Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én pl. nem nagyon bízok az ilyen szervizekben, ezért én is a #43515 és a #43513 hozzászólásokat ajánlanám.
Biztonságból a memóriákat leellenõrizném a Memtest86+ programmal.
amúgy az event logban, azoknak is vannak "üzenetei" akiknek nem játssza így az eszét a win?
\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"
Én elõször kivenném a memóriákat, és a csatlakozósávokat radírgumival megtisztítanám az esetleges oxidációs lerakódástól. Azután, levizsgálnám az alaplapi elektrolit kondenzátorokat, hogy nem púposodott-e fel valamelyik, nem folyt-e ki belõle az elektrolit.(Barnás elszínezõdés.) Sajnos a kiszáradt, kapacitás vesztett Elko-k ezzel a módszerrel nem fedezhetõk fel, ott csak a kiforrasztás segít. Elég nagy baj, hogy az alaplapokba - költségcsökkentésre hivatkozva - alacsonyabb feszültségû kondenzátorok vannak beépítve, mint amilyen szükséges lenne.
Pl. a +5V- hoz 6.3V-os, a +12V-hoz 16V-os, ami köztudomásúlag alá van méretezve a szükségesnek. (Feszültség x 1.41)
Ezen túlmenõen, kérnék kölcsön egy tápot, és azzal járatnám egy ideig, hogy elõjön-e a hiba. Ha esetleg a ventilátor menet közben leáll, az is okozhat fagyást! Az, hogy a szervizben ment, nem garancia arra, hogy Nálad is jó lesz. Pl. Nálad alacsonyabb a hálózati feszültség, be van zsúfolva a PC egy szellõzetlen sarokba, stb.
A processzor hûtését újrapasztáznám, mert sokan ezüstpasztával rakták össze, és köztudomású, hogy az hamar kiszárad, amitõl romlik a hûtés teljesítménye. A fehér színû szilikonpaszta jóval megbízhatóbb erre!
Bon már írta a kábelcserét, arra nem térnék ki!
Üdv: howarju
de rendben cserélem, milyen jó is lenne ha ennyivel megúsznám
\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Event log here
1 hétig szervizben volt, leteszteltek mindent, hibátlan az összes alkatrész, hazahoztam 1 napig vidáman ment, aztán mire feltelepítettem az utolsó fontos programot is hirtelen ismét 2x lefagyott (1 kék halál, egy szó szerinti lefagyás), hogy ne legyen olyan egyszerû az élet.
A windows vadonat új, múlt csütörtökön került fel rá, és már 2 órával utána is játszotta az eszét, restart után az event logban ezeket a baromságokat írja csak, semmi konkrét hibára nem utal.
Ha van valakinek bármi ötlete azt nagyra értékelném, mert jelenleg kifogytam mindenbõl s lassan késésben is leszek több munkával, mielõtt szervizben volt terhelés alatt egyszer sem fagyott, mióta visszajött csak terhelés alatt fagy a jó munkához, jobb munkás kellett volna...
Az elõbb utorrent volt csupán megnyitva és kék halál vitte el.
Szoftveres hiba lesz, de hogy derítsem ki hogy micsoda? Lehet hogy a win cd hibás és már eleve valamit rosszul instalált fel az elején?
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Ha tudnátok segyteni megköszönném.
ASUS X54C laptopra feltelepítettem a Win7-et, és most illesztõprogram problémákkal küszködök.
A hálózati vezérlõ, és a USB vezérlõ hiányzik. Amit a neten találtam egyik sem sikerült.
Sürgõs lenne. Ma délig megkell oldanom. Elõre is köszi!
Jó hogy megoldódott a problémád.
érdekes mindenesetre...<#fejvakaras>#fejvakaras>
All hail the double x!
van egy apró problémám, nemtom volt-e már szó róla, de az egyik melóhelyi gépen az van, hogy a tálca elõre került, kvázi mindig felül van, és minden ablak mögötte. pl excelnek az alja (ami kellene a munkalapok miatt) a tálca mögött van. olyan, mintha nem lenne ott a tálca, és addig nyitja ki az ablakot (teljes képernyõ méretre). erre van valami okosság? 😊
All hail the double x!
Vettem egy SSD-t . Win7-et raktam rá . Telepítésnél leválasztottam a merevlemezt. Késõbb aztán visszacsatlakoztattam az alaplaphoz . Sokszor indulásnál nem tölt be a Win ssd-rõl ha a vinyó is csatlakoztatva van . A betöltés megáll a Win lógónál . Nem is tudok bebootolni , csak ha leválasztom a merevlemezt . Ez mitõl van ?
Annyi, hogy elvileg 512-es a videókártyám, így nem tudom, honnan jön az a 0,25 GB. 😊
Max szétszedem majd a gépet és megnézem pontosan mennyi van benne.
Köszönöm szépen a válaszod. Akkor így szerintem a 64 bites lesz, fõleg, mert elvileg gond nélkül futnak rajta a 32 bites programok is. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Köszi.
És programok szempontjából? Általában minden program megvan mindkét verzióban?
Azért is gondolkodom a 64 bitesen, mert ha most nincs is 4 GB RAM a gépemben, bármikor bõvíthetem, akkor pedig már az kellene.
Tehát ha 3 GB RAMmal 64 bites rendszert rakok fel, akkor nem lesz gond a rendszerrel (pl. lassabb lenne, vagy szaggat, vagy akármi)?
CHELSEA FOOTBALL CLUB
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Mostanában állandóan eltünedezik a hange gy idõ után.Mitõl lehet? YT videóknál veszem észre,hogy nincs hag.Kilépek böngészõbõl,vissza, akkor megint..De van amikor 2x kell kilépni. Aztán meg már sehogy sincs hang. Ha belemegyek a vezérlõpultban a hang részbe,megkeresem a hangadót,tolok egy hangtesztet, azt írja, hogy az eszközt egy másik program használja és zárjak be minden olyan programot,ami hangot játszik le ezen az eszközön,de lószar se megy amúgy,mi használná. Ha meg lejátsza a teszthangot,akkor tuti van is,ha nincs hang,akkor viszont mindig ezt írja ki.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Hát a gép indulásánál nem tudtam megnézni, mert olyan gyors. 😊
Egyébként ha valaki felteszi a 64 bitest (mert a processzor miatt mindkettõt feltudja tenni), közben meg kevesebb a memóriája az jelent hátrányt?
Azaz van érdemi különbség a 32 bites és a 64 bites verzió között, vagy "csak" a memóriakezelés?
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Gép indulásakor nézd meg, hogy mennyi memóriát ír. A vga memóriája 4gb rendszermemória mellett számít 32bit-es oprendszer esetében, mert a 32bit esetében max 4gb memória támogatott és abba beleszámít valamennyi memória foglalás is így a vga is. Szerintem
Köszi a válaszod. 😊
3,25 GB RAM-ot ír ki a Sajátgép>Tulajdonságok alatt. Igaz nem tudom, hogy kerül oda az a ,25 lehet valamelyik kezd elszállni? :S
Ezzel szemben én többre emlékeztem, hogy több van a gépemben.
Viszont a FAQ-ban az van, hogy beleszámít a videókártya memóriája is - azt viszont így kapásból nem tudom (NVIDIA GeFORCE 9800 GTX).
Akkor az Ultimate egy "komolyabb" verzió, mert egy ismerõsömnek az van a laptopján, viszont õ is csak otthoni használatra alkalmazza.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
A 32-es és 64 bites verziót megtaláltam a FAQ-ban, elnézést a kérdésért is. 😊
A processzorom AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 6000+; akkor ez azt jelenti, hogy mehet rá a 64-es - ugye? 😊 Mert úgy vettem ki, az a jobb.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Hello.
Eddig nekem még csak Win XP volt a gépemen, most viszont szeretnék Win 7-re váltani (tudom, hogy már kijött a 8-as, de az még túl új, emellett azt hallottam, hogy még a programok támogatása is sok esetben gond - szóval azzal még várok).
Látom, hogy sok verzió van. Melyik a "legjobb"?
Ezeket találtam így hirtelen:
- Ultimate
- Home Premium
- Professional
- Starter
- Enterprise
És úgy látom, hogy még csak SP1-esek vannak.
Mindig hallani 32 és 64 bites verzióról. Melyik a jobb? 😊
Bocs a sok hülye kérdésért, de még új vagyok ebben, mert eddig csak XP-m volt otthon.
Illetve látom, hogy ezeket még aktiválni is kell telepítés után. Mindegyik ilyen?
Köszönöm elõre is!
Üdv. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Több, ill. bonyolult oka is lehet! Addig amíg nem találod meg, érdemes letölteni a shutdown.exe programot, és egy, a tálcára kitett indító ikonnal lekapcsolni az OP rendszered!
Ha nem szeretnél keresgélni, feltöltöttem Neked a Mammutmail-re:
http://www.mammutmail.hu/hu/mail/download/d61800e2c840914bd9be8e3e256d9621
segítsetek nekem!Elõre is köszi.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én teszteltem a különbséget Intel Cereron 3.06 GHz és Intel P4 3 GHz között, Windows XP rendszer esetében. csak egy nagyobb méretû *.pdf fájl esetében is a Celeron proceszor, ha háttérben ment a Winamp már akadozott a zene. Akkor böngészés közben ha sokmindent tartalmazott az oldal, könnyen felugrott 100%-ra. Most pl. már a youtube videó nézése is akadozik, persze függ a videó típusától (*.flv vagy *.mp4) és méretétõl. De ezek a problémák a P4 esetében nem nagyon vannak vagy nincsenek egyáltalán.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Szerintem, valami trójait szedtél össze! Telepítsd újra a Win 7-et, de ne csak formattáld a winyót hanem fdisk-el particionáld is meg újra, hogy a Boot szektora is új legyen! A frissítéseket csak az ESET víruskeresõ telepítése után indítsd!
Szerintem megéri kicserélni a belsõ cache és az FSB különbsége miatt!