46641
  • Solt
    Az lesz! :)

Más:

Csináltam egy kis 5GB-s partíciót, ahova betettem a lapozófájlt. Kérdésem az, hogy tudnám idetenni a rendszerindítást is? ( ha megoldható egyáltalán )
  • Dobronski
    Köszönöm, akkor inkább majd felrakom újra! Nem sok idő.
  • Dzsabba
    Hihetetlen,le kellet szedni a realtek drivert és minden müxik.
  • MR ME
    én HD tune-al kb ugyanezt az eredményt kaptam, akkor nincs gond :D
    nekem a max 140.5 volt mint a képen is a srácnak
    nemtom mi lehet a gondod akkor, nekem is ugyanez a lap van, lehet azt a beta biost le kéne szedned :D
  • Dzsabba
    sziasztok

az miért van hogy a skype-nak van hagja meg a realtek driveren belül is ki tudok csikarni teszt hangot de a filmnek vagy zenének nincs hanja, a mixerben mutatja hogy szól valami de semmi hang.
  • Solt
    A giga honlapjáról leszedtem minden frissítést... :S
  • Solt
    Nekem beta bios van fent a DS3-hoz próba képen, lehet az kavar be, mert AHCI modban az istenért sem hajlandó elindulni win7 újra telepítés után... egyelőre hanyagolom, mert kezdek feszült lenni! :D

EZ egy átlag eredmény PH-ról. Én a CrystalDiskMark 2.2-vel seq read értékként max 110-t kapok. Van aki ugyanezzel a vinyóval 140 körül kap... :S
  • bon
    Alaplap függő a dolog, függ, hogy milyen chipkészet vagy sata vezérlő van az alaplapon. Amúgy azért a 20% már elég nagy különbségnek tűnik, ott lehet még más tényező is pl. driver.
  • bon
    pl. Ghost-al átrakható a régiről az újra az oprendszer (de pl. ha a régi winyó ide-s az új meg sata-s ott már lehetnek és lesznek is gondok), na meg valami partició kezelővel aktívvá kell tenni az új winyó c meghajtóját.
    De jó még erre a célra a Windows 7 beépített mentő progija vagy Acronis True Image program is.
  • MR ME
    nálam is ez van, csak én meg se próbáltam még az AHCI-t :D
    csak kíváncsiságból te mivel és mennyit mérsz?
  • Solt
    Marad az ide, mert így nem kel életre... nem szarakodok vele...

Arra esetleg tudsz válaszolni, hogy mi lehet az oka annak, hogy kb 20%-l kisebb teljesítményt mérek a vadi új vinyón, ( Samu F3 HD103SJ ) mint amit másoknál látok?
  • lck
    A két mód gyakorlatilag azonos teljesítményt nyújt.
  • Solt
    A válasz meglehetősen prózai! Szeretném ebben a módban kipróbálni a vinyómat! ;)
  • exodus2
    Ha azt akarod hogy azon legyen, akkor arra kell telepítened. Persze lehet ilyen teljes mentést (Ghost), és akkor az új vinyóra a jelenlegit rátenné. Bár sosem használtam ilyesmit, bon házigazdánk majd jobban kifejti:)
  • exodus2
    A kérdés, miért állítottad át?
  • Solt
    Előtte IDE módban minden rendben volt. Átállítottam AHCI módra, win7 újratelepítés rendben lemegy, újraindul, majd indulás után megjelenik az AHCI BIOS verzió kiírás, és nem megy tovább...

Default bios alapból IDE módban van, úgy nincs is gond...

• Dobronski
    Ha vennék egy merevlemezt, akkor ezt az OS-t ami fentvan, át tudom másolni a másik merevlemezre?
  • exodus2
    És be kellett lőni? Tehát anélkül nem települt fel a win7? Amúgy egy bios reset (alaplap leírása sokat tud segíteni) megoldja a dolgot.
  • Solt
    Aki ért hozzá annak biztos! :D

Más: Giga P45 DS3 lapon a bioban belőttem az AHCI-t, win7 telepít, fel is megy rendben, újraindul, és az AHCI BIOS verzió kiírásánál úgy marad... nem lép tovább... :S

Az a szép, hogy így az alap lap BIOS-ba sem tudok bejutni...
  • bon
    Mindig is a partíció törlés újra létrehozás volt a legjobb megoldás, mióta elérhető ez a funkció a telepítőben.
  • Solt
    Komolyan? Bennem még az él, hogy telepítés előtt formatálunk! :) Változnak az idők... :)
  • exodus2
    Felesleges formatálni. Egyszerűen partíció törlés, majd újra létrehozod azt a partíciót.
  • Solt
    Üdv!

Telepítésnél szeretnék formatálni, kijelölöm mit szeretnék, rákattintok a "formázás" fülre, figyelmeztet, hogy, ha folytatom elvesznek az adatok, ok-ra kattintok, de semmi nem történik! :(

Valakinek valami ötlet?

Köszi
  • tigerbácsi
    ok köszönöm!
  • bon
    3x2gb-os kiszerelés: link

Viszont most már fejezzük be a nem témába vágó hozzászolásokat!
  • tigerbácsi
    thx! na akkor lehet csak 6 giga lesz benne :-D
  • bon
    2x2gb Kingston 1600mhz-es memória: link a típus jelőlés: KHX1600C9D3K2/4G
  • tigerbácsi
    ok akkor csak 4 gaga lesz :-) olcsóbb lesz :-) megyünk sörözni :-)

akkor átdobom Neked az excelt! s köszy szépen!

(más jelentkezőket is várok, mert több szem többet lát! ) :-)
  • MR ME
    4giga sztem még egy jódarabig elég lesz a játékokhoz
    tudok esetleg, de csak este, megyek mindjárt vissza gürizni :/
  • tigerbácsi
    tuti elég minden gaméhoz? :-)

Te nem tudsz segíteni a #25294 hszemben. ígérem csak 30 percet kéne rászánni :-)
  • MR ME
    proci tuti tudja a 64bitet
    akkor vegyél egy darab 4 gigásat :)
  • tigerbácsi
    is is. tervezőprogihoz is, de az sem használja ki. de csak így lehet megvenni. 4 gigánként. ilyen 2 gigásat nem láttam sehol.
  • tigerbácsi
    AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzor

ám hagy kérdezzem meg mennyire vagy otthon hardver témában? s hogy van e telepítve office csomagod? :-) kellene egy kis segítség, s nem nagyon vállakozik rá senki, így meg nem merem megvenni. ez volna a feladat

köszi a választ az előzőre, s a következőre is :-)
  • MR ME
    ez melóhoz kéne ez a konfig? mert ha csak játékhoz akkor szvsz totál értelmetlen a 8giga ram...
  • LoDMaSt
    A procitól függ, hogy tud -e 64 bitet kezelni, aztán a többit már házon belül lerendezi a videokari/RAM-mal. :)
  • tigerbácsi
    helló!

olyan kérdésem lenne, hogy veszek egy gépet
    Gigabyte GA-MA770T-UD3P alaplap
    Kingston 2x 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/4G memória
    Sapphire 5770 1GB GDDR5 VAPOR-X Lite videókari

szóval a kérdésem, hogy a 64 bites ezt a konfigot ( a videókari s a memória (8 GB) tudja e kezelni?

köszi előre is!
  • Inquisitor
    Beállítottam, de semmi ...
  • exodus2
    WMP-t felejtsd el. Nem tudom az MPC-HT és a MPC-HomeCinema között mi a különbség de nálam a HC alatt (ahol lenyitottam az a rész) Itt beállíthatod melyik kijelzőre menjen a teljes képernyő.
  • Inquisitor
    Ööö, első fele oké, be is van állítva, csak semmit se csinál neke. WMP van fent meg MCP-HT x64. Akkor azokba is be kell kapcsolni? Hmmm.
  • exodus2
    Catalyst Control center - Avivo Video - Színház üzemmód - Kiválasztod a színház átfedést - És a videó oldalarányának beállítását

Ezzel kész is. De ha pl. több lejátszóprogramnál is be lehet állítani a hogy lejátszáskor melyik kijelzőre, milyen méretben rakja ki.