46641
  • Shep
    Amúgy számomra az is rejtély, hogy vista és 7 alatt a speedtest oldalon mindig 520 körüli pinget ad ki ezzel szemben xp-n 28. viszont ha 7 és vista alatt nyomatok én egy ping parancsot akkor meg jó a ping (32). Felfoghatatlan.
  • Shep
    Start menü tényleg ok, de nekem az xp-s is tökéletes 1 oldaltól úgysem szokott nagyobb lenni. Aerot amúgy én kikapcsolom, kell a frásznak. Töredezettség mentesítést majd megoldom én ha akarom. Virtualpc-m van de az xp alatt is van
  • janika1972
    Szerintem is jó ez a win7,csak meg kell szeretni,és sok szempontból gyorsabb mint az xp.
  • bon
    Startmenü gyors és hatékony, nem kell keresgélni benne úgy mitn xp-n Aero már azért is jó, mert gyorsabb és nem terheli a cpu-t úgy mint Xp-nél. Hálózat választás meg főként munkahelyemne jó, mert ott van 4 féle wifi és kényelmesebben lehet váltani köztük mint vista-n meg xp-n.
    Felhasználó mappa az asztalon lévő felhasználói nevet használó mappa, megnyítva további mappák érhetők el ami így egy helyen kényelmesen kezelhetők, testreszabhatók. pl. a Letöltés mappát jó ötletnek tartom.
    Az xp mode vagy Virtualpc meg kényelmesebb mint átlépdesni más oprendszer alá. De hangsúlyozom én nem csak játszok a gépen.

Ami még eszembe jutott nekem tetsző dolgog:
    indexelés, autómata töredezetségmentesítés, beépített biztonsági mentés.
  • Shep
    Start egy hulladék számomra, vissza is állítottam az xp stílust, aero szintén, hálózat választásra nem tudok mit mondani, mert neten kívül semmit nem használok, tűzfalra ott a comodo, win update olyan mint vistán, felhasználói mappa na ez nem tudom micsoda, xp mode se hoz lázba van xp is a gépen, tehát maradt a dx10-11. Ja és gyorsabban tölt be/áll le a rendszer kb ennyi. Na meg ,hogy ez még egy új rendszer elvileg még javulhat, de ez a pár zavaró hiba amit egyszerűen nem tudok kijavítani eléggé elveszi ettől az OS-től a kedvem.
  • bon
    Miért állítottad el?
    Az oprendszert meg nem csak játékok szemmel lehet nézni.
    Ami nekem különösen tetszik xp-hez képest:
    start menű, tálca, hálózat választás, biztonság, tűzfall, aero, xpmode, energiagazdálkodás, felhasználó mappa, windows upadte.
  • Shep
    Alapra állítom vissza te ... :) (pontosabban ellenőrzöm minden úgy van-e). De a letöltés alatti akadás még mindig fent áll. Igazából a dx10-11-et leszámítva semmi jó nincs a win7-ben. Ha xp-n lenne dx10/11 biztos nem szenvednék ezzel a vacakkal.
  • bon
    Ez esetben én nem erőltetném
  • janika1972
    köszönöm,biztos ez a fejhallgató okozza,amit a multkor irtam.Minden rendesen müködik egyedül ezt a fejhallgatót nem szereti a gépem,amikor az xp volt rajta,akkor is mindig kékhalált adott.
  • r4pt0r
    Hát ha jól értem az USB driverel van gond. :D
  • bon
    USB driver hibának néz ki mind a 4 kék halál. Alaplapi driver frissítés javasolnék.
  • janika1972
    Nekem itt van a multkori kékhalálról amit ir ez a program,mi lehet az oka?
    fél óra alatt 2-szer is volt kékhalál.

• bon
    Én biztos nem kapcsolgatnák szolgáltatásokat, csúnya dolgokat tud okozni, pláne a függőség miatt.
  • exodus2
    Aztán majd jön, hogy ez meg az nem megy:)
  • Shep
    Kösz ez is megteszi.
  • bon
    Gépenként eltérő lehet, így nem hiszem, hogy lenne lista. Csak ilyet találtam, de ez házi barkács Windows 7: link
  • Shep
    Bon, nincs valami lista ahol le van írva, hogy mely szolgáltatásoknak kell ki/be kapcsolva lennie ill. kézi-re állítva szerepelenie?
  • Shep
    Tudom, ezért furcsálom én is.
  • bon
    Érdekes, mert így szokot kinézni: link és azért itt van bőven információ
  • Shep
    Igen.
  • bon
    Ezt szetted le? link mert ez nekekm bőbeszédűbb szokott lenni ha gond van valamelyik géppel.
  • Shep
    Leszedtem, de egy kis táblázaton kívűl semmi mást nem mutat, abban meg csak a hibakód, processzorok száma és hasonló gyakorlatilag semmi újat nem mondó dolgok szerepelnek.
  • bon
    A kékhalált a BlueScreenView progival nézd meg bő beszédűbb mint a kék képernyő
  • Shep
    Sima ADSL modemem van amit a szolgáltató adott.

Bon. Olyt nem találok de van egy ilyen figyelmeztetés

A rendszer minden alkalmazáshoz betölti az egyéni dinamikus kötésű kódtárakat. A rendszergazdának ajánlott áttekinteni a kódtárak listáját, hogy meggyőződjön arról, mind megbízható alkalmazáshoz tartozik.

Valamint már másodjára kékhalálozik 1-2 héten belűl ezzel a hibával

Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000007f (0x00000008, 0x807c6750, 0x00000000, 0x00000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: .

Ez előtt szerepel egy ilyen
    Nem lehetett tömörített memóriaképfájlt létrehozni a teljes memóriaképfájlból.
  • bon
    A napló bejegyzés többi része is érdekelne, de ha van benne egy ilyen rész is: "Microsoft-Windows-DHCPv6-Client" akkor hagyd figyelmen kívül a hibát, nem kell foglalkozni vele.
  • exodus2
    Routered van? Be van állítva a DHCP?
  • Shep
    Ez a hibaüzenet szerepel az eseménynaplóban. Hogy tudnék ezen segíteni?

A számítógéphez nincs hálózati cím rendelve (a DHCP-kiszolgáló által) a(z) 0x001D7D9A5951 hálózati címmel rendelkező hálózati kártyán. A következő hiba történt: 0x79. A számítógép megkísérel önállóan hálózati címet kérni a hálózati címkiszolgálótól (DHCP).
  • Coronita21
    Ezt futtasd le.
  • gotchaaa
    Ha a BME-s MSDNAA-s marhaság megbízhatónak számít, akkor igen. Ha mondasz egyet, akkor azt lefuttatom. :)
  • MR ME
    verzió biztos h megbízható forrásból származik? spyware írtót futtattál?
  • gotchaaa
    Arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy mitől fagy le állandóan az explorer.exe, pont egy hete van fent a 7, de már egynapos "korában" is csinálta. ;(
    Bocsi a dupla postért.
  • gotchaaa
    Ugyan..:D
  • MR ME
    ott vmi gond van nálad :D
  • gotchaaa
    Csak picit van köze a topichoz, de azért...nyami.
  • fery02
    Töröld le azt az AVG-t és élvezd, ahogy a géped visszanyeri régi erejét! :)

Nagyon gyanús az említett program a leírt tünetekből ítélve. Főleg, hogy írod, hogy 2 hete telepítetted fel és a problémák is nemrég jelentkeztek. Hidd csak el, hogy ez lesz a probléma oka, ugyanez volt nálam is.
    Valószínűleg mi elég ritka esetnek számítunk, mert nem elterjedt probléma, de valami közös valószínűleg lehet a gépünkben vagy programjainkban, ami nagyon nem tetszik az AVG-nek.
  • ToCsEk
    hehe, akkor tényleg felrakja, mert nem kérte :)
  • ToCsEk
    még nem, de mindjárt megpróbálom :)
  • exodus2
    Csak hogy kicsit egyenesben legyél, annak semmi köze ahhoz hogy a net szétkapcsol. Ha bezársz minden böngészőt akkor kellene lekapcsolnia a netet, ha szakad, és van böngészőablak megnyitva, akkor más lesz a gond.
  • exodus2
    Azt hiszem 3.5 felett van már a win7hez net framework. És szerintem benne is van. Anélkül próbáltad felrakni a vga drivert?
  • Viktor9202
    Erre valaki tudja a megoldást?