46641
-
TokraFan #46481 Registry-ből simán, meg a különböző hide directory-kban ott maradt szemétből is. Ha ezeket törlöd, akkor is még a HDD-ről visszaállítható egy csomó törölt adat is. -
kl24h #46480 Az egyik lenne a CCleaner, a Registry vizsgálatnál szokott találni bejegyzéseket, ilyen mint pl. C:\Program files... Ha az adott program Uninstall-ja tökéletesen kitöröl mindent, akkor a CCleaner nem fog találni bejegyzést.
Még biztos van más is. -
#46479 Van olyan, hogy (régebben) telepített de már letörölt programok listája? Vissza lehet keresni mondjuk a registry alapján, mit használtam? -
#46478 "Előszőr" :-D Ezt kicsit elírtam. -
mester1987 #46477 Hali. Vannak a Windows 7-hez olyan frissítések, amelyeket nem tölt le, csak ha megkeressük és megadjuk az e-mail címünket és arra kiküldi a linket.
Mintha valami exkluzív frissítés. Na ezeket hogyan lehet letölteni mindet, all-in-one?
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.04.25. 22:57:48 -
#46476 Köszönöm! Szóval előszőr a "cmd", majd abba a kisablakba... áh, így már működik, ahogy kell.
(Csak simán a start menübe írtam ezeket a parancsokat. :-D ) -
#46475 Melyik parancssorra gondolsz?
A start menüsre vagy a "cmd" paranccsal előhívható parancssoros ablakra?
Utoljára szerkesztette: ibrik, 2018.04.22. 21:10:53 -
#46474 Ha a parancssorba beírok valamit, konrétan:
systeminfo | find /i "install date"
vagy:
wmic os get installdate
, akkor egy rövid idő után felugrik egy pici ablak, majd el is tűnik úgy, hogy nem lehet rajta elolvasni semmit.
Ezt lehetne valahogy orvosolni? Mármint megoldani, hogy ne záródjon be az ablak. -
howarju #46473 Szia Ibrik!
Nálam detto! Már többször engedélyeztem, mert azt gondoltam, hogy azóta javították, de sajnos nem! :-( -
#46472 Azt nem tudja valaki, miért van az, hogy a KB4093118 frissítés miért akar ilyen sokszor települni?
Tegnap óta már vagy 5x "sikeresen" települt a frissítési előzmények szerint, de még mindig, újra és újra azt jelzi hogy rendelkezésre áll új frissítésként...
(2018-04 havi összegző frissítés)
Utoljára szerkesztette: ibrik, 2018.04.21. 13:33:38 -
#46471 Nálam Asrock alaplap van, gyári driver nem tudja a trim-et, win7 driver van fent. -
#46470 AHCI módban van, DIsableDeleteNotify is nullát ad vissza. Viszont felraktam a Crystal Disk Info-t, ott 100% kondíciót mutat, míg a HD Sentinel 93%-ot, és 80%-os teljesítményt.
Megmértem a CrystalMark-kal, a nagyméretű szekvenciális írás elfogadható értéket mutat a gyártói max.-hoz viszonyítva.
Fene se érti ezt. -
kl24h #46469 Átfogó elemzés az SSD-k természetéről -
#46468 Amúgy azért jött rám a driverfrissíthetnék, mert a HD-Sentinel mindig is kiírta, hogy az SSD TRIM funkciója inaktív, és most valahogy elkezdett érdekelni a dolog :D
Az SSD tudja a trim-et, a Win7 tudja, szóval az alaplapi driver lehet a ludas (GA-P55A-UD4). Nézegetem a Support alatt a SATA driver-eket, de ezek is 2010-esek. -
kl24h #46467 A legjobb megkeresni az adott gép gyártójának a hivatalos oldalát és onnan kell letölteni az adott gépnek megfelelő drivereit. Az is megtörténhet, hogy mégis marad valami ismeretlen hardver, akkor megpróbálod a Windows-al, ha nem talál, akkor a Driver Booster helyett ajánlanám a Driver Easy-t, de itt is csak azokat a drivereket telepíteni, amelyen hiányoznak.
Még olyannal is találkoztam, hogy a fent említett eljárással is maradott 1 ismeretlen hardver, akkor a Driver Booster-t használtam, de csak a Missig driver-t töltöttem le és telepítettem, a többit nem.
A Windows 10-nél már ritka, hogy ne találna mindenhez drivert, csak abban az esetben nem talál, ha a gép nagyon új.
Volt olyan eset, de nagyon ritka, hogy a Windows 10 nem jó drivert tett fel (pl. touch pad, billentyűzet) és ezért vagy az egér nem ment, vagy a billentyűzet. Ekkor a gyártó által kiadott drivert kellett ráerőltetni és akkor helyrejött a probléma. -
#46466 Azért érdekelt pont a Driver Booster, mert a PC World is tesztelte, ajánlja, csak WHQL drivereket telepít, és egyébként is az IOBit feljeszti.
Más ismeretlen akármikbe nem is ugrok bele.
Szerk.: megpróbálom hétvégén "kézzel" összeszedni az egyes hardverekhez a liegfrisseb driver-t, kíváncsi leszek mit találok.
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2018.04.18. 18:08:44 -
suba53 #46465 Ne dőlj be ezeknek az eredményeknek. Azért mondja, hogy régiek a drivereid, mert így akar rávenni arra, hogy futtasd azt a progit, ami majd telerakja rosszindulatú kódokkal a gépedet. Hasonlóan, mint a hamis vírusirtók, amik riasztanak, hogy találtak egy csomó vírust a gépeden, és majd eltakarítják, ha futtatod az általuk megadott szoftvert. Ami aztán tényleg telerakja a gépedet szarságokkal.
Már a wi7 is megbízhatóan megtalálta és telepítette a legtöbb drivert, a win10 meg egyenesen szuper ezen a téren. Felesleges bármilyen driver kereső progi használata. Esetleg ha valami spéci hardvert használsz akkor kellhet drivert telepíteni, de akkor is csak a gyártó által adott drivert, ha a win10 nem ismerné fel magától. -
#46464 Szerintem semmiből sem ajánlott a béta, csak annak, aki kísérletezni akar.
A legtöbben stabil rendszert szeretnénk... na ilyenkor még a legújabb verziókat sem illik felrakni, hanem a kivárás egy lényeges pont. -
#46463 Én még annyit tennék hozzá a vga driverhez, hogy a legfrissebb végleges nem beta driver-t. -
#46462 A driver frissítő, kereső alkalmazások 99% malware, rootkit és egyéb finomság. Messziről kerüld őket.
Ha játszol, a videokártya driverből MINDIG a legfrissebbet célszerű telepíteni, alaplapi cuccokkal nem kell foglalkoznod amennyiben minden működik rendesen, azt a Windows intézi.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.12. 20:52:11 -
#46461 Bármilyen driver kereső használata felesleges. -
#46460 Én is belefutottam már két ügyfélnél. Utána még nem néztem, inkább csináltam új fiókot és kész. -
#46459 Sziasztok! A Driver Booster-ről mi a véleményetek?
Gyakorlatilag minden driver-em dúúrván régi, pedig 2016-ban, amikor újratelepítettem a Windows-t, a gyártó oldaláról szedtem le az aktuálisakat. A gépem egyébként i5-760, Ati Radeon HD5770, stb, stb... :) Szóval ezért is meglepő, hogy ez honnan szedi az újabb driver-eket.
Pl a videokártyára tudom, hogy nem feltétlenül érdemes az újabbat feltenni, mert a Diablo III-ban néha hajlandó a kép megfagyni területváltás közben (miközben a játék valójában fut tovább). Persze ki lehet küszöbölni a hibát az eggyel régebbi driver-ből vett 2 dll Dio3 könyvtárba rakásával, dehát na... ez így komolytalan kategória. -
#46458 Hellotok!
Erről a tömeges felhasználói fiók összeomlásról tudtok valami megoldás? Sajnos én is áldozat vagyok :( -
suba53 #46457 Az "előtelepített" nem azt jelenti, hogy a magyar kereskedő, vagy gépösszerakó úgy adja neked a gépet, hogy ráteszi az általad hozzá vásárolt OEM, vagy dobozos windowst. Azokban nem szerepelnek ezek az office komponensek, és semmi más sem.
A "gyári" előtelepítés esetén van egy csomó plusz segédszoftver, meg office próbaverziók, meg még egy rakat felesleges vacak.
A "gyári" alatt itt a PC gyártókat kell érteni, mint a DELL, a HP, a Lenovo, Acer és még ezer más. -
#46456 Gyári Windows 7 telepítés van a gépen? Mert szerintem csak a gyári telepítést tartalmazhatja. A később feltelepített Windows 7 már nem. Amúgy van Online változat, célszerűbb azt használni. -
#46455 Sziasztok!
Eredeti Win7 64 bit oprendszerem van és nemrég informatikus kollégámmal beszélgetve feljött a Microsoft Word Starter progi neve, ami állítólag előtelepített Win7 gépek tartozéka volt.
Windows 7 Home Premium a windows verzióm, de nem találom sajnos.
Külön kell beszerezni, vagy mi a helyzet a progival?
Köszi!
M. -
suba53 #46454 Na csak meglett. A PC-TOOLS csomag része volt, és PC-SHELL volt a neve. -
suba53 #46453 Kis segítséget kérek a nosztalgiázáshoz.
Szóba került társaságban a DOS-os Norton Commander, és kortársai. Anno nagyon sokan ezt használták, de én egy másik file kezelőt szerettem jobban, aminek a kinézete hasonlított a későbbi windows file kezelőjére. Egy paneles volt, a bal oldalon a fa struktúra, mellette jobbra a fileok, almappák, stb. Egy utility csomag része volt, azzal formáztam a floppykat, meg minden szokásos műveletre jó volt.
És nem ugrik be a neve!
Van itt olyan régi motoros, akinek van még emléke ilyesmiről? -
#46452 Jó vicc volt, volt szerencsém hozzá, köszi nem. Office 365 is elég széles körben hozzá férhető ingyen hosszú távon. Van a családban gyerek, pedagógus akkor ingyen kapják.
Üzemeltetem is jó pár helyen az Office 365-öt, céges szinten, de még ott is van ingyenes csomag bizonyos feltételekkel. -
TokraFan #46451 Legjobb választás a Libre Office. Az ingyenes. Hacsak nem kell valakinek valamilyen spéci Office feature... -
#46450 Office365 a legjobb választás -
#46449 Jó, a hiba nálam van, nem januári update, mert ismét felajánlotta (2015-ös őszi).
Rossz verziójú Office-t használok, kéne egy normális. -
#46448 2 GB-nyi többnyire Office 2013-as szemét. -
#46447 Semmi frissítés nem jött, néztem a Virtuális gépemen de a munkahely wsus szervere se jelentette, hogy jött volna frissítés. -
#46446 Több, mint 2 GB-nyi Win 7 frissítés január 1-ére??? -
#46445 Az is meglett közben! :)
Ma viszem a "műtétre". -
#46444 Illetve egy dolgot nem találtam még meg, a Tálcán lévő gyorsindítós ikonokat hol rögzíti a windows? Merre található meg, mint pl az asztalon lévő parancsikonok?
-
#46443 Sikerült szerencsére kimenteni az adataimat, mindent, amit szerettem volna.
Nem tudom mi lehet a probléma, de visszaszerelem a merevlemezt és viszem szakihoz.
Még egyszer köszönöm! :)
M.
-
TokraFan #46442 Az lemaradt, hogy ez a megoldás -tudtommal- csak w8-tól működik, de onnantól simán fut a win Pendrive-ról is.