46641
  • Zénó13
    Nem buhera, tisztaszoftveres winem van. Eddig teljesen áttetsző volt minden, a hülye "csíkok" nélkül. A microsoft honlapjáról feltettem az ausztrália témát és "csíkos" lett. Vissza állítottam a tájképek témát, ami előtte volt és ahogy írtad az clearaero volt, de most már az sem az... Azt hittem én állítottam el valamit de akkor mégsem. Ez így viszont nem tetszik annyira :( És köszi a segítséget! :)
  • eddie
    Köszi a a gyors választ
  • bon
    A gyári telepítő lemez felejtős mindig. A gyártó (alaplap vagy hangchip gyártó) oldaláról a legújabb drivert kell feltenni.
  • eddie
    Sziasztok.
    Xp. mellé tettem fel a win 7 - et és 7 alatt nincs hang.Mindent felraktam hozzá a cd - ről de így sincs.Valaki tudna segíteni?
    Előre is köszi!
  • exodus2
    Azok alapból benne vannak. Ha neked úgy volt hogy nem voltak benne, akkor vagy olyan témát használtál (clearaero) vagy kicsit hackelt témakezelésed volt. Esetleg egy frissítés visszaállította. Mivel nem írtál semmit hogy mit, és hogyan, ennyire jutottam:)
  • Zénó13
    Hello!
    Meg tudnátok mondani, hol lehet beállítani, hogy a tálca és az ablakkeretek átlátszóságában ne legyenek benne azok a tükröződő csíkok?
    Erre gondolok! Eddig sima áttetsző volt, ilyen homályos üveges, de ma témát váltottam és most már az összesnél ott vannak a "csíkok"!
    Előre is köszi a segítséget!
  • spidersoft
    Lehet ráhúzni, jah, *egyesével* -.- Asszem még szokni kell ezt a hetet... :/
  • aate
    Pancsikont ráhúzod a tálcára és ott lesz :) vagy jobb klikk az ikonon és rögzítés a tálcán. Eltávolítása meg jobb klikk a tálca ikonon és rögzítés feloldása.
  • spidersoft
    A rögzítés valszeg jó lenne, csak meg kéne találni, hogy hol van. Nálam az alap, hogy csak egy pár programot telepítek újra... pl. totalcommander, winamp, thunderbird, firefox, meg még egy halom program tökéletesen működik a windows újratelepítés után anélkül, hogy magukat a programokat újratelepíteném, így nálam az xp reinstall úgy zajlott, hogy kimentettem a fontokat (mert a windows könyvtár törlődött), újratettem az xpt, a régi profilkönyvtárból átmoveoltam mindent az új profilkönyvtárba, és innentől kezdve a programok java része működött (a gyorsindításról vagy az asztali ikonokon beállított hotkeyekkel), ami egykettő meg nem, azt már nem volt nagy kaland újratenni. Ez azért is jó így, mert minden mentett böngésző és emailbeállítás, msn előzmények, meg nagyon sok más dolog is ugyanott folytatódik, ahol az előző windózban félbemaradt...

no valami efféle módszert szeretnék kitalálni hétre is :)

(a váltás oka egyébként a sok 64k-dumpos bsod (effektíve reboot) volt. teszteltem "tiszta", nem másolgatott profilkönyvtárral is, azzal is ugyanez volt, és más harveren is... és nem jöttem rá, hogy melyik progi csinálja)
  • spidersoft
    Köszi a gyors infót, nem keresem a logikát benne, kikapcsoltam a nyelvi eszköztárat, meglássuk ^^ (ez a rögzítéses dolog se volna rossz, csak a rögzített elemek hol vannak letárolva? mármint gondolom van egy könyvtár, ahova minden rögzítéskor csinál .lnk-kat vagy valami hasonlókat... vagy valahol van egy ini... csak mert jó lenne, ha ezeket valami pofonegyszerű módon át lehetne vinni a következő újratelepítéskor az új profil alá :)
  • [HUN]FaTaL
    Miért nem jó a rögzítés a tálcára?
  • aate
    Esetleg ez megoldás lehet: A nyelvi eszköztárakat az asztalra kell tenni vagy eltünteted .Így a Quick Launch se a többi eszköztár nem fog eltűnni újraindítás után.
  • aate
    Szokd meg az új tálcát, hasonló ha a programokat rögzitted. A Quick Launch nem támogatott ,az a fajta megoldás sokszor ezt a hibát pródukálja. Vagy használjál valamilyen objekt dockot....(Rocket dock vagy Strar dock object dock.)
  • aate
    Nézd meg itt és állítsd be hogy a Windows állítsa be a teljesítményt.
    vezérlőpult>rendszer>rendszer tulajdonságai:
  • spidersoft
    Sziasztok! Pár napja tettem fel ismerkedés gyanánt a Win7-et (32-bitest), és ugye a régebbi windózoból jól ismert gyorsindítás ebben már nincs. Ellenben ki lehet tenni eszköztárat a tálcára, amit ha a "c:\Users\[felhasználónév]\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch" könyvtárra irányítok, akkor a klasszikusan megszokott gyorsindításom lesz.

...csakhogy!

A szép és okos winhét ezt 2-3 újraindításonként leveszi onnan. Rendszervisszaállítás kikapcsolva, tálca zárolva, oszt mégis. Valakinek ötlet? :) Lehet valami szolgáltatást kéne lelőni? Most kipróbáltam azt, hogy leöltem a "Themes" nevű szervizt, hátha... majd írok, hogy mi a fejlemény :D Ha valaki ettől függetlenül tudja a megoldást azért ne tartsa vissza magát ;) Előre is köszönöm.
  • TaRka0107
    Aha értem...
  • [HUN]FaTaL
    Nekem is megy, szolgáltató gond is lehet.

Néhány héttel ezelőttig nekem pl. az iaro.3dmax.hu nem ment itthonról, egyetlen képet sem hozott be amíg nem jelentettem a hibát. Azóta megcsinálták. :)
  • bon
    Nos egy érdekes dolgot tapasztaltam, munkahelyi gépen Inviteles nettel megy az oldal, itthon t-home-os nettel már nem jön be. Mintha nem üzemelne a szerver. Úgy látom a google tárolt változata az bejön.
    De mivel semmi köze a Windows 7-hez (Xp-n is kipróbáltam most ott se megy) így hanyagoljuk a témát.
  • bon
    Hardveres támogatás nélkül is megy az XP mód
    cikk: link
  • TaRka0107
    Azt hogy csináltam?:D:D Tudnál segíteni hogy hogy kapcsoljam vissza?:D:D
  • exodus2
    Miért kapcsolna le? Én most épp crackelt windowssal szedem az xp módot, aminek letöltéséhez WATU engedély kell:)
  • Met
    Na mi van, senkinek nem kapcsol még le a win7?:D
  • bon
    Semmi köze hozzá a Windows 7-nek, hogy nem jön be neked, nálam megy. Lehet, hogy tiltottad a tűzfaladnál az oldalt.
  • exodus2
    Hardveres támogatás nélkül is fut az XP mód
  • [HUN]FaTaL
    3D Alkalmazásból és Videoból nem lehet képet készíteni print screenel. Fraps a megoldás.
  • TaRka0107
    www.thecardtrickteacher.com
    Ez az oldal lenne az, ahogy látom nem sikerült a linkelés...
  • TDantes
    Olyan kérdésem lenne, hogy ha megnyomom a Prt Scr gombot, akkor kifényképezi ami a monitoron van, és paint-be ezt beillesztem ott a kép. Na most, akartam egy képet a Napoleon: TW-ból, de a játék helyett magát az üres asztalt fényképezte ki.
    Ezt most hogy a túróba van?
  • [HUN]FaTaL
    Nincs más megoldás mivel pont a feladatkezelő nem jó. Megvárod amíg leér és újraindítasz.
  • TaRka0107
    Sziasztok! Segítség kellene! Lehet nem is ide tartozik, de amióta feltettem a Windows 7-et nem akar bejönni
    ez az oldal! Haveromnak elküldtem a linket és neki bejött. Azt írja ki hogy nem található a server...
  • grafl
    Nem szeretném újra inditani mert letöltök valamit.más megoldás kellene
  • bon
    Indítsd újra.
  • grafl
    sziasztok. Nem tudok vagy 3 ablakot bezárni köztük van a feladat kezelő is/nem válaszol/ ezt irja ki.
    A gépet nem szeretném ezért kikapcsolni .
    Kösz a segítséget
  • TomBond
    Köszönöm! Így már oké és működik is!
  • Ley Roland
    Na rájöttem mi a baj de az Egyszerű és kontrasztos témáknál nem tudom beállítani a Windows 7 egyszerűt. Ki van szürkítve... Ez talán az aktiválás miatt lehet ?:(
  • exodus2
    Egy másik témát választasz ki.
  • Ley Roland
    Személyre szabásba az van hogy "Nem mentett téma". De ezt hogy tudom kivenni? Lent ablak színénél pedig Klasszikus Windows.
  • exodus2
    Vagy ilyen témát raktál be, vagy rossz a témakezelődhöz a hackelés, vagy beállítottad a régi startmenüt:)
  • Ley Roland
    Hopp ez lemaradt: miért ilyen a tálca ?
  • Ley Roland
    Helló!
    Valaki pls segítsen!

Mi lehet a probléma? :( Már nagyon idegesít! :(
  • exodus2
    Nálam a directxes beállításnál kapcsol ki az aero. Pl. rendszerminősítésnél, vagy videókimenetet arra kapcsolom.