46641
  • WinStar
    nincs benne hangkártya telepitő :S
  • WinStar
    és ezt hogy kell használni,mit csinál?
  • WinStar
    ez se jó :s
  • aate
    próbáld meg ezt:Creative sound Blaster live win 7- vista driver
  • WinStar
    Amit leszedtem annál ezt írta ki:
    Kép
  • BIZ0906
    Rendszertől függ. 32 vagy 64 bites a rendszered?
  • Laceee
    ez ?, elvileg ugyanaz a neve mint a gyártó hp-n, csak ez letölthető.
  • WinStar
    at tudom hogy Soundl Blaster Live Value-m van...most leszedtem azt az Audugy/BS/meg value vagy mit....az csak jó lesz :S
  • WinStar
    bocsi,de nekem a 24-bites kell nem? :D
    Nem igazán vágom.... :S
  • bon
    Az újraindulás az eggyik korlátozás ami jelzi, hogy ideje váltani a végleges változatra.
  • aate
    megoldást nem tudok de itt a fóruma:Link
  • Laceee
    http://support.creative.com/kb/showarticle.aspx?sid=61105
  • WinStar
    és 2.1-es kéne,köszönöm :)
  • WinStar
    naaa,valaki please Sound Blaster Live illesztőprogramot tud nekem adni Win7-hez?Hogy legyen hangom a gépen...please!!
  • willigair
    Köszönöm... Legalább akkor mégsem a géppel van a gond... mondjuk ezt a se szó se beszéd újraindulást is magyarázza az RC változat?
  • Legend
    Egyébként Csak a W7 miniatűrnézetében jelentkezett, XP alatt nem.
    Ezért ide postoltam. Ezért furcsállom. A válaszod alapján ha ennyire egyszerű lenne akkor XPis ugyanezt az előnézeti képet jelentetné meg - vagy a W7 ennyivel okosabb?
  • aate
    A Windows 7 RC rendszerek egészen 2010. június 1-jéig működőképesek maradnak, azonban márciustól elsejétől a felhasználókat fekete háttérkép fogadja, a tesztverzió pedig automatikusan kikapcsolja a PC-t minden második órában.
  • WinStar
    erre valaki tud valami megoldást?
  • BIZ0906
    Windows 7 RTM 7600.16385 ezt szedd le és aktiváld és menni fog.
  • aate
    Sajnos megoldás csak újra telepítés a végleges verzióra: win 7 6.1 7600. Megszünt a támogatás minden régebbi verzióra .(RC)megoldás itt:Link
  • willigair
    Sziasztok!
    Érdekes jelenséget vettem észre... már darabokra szedtem a gépem mert folyamatosan véletlenszerűen 1-2 óránként újraindult. Először hardver hibára gondoltam, de most a laptopom is elkezdett valami hasonló dolgot csinálni, ugyanilyen rendszerességgel csak nem indul újra, hanem fekete képernyő és csak a kikapcs gomb egyszeri megnyomására már ki is kapcsol... Aztán mintha misem történt volna ismét megy egy darabig... Egyetlen közös pont van a gépek között... nemrég elkezdett csesztetni a rendszer, hogy aktiváljam vagy backupoljam a fájljaimat. Anno még a microsoft weboldaláról töltöttem a 7200as verziót... Egyik haverom adott egy aktivátort amit mind a 2 gépen lefutattam és a probléma ezek után kezdett előjönni. Találkozott valaki hasonlóval valaha? Egy kaspersky-os teljes rendszer ellenőrzést is futtattam a biztonság kedvéért de semmit sem talált. Kérlek segítsetek, mert már nagyon beparáztam, hogy hardver hiba, de hátha mégsem. Rendszert sem szeretnék rakni ha nem muszáj. Előre is köszönöm...
  • morcosqtya
    Ok, no problem.
    Elnézést, tényleg nem akartam okoskodni.. :))
  • WinStar
    Sziasztok.WIN7-en nem mükszik a Sound Blaster Live...valaki tud adni hozzá valami progit,vagy telepitőt hogy müködjön?Nem ismeri fel,előre is köszönöm!!Privibe kérném ha nem gond!!!
  • bon
    Akkor én kérek elnézést. Nem kell befognod, konkurenciát meg nem érzek, de ha így is lenne akkor se okozna problémát.
    A melegedéssel kapcsolatban meg direkt nem írtam semmit, mert előfordulhat, pláne egy notebook-nál, különösképpen ha játékra kihegyezett fajta.
  • morcosqtya
    nem, Te értesz félre engem. :)

1.Nem úgy értettem hogy TE szerinted hülyeség hanem hogy "jó ötlet"!
    példamondat:
    "Szép az idő. Nem lenne hülyeség kimenni ping-pong-ozni."

2. Driverekkel kapcsolatban nekem más a tapasztalatom, de nyilván jobban értesz hozzá, ezt egy percig sem vontam/vonom kétségbe (skilled vitathatatlan win témában, szerintem itt ezt mindenki tudja, én is).

Hozzászólásommal esetlegesen segíteni akartam másnak is, de mindegy akkor befogom, többet nem szólalok meg. Nem kívántam neked "konkurenciát" teremteni (ha így érezted) nem is tudnék....

(Az érettségis iróniádat viszont hagyjuk szerintem, mert azon, és még azon túl, és azon azon is túl vagyok pár dolgon az oktatásrendszerben (igaz nem informatika terén), nem 20éves vagyok. - nem kioktatás volt csak tényközlés)

:X befogtam.
  • bon
    Szerintem neked komoly szövegértési problémád van, még szerencse, hogy nem állsz érettségi előtt, mert szerintem igen könnyen megbuknál a mai érettségi rendszerben.

Szerintem neked komoly szövegértési problémád van (már másodszor értelmezed félre az írásom), még szerencse, hogy nem állsz érettségi előtt, mert szerintem igen könnyen megbuknál a mai érettségi rendszerben.

1. nem írtam, hogy a bios frissítés hülyeség
    2. a jó driver jól kezeli a Windows, de ha a magától feltelepülő WDM driveren kívül van jobb is a gyártó oldalán akkor célszerű felrakni.,
  • Laceee
    Energia takarékosságot nem lehet állítani nálam, INFO menü, MAIN menü, dátumot lehet itt állítani, memória+videó memória, QUICK BOOT, SATA MODE van még itt, SECURITY menü bios/hdd jelszó kezelő, BOOT menü, EXIT menü.
  • morcosqtya
    BIOS frissítés az nem hülyeség!!!

Nekem 4 féle volt fent Gigabyte GA-M57 SLI-S4 alaplaphoz, megszenvedtem vele mire minden faszán működött, plusz beállítani. Kb 5x cseréltem le oda-vissza, 2napig szenvedtem vele, mindezt egy rohadt proci csere érdekében ami létre se jött....

A Drivereket a win7 tapasztalataim szerint nagyon jól kezeli!!!

Egyébként ha a lenti problémánál rebootnál se indulna el akkor még a proci túlmelegedésére / hűtő részleges beszarására/menetközbeni leállására gyanakodnék.... de ez lehet h hülyeség vagy nem gyakori.
    Mindenesetre nem húznám túl.. videokártyával így jártam... overclock, melegedett, megfőtt, majd a képernyő meg fagyott...

esetleg Everest Ultimate-el meg lehet nézni a maghőmérsékletet...
  • Laceee
    Minden alap, nemsok mindent lehet állítani amúgy sem a bios-ban a notebookoknál.
    Eredetileg Vista Home Premium 32bit volt a gépen, a gyártó ajánlotta fel a W7 update-t 15 Euróért, minden eszközhöz W7 driver van, legújabb gyári BIOS van fent, előtte is megvolt ez a jelenség W7 alatt, azt hittem, hogy a BIOS frissítés segít, de nem így lett.
  • exodus2
    Csináljatok egy BIOS default-ot, tehát visszaállítani gyári beállításokra, aztán úgy is fagy e.
  • Laceee
    Core 2 Duo T6400 2x 2.00GHz • 4096MB • 500GB • DVD+/-RW DL • NVIDIA GeForce GT130M max.2815MB shared memory • 4x USB 2.0/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11abgn • HDMI • ExpressCard/54 slot • 5in1 card reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) • Fingerprint reader • webcam (1.3 megapixels) • 17.3" WXGA++ glare TFT (1600x900)
  • Laceee
    Acer 7738G, driverek, frissítések rendben, jogtiszta windows 7 32 bites, Avast+VLC mediaplayer van a gépen (codec nincs).
  • bon
    Amit idáig találtam a Microsoft-Windows-Kernel-Power hibára
    1. gigabyte alaplapoknál a bios-ban az energiatakarékosság kikapcsolása (én egy bios frissítéssel is megpróbálkoznék, de csak saját felelőségre!)
    2. Raeltek hangkártya esetén driver frissítés.
    3. simán driver frissítést ajánlottak.
    4. stb.
  • bon
    "Szeretem" az ilyen könnyen behatárolható hiba leírást. Cserébe én is hasonló használható dologgal tudok segíteni, hardver és szoftver hiba is lehet.

Általánosságban kérném mindenkitől, ha segítséget vár, azért kicsivel több infot tegyen már közzé.
    Ami segíthet:
    - eseménynapló hiba üzeneteinek átnézése
    - driver-ből legújabb felrakása
    - szoftverekből Windows 7 kompatibilis használata
    - gép összetevőinek pontos leírása is segíthet.
    - frissítések fent vannak e a Windows-hoz?
    - ha kék halála van akkor képernyő mentés vagy a BlueScreenView progi képernyőjének tartalma mentése.

más jelenleg nem jut eszembe
  • Laceee
    Nekem is hasonló jelenségeket csinál a notebookom, most 5 perc alatt lefagyott, nem reagál semmire, csak az újraindításra.

Napló neve: System
    Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Dátum: 2010.03.08. 20:48:06
    Eseményazonosító:41
    Feladatkategória:(63)
    Szint: Kritikus
    Kulcsszavak: (2)
    Felhasználó: SYSTEM
    Számítógép: Snk-PC
    Leírás
    A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
    Esemény XML:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>2</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-03-08T19:48:06.452817500Z" />
    <EventRecordID>7032</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Snk-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    </EventData>
    </Event>
  • bon
    A többi amit írtam rendben van?
  • Foxx6
    Utána néztem az eseménynaplóban,a lefagyáshoz vezető hiba a következő:Napló neve: System
    Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Dátum: 2010.03.08. 17:19:57
    Eseményazonosító:41
    Feladatkategória:(63)
    Szint: Kritikus
    Kulcsszavak: (2)
    Felhasználó: SYSTEM
    Számítógép: Foxx-PC
    Leírás:
    A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
    Esemény XML:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>2</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-03-08T16:19:57.234375000Z" />
    <EventRecordID>4713</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Foxx-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    </EventData>
    </Event>
  • bon
    Kicsit pontosítnai kellen, mert így esélytelen a hiba megtalálása. Eseménynapló mit ír? Legújabb driverek programok vannak e fent, mert ha nem akkor telepítsd. Az eszközkezelőben minden hardver eszköz fel van e telepítve?
  • Foxx6
    Csáó!
    Kérem segítsen aki tud!A problémám a következő:Pár napja telepítettem föl a win7-t.Azonban előfordul,hogy lefagy a gép(nem reagál semmire,csak újraindítás segít).Internetezés közben,programok használatakor,teljesen véletlenszerűen.Ha valaki tud hasznos információval szolgálni a problémával kapcsolatban,azt kérem tegye meg.
  • Lyukasbogrács
    Nincs mit.