46641
  • kifli
    assze a beépítettel is lehet
    vezérlőpult->rendszer és biztonság->felügyeleti eszközök->számítógép-kezelés->tárolás->lemezkezelés
  • exodus2
    Azért ez nagyon ott van, módosítások csak saját felelőségre!
  • bon
    pl. Paragon Particion Manager
  • gurubefree
    sziasztok

Mivel tudok W7 alatt particionalni ?? Sony Vaio laptop es az 500GB egy part.

elore is koszi
  • sunlight
    Ehhez rendszergazda jogosultság szükséges, de ezt kérdezni is fogja. Ha nem vagy rendszergazda akkor nem fogja engedni, ezt be kell állítani, hogy az legyél.
  • sunlight
    Ehhez rendszergazda jogosultság szükséges ezt kérdezni is fogja, ha nem engedi akkor nem vagy rendszergazda. Ezt kell beállítani
  • sunlight
    Kattints a partícióra balra fönt a rendezés gombra és ott átnevezés. Én így csináltam
  • phoenix1
    Igen, ott van a formázás és abban az ablakban is kiírja a címkét.
  • sunlight
    A jobb gombos listában van olyan, hogy formázás?
  • phoenix1
    Hello. FAT32-es partíció, Windows XP-n írtam át, ott a Sajátgépbe és a Lemezkezelőbe is megjelenik a címke.

Külső usb-vel csatlakoztatott lemezeknél is csak annyit jelez a "Számítógépbe", hogy "Helyi lemez" ...

Nálad jó működik?
  • exodus2
    Nincs írásvédettre állítva a "kulcs"?
  • phoenix1
    Sajnos még mindig nem sikerült megtalálnom az okot, hogy miért nem jelenítni meg az eltávolítható eszközök "volume label"-jét Windows 7 alatt a "Számítógépbe". A kezelőbe ahogy írtam ott igen. Léci, ha valaki kipróbálná, hogy csatlakoztat egy win 7-es gépre egy usb kulcsot, hogy neki meg-e jelenítni a volume labelt és/vagy, hogy azt át-e tudja írni az nagyon jó lenne.
  • MerlinW
    Mint kés a vajban.
  • M412305
    Sziasztok!
    Ezzel a konfigurációval gond nélkül fog működni a Windows 7 Aero felülete? Vagy van esetleg gyenge pont? Core 2 Duo E6550 2,33 Ghz, 4 GB Kingmax DDR2 800 Mhz RAM, Asus EN7300GT Silent 256 MB videokártya, 500 GB Samsung HDD, 120 GB Seagate HDD. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv
  • bon
    Merevlemezzel lehetnek gondok.
  • PunkZoli
    csövi, haverom gépén renszeresen olyan cucc fut az indításnál, hogy file konzisztencia ellenőrzés, vagy mifene

ez mitől lehet? ill hogy lehet kikapcsolni a regisztriben, vagy hol?!

• exodus2
    Nyomsz a sajátgépben minden meghajtón egy jobb egérgombot - Tulajdonságok - Biztonság - Szerkesztés - Rámész a Rendszergazdák (Gepnev/Renszergazdák) majd beikszeled a "Teljes hozzáférést" leokézod, újraindít, és kész.
  • bon
    pl. Paragon Particion Manager. Dell-nél amúgy szokot még lenni egy második recovery partició is, max rejtve van. Sőt még egy OEM információkat tartalmazó pár mb-os is (ha jól emlékszem 5mb)
  • dronkZero
    Talán azért vannak a kérdéseim, hogy én is elkezdjek érteni hozzá... Ha már ilyen rohadt egyértelműre csinálták ezt a sz*rt.

UAC szintje már egy fokkal lejjebb volt véve (mint ahogy azt említettem is), és úgy is minden egyes alkalommal kérdezte, hogy akarom-e tényleg.
    Most kikapcsoltam, b*ssza sz*jba k**** a****t.
    Meg egy kib*szott fájlt nem enged átnevezni/felülírni kommanderrel, mert nincs hozzá joga a szájbatekert _RENDSZERGAZDA_ jogú felhasználómnak.
    Most komolyan, mi a f*szom értelme van a rendszergazda jognak, ha semmit nem csinál?

Tehát akkor most az összes programot, ami nem rendszergazdaként lett telepítve, azt uninstall, aztán reinstall rendszergazdaként?

És hol nézem meg, hogy egy program rendszergazdaként lett-e telepítve, vagy nem?

Kösz a segítséget egyébként.
  • JoeFromHun
    Sziasztok egy olyan kérdésem lenne,hogy vettem egy Notebookot (Dell Studio 1557) és jogtiszta WIN7-el van ellátva ami rajta is van csak az a bajom,hogy egy meghajtót csináltak... Mivel vagy hogyan tudom ezt újra telepítés nélkül megoldani ..? Mert alapvetően szépen meg van csinálva szóval nekem így jó lenne csak nekem két meghajtó kellene!
    Mindenki segítségét nagyon köszönöm!

Üdv:JoE!
  • bon
    A felhasználó védelme miatt van ez, aki ért hozzá az úgy is tudja a megoldást rá. Amúgy meg az UAC szintjét vedd egy fokkal lejjebb és akkor már nem fog annyit kérdezősködni. Kikapcsolni nem ajánlott.
    Teljes rendszergazda jogot meg úgy kaphatsz, hogy negedélyezed a letiltott Rendszergazda fiókot és azt használod, de ez felesleges, még nem se használom.
    A programok telepítésénél kell figyleni, hogy jobb gomb futtatás Rendszergzadaként.
  • Solt
    Benne hagytam, ezért nem is értem. Ezt a megoldást ismerem, csak vista alá volt ehhez valami boot manager, ami egyszerűbben megoldotta.
  • dronkZero
    Ja, igen, User Account Control. Már lejjebb volt húzva egyel az alapbeállításról, de most totál legalulra húztam a csúszkát, never notify.

De az egyébként ahogy nézem azon a tényen nem változtat, hogy a rendszergazda jogú felhasználóval indítva nem ugyanaz történik, mint "run as administrator"-ral indítva.
  • dronkZero
    Mondom, nem vagyok hülye, és ha tízszer nem ellenőriztem le, hogy ugyanott keresem, akkor egyszer sem. Meg elmentettem a főkönyvtárba is, ott sincs. Sehol nem látni, de a program megtalálja.

UAC micsoda? User Accounts?

Amivel bejelentkezek, ahhoz ezt írja: Zero Administrator Password protected. Több felhasználó nincs a gépen.
  • phoenix1
    Hi. Megpróbáltuk rendszergazdaként is, aktiválva a rendszergazdai fiókot de sajnos úgy sem írta át. Érdekes még, hogy az usb kulcsot vagy külső usb-vel csatlakoztatott külső merevlemeznek a címkéje "helyi lemez" miközben a lemezkezelőben szépen mutatja és amikor rákattintasz jobb klikkel tulajdonságok a címke mező üres abban az ablakban.
    TC-nél ugyanaz a menü jön elő mint a sajátgépbe :S

Érdekes különben, hogy vmware-ben clean installnál amikor átnevezem a késleltetett kettős kattintásos módszerrel a sajátgépből, megkérdezi, hogy biztos vagyok-e benne, itt az UAC alaphelyzetbe van. Sajnos a vmware nem itthon van nálam így nem tudom kipróbálni az usb-s eszközöket sem.
  • Evin
    Be kellene állítani az UAC-t, az a gondod. Vagy ha nagyon idegesít, akkor kapcsold ki, bár ez nem tudom mennyire ésszerű lépés lenne.
  • morphologu
    Sziasztok. Régebbi játékok Win7 miatt szagathatnak? Pl. MoH airborne Crysis. 5 percenként csinálja de baromira unom.
  • exodus2
    Az UAC-ot állítsd be megfelelően:) És adj magadnak jogot mindenre.

Nem az a lényeg hogy milyen fájlok, hanem HOVA raktad? Mely könyvtárba.
  • dronkZero
    Hogy a tökömbe lehet saját magamnak IGAZI rendszergazda jogokat adnom? Elvileg be van lőve, aztán mégis másképp működnek a programok, ha sima duplaklikkel indítom, vagy ha jobb gomb, run as administratorral. A faszért nem adminisztrátor jogokkal indítja alapból a programokat? És miért kérdezi meg minden egyes szájbabaszott alkalommal, hogy akarom-e tényleg? Hát kapja már be, hogy a picsába ne akarnám, AZÉRT KLIKKELTEM ODA.

Másik problémám, hogy egy programmal létrehoztam fájlokat egy könyvtárba, nem system, nem rejtett, sima egyszerű fájlok. A program, amivel csináltam, az látja is, de _semmi más_ nem. Se az intéző, se kommander. 10szer ellenőriztem az elérési utat, hátha én vagyok hülye, de nem.
    Sőt, ha ugyanazt a programot adminisztrátorként indítom, akkor az sem találja meg a fájljaimat.

Mi a jóbüdös francot csinál ez a szar?
  • exodus2
    Nekem simán átírja, ugyanazt használom mint te, win7 x86 ultimate MSDN.

Totalcommanderrel próbáltad? Rendszergazdaként vagy belépve?
  • phoenix1
    Hello. Tapasztal már valaki olyasmit Win7-en, hogy a Sajátgép, jobb klikk a meghajtóra és a lemez/partíció címkéje üres; viszont a lemezkezelő látja és mutatja is a lemez/partíció címkéjét.

Bármely módon próbáljuk átírni a lemez címkéjét, pl. kétszer lassan a Sajátgépbe, vagy jobb klikk és ott megadni nincsen hatással rá.

Egyedüli ami működött ha le lett formázva a lemez/partíció és akkor megadtunk neki egy címkét.

Előfordult valakinek ilyesmi vagy senki nem figyelt rá vagy esetleg más telepített program okozhatja pl. Nero, TuneUp, Daeomon Tools?
    Köszi a választ előre is, remélem, hogy van ötletetek, mert más különben csak tesztelgetés árán tudnánk kiszűrni mitől lehet. A Win7 pontos verziószáma: 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255) + legújabb frissítések a Windows Updateről.
  • exodus2
    Benne hagytad a másik vinyót a gépben? Mert akkor látnia kellene, és tudnod kellene váltani dualbootal. Ugyanúgy működik mint xp és windows 7 esetében.

Neked amúgy ez kellene.
  • Solt
    Szépen felment az új vinyóra a win7, de természetesen a másik vinyón lévő win7-t nem látja, így nem tudok választani a két op rendszer közül... :S

win7-hez van valami boot manager amivel ez kiküszöbölhető? ( vistához volt, de már nem emlékszem a nevére... )
  • Solt
    Meggyőztetek! :)
  • Solt
    A rendszerindítást adom, abban lehet valami... :)

De abban nincs logika, hogy az első partíció a második tányérra kerüljön! ( szerintem )

Kimértem CDM-l, és a Z-re keresztelt 4GB-s partícióm a leggyorsabb...

A CDM a nem particionált vinyóra 110MB/s körüli sec read értéked adott. Particionálás után ugyan ez az érték így alakul:

1-s partíció 4GB: 150MB/s
    2-s partíció 4xxGB: 139MB/s
    3-s partíció 4xxGB: 128MB/s

Ezek alapján előre került... :)
  • bon
    Rendszer indíást nem piszkálnám, de értelme sincs.
  • exodus2
    Nah, a lapozófájl még hagyján, bár az is merész dolog, mivel egy ilyen nagy vinyó, mint amilyen neked van (2x500Gbos tányér) nem tudhatod hogy melyik tányérra fog kerülni a lapozófájl, és ha a másikra akkor lassulhat a teljesítmény. A rendszerindítás meg úgy működne, hogy bebootolsz d-ről, de c-n van a windows, akkor nem fogja a windowst elindítani.
  • Solt
    Te meg ennyire hangulat romboló? Új vinyó, időm van... miért ne játszadozzak egy kicsit?

Ha tudsz segíts, ha nem akkor meg ne vedd el a kedvem... olyan szépen esik a hó... örülj te is! :D
  • exodus2
    Na húzz a halál f*****...
  • exodus2
    Ennyire mazohista vagy?