46641
  • exodus2
    Majdnem minden játékkal kompatibilis, persze azért néha apróbb trükközésre van szükség (kompatibilitás állítás). De nem is tudom honnan veszel ilyesmit. Kicsit utánaolvashatnál a dolgoknak, mert így nagyon sok kérdésed lesz a win7el kapcsolatban.
  • simon007
    Segítséget kérnék. Gépem AMD 9550, Geforce 9800 GT , 4 GB ram, Windows 7-et telepítenék.
    Futnának-e a legújabb játékok rajta / pl. Assassins Creed 2, Aliens vs Predator, Just Cause 2 / illetve mennyire lenne kompatibilis régebbi
    játékokkal?

Előre is köszönöm!
  • r4pt0r
    Minden ikont el lehet rejteni az óra mellet. Katt a kis nyílra mellette és ott be lehet állítani a dolgokat.
  • David2
    helló!

most telepítettem a win 7et, s az lenne a probléma, h semmilyen cd kép emuláló progit (daemon tool, alcohol stb) nem tudok fel telepíteni, mert mikor újraindult a gép, elölről kezdi a telepítést.
  • [HUN]FaTaL
    Ott is ott van meg az óra mellett is. Örülnék ha nem lenne az óra mellett. :)
  • macleody
    Nálam alapból a tálcán van a skype ikonja, csak én nem szeretem ha ott virít.
  • sunlight
    De itt olvashatsz róla többet:msconfig
  • bon
    beírod a start menübe, hogy msconfig és entert-t nyomsz.
  • LoDMaSt
    a futtatásban.
  • tiki79
    és az Msconfig-et hol találom
  • [HUN]FaTaL
    Nem lehet valahogy beállítani hogy a Skype ne az óra mellé menjen, hanem ugyanúgy legyen, mint a Messenger?
  • bon
    Indítsd el az Msconfig programot és az automatikus indításból vedd ki a problémás alkalamzást.
  • tiki79
    hello tudna valaki segíteni indításkor "Failed to set data 'Alternative RunOnceEx by Ruby Software'" ezt irja ki a gép és nem tudom mit csináljak vele előre is kösz
  • tugyiti
    Üdv az Uraknak!

Valaki találkozott e már olyan problémával hogy a resource monitor inditásakor felkinálja magát az exe-t letöltésre és nem indul el semmi csak az ie letölő ablak jön fel?!-Win 7 Prof. gen.-

• SötétBarom
    A HD4850 eredetileg win7 driverrel ment, aztán én rátettem a catalystet... Ezen kívül máshoz szerintem nem raktam fel manuálisan semmit.
  • exodus2
    Az, de magával a procival ritkán van gond. Tehát inkább problémás egy alaplap, vagy videókártya, mint a proci.

Driverek mind jól fel mentek? Csináltál olyat, hogy a windows felrakta a drivert, és raktál fel saját drivert, vagy volt olyan eszköz amit a win7 nem rakott fel?
  • SötétBarom
    Proci nem hardver? :D

Amúgy a win viszonylag friss (karácsonyi kb.)
  • exodus2
    Nekem meg windowsszagú, nagy gondok vannak nálad hardvernél vagy drivernél.
  • SötétBarom
    Megnéztem a kékhalálok adatait, és többnyire a következő két fájllal hozhaztók összefüggésbe:

ntkrnla.exe
    halmacpi.dll

Ez mond valakinek valamit? Nekem olyan processzorszagú az első exe, így ránézésre..
  • Coronita21
    Esetleg ezt is megpróbálhatod.
  • Coronita21
    Link

%AppData%\odbckbd32\odbckbd32.dll

Trojan.Win32.Agent.dnou

Kaspersky detektálja.

Próbáld meg ezzel lepucolni.
  • Dark Angel 666
    a gépemen az Avast vírust jelzett , a fertőzött file neve odbckbd32.dll
    tudtok róla valamit ?
    Szerintetek egy rendszer visszaállítással ki lehetne pucolni ?
  • DarkSector
    thx utánajárok...
  • DarkSector
    thx.
    de komolyabb a probléma.
    sima progikhoz kéne, pl monnyuk egy winamp, egy k-lite codec pack ienek.
    mert oprendszer, nem mindig egyforma...és külön kellene ugye ezekhez.
  • [HUN]FaTaL
    Rengeteg szoftver telepítőjének van valamilyen silent kapcsolója amivel beavatkozás nélkül telepítheted, google.

Ha telepítőt szeretnél valamihez készíteni akkor pedig az InnoSetupot javaslom.
  • aate
    OK.Értem...tehát ez:Delphi-installshield
  • exodus2
    Nem windowsba akar integrálni, hanem program telepítőt csinálni (egy exe és a megfelelő helyre kitömöríti a fájlokat, regisztryt ad hozzá,stb). Installshield és társai.
  • aate
    De ez meg win 7 -re jó! :win 7 integrator
  • aate
    windows telepítőbe Integrált programokra gondolsz? nLite program tudta ezt win 7 alatt nem próbáltam itt olvashatsz róla: nLitejavascript:document.newmessage.submit();
  • bon
    Laptop esetén normális.
  • bon
    Akit értint új információk vannak a tisztaszoftver oldalon: link
  • Qbu
    Ja azt elfelejtettem írni, hogy ASUS Laptopról van szó.
  • Qbu
    Ha az én procim alapjáraton 65-70 °C, akkor ha maxon pörög, mert olyan a játék gépigénye, és felmegy 85-90 °C-ra akkor aggódnom kellene, vagy ez még normális?
  • bon
    A hosszabításban nem bíznék, mert már így is jócskán kitolták, az életciklusát. De szerintem erről a hardver gyártók is tenni fognak, hogy ne legyen értelem használni.
  • drogosgeci
    a lényeg hogy biztonsági frissítések lesznek
    és úgyis meghosszabbítják majd az xp-t még 5 évvel mert a fél világ annál fog maradni, és szétperelnék őket ha nem tennék. túl jó lett az xp, ME meg vista szerű szart kellett volna csinálniuk, a saját sírjukat ásták vele :)
  • bon
    Egyszerűség kedvéért csak linkelem: link 3-as pont a bővített és általános közötti különbségek összehasonlítása.
  • morcosqtya
    "Windows XP Professional Általános terméktámogatás megszűnt 2009. 04. 14.-án"
    úgy érted hogy a service pack 3-t követően nem volt újabb sp (ezt tudtam) de még egyes, SP-be NEM összerakott, időszaki frissítések sem? Tehát ennyi volt, köszönjük táváris? Ez így értendő?

"Bővített támogatás megszűnik 2014. 04. 08.-án."
    ez mit jelent? (?bővített támogatás?)

"Tehát szerintem ideje váltani."
    Így gondolom én is (debüt második-harmadik napján megvettem a home premiumot), de mégis lesznek akik xp-t fognak használni 5 év múlva is. De nem igazán értem miért kell hozzá ragaszkodni... (amennyiben nem szempont az hogy ki kell fizetni az új szoftvert jogtisztán).

Valamelyik rendszergazdim mondta hogy sok nem feltétlenül buta felhasználó DIREKT nem váltott seven-re... Ennek az indokát nem ismerem...
  • phoenix1
    Nem tudom, hogy mások, hogy vannak vele de ez a túlzott két évente új windows már elég durva főleg ha a microsoft politikáját nézzük. Több tényező is közbe játszik itt, hogy miért lenne érdemes frissíteni de nézzük meg csak az új linuxokat, automatikus frissítés - verzió lépés. Windowsnál pedig az ember csak úgy kap új verziót ha megveszi; na mármost ha ezek a tényezők közbe játszanak az ember végkép nem ússza meg fizetés nélkül, amibe mondjuk benne van az új windows + az a program ami az új os- architektúrára lett írva + esetleg még új hardware.
  • bon
    Hivatalosan a Windows 7 Ultimate Általános terméktámogatás megszűnik 2015. 01. 13.-án. Windows 7 Professioanl Általános terméktámogatás megszűnik 2015. 01. 13.-án, Bővített támogatás megszűnik 2020. 01. 14.-án. De 2012-re várható a Windows 8 (ha jól tudom scak 64bit-es változatban készül végre), ha jó lesz a reklámja és maga a progi is akkor biztos sokan átfognak térni rá, tehát jóval gyorsabb az új Windows-ok fejlesztési ideje mint amennyi eltelt xp és Vista között.

u.i: Windows XP Professional Általános terméktámogatás megszűnt 2009. 04. 14.-án Bővített támogatás megszűnik 2014. 04. 08.-án. Tehát szerintem ideje váltani.
  • morcosqtya
    én 2-2,5 évente váltok/tervezek váltani teljes platformot. Azaz jövőre, vagy idén decemberben, ha lesz felesleges 120ezrem.

egy kis ON: Win7 ugye tavaly debütált, mit jósolsz/vagy konkrétan tudsz/ a kifutási idejéről, vagyis meddig marad fent? (tudom hülye kérdés ez most így frissen 2010-ben.. :) ) de érdekelne.
    Xp sokáig húzta, túl sokáig is szerintem. Vista szerintem nem volt nagy változás/előrelépés (ezzel van aki vitatkozik), win7 szép, jó, hasznos, okos, nekem bejött... de meddig lesz technológiailag "korszerű" mennyire időtálló, megint kihúz 6-8 évet stabilan, vagy mostantól exponenciális mértékű lesz az oprendszerek fejlődése is - a hw oldal fejlődésével párhuzamosan? Win8 jön majd, hamarább mint sejtenénk és arat? mikor? Mi erről a véleményed??