Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor marad az Xp..<#gonosz3>..Azért köszi..
Jim Morrison
Nem tudom hogy kapcsoltad össze a hsz em a Chrome-al 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MR ME
szvsz maradj meg az xp-nél

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Ez inkább az elmegy rajta kategória..

Jim: WTF? 😊
Jim Morrison
húúú bocsi, de asszem nem értem a válaszod 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Sajna nem tudom leszedni,mert mobilinternettel rendelkezem,annak is a legpocsékabb lefedettségével..Intel Celeron 1.8Ghz,alaplap😛4S5A/DX+ 768mb ram..
Próbáld egyenként a memóriákat, vagy cseréld fel õket, hátha.
berczely
Már megtettem ugyan az a helyzet!

Olyan mintha húzva lenne a ram, csinálj egy bios-resetet, és próbáld úgy. Persze a vinyóbeállitások, bootsorrend, és hasonlókat állitsd be.
berczely
Eszembe jutott hogy van nekem egy boot lemezem amivel lehet tesztelni dolgokat.
El is indítottam a memória tesztet és azt vettem észre hogy 800MHz helyett 890MHz volt kiírva RAM órajelnek és még olyan hogy 445MHz ez nem tudom mit jelent...
Szerintem 800MHz-en kéne mennie a dolognak nem pedig 890MHZ-en jól mondom?

Egyenként teszteled õket..
berczely
Hmm és ezt hogy tudnám kiszûrni hogy ha memória akkor melyik az a modul?
3x1GB DDR2 800MHz-es RAM van a gépben.

Gyanús h memória vagy valami ilyesmi hiba. Mert az orthos futtatásakor nagy számításokat végez a gép, csak úgy, mint a windows élményindex futtatásakor.

atidnaB: Ha megteheted szedd le a véglegest...amúgy milyen géprõl van szó? Proci, ram, stb?
Mert csak nekem,ez a változat van meg..Amit szívesen fel is telepítenék..csak nem tudom,hogy megérné-e..Egy "alap gépre"..Amin jelenleg most Xp fut..
berczely
Újabb jelenség!

berczely
Hát élményidexemet akartam megtudni és akkor történt utána meg direkt rámentem orthos-tal hogy izzasszam és akkor is mindig beadja!

És mégis mikor történik ez az egész? Tehát programot inditasz, windows betöltés után? stb?
berczely
Na meg is történt a dolog:

berczely
Nagyon szépen köszönöm!
Akkor nemsoká kaptok is egy kék képernyõt tõlem amit meg kell majd fejteni!

Vezérlõpult > Rendszer > Speciális rendszerbeállítások > Indítás és helyreállítás > beállítások > automatikus újraindítás elõl vedd ki a pipát.
berczely
Hol tudom beállítani hogy ha kapok egy kék képernyõt akkor ne induljon magától újra a gép mert nincs idõm elolvasni a lényeget!

Én 4-5 napja áltam át RC-rõl véglegesre.
Sziasztok!Van még valaki közületek aki a Win7 RC változatát használja?
Azért kösszi igy már tudom a választ

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

Na inkább ez a megoldás, az elõzõ hozzászólásomnál csak átmeneti a javulás.

Ha áttetszõvé, átlátszóvá válik az ikonok szövege a Desktop-on, akkor menj a Vezérlõpult (Control Panel) ⇒ Rendszer és biztonság (System and Security) ⇒ Rendszer (System) ⇒ Speciális rendszerbeállítások (Advanced System Settings) ⇒ Teljesítménybeállítások (Performance Settings) ⇒ Vizuális hatások (Visual Effects) ablakhoz, és vedd ki a pipát a Vetett árnyék az asztal ikoncimkéin (Use drop shadow for icon labels on the desktop) jelölõnégyzetbõl.
http://i4s.hu/2009/08/windows-7-rtm-dreamscene-bekapcsolasa.html
Igazad van, nem ide tartozik, és mellesleg az alaplap gyártó oldalán, valamint a felhasználói kézikönyvben is le van írva, de hogy egyszerûbb legyen.

2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR2 667/533/400 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
Ja én összekevertem a távsegítséggel szerintem...

steam, origin: ACE_hun

holecsko10
Sziasztok!

Nem rég le szedtem egy Microsoft Windows 7 x86 Ultimate Retail HUN MSDN DVD-t és fel raktam egy DreamScene Win7-et és jó mert mûködik de valamiért áttetszõ lesz a feliratok az asztalon lévõ ikonok nevei.
itt egy kép róla.

Kérlek benneteket aki tud segítsen.
Elõre is köszönöm.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

Sziasztok! Igaz nem ide tartozó téma de szeretnék segitséget kérni! Van egy Asus P5L-MX alaplapom és kérdésem hogy ebbe bele tudok rakni vajon DDRIII-as memót vagy csak 2-est? Köszi Elõreis

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

Magiszter
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.

A problémám a következõ. Van néhány program amit ha feltelepítek és a végén rányomok hogy indítás akkor elindul és semmi baj velük. Azonban az asztali parancsikonjuknak már nincs ikonja. Ha onnan akarom indítani akkor azt írja ki hogy nincs meg a cél ahová mutat a parancsikon. Bemegyek Windows intézõben valóban nem látszik az a program a Program Files -ban amit az imént telepítettem, viszont Total Commander-ben már igen és ha azon keresztül indítom akkor megy minden.
Most jön az izgi rész: A mappa nincs "rejtett" attribútummal ellátva, tehát nem rejtett, ergo látszania kellene mindenhol. De a windows valamiért nem látja.
Nem tört, warez programról van szó és nem is csak egyrõl. A legtöbbet megoldottam egy szimpla reinstallal, de mégis érdekelne hogy miért van ez így? Rendszergazdaként telepítek, UAC-t kikapcsolva is próbáltam, de a mostani programot egyszerûen nem tudom "láthatóvá" tenni a windows számára. Jogosultsága a SYSTEM-nek természetesen teljes, mint ahogy a rendszergazdák csoportnak is. Tulajdonjogot is átvettem, visszaadtam a gépet használó felhasználok között cirkuláltattam, de sehogy sem oldódik meg a Láthatatlan Mappa esete.

Szóval akinek van ötlete, vagy már tapasztalt ilyet az kérem írja meg a megoldást, ötletét a megoldásra.

Egyéb infó:
Windows 7 Ultimate 32bit, 1 Administrator jogú felhasználóval, és 3 Felhasználó jogú felhasználóval. Az Admin mint fiók rejtve. Telepítve 2 hete, csak az Office 2007, Opera, Total CMD, NOD32 és az Ashampoo DVD égetõ van telepítve. Autó Frissítések is mennek, tehát naprakész a rendszer.

bon
Csoportházirend szerkesztõ

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Már miért ne lenne távoli asztal xp-ben, ott van a start menüben. Sõt még Windows 2000-re is le lehet tölteni és telepíteni. Nem MSN-en keresztül kell indítani. Az tény, hogy a Vista óta elérhetõ az jobbnak néz ki mint az elõdjeik, de attól még jól használható az XP-s is. Én rengeteget szoktam használni a munkahelyen.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Nos igen, ezt szerettem volna elkerûlni, de úgy látszik nincs más megoldás.

Kösz a segítséget!

Akkor szerintem lesz egy kis munkád. Kijelölsz pl. egy könyvtárat, jobb egérgomb - Tulajdonságok - Biztonság és ott beállithatod hogy melyik felhasználónak milyen jogai legyenek, ha nem elég, akkor van Speciális gomb. Bár ezek sem igazán arra valóak.
Olyan kéne, hogy pl. csak az asztalon bóklászhat, és onnan sehová.Futtatni tud progikat, de semmi több.

A Szülõi Felügyeletet már próbáltam, de az nem valami komoly. Explorerbe be lehet állítani, hogy nem enged letölteni, csak nem lehet jelszóval védeni a beállítást.
A lényeg az lenne, hogy semmit se tudjon módosítani a gépen, a Szülõi Felügyelet ehhez kevés.

Ne tudjon semmit letölteni? Azért ez nem ilyen egyszerû, mivel folyamatosan egyszerû böngészés közben is tölt le dolgokat a gép. A szülõi felügyeletet (Vezérlõpult - Szülõi felügyelet) próbáltad?
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani 1 olyan progit, amelyel az általános jogu felhasználó hozzáféréseit lehet komolyabban korlátozni. Ne tudjon semmit letölteni,ne tudjon telepíteni és törölni, csak futtathat!
Úgy rémlik, hogy anno XP-hez volt ilyen progi.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Igen, ami a Win7-ben van az tökéletes, és MSN-en keresztül full megbízhatóan mûködik! De sajnos XP-n nincs ilyen, tehát XP-seknek nem lehet ilyen módon segíteni.

steam, origin: ACE_hun

Ugyan nem használtam, de sokat hallottam róla hogy az újabb távoli asztal szolgáltatás elég jó. De vannak alternatívák is. Pl. TeamViewer (egyéni használatra free), RemoteAdministrator (fizetõs)
valaki használta már a Távoli asztalt W7-en. egy Austriában lévõ gépre kellene rácsatkaloznom. Jó lehet a erre a célra a windows saját programja, vagy inkább keressek más alternativ programot?

morcosqtya
az alap win7-es weather gadget kisebb méretû állapotában egyáltalán nem zavaró, elfér az ott... :-)
a ramot se zabálják ezek.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

[HUN]FaTaL
Miért nem férnek el az asztalon a gadgetek?😄

Ha ezt akarod tölts le valami idõjáráskijelzõ cuccot ami csak akkor fut ha elindítod.

http://goo.gl/gd6Zi5

Mert nem akarom, hogy mindig menjen. Csak mikor érdekel. Nyomnék egy Gadgets-et, aztán duplaklikk amit akarok és ennyi. Ne kelljen többet pöcsölni. :-) De ezek szerint akkor kell. Hm, mindegy. Biztos ezt túl komplex lett volna még belekódolni a rendszerbe. :-)
[HUN]FaTaL
Ha bezárod a gadgetet majd újra hozzáadod a listából, akkor alap configgal tölti be. Minek zárod be?

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok!

Normális az, hogy egy gadget nem jegyzi meg a beállításait a kikapcsolása után? Konkrétan: pl. a Weather gadget-ben megadom, hogy Budapest a Location, majd kiikszelem, és újra behozatalkor megint New-York lesz a hely. Nem, nincs sensor a gépben, ellenben a Default Location-nek meg van adva BP/Hungary.

Segítséget köszi elõre is.
bon
Jobb gomb az asztalon/személyre szabás/ablak színe/átlátszóság engedélyezése

Mészy
köszi. megnézem azt. hátha.

Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona

Atika :o)
A gond az hogy aeros tema van kivalasztva

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>