Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha a szervizben leteszteltek minden alkatrészt és minden alkatrész ok, ezenkívül a csatlakoztatások is rendben vannak, akkor nem szabad ilyen gond legyen. Itt azért megkérdõjelezem, hogy a Windows nem volt-e vírusos, a másik, hogy újratelepítés elõtt nem volt keményen befertõzve a gép (vagy újratelepítés elõtt nem voltak-e ilyen hasonló problémák).
Én pl. nem nagyon bízok az ilyen szervizekben, ezért én is a #43515 és a #43513 hozzászólásokat ajánlanám.
Biztonságból a memóriákat leellenõrizném a Memtest86+ programmal.
Sziasztok.Nem tudom feltelepíteni az SP1-est...állandóan azt írja ki hogy csak újratelepítés után tudja telepíteni...és akkor folytatodik..újrainditom,de nem csinál semmit....

A memóriák is ellenõrizve voltak, továbbá 2db épp 1 hete került bele, szóval kétlem hogy oxidációs problémák lennének. Alaplapon nincsenek felpuffadva a kondik. A hûtéssel sem hiszem hogy probléma lehet, állandóan figyelem, és nem megy 45 fok fölé terhelés alatt sem. A kábelt kicseréltem, de azóta már ismét volt egy fagyás, az egér ottragadt s nem mozdul utána semmi sem, billentyûzetre sem reagált. A hdd tesztelve volt hd sentinel-el, hibátlan állapotú.

amúgy az event logban, azoknak is vannak "üzenetei" akiknek nem játssza így az eszét a win?

\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"

Szia Trialboj!

Én elõször kivenném a memóriákat, és a csatlakozósávokat radírgumival megtisztítanám az esetleges oxidációs lerakódástól. Azután, levizsgálnám az alaplapi elektrolit kondenzátorokat, hogy nem púposodott-e fel valamelyik, nem folyt-e ki belõle az elektrolit.(Barnás elszínezõdés.) Sajnos a kiszáradt, kapacitás vesztett Elko-k ezzel a módszerrel nem fedezhetõk fel, ott csak a kiforrasztás segít. Elég nagy baj, hogy az alaplapokba - költségcsökkentésre hivatkozva - alacsonyabb feszültségû kondenzátorok vannak beépítve, mint amilyen szükséges lenne.
Pl. a +5V- hoz 6.3V-os, a +12V-hoz 16V-os, ami köztudomásúlag alá van méretezve a szükségesnek. (Feszültség x 1.41)
Ezen túlmenõen, kérnék kölcsön egy tápot, és azzal járatnám egy ideig, hogy elõjön-e a hiba. Ha esetleg a ventilátor menet közben leáll, az is okozhat fagyást! Az, hogy a szervizben ment, nem garancia arra, hogy Nálad is jó lesz. Pl. Nálad alacsonyabb a hálózati feszültség, be van zsúfolva a PC egy szellõzetlen sarokba, stb.
A processzor hûtését újrapasztáznám, mert sokan ezüstpasztával rakták össze, és köztudomású, hogy az hamar kiszárad, amitõl romlik a hûtés teljesítménye. A fehér színû szilikonpaszta jóval megbízhatóbb erre!
Bon már írta a kábelcserét, arra nem térnék ki!

Üdv: howarju

már mondta más is hogy mozgassam meg, biztos érintkezzik-e, de hát ha a gép nem mozog akkor vagy nem kellene egyáltalán mûködjön vagy ennek az ellenkezõje nem?

de rendben cserélem, milyen jó is lenne ha ennyivel megúsznám

\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"

bon
SATA kábel cserét megpróbálnék.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Lassan a létezõ összes általam ismert fórumot végigjártam, és még senki sem hallott ilyen rejtélyes restartokról mint amelyek nálam elõfordulnak.

Event log here

1 hétig szervizben volt, leteszteltek mindent, hibátlan az összes alkatrész, hazahoztam 1 napig vidáman ment, aztán mire feltelepítettem az utolsó fontos programot is hirtelen ismét 2x lefagyott (1 kék halál, egy szó szerinti lefagyás), hogy ne legyen olyan egyszerû az élet.

A windows vadonat új, múlt csütörtökön került fel rá, és már 2 órával utána is játszotta az eszét, restart után az event logban ezeket a baromságokat írja csak, semmi konkrét hibára nem utal.

Ha van valakinek bármi ötlete azt nagyra értékelném, mert jelenleg kifogytam mindenbõl s lassan késésben is leszek több munkával, mielõtt szervizben volt terhelés alatt egyszer sem fagyott, mióta visszajött csak terhelés alatt fagy a jó munkához, jobb munkás kellett volna...

Az elõbb utorrent volt csupán megnyitva és kék halál vitte el.

Szoftveres hiba lesz, de hogy derítsem ki hogy micsoda? Lehet hogy a win cd hibás és már eleve valamit rosszul instalált fel az elején?

bon
www.asus.com

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

blue moon boy
Sziasztok!
Ha tudnátok segyteni megköszönném.
ASUS X54C laptopra feltelepítettem a Win7-et, és most illesztõprogram problémákkal küszködök.
A hálózati vezérlõ, és a USB vezérlõ hiányzik. Amit a neten találtam egyik sem sikerült.
Sürgõs lenne. Ma délig megkell oldanom. Elõre is köszi!

Tényleg érdekes volt a probléma, amit írtál a #43502-ben. Én nem használok ESET terméket, mert többször is volt (már több mint egy éve) negatív észrevételem, ezért írtam is a magyarországi ESET társaságnak és aztán rövidesen orvosolták a problémát.
Jó hogy megoldódott a problémád.
amadeus11
Okulásul!
Leszedtem a vírusirtót (Nod32 ) , váltottam Avirára , azóta megy rendesen a boot .
pxxl
tárgytalan, mert egy újraindítás megoldotta.
érdekes mindenesetre...<#fejvakaras>

All hail the double x!

pxxl
hali!

van egy apró problémám, nemtom volt-e már szó róla, de az egyik melóhelyi gépen az van, hogy a tálca elõre került, kvázi mindig felül van, és minden ablak mögötte. pl excelnek az alja (ami kellene a munkalapok miatt) a tálca mögött van. olyan, mintha nem lenne ott a tálca, és addig nyitja ki az ablakot (teljes képernyõ méretre). erre van valami okosság? 😊

All hail the double x!

Köszi! 10 frissítésem érkezett!

bon
Megjöttek az e havi frissítések, elég sok, jó telepítést!

Tedd be a telepítõt és válaszd az indítás javítását!

amadeus11
Sziasztok !
Vettem egy SSD-t . Win7-et raktam rá . Telepítésnél leválasztottam a merevlemezt. Késõbb aztán visszacsatlakoztattam az alaplaphoz . Sokszor indulásnál nem tölt be a Win ssd-rõl ha a vinyó is csatlakoztatva van . A betöltés megáll a Win lógónál . Nem is tudok bebootolni , csak ha leválasztom a merevlemezt . Ez mitõl van ?
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek esetleg nem eredeti a feltelepített rendszere, akkor az automatikus frissítéssel árthat magának? Érdemes kikapcsolni, vagy nem figyeli ezt senki, és nem kopogtatnak majd az ajtómon? És miután feltették a rendszert, és aktiváltuk, abból sem lehet gond, nem kell idõrõl-idõre újra aktiválni? Köszike elõre is. 😛

Japep

Annyi, hogy elvileg 512-es a videókártyám, így nem tudom, honnan jön az a 0,25 GB. 😊
Max szétszedem majd a gépet és megnézem pontosan mennyi van benne.

Köszönöm szépen a válaszod. Akkor így szerintem a 64 bites lesz, fõleg, mert elvileg gond nélkül futnak rajta a 32 bites programok is. 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

bon
64bit-es programok száma elég kevés még mindig, pedig jó néhány éve létezik már. 3GB Ram esetén nem nem fogsz észlelhetõ lassulást tapasztalni, de mivel 3,25GB-ot írtál még korábban így valószínûbb, hogy 4gb memória van a gépedben és a VGA memória miatt van a nem egész szám.

Japep

Köszi.
És programok szempontjából? Általában minden program megvan mindkét verzióban?

Azért is gondolkodom a 64 bitesen, mert ha most nincs is 4 GB RAM a gépemben, bármikor bõvíthetem, akkor pedig már az kellene.

Tehát ha 3 GB RAMmal 64 bites rendszert rakok fel, akkor nem lesz gond a rendszerrel (pl. lassabb lenne, vagy szaggat, vagy akármi)?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

berlinboy6329
Mminthogy sehol sincs hnag nem csak netezés közben.Se zene,se videó se játék, se semmi.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
H all!

Mostanában állandóan eltünedezik a hange gy idõ után.Mitõl lehet? YT videóknál veszem észre,hogy nincs hag.Kilépek böngészõbõl,vissza, akkor megint..De van amikor 2x kell kilépni. Aztán meg már sehogy sincs hang. Ha belemegyek a vezérlõpultban a hang részbe,megkeresem a hangadót,tolok egy hangtesztet, azt írja, hogy az eszközt egy másik program használja és zárjak be minden olyan programot,ami hangot játszik le ezen az eszközön,de lószar se megy amúgy,mi használná. Ha meg lejátsza a teszthangot,akkor tuti van is,ha nincs hang,akkor viszont mindig ezt írja ki.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

bon
64bit-es alkalmazásokkal gyorsabb is a 64bit-es oprendszer, de nagyobb memóriaterület képes megcímezni programonként (32bit-nél max 2gb-ot).

Japep

Hát a gép indulásánál nem tudtam megnézni, mert olyan gyors. 😊

Egyébként ha valaki felteszi a 64 bitest (mert a processzor miatt mindkettõt feltudja tenni), közben meg kevesebb a memóriája az jelent hátrányt?

Azaz van érdemi különbség a 32 bites és a 64 bites verzió között, vagy "csak" a memóriakezelés?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep

Köszönöm szépen a válaszod! 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

bon
Teljesen felesleges otthonra az Ultimate, csak egy dolgot említs amire abból szükséged van és nem tudja a Home Premium vagy a Professional.
Gép indulásakor nézd meg, hogy mennyi memóriát ír. A vga memóriája 4gb rendszermemória mellett számít 32bit-es oprendszer esetében, mert a 32bit esetében max 4gb memória támogatott és abba beleszámít valamennyi memória foglalás is így a vga is. Szerintem

Japep

Köszi a válaszod. 😊

3,25 GB RAM-ot ír ki a Sajátgép>Tulajdonságok alatt. Igaz nem tudom, hogy kerül oda az a ,25 lehet valamelyik kezd elszállni? :S
Ezzel szemben én többre emlékeztem, hogy több van a gépemben.
Viszont a FAQ-ban az van, hogy beleszámít a videókártya memóriája is - azt viszont így kapásból nem tudom (NVIDIA GeFORCE 9800 GTX).

Akkor az Ultimate egy "komolyabb" verzió, mert egy ismerõsömnek az van a laptopján, viszont õ is csak otthoni használatra alkalmazza.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

bon
Igen támogatja a 64bit-et. Mennyi memóriád van? Ha 4gb-nál kevesebb akkor 32bit ajánlott, a felet 64bit.

bon
Home Premium vagy Professional elég otthini felhasználásra és még olcsóbak is mint az Ultimate. Enterpise meg cégeknek való. Aktiválás minden változanál szükséges.

Japep

A 32-es és 64 bites verziót megtaláltam a FAQ-ban, elnézést a kérdésért is. 😊

A processzorom AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 6000+; akkor ez azt jelenti, hogy mehet rá a 64-es - ugye? 😊 Mert úgy vettem ki, az a jobb.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep

Hello.
Eddig nekem még csak Win XP volt a gépemen, most viszont szeretnék Win 7-re váltani (tudom, hogy már kijött a 8-as, de az még túl új, emellett azt hallottam, hogy még a programok támogatása is sok esetben gond - szóval azzal még várok).

Látom, hogy sok verzió van. Melyik a "legjobb"?

Ezeket találtam így hirtelen:
- Ultimate
- Home Premium
- Professional
- Starter
- Enterprise

És úgy látom, hogy még csak SP1-esek vannak.

Mindig hallani 32 és 64 bites verzióról. Melyik a jobb? 😊

Bocs a sok hülye kérdésért, de még új vagyok ebben, mert eddig csak XP-m volt otthon.
Illetve látom, hogy ezeket még aktiválni is kell telepítés után. Mindegyik ilyen?

Köszönöm elõre is!
Üdv. 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

bon
Bios-ba néznék szét wake on vagy hasonló dolgot keresve.

Szia Emilkee!

Több, ill. bonyolult oka is lehet! Addig amíg nem találod meg, érdemes letölteni a shutdown.exe programot, és egy, a tálcára kitett indító ikonnal lekapcsolni az OP rendszered!
Ha nem szeretnél keresgélni, feltöltöttem Neked a Mammutmail-re:

http://www.mammutmail.hu/hu/mail/download/d61800e2c840914bd9be8e3e256d9621

A számitógép kikapcsolás után újra indul.Ha van valami megoldás kérlek
segítsetek nekem!Elõre is köszi.
Köszönöm! Végigfutott nincs kártevõ.Most a Malware-t is lefuttatom.
bon
Nem kártevõk,a rendszer részét képezõ fájlok.

Most csökkentett módba az ESS-i ilyeneket ír C:\hiberfil.sys kártevõ="" mûvelet="" információ= hiba a megnyitáskor C:\pagefile.sys ugyan ilyen sorokkal na meg tovább is ír ilyeneket. Ezek kártevõk? nem értem hogy miért írja hogy hiba a megnyitáskor .
Köszönöm. Most föl ment rá a Windows kíváncsi leszek tovább,most megy rá a ESS-i aztán frissítés és majd csökkentett módba lefuttatom azért.
bon
A Fujitsu-Siemens alaplap.

Meg tudnátok nekem mondani melyik jobb? Az elõzõ alaplap? vagy ez? Alaplap?
Most töröltem a partíciót,most meg telepíti,hát majd kiderül utána hogy továbbra is fogja csinálni a hülyeséget?
Köszi a választ! Most újratelepítem aztán kiderül.,mert nem volt már kedvem hogy csökkentett módban végigfuttassam a ESS-t meg a Malware-t.A rendszeren semmi különös nem volt vagyis (nincs terhelve)skype,Mozilla,WinRar,TotalCom ilyen alap csak.Ram az 1,5Gb Az alaplap az Alaplap.Apum használja a gépet,õ nem fog a gyorsaságra hajtani,de ez amit most produkál ez már kész.Most a telepítõt elindítottam de nagyon lassan jut el addig is hogy kiválasszam azt hogy törölje a partíciót vagyis "A telepítõ indul" de csak pörög pörög pörög bejön majd elõbb utóbb de itt szerintem valami más is lehet ezek szerint nem?
Elfelejtettem, hogyha az alaplap megengedi, akkor kicserélhetnéd még jobb processzorra, mint a P4, mert a P4 is már elég régi (#43467) és most vannak sokkal jobbak. A gyorsaság mástól is függ: HDD, RAM, alaplap, videokártya.
Meg fogod látni, hogy lesz különbség az Intel Celeron és Intel P4 között.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most az, ahogy írtad a Celereon processzorral, hogy ahonnan kivetted azon a gépen Windows 7 volt és amelyikbe betetted ott már problémák vannak a Windows 7 mûködtetésével, itt sok minden lehet: vírus, túl meg van terhelve a rendszer, RAM méret, alaplap típusa, stb.
Én teszteltem a különbséget Intel Cereron 3.06 GHz és Intel P4 3 GHz között, Windows XP rendszer esetében. csak egy nagyobb méretû *.pdf fájl esetében is a Celeron proceszor, ha háttérben ment a Winamp már akadozott a zene. Akkor böngészés közben ha sokmindent tartalmazott az oldal, könnyen felugrott 100%-ra. Most pl. már a youtube videó nézése is akadozik, persze függ a videó típusától (*.flv vagy *.mp4) és méretétõl. De ezek a problémák a P4 esetében nem nagyon vannak vagy nincsenek egyáltalán.
Akkora teljesítménybeli különbsége nem lesz neki akkor sem szerintem, hiába "nagyobb" a belsõ cache és az FSB.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Okés ha elég a Windows 7 telepítõvel akkor azzal csinálom. (most akartam utána nézni hogy hogy is van ez a fdisk particionálás?). Amúgy a frissítéseket csakis az ESS-i után csinál(tam)om, max ott hibázhattam hogy a hálózati kábel benne maradt.(esetleg közbe mászott bele valami)? Igaz ezek után nem volt még lefuttatta az Eset,(mivel nem nálam van a gép). Visszatérve a procikra tudom hogy egyik sem mai darab és hogy most már a többmagos processzor jól jönne bele(de apum amire használja a gépet szerintem elég neki),csak a kérdés az volt hogy amire kell neki esetleg lesz látszatja ha kicserélem a második procira? vagyis a P4-esre? Üdv.
bon
Nem kell fdisk, Windows 7 telepítõvel partíció töröl, majd újra létrehoz.

Szia Balcsi70!

Szerintem, valami trójait szedtél össze! Telepítsd újra a Win 7-et, de ne csak formattáld a winyót hanem fdisk-el particionáld is meg újra, hogy a Boot szektora is új legyen! A frissítéseket csak az ESET víruskeresõ telepítése után indítsd!

Szia Balcsi70!

Szerintem megéri kicserélni a belsõ cache és az FSB különbsége miatt!