Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy ne szemeteljem - akart lenni.
"Ha meg más chipset-û alaplapod lesz, az másik processzort is jelent"
Miért is? Most ami nekem van az egy 785-ös chipset-es alaplap, de ha akarok akkor rakhatok a proci alá akár gy 970-es chipset-es alaplapot is és simán fog mûködni proci csere nélkül is.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Leellenõriztem olvasással, de csak lassulásokat írt persze Windows alatt.
Szektorhibát nem írt egyáltalán.

Hogy szemeteljem a topikot nem szoftveres tapasztalattal, spoiler alatt leírom a tapasztalatom, miért nem használok HD Sentinelt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Volt anno egy WD 500-ast vinyóm, kiírt rá a HD Sentinel több szektorhibát is (kb. 1 éves volt a vinyó).
Aztán átvittem haverhoz megnézni biztos, ami biztos alapon, -mivel volt egy elég gagyi HKC tápom, amirõl nem volt tudomásom, mikor vettem és 1-2 oldalon írtak la, hogy hát nem annyira ajánlott-

Szóval nála 1 szektorhibát sem talált se a DRevitalize sem a HD Sentinel sem. A tápot lecseréltem a gépembe immáron egy Chieftec-re és azóta ezen a vinyón ugyanúgy kijelzi (de csak a HD Sentinel, hogy 1 hibás szektor van rajta, de le sem ellenõrzi.
Lényeg, hogy másik 2 programban persze semmi erre utaló problémát nem talál, megjegyzem, hogy a HDD Regenerator 49 euró legálisan és az sem.)

Mindegy azért, ha késõbb valami eszedbe jut és megosztanád velem azt azért szívesen fogadnám.
Carmang
Alaplap csere azonos paraméterekkel: mondjuk megdöglik az alaplapod, kicseréled egy másikra, de annak ugyanolyan a chipset-je, mint a döglöttnek (hiszen a processzort nem cserélted).
Ha meg más chipset-û alaplapod lesz, az másik processzort is jelent, ami egy új gépnek minõsül. Arra meg úgy is új OEM Windows-t veszel 😊

bon
HDSentinel programmal megnézetném a winyót. De én szoftveres problémára gondolok.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Több HDD programon túl vagyok (DRevitalize, HDD Regenerator), de érdekelne bon mit ír rá, persze ha még sorolható szoftveres hibához ez a "helytelen indexbejegyzés".
wantonly
Talán rossz a merevlemez. HDSentinel.
Az a baj, hogyha javítani akarom is ezzel, minden indításnál talál megint 24-et vagy lehet ugyanazt.
wantonly
Futtasd "/f" kapcsolóval, ezzel automatikusan kijavítja a kötet hibáit.
Erre a hsz-re tudnál valamit, mitõl lehet?
Szoftveres még ill. már lehetséges, hogy hardveres a probléma?
bon
A matrica amúgy is úgy van megcsinálva, hogy épségben nehezen eltávolítható.

Az alaplaphoz kötést meg a Microsoft hivatalos forumán olvastam:
"Az OEM egy speciális licenc, alaplaphoz kötött, és ha alaplapot cseréltél, a licenc elveszett. Bõvebb információkért keresd az ügyfélszolgálatot - bizonyos esetekben az újraaktiválás lehetséges."

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

wantonly
Én végignéztem és ez ebben a formában nincs benne az EULA-ban. Az OEM az alaplapot tekinti a gép fõalkatrészének, de alaplap csere azonos paraméterekkel (ezt sem tudom pontosan mit takar) nem vonja maga után a licensz elvesztését vagy, ha meghibásodás miatt cseréled akkor sem. Ez utóbbit a hivatalos verzió szerint dokumentumokkal kellene igazolni a Microsoft-nak.

Végül is én erre voltam kíváncsi, hogy azért megoldható-e az újraaktiválás alaplap csere esetén is, mint ahogy neked is sikerült. Tehát megoldható például telefonos aktiválással, ez megnyugtató. Mondjuk a matricát is fel kell ragasztani a házra és azt sem lehet leszedni - legálisan -, ha teszem azt új házat akarok.
Hello, érdeklõdnék, hogy a CHKDSK mindig talál 24 bizonyos helytelen indexbejegyzést az mire utalhat?

Végigfuttatom a rendszert több programmal is, de sehol sem találta merre az indexbejegyzési hibára utalást mi lehet mégis.

Köszi elõre is!!!
bon
Hivatalosan, legálisan nem lehet átvinni, amúgy gond nélkül mûkõdiik a Windows (max telefonon kell aktiválni).

"AZ OEM licensz elvileg alaplap csere után elveszik." Én kimondottan erre a részre lennék kíváncsi. Ez hol van leírva az EULA-ban? Ugyanis valamikor volt egy gépem, illetve ami most is van csak azóta fejlesztve lett. Na most régebben ezen a gépen még a nagyobb fejlesztés elõtt XP Home Edition OEM verzió volt. Volt olyan év amikor 4-szer kellett a gépet újrarakni (ebben volt egy alaplap csere is). Minden gond nélkül sikerült aktiválni, igaz a Microsoft-ot fel kellett hívni, de adtak kódot.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Falabu
Ennek sok értelmét nem látom fõleg úgy, hogy esetenként többe kerül egy windowsos számítógép mint nélküle. Akkor azt sem lehet rárakni más gépre ha esetleg lecseréled? Mert új Windows 3-4 évente jelenik meg viszont ez idõ alatt az ember csak gépet cserél.

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

bon
OEM az ahoz a hardverhez (alaplaphoz) kötödik amire telepítve lett, utánna nem vihetõ át másik gépre (legálisan).

bon
Dobozos verzió esetén.

wantonly
a. Számítógépenként egy példány. Az alábbi 2 (b) szakaszban engedélyezett esetek kivételével Ön a szoftver egy példányát telepítheti egy számítógépen. Az ilyen számítógép a „licencelt számítógép”.

c. Licencelt számítógép. Ön a szoftvert egyszerre legfeljebb két processzorral használhatja a licencelt számítógépen. A jelen licencfeltételekben foglalt ellenkezõ értelmû rendelkezés kivételével Ön nem használhatja a szoftvert semmiféle más számítógépen

Awikipedia is azt írja, hogy az OEM: "a szoftver a telepítés követõen a számítógép "részének" tekintendõ, így másik eszközre (az eredeti esetleges eltávolítása után sem) telepíthetõ."
Linkeld már be légyszi ahol ez le van írva az EULA-ban.

wantonly
Ezt honnan veszed? Forrás? AZ OEM licensz elvileg alaplap csere után elveszik.
Falabu
Egyszerre csak egy gépre telepíthetõ, nem kell új Windowst venni ha új gépet veszel.

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

wantonly
Sziasztok! A Windows 7 OEM tényleg csak 1 gépre aktiválható? Ha cserélek valamilyen fõ alkatrészt, vagy teljes gépet akkor újra meg kell venni? Valamilyen módon kijátszható ez a korlátozás?
bon
Még nem fordult elõ ilyen.

Dency
A "windows intézõ leállt" probléma nálatok is fennáll még?
Nekem akkor szokott elõjönni ha belemegyek a vezérlõpultba után pl a rendszer és biztonságra rámegyek. (20 esetbõl kb 6-7x elõjön)
Egér ilyenkor nem mûködik fagyás határán van a gép, aztán elkezdem nyomkodni az entert hogy le "mégsézze" aztán ujraindul az intézõ és jó minden. Valamikor nem sikerül és resetelni kell.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Wreck86
Hali!
Azt vettem észre, hogy a legutóbbi frissítés óta a windows7 lassabban tölt be. Ezalatt azt értem, hogy mikor bekapcsolom a laptopot bejön az a pörgõ sok színû windows7 töltõkép, utána szokott lenni teljes feketeség (mielõtt bejön az asztal) de most hosszabb ideig van az, mint eddig volt.

Valami ötlet esetleg, hogy mitõl lehet?

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

bon
Célszerû sp1-el integrált telepítõt beszerezni.

Carmang
Aha, csakhogy nem bírom uninstallálni az SP1-et, mert a lemezkezelõvel töröltem a francba a telepítési fájljait (már jó rég). A lemezen levõ SP1 nélküli verzió ezért ugye nem hajlandó felültelepülni.
Szóval clean install lesz belõle. Hurrá...

bon
frissítést kell választani

Carmang
Carmang
Na, nekiálltam újratelepíteni a Windows-t, csak közben kiderült, nem tudom hogyan kell. Boot-oltam DVD-rõl, a javítást választottam, azon belül az indítási javítást. Ez nem talált semmit, mondjuk nem is volt baj az indulással. De többi menüpont sem az ami nekem kellene (rendszer visszaállítás, memóriadiagnosztika).
Hogyan telepítem tehát a meglévõ rendszerre rá a lemezrõl a cuccot?
Úgy, hogy a beállításaim, más telepített programjaim, stb ne vesszenek el.

Serpa
Én is akartam már írni, nálam is mintha gyorsabb lenne az egész rendszer.

Dency
Csak én érzem gyorsabbnak update után a windowst? Legalábbis a böngészés része, firefox nagyon pörög, nem lassul be mint szokott.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Most kipróbáltam nem USB-s fülhallgatóval és úgy meg volt hang, úgy néz ki csak az USB-s headset-emnél nincs hang, de akkor Skype-on meg miért van?

A mai Windows 7 frissítés után nincs hang ha zenét akarok lejátszani, vagy media playerben filemt nézni vagy youtube videó közben sincs hang. Csak Skype-nál van hang, Vkinek van hasonló problémája, hogy lehet ezt orvosolni?

Fenrir
Megjelent ma a rendszerpertíciómon egy Mount nevû, kb 1 gigás mappa amiben program files, sources, users, windows almappák vannak különbözõ fájlokkal.

Tudja valaki, hogy mi ez, mit tárol és mi hozta létre? Na meg, hogyan lehet törölni? A normál törlésénél sok fájlt nem enged, mert használatban van.

Másnál is elõjött már, de senki nem tudja, hogy mi ez.

A halál csupán a kezdet...

bon
Elérhetõk az e havi frissítések jó telepítést!

bon
Közel se biztos, hogy a gépeden van tiltva, én legalábbis központilag szoktam csinálni tûzfal szerverrel. Szerintem a Rendszergazda nélkül nem fog menni a neted.

Sziasztok,melóhelyen ahol dolgozom letiltották a netet ( böngészö nem jelenít meg semmit) a gépen , viszont az e-mailek jönnek , fel lehet ezt valahogy oldani vagy mindenképp kell a rend.gazda jelszava? Win7 enterprise ...

Carmang
Köszi. Már csak idõt kellene találnom a processzre 😊

bon
megmaradnak

Carmang
Számítottam rá... A telepített programok megmaradnak ekkor, ugye?

bon
Windows javítását ajánlák a telepítõ lemezzel.

Carmang
Helló!
Hogyan lehet hibás dll-eket megjavítani? Nyavalyog a Windows az egyik dll-re, futtattam sfc-t, a log szerint 2 dll is hibás, de egyiket sem tudta megjavítani, mert a forrás is hibás (source file in store is also corrupted). Vírusellenõrzés nem talált fertõzést.

Sziasztok!

Játékkal lenne gondom. Van 2 fiók a gépen. Én vagyok a rendszergazda, a másik fiók a gyereké. Feltelepítettem egy játékot, a rendszergazda fiókon szépen fut. De a gyerekén ezt a hibaüzenetet kapom: 0xc0000022
Google-n már kerestem, de amit találtam nem segített.
Tudna esetleg valaki segíteni?
bon
Emsisoft emergency kit programot futtasd le, hátha talál dolgokat.

elitehun
Most a proci (csak) olyan 50% körül van, és a memóriahasználat ment fel teljesen.
Amúgy bocsi, hogy ide irok, de hirtleen ez a topik ugrott be elsõre
elitehun
ja, és a memóriát az explorer.exe zabálja.
elitehun
Ha ez random megtörténik (nem elõször) akkor lehet hogy benyeltem egy virust?
Az egész gép lelassul, az egeret alig birom mozgatni, és semmi nem fut.
Sziasztok!

A Windows Media Center tudja kezelni a DVB-C-t?
Ha a tv tuner tudja kezelni a program betudja fogni?