaTaL
Az új egy bugos szar 😊